Márki-Zay egy háborús helyzetben, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján ünnepelteti magát

Márki-Zay egy háborús helyzetben, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján ünnepelteti magát
 • Van gyomor.

Csúcsra jár a Kedves Vezető személyi kultusza - írja a Promenád24.hu portál.

Miközben Budapesten az új Szovjetunió ellen tiltakozik, Hódmezővásárhelyen – a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján – saját hatalomba lépésének napját ünnepelteti vérbeli kommunista pártvezérként. És mégis, vérkomolyan kérdezzük, mi a fenét ünnepelhetünk az elmúlt négy éven?

Keresve is nehéz lenne olyan családot találni Magyarországon, melyet így vagy úgy nem sújtott az egykori embertelen kommunista diktatúra: február 25-én a rezsim áldozataira emlékezünk. A kommunista diktatúrák világszerte több mint 100 millió ember életét követelték, a számokat pontosan a mai napig nem lehet megállapítani. Hazánkban is százezrek életét vette el, nyomorította meg, tette tönkre a 20. század véres kezű politikai őrülete. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján előttük tisztelgünk, hajtunk fejet.

Kivéve a gyevi bírót. Merthogy Márki-Zay Péter nagyszabású rendezvényt, magyarán szólva: bulikát röffent be erre a napra. Saját hatalomba jutásának évfordulóját ünnepelteti meg a vásárhelyiekkel. Lesz itt minden, mint a búcsúban: fűtött sátor, az önjelölt Mester ömlengős beszéde kék mappából és/vagy súgógéppel (még az is lehet, hogy Simon András és Péterfi Judit apostolok szoros emberfogásos védekezése nélkül – bár ki tudja, ha felügyelet nélkül hagyják, Peti kapitány még képes lesz megindítani a magyar katonákat az ukrán frontra…), Charlie-koncert dupla viszkivel, megagiga Szíj Melinda-lok, Aradi–Varga-humorbombák, móka, kacagás, kaja, pia, habzsi-dőzsi és retróparti tinci-táncival.

Egy nappal a budapesti tünci után! Morbid; nem kicsit, nagyon. Hiszen csütörtökön a fővárosi éjszakában a fővárosi állandó lakcímre bejelentett "vásárhelyi" politikus még Ukrajnáért aggódott, az új Szovjetunió létrejötte és fenyegetése ellen tiltakozott, most meg – történészi diploma ide vagy oda – a történelmi előzményeket kukázva önmagát ünnepelteti a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján.

Politikai szimpátiától, pártállástól függetlenül is sorjáznak a kérdések. Akár jobboldali érzelmű, akár MZP-fan is a vásárhelyi polgár, ha végignéz a város elmúlt négy évén, ha végiggondolja, mi minden történt (vagy éppen nem történt) itt 2018. február 25-e óta, leginkább sírhatnékja támad. Mert ez a négy esztendő szinte kizárólag vitatkozásából, balhéból, cirkuszból, gyűlölködésből, uszításból és magyarázkodásból állt. Vásárhelynek valahogy semmi sem sikerült: elbukta a sokmilliárdos beruházásokat, az új, modern könyvtárat és tudásközpontot, a gimnáziumok felújítását és bővítését, korrupció- és mutyigyanús ügyek lengték körül a városházát, miközben a torony alól mást sem hallottunk, mint a fideszesek és a kormány hibáztatását. Politikai preferenciáktól függetlenül egyetérthetünk abban, hogy büszkék semmiképpen sem lehetünk erre az időszakra, ha valami, hát ez a négy év biztosan nem kerül be arany betűkkel Vásárhely történelemkönyvébe.

Miközben Márki-Zay azt ígérte: fejlődjön szabadon a város, valójában nem történt más, mint: veszekedjen, gyűlölködjön szabadon Vásárhely! Ha objektíven tekintünk erre a négy évre, nem tudunk mást megállapítani, mint azt, hogy a város egy centit sem haladt előre. Legfeljebb hátra. Most akkor őszintén, mi a fenét ünneplünk, ünnepelnek?

