Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz
 • Sahra Wagenknecht, a baloldali Oskar Lafontaine házastársa, a Die Linke korábbi parlamenti képviselője, és Alice Schwarzer, nőjogi aktivista jegyzik a petíciót.
 • Jelenleg már 406 ezer felett jár a számláló.

Sahra Wagenknecht és Alice Schwarzer "Kiáltvány a békéért" címmel jelentett meg írást egy petíciós portálon.

Az emberek most talán beszélnek? - teszi fel a kérdést az EpochTimes.

A baloldali politikus és az "Emma" alapítójának petícióját a hétvégén már közel 350 ezren írták alá. A béketárgyalásokat követelő videójuk vírusként terjedt el.

Egyre több prominens hang szólal fel, melyben béketárgyalásokat sürget, és ezzel összefüggésben az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások beszüntetését. Ide tartozik az "Emma" főszerkesztője, Alice Schwarzer és a baloldali politikus Sahra Wagenknecht is.

A múlt hétvégén a két nő közös videót tett közzé, amelyben aláírásokat gyűjtenek a "Kiáltvány a békéért" című dokumentumhoz, amelyhez első lépésben 69 neves német személyiség adta a nevét. Köztük van a Foodwatch alapítója, Thilo Bode, Antje Vollmer teológus (Zöldek), Hanna Schygulla színésznő vagy Martin Sonneborn újságíró (Die Partei).

A fokozódó fegyverszállítások leállítása

A hétvégén közel 350 000 ember írta alá a petíciót a change.org oldalon (február 13-án 12 órakor). Jelenleg 406 ezer felett jár az aláírók száma.

Kiáltványukban a két nő arra buzdít:

"Ma van a háború 352. napja Ukrajnában. Eddig több mint 200 000 katona és 50 000 civil halt meg. Nőket erőszakoltak meg, gyerekeket ijesztettek meg, egy egész népet traumatizáltak. Ha a harcok így folytatódnak, Ukrajna hamarosan egy elnéptelenedett, elpusztult ország lesz. És Európa-szerte sokan félnek a háború kiterjesztésétől is. Féltik a jövőjüket és gyermekeik jövőjét. Ukrajna megnyerheti az egyes csatákat - a Nyugat támogatásával. De nem nyerhet háborút a világ legnagyobb atomhatalma ellen. Ezt mondja az USA legmagasabb rangú katonatisztje, Milley tábornok is. Patthelyzetről beszél, amelyben egyik fél sem győzhet katonailag, és a háborút csak a tárgyalóasztalnál lehet befejezni. Akkor miért nem most? Most! [...]

A tárgyalás nem jelent kapitulációt. A tárgyalás mindkét fél számára kompromisszumok megkötését jelenti. Azzal a céllal, hogy megakadályozzuk további százezrek halálát és még rosszabbakat. Mi is így gondoljuk, a német lakosság fele is így gondolja. Itt az ideje, hogy meghallgassanak minket! [...] Felszólítjuk a kancellárt, hogy állítsa le a fegyverszállítások fokozását. Most! Mind német, mind európai szinten erős szövetséget kell vezetnie a tűzszünet és a béketárgyalások érdekében. Most! Mert minden egyes elvesztegetett nap akár 1000 további életbe is kerülhet - és közelebb visz minket a 3. világháborúhoz."

Tiltakozó megmozdulás a Brandenburgi kapu előtt

Az "Emma" című magazin főszerkesztője először áprilisban Olaf Scholz kancellárhoz intézett nyílt levelében a mielőbbi tárgyalások és a fegyverszállítások ellen érvelt.

Most Wagenknechttel együtt a nyilvánosság támogatását kéri az ukrajnai béketárgyalásokhoz, ahelyett, hogy a német kormány további haditechnikai eszközöket szállítana.

És hogy színt valljanak a 2023. február 25-i tiltakozó napon, amelyet a két nő Erich Vad nyugalmazott dandártábornokkal közösen kezdeményezett.

A középpontban a berlini Brandenburgi kapunál tartandó gyűlés áll majd - közölte Wagenknecht a Twitter-profilján: "Alice #Schwarzer és én írtunk egy "Kiáltványt a békéért". #tárgyalások helyett #tankok. A mai naptól kezdve bárki csatlakozhat: change.org Február 25-én, 14 órakor a Brandenburgi kapunál tartandó gyűlésre hívjuk Önöket. #AufstandfuerFrieden"

Ez nem mindenkinek tetszik: amilyen nagy a látható támogatás, ami a petíció aláírási számában tükröződik, amely másodpercről másodpercre nő, ezzel párhuzamosan a médiában kritika is elhangzik, például a baloldali "taz" részéről, amely még "erkölcstelennek" is nevezi Schwarzers és Wagenknecht békevágyát.


Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-09-06 | 09:43
A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

 • Arról még nincs döntés, mikor dobják piacra ezeket az oltóanyagokat.
Sztori 2021-12-01 | 10:57
Márki-Zay: Egyből el fogjuk törölni a gyermekvédelmi törvényt

Márki-Zay: Egyből el fogjuk törölni a gyermekvédelmi törvényt

 • A javaslatot "ostobának" nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kijelentette, a népszavazásra sem megy el.
 • Mint ismert, a kormány népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a gyerekeket meg lehessen védeni a gender- és az lmbtq-propagandától.
 • Köztudott, hogy Nyugat-Európában egyre nagyobb divat a gyerekek nemváltó műtéteinek propagálása, és a hagyományos biológiai nemek erőszakos szétverése.
 • A Fidesz-KDNP ennek a káros folyamatnak a hatásait szeretné mérsékelni azzal, hogy a gyerekek számára tiltaná a gender- és lmbtq-érzékenyítést, és a szülők kezébe helyezné annak eldöntését, kiteszik-e ilyen érzékenyítésnek a gyerekeiket.
 • A kormánypárti képviselők megszavazták a javaslatot, az ellenzék egységesen távolmaradt a szavazástól.
 • Márki-Zay is kifejtette véleményét a népszavazásról, aki azt mondta, ostobaság a törvény, és azonnal el is törölnék.
Sztori 2021-10-29 | 18:03
Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

 • A Szabad Európa szerint Karácsony visszalépése teljesen kiakasztotta a mikroméretű Párbeszéd elnökségét és tagjait. A konfliktusok korábban kezdődtek, ugyanis Karácsony "gyenge" kampányára a Párbeszédnek semmilyen ráhatása nem volt.
 • Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányát ugyanis az azóta már megbukott gyurcsányista Gál J. Zoltán szervezte, és a stábtagokat is ő castingolta. Valószínű ezért, hogy többről szól ez, mint csak arról, hogy a Párbeszéd nevezetű baráti társaság nem szólhatott bele a kampányba.
 • Mégpedig a pénzről: ugyanis a Párbeszéd, bár érdemi társadalmi támogatottsággal évek óta nem rendelkezik, de az országgyűlési frakciója miatt költségvetési támogatásban részesül. Márpedig Karácsony kampányának egy részét a Párbeszéd fizette.
 • A Szabad Európa szerint Szabó Tímea a gyenge szreplés és az összeomlás után ráripakodott Karácsonyra a visszalépési dráma utolsó napján, hogy vállalja a felelősséget, és lépjen vissza. Ez azonban azért különös, mert Szabó eddig Karácsony legfőbb támogatója volt, társelnökként viszik együtt a Párbeszédet.
 • Ha valóban Szabó követelte Karácsony lelépését, annak teljesen más oka lehet. Elképzelhető, hogy szóltak neki az amerikai kapcsolatai: mostantól új ellenzéki projekt van Márki-Zay Péter személyében, mögé kell beállni.
 • Szabóról ugyanis köztudott, hogy megjárta a Harvardot, Washingtont, majd amerikai megbízásra Afganisztán fővárosát, Kabult is. Ott a demokrácia építése volt rá bízva, azóta tudhatóan nem nagy sikerrel.
 • Hazatérése után Soros-fizette NGO-knál dolgozott, majd lett LMP-s képviselő. Az őt ismerők szerint egy időben többet járt az amerikai nagykövetségre egyeztetni, mint az LMP frakcióüléseire.
Sztori 2021-12-18 | 13:03
Kataklizma a baloldali bukásspirálban: Donáth Annát emlegetik Márki-Zay helyett

Kataklizma a baloldali bukásspirálban: Donáth Annát emlegetik Márki-Zay helyett

 • Olyannyira nagy a baj a baloldalon, hogy a BENNFENTES információi szerint Donáth Annát akarja előhúzni a baloldali elit a kalapból.
 • Azt a Donáthot, aki nagyon jó barátnője Gyurcsánynénak, az édesapja pedig Gyurcsány személyes családi jó barátja.
 • Donáth kifogástalan kommunista pedigrével rendelkezik, nagyapja Rákosi titkárságvezetője volt, majd Nagy Imre mellett dolgozott a padlássöprések idején; apja pedig MSZP-s képviselő volt korábban.
 • Brüsszelben pedig minden, Magyarország ellen hozott hazug határozat mögé beállt.
 • A BENNFENTES írta meg korábban: azzal, hogy Donáth lett a Momentum új elnöke, Gyurcsány "körön belül" tartja a Momentumot.
 • Fennállt ugyanis annak veszélye, hogy az előválasztást követően Márki-Zay teszi rá a kezét a Momentumra, ugyanis ők álltak a leghamarabb mellé.
 • Donáth amint elnök lett, azonnal páros lábbal szállt bele Márki-Zayba, a migránsozásába, és hogy az ellenzék elvesztegetett egy hónapot.
 • Ha lecserélik Márki-Zayt, ahogyan arról a pletykák szólnak, akkor az előválasztásnak semmi értelme sem volt.
 • Személyi válságról-válságra bukdácsol a baloldal.
Sztori