Mocsárosdűlő: a BENNFENTES megszerezte a titkos dokumentumot, ami alapján Karácsonyék beépítenék a hatalmas zöld területet

Mocsárosdűlő: a BENNFENTES megszerezte a titkos dokumentumot, ami alapján Karácsonyék beépítenék a hatalmas zöld területet
  • A Mocsárosdűlőről szóló beszélgetésrészlet volt az Anonymus-hanganyagok egyik legfontosabb része.
  • Ebben Barts J. Balázs a befektetőkkel azt veszi sorra, hogy a Mocsárosdűlőn milyen ingatlanfejlesztést tervez a Főváros, ami a helyi polgármesterrel is egyeztetve van, akivel megvan "a deal", és aki az egészet "szeretni fogja".
  • Karácsony az acsarkodó Szabó Tímeával végig hazudozott az ügyben, azt állítva, ők megmentenék a Mocsárosdűlőt a beépítéstől.
  • A dokumentum ismeretében vagy nem tudták, miről hazudoznak, vagy annyira gátlástalanok, hogy tudják ugyan, hogy mi az igazság, de akkor is szemrebbenés nélkül hazudnak.
  • A BENNFENTES megszerzett egy 2020-as hivatalos fővárosi dokumentumot, amelyben egyértelműen, látványterveken is látszik, hogy a Mocsárosdűlő egy jelentős részének beépítésével számolt a Főváros.
  • Portálunk korábban utánajárt az ingatlanfejlesztés volumenének az építőipari piacon, és a Vagyonkezelő vezetője által megálmodott 334 ezer négyzetméteres beépítés körülbelül 100 milliárd forint haszonnal kecsegtette a baloldal üzletembereit és oligarcháit.

Részletek a BENNFENTES által megszerzett anyagból:

  • "Mocsárosdűlő városrész a III. kerületben, az Arany-hegy és az Üröm-hegy lábánál található. Területe az Aranyhegyi – Határ – Szentendrei utak és a vasúti pálya által határolt, kiemelkedő természeti értékekkel bíró, városszerkezeti szempontból kedvező elhelyezkedésű terület, mely közúti valamint a vasúti, gyorsvasúti és autóbusz-közlekedés által közösségi közlekedéssel részben ellátott. Mocsárosdűlő fejlesztési területe jelen elemzés szerint az a nagyrészt beépítetlen, de fejlesztési potenciállal is rendelkező terület, mely az Aranyhegyi út – Határ út – Gladiátor utca – Zsófia utca – Budapest-Esztergom vasútvonal között helyezkedik el."

  • Mocsárosdűlő területe az egyik legnagyobb, jelentős fejlesztési potenciállal is rendelkező fővárosi tulajdonú terület. A fejlesztési területen belül a Fővárosi Önkormányzat tulajdonát képezi összesen 92,1 hektár terület (104 db ingatlan), amely összességében a fejlesztési terület 76,1%-át adja.
  • "az egy évtized alatt kiépíthető vegyes funkciójú városrész mind a lakásszektorban, mind az irodaszektorban újszerű kínálattal jelenhet meg, kereskedelmi és intézmény funkciókkal kiegészülve."

  • "A főúthálózat lokális fejlesztésével (Aranyhegyi úton új csomópontok kialakításával) és a belső mellékúthálózat (autóbuszok közlekedését is biztosító gyűjtő utak) megteremtésével, valamint az autóbusz-hálózat kiterjesztésével a terület Aranyhegyi úthoz csatlakozó része beépíthetővé válik. A Szentendrei úti HÉV-et szintben keresztező közúti kapcsolat kiváltásával a terület távhővezeték nyomvonaltól keletre eső része is fejleszthetővé válik. Az új úthálózat kiépítése során gondoskodni kell a közművek (vízellátás, szenny- és csapadékvíz elvezetés, villamos energia, távhő, gáz) kiépítéséről is."

  • "A közlekedési rendszer fejlesztése nélkül mintegy 1.100 lakás és 250.000 m2 bruttó szintterületű iroda-kereskedelem beépítés létesíthető, elsősorban az Aranyhegyi út mentén."

  • "Mocsárosdűlő területének további beépítéséhez a fejlesztési terület belső úthálózata és a Szentendrei út között különszintű kapcsolat megvalósítása szükséges a Gladiátor út kiépítésével, a Pók utcai csomópont fejlesztésével. A közúthálózat fejlesztésén kívül a Pomázi úton közlekedő autóbuszjáratok további sűrítése mellett a terület belsejére is ki kell terjeszteni a színvonalas autóbusz-közlekedést."
A BENNFENTES korábban írta az ügyben:

A felvételeken Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszélt, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet pedig akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne.

Múlt héten pénteken újabb leleplező videót küldött szerkesztőségeknek Anonymus, amelyből az derül ki, hogy a fővárosi önkormányzat a Városháza eladása mellett egy másik gigaprojekt iránt is elkötelezett. A hangfelvételen a III. kerületi Mocsárosdűlő beépítéséről van szó. Arról az észak-budai telekegyüttesről, amelyen tervezett erdők mellett védett és védelemre érdemes természeti területek is vannak. A látszólag a környezetvédelem mellett kardoskodó Karácsony Gergely és köre ennek az értékes területetnek az egy részét is eladná. Az egyeztetésről szóló hanganyag bemutatása előtt Anonymus felhívja a figyelmet Szabó Tímea egyik korábbi videójára, amelyen a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy megmentették a Mocsárosdűlőt, oda semmit sem lehet építeni.

Csakhogy ez a hangfelvétel további részei szerint egyszerűen nem igaz.

Az üzletemberek arról érdeklődtek, hogy építési szempontból milyen övezet jön létre a Mocsárosdűlőre tervezett fejlesztéssel, Barts pedig rugalmasnak mutatkozott. – Most csináljuk a tervét még TSZT-szinten is – válaszolta. A TSZT rövidítés településszerkezeti tervet takar, amelynek célja általában a településszerkezet és a terület felhasználhatóságának meghatározása. Árazás folyamatban A befektetők arra is kíváncsiak voltak, hogy lakónegyed épülhet-e a területen. – Az Óbudai Egyetem már kinézte magának, hogy egy campust csináljon – közölte a vagyonkezelő vezetője.

A terveket ismertetve kifejtette, hogy a városrészen egy tavat szeretnének létesíteni, és azt is megemlítette, hogy a Mocsárosdűlő területe majdnem akkora, mint a Városliget.

A beszélgetésben elhangzottak alapján úgy tűnik, mintha a felek az elkészült látványterveket vagy egy térképet nézegetnének, a vagyonkezelő vezetője pedig bemutatja, hogy hol lennének az irodák, hol a lakóházak és hol van a vasútállomás. Barts kiemelte, "a terület árazása folyamatban van". A barter – Itt nagy valószínűséggel azt fogom képviselni, hogy ne pénzért adjuk el az ingatlanokat, hanem épületet kérjünk érte – mondta a vagyonkezelő vezetője tárgyalópartnereinek, hozzátéve, hogy a területen 1100 lakást lehet felhúzni, és "mondjuk" 150 lakást kérne cserébe.
– Ütemekben csináljuk, ha az első 200 lakásra van építési engedély, akkor építsd fel, és adjál érte 25 lakást. Ha az teljesen kóser, akkor mehetünk tovább a következő ütemre – ecsetelte Barts megjegyezve, hogy akkor nem eladta az ezüstöt, hanem beváltotta. A befektetők képviselője ekkor meg is jegyezte, hogy "ez egy ilyen bárter (sic!) konstrukció". A szövegrészletből az ugyanakkor nem derült ki, hogy a fővárosi önkormányzat milyen célból kérne felépített lakásokat a telkekért cserébe. Bartsot arról is kérdezték, hogy mikor tervezi nyélbe ütni az üzletet.

– A Mocsárosdűlővel kapcsolatban most az a mondás, hogy ez a része beépülhet, és olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni – jelentette ki a felvételen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a III. kerületi zöldterületről, arra utalva, hogy ennyi lehet a felhúzott ingatlanok felületének nagysága az emeleteket is beleszámítva. A területet 14 hektárnyira – 140 ezer négyzetméterre – becsülte.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT.
A BENNFENTES megszerezte azt a fővárosi tanulmánytervet, amit Barts, a Vagyonkezelő vezetője a befektetőknek mutatott be. A dokumentumból egyértelmű, hogy A, B, C verziói vannak a Mocsárosdűlő egy részénéek beépítésére, és a tanulmány úgy hivatkozik a területre, mint a Főváros utolsó, nagy, egybefüggő területére, ahová lakó- és irodafunkciókat is lehet fejleszteni.
Az 'A' terv látképe.

A 'B' terv látképe.

A 'C' terv látképe.

Az eltervezett beépítési ütemezés a Mocsárosdűlőn.
A BENNFENTES által megszerzett fővárosi ingatlanhasznosítási terv itt teljes terjedelmében elérhető.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-07-17 | 12:45
Infláció: Németországban is jelentősen emelkedett a benzin, a fűrész- és faáru ára, majd a gabonáé is

Infláció: Németországban is jelentősen emelkedett a benzin, a fűrész- és faáru ára, majd a gabonáé is

  • A németeknél annak ellenére is hiány van faáruból, hogy a fűrészüzemek 80%-kal több fát dolgoztak dolgoztak fel, mint tavaly.
  • A globális kereskedelmben Kína és az Egyesült Államok a kereslet fő hajtóereje, gyakorlatilag mindent megvesznek a kínai és amerikai kereskedők, bármilyen áron.
Biznisz 2021-09-17 | 19:34
Bajnai, a globális nagytőke és a megszorítások embere a kommunista Jámbor Andrást támogatja

Bajnai, a globális nagytőke és a megszorítások embere a kommunista Jámbor Andrást támogatja

  • Ilyen nincs.
  • Bajnai Gordon, a nagytőke embere Jámbor Andrást, a kriptokommunista Mérce.hu egykori főszerkesztőjét, jelenleg városházi alkalmazottat támogatja az előválasztáson.
  • Köszönöm Bajnai Gordon támogatását az előválasztáson! - írta Jámbor a közösségi oldalán.
Biznisz 2022-09-25 | 12:09
1,1 millió ukrán él Németországban, legalább 546 ezren segélyezettek közülük

1,1 millió ukrán él Németországban, legalább 546 ezren segélyezettek közülük

  • Túlterhelődik a német szociális ellátórendszer - erről ír a PI-NEWS.
  • Lassan elfogynak a háborús menekültek és a migránsok rendelkezésre álló lakhelyek és iskolák.
  • A PI-NEWS arra is felhívja a figyelmet, hogy százezres számban élhetnek vissza a német szociális segélyezéssel a menekültek és a bevándorlók.
  • Egyre több pletyka szól arról, hogy az ukrán háborús menekültek felveszik a segélyt Németországban, aztán visszaköltöznek a háború által nem érintett országrészekbe.
  • A német rendszer köztudottan "nagylelkű", azaz szinte senkit sem utasítanak vissza a számazási oszágába.
  • Így ezeknek az embereknek évekig biztosítanak segélyt és lakhatási támogatást.
Biznisz 2021-08-25 | 12:58
Használt "grillsütők" 200 milliós áron - kiírta a használt villamosok közbeszerzését a BKV

Használt "grillsütők" 200 milliós áron - kiírta a használt villamosok közbeszerzését a BKV

  • A frakfurtiak áltak grillsütőnek becézett, 30 éves, használt villamosok beszerzését tervezi a Főváros.
Biznisz 2021-05-11 | 16:00
A korábban jelzettnél is drágábban vásárolhat Pfizer vakcinákat az Európai Bizottság 2021 decembere és 2023 között

A korábban jelzettnél is drágábban vásárolhat Pfizer vakcinákat az Európai Bizottság 2021 decembere és 2023 között

  • A BENNFENTES is írt korábban arról, hogy micsoda bombaüzlet a vakcináció.
  • Míg 2020 végétől 2021 nyaráig 12,5 eurós áron szállított a Pfizer Európába, a következő években majdnem duplázódhat az ár.
  • Bojko Boriszov bolgár kormányfő áprilisban kiszivárogtatta, hogy az addigi 12,5 eurós ár helyett 20,5 eurórért szállít majd a Pfizer.
  • Az ár a Welt.de által megszerzett szerződéstervezet szerint azóta tovább emelkedett, 23,2 euróra adagonként.
  • Rettenetesen sok pénzről így van szó: a Bizottság 900 millió adagot kötne le ezen az áron, és opcionálisan további 900 milliót, ahogyan korábban is tervezték.
  • 1,8 milliárd adag Pfizer-vakcina ezen az áron forintra átszámítva 15 ezer milliárd forint, közel háromszor annyi, mint a Magyarországnak járó Helyreállítási alap teljes összege.
  • A BENNFENTES is megírta korábban, hogy az elmúlt években veszteséges BioNTech vállalat a 2020-as negyedévre hatalmas, 406 milliárd forintos profitot jelentett.
  • A vakcinabeszerzés érdekessége, hogy az Egyesült Államok kormánya azt javasolja, függesszék fel az oltóanyagok szabadalmait a teljes világ számára, hogy így a szegényebb országok is gyárthassanak maguknak oltóanyagot.
  • Ezt Németország, Bill Gates, és általában a nagy gyógyszeripari vállalatok ellenzik.
  • Ha ez mégis megtörténik amerikai nyomásra, de közben az Európai Bizottság ezen az áron szerződik le a Pfizerrel, akkor óriási pénzeket éget el Európa teljesen feleslegesen.
Biznisz 2022-12-09 | 14:51
Nyugaton nincs korrupció: házkutatások, letartóztatások Brüsszelben, célkeresztben egy egykori szocialista EP-képviselő

Nyugaton nincs korrupció: házkutatások, letartóztatások Brüsszelben, célkeresztben egy egykori szocialista EP-képviselő

  • A rendőrség a razziák során "nagyjából 600 000 euró készpénzt", mobiltelefonokat és számítógépes eszközöket foglalt le.
Biznisz 2021-06-01 | 05:55
Maszkmutyi, IV. rész: kilőtt a Business Rally Kft. a karácsonyi megrendelés után

Maszkmutyi, IV. rész: kilőtt a Business Rally Kft. a karácsonyi megrendelés után

  • Cikksorozatban ismerteti a BENNFENTES a fővárosi maszkmutyit, IV. rész.
  • A Fővárostól 247 milliót szakító, eredetileg rendezvény-, konferenciaszervezéssel és marketinggel foglalkozó Business Rally Kft. szabályosan megtáltosodott a Főváros 2020-as megrendelése után.
  • Friss beszámolója alapján a Business Rally pénzügyi eredményei vágtázásba kezdtek.
Biznisz 2022-10-06 | 16:40
"Az USA 200 millió eurót keres minden egyes LNG-tankeren", mondja egy német baloldali politikus

"Az USA 200 millió eurót keres minden egyes LNG-tankeren", mondja egy német baloldali politikus

  • Németországban egyre jobban csípi a vezetők szemét, hogy az Egyesült Államok csillagászati áron értékesíti az orosz gázt kiváltó LNG-t az országnak.
  • Új német energetikai ellenfél? - teszi fel a kérdést az ntv.