Jellemző módon persze Márki-Zay nem a város sikereit, fejlesztéseit, hanem saját magát dicsőíti. Ebből is teljesen egyértelmű most már, hogy Vásárhely csak ugródeszka volt számára. A várost dobbantónak tekintette, már "utódját" is kijelölte (a mostani bulikát is szervező/jegyző Szabó család egyik tagjára bökött rá…), és most sem a közösséggel foglalkozik, hanem önmagával. A vásárhelyiek meg kimehetnek a Szent István térre, "ünnepelhetik" a Parlamentbe távozó Márki-Zayt, az ablakon kihajított négy évet és mindazt a kárt, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje saját, gátlástalanul nyomulós karrierépítése árán a városnak okozott.
És tényleg különösen bizarr, hogy Gyurcsány Ferenc kapitánya csütörtökön még az orosz hatalmi törekvések ellen tüntet, az új Szovjetunió rémével fenyeget, majd másnap a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján bulikát trombitál össze.

Igazi észak-koreai, szovjet-orosz kommunista tempó ez: a vezér megválasztását meg kell ünnepelni. Mindenáron és minden körülmények között. Éljen, éljen, éljen soká a kedves vezető! Fanfárok, dobpergés, könnycseppek, ingetetés és bólogatás – megy ám a mozi!

Még az is lehet, hogy ha a balos miniszterelnök-jelöltet megválasztja az ország, február 25-e piros betűs ünnep lesz a magyarok számára, és a kommunista diktatúrák áldozataira való emlékezés helyett a hódmezővásárhelyi Messiás eljövetelét lesz kötelező megünnepelni. Most komolyan, van még lefelé?

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-08-23 | 10:40
Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

 • Körbejárta a világsajtót, ahogy Kabulban az amerikai katonák átemelnek egy csecsemőt a reptér falán.
 • Napokig arról írtak influenszerek és a liberális propagandamédia, hogy lám, micsoda emberség.
 • Azóta a kisgyerek visszakerült a repülőtéren várakozó szüleihez, miután a katonák orvosi segítséget nyújtottak számára.
Álláspont 2021-12-14 | 12:18
Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

 • Ilyen Karácsony Gergely szolidáris Budapestje, ahol az 1%-nyi kisebbség helyett a 99%-ot szolgálják.
 • Mármint elméletben, mert a gyakorlat szerint a fővárosi vezetők dőzsölnek a tutiban, a munkásokat pedig egrecíroztatják, majd kirúgják.
 • A fővárosi cégvezetők közben milliós karórákban feszítenek, jachtozgatnak a tengeren, és a képek alá a közöségi médiában kiírják, hogy 'HOME OFFICE'.
 • Karácsony hagymázas gondolatai a szolidaritásról és az elesettek, valamint a többség védelméről a maroknyi kisebbséggel szemben ugyanolyan hazug, mint amilyen hazug alak a Főpolgármester, akinek egyetlen igaz pillanata sincsen az életben.
Álláspont 2022-03-08 | 10:51
Századvég: A szankciók lebegtetése kontraproduktív, így azt be kell szüntetni

Századvég: A szankciók lebegtetése kontraproduktív, így azt be kell szüntetni

 • Összefoglaló tanulmányban mutat rá a Századvég: az energetikai szankciók lebegtetése súlyos bizonytalanságot eredményez, amely hatással van a forint árfolyamára is.
Álláspont 2021-10-29 | 09:01
Ön is 130 ezres dzsekiben jár, mint a 444 firkásza?

Ön is 130 ezres dzsekiben jár, mint a 444 firkásza?

 • Folyamatosan megy a kéregetés meg az önsajnáltatás, hogy a "függetlenobjektív sajtó" ellehetetlenül Magyarországon.
 • A 444 is mikroadományokból él (legalábbis ezt állítják).
 • Ahhoz képest újságírójuk 130 ezer forintos dzsekit villantott.
Álláspont 2021-11-11 | 12:12
Karácsony a folytonos hazudozásával a független-objektív sajtó maradék hitelét is eljátssza

Karácsony a folytonos hazudozásával a független-objektív sajtó maradék hitelét is eljátssza

 • A HVG, a 444, a Telex és az RTL napokig Karácsony hazudozásait terítették szolgalelkűen a Városháza botrányában. Ahogyan hazudozott Karácsony, úgy hazudoztak vele együtt az ellenzéki propagandamédiumok.
 • Az a szolgalelkű hazudozás, ahogyan vakon követik Karácsonyt a hazugságcunamiban, súlyosan erodálja a független-objektív média még nyomokban föllelhető hitelességét.
 • Ez egy ízelítő volt abból, mi várna a magyarokra, ha a baloldali ellenzék verekedné magát hatalomra: folyamatos, megállás nélküli hazudozás és kenegetés.
 • Azt sem lehetne eldönteni, a baloldali hatalom, vagy a baloldalt kiszolgáló cselédmédia hazudozik-e nagyobbakat.