Márki-Zay: böszmeség a 13. havi nyugdíj

Márki-Zay: böszmeség a 13. havi nyugdíj

"Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton" – jelentette ki Márki Zay Péter 2020-ban egy, a Gellért Szállóban tartott beszélgetésen. Miután korábban a rezsicsökkentést és a Fidesz-szavazókat kritizálta, a 13. havi nyugdíjat pedig veszélyes felelőtlenségnek nevezte, most kiderült, böszmeségnek tartja a nyugdíjasok megsegítését, írja a Magyar Nemzet.

Szinte nem telik el úgy nap, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjéről ne bukkanna fel egy-egy kínos felvétel. A Magyar Nemzet szerdán írta meg, hogy Márki-Zay Péter egy Dobrev Klárával közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy most előkerült hangfelvételen böszmeségnek is nevezi az intézkedést.

"Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton…" – fejtette ki gondolatait Márki-Zay, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíj jelentette támogatást is elvitatná a magyar emberektől. Kérdés, hogy miniszterelnöksége esetén milyen intézkedéseket várhatna tőle a társadalom. 

Mint ismert, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje több fronton intézett támadást, hiszen korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett "kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni". Egy másik nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt. A közszolgáltatások kapcsán pedig azt mondta: "a rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is." 

– Márky-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje már arról vizionál, hogy elvenné a 13. havi nyugdíjat – ezt már Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője mondta szerdán. A politikus videónyilatkozatában kifejtette: Márky-Zay Péter a baloldal bukott gazdaságpolitikáját folytatná, ha kormányra kerülne. – Márky-Zay szerint az a baj, hogy rendkívül nehéz megszüntetni a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést. Egészen elképesztő mondatok ezek – értékelt.

Nacsa Lőrinc elmondta, a magyar emberek számíthatnak arra, hogy a Fidesz–KDNP meg fogja védeni az eddig elért eredményeket. Hozzátette: a baloldal pedig jobban tenné, ha nem a 13. havi nyugdíj megszüntetésének menetén gondolkozna, hanem végre egyszer a magyar emberek oldalára állnának ahelyett, hogy a saját zsebüket tömik. – Ne feledjük, egyszer már tönkretették az országot. Ne engedjük, hogy újra ezt tegyék! – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-12-22 | 20:32
A rezsicsökkentés mellett a 13. havi nyugdíjat is veszélyesnek tartja Márki-Zay

A rezsicsökkentés mellett a 13. havi nyugdíjat is veszélyesnek tartja Márki-Zay

  • Márki-Zay mindennel szemben áll, ami a magyaroknak jó és hasznos.
Bel 2021-07-11 | 12:06
Miközben pártját partvonalra szorítják, Fekete-Győr azt mondja, minden ellenzéki pártelnökkel jó a személyes kapcsolata

Miközben pártját partvonalra szorítják, Fekete-Győr azt mondja, minden ellenzéki pártelnökkel jó a személyes kapcsolata

  • Kérdés, mire megy vele, mikor a napnál is világosabb, hogy a Momentumot, a Párbeszédet és az MSZP-t kiszorítja az ellenzéki összefogásból a Jobbik-DK paktum.
  • Ezt nem a BENNFENTES állítja, hanem sokan mások mellett Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere is.
  • Fekete-Győr a Magyar Narancsnak azt is mondta, "a választók egy olyan közössége támogat, amely valódi rendszerváltást szeretne, amely abban hisz, hogy a 2010 előtti világot sem szabad visszaengedni a politikába".
  • Mindezt úgy adta elő, hogy Gyurcsány-listájára fog felkéredzkedni.
Bel 2021-07-17 | 13:57
Az UEFA bejelentette, hogy 2023-ban a Puskás Arénában lesz az Európa-Liga döntője!

Az UEFA bejelentette, hogy 2023-ban a Puskás Arénában lesz az Európa-Liga döntője!

  • A hírt Fürjes Balázs ismertette a Facebook oldalán.
Bel 2021-08-05 | 16:10
Óriásplakát-kampányt is indított Karácsony

Óriásplakát-kampányt is indított Karácsony

  • A BENNFENTES két napja írta meg, hogy Google Display-hirdetések árasztották el a magyar webet, ezeken Karácsony népszavazási üzenetei láthatók.
  • A kampány annyira intenzív, hogy vannak felületek és weboldalak, ahol csak Karácsony jön szembe.
  • A hang.hu szerint Karácsonyék most óriás- és citylight kampányba is belekezdtek.
  • Ennek finanszírozója a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület, és állításuk szerint 25 millió forintba kerül a plakátkampány.
  • A BENNFENTES tegnap írta meg: a Karácsonyék által indított, intenzív Google Display-hirdetések is 20-25 millió forintba kerülhetnek egy hónapban.
  • Különös, hogy egy június legvégén, frissen bejegyzett egyesületben másfél hónap után 50 millió forintnyi pénz áll rendelkezésre csak hirdetésekre.
  • Ha Karácsony megrogyott népszerűségi mutatóit nézzük, szüksége lehet egy kis kampányolásra - tettekről vagy sikerekről a Főpolgármester ugyanis nem tud beszámolni az embereknek.
Bel 2022-11-11 | 11:16
Európa-bajnok a magyar rezsicsökkentés: továbbra is idehaza a legolcsóbb az áram és a gáz

Európa-bajnok a magyar rezsicsökkentés: továbbra is idehaza a legolcsóbb az áram és a gáz

  • Az októberi adatok alapján Magyarország továbbra is az egyik legolcsóbb energiaárat biztosítja a magyar fogyasztóknak.
  • Eközben Európa több országában meredeken emelkedik az áram és a gáz ára.
  • A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Dublinban 44, Rómában 30, Bécsben 24, Berlinben pedig 15 százalékkal emelkedett szeptemberhez képest.
  • Szeptemberhez képest a lakossági földgáz ára októberben Rómában 97, Luxembourgban 64, Lisszabonban pedig 58 százalékkal emelkedett.
Bel 2021-07-17 | 13:28
A Bizottság szerint sérti a pedofilok jogait, ha nyilvános adatbázisokban válnak nyomon követhetővé

A Bizottság szerint sérti a pedofilok jogait, ha nyilvános adatbázisokban válnak nyomon követhetővé

  • Az Európai Uniós GDPR-rendeletre hivatkoznak Brüsszelben.
Bel 2021-07-11 | 13:08
Magyarország továbbra is második az uniós országok védettségi rangsorában

Magyarország továbbra is második az uniós országok védettségi rangsorában

  • Magyarországon 5 145 484 fő már teljes védettséggel rendelkezik, vagyis a 9,7 milliós lakosság 52,67 százaléka felvette a második koronavírus elleni vakcinát is.
  • Ennél jobb arány csak Máltán figyelhető meg, ahol jelenleg a népesség 67,38 százaléka védett a vírus ellen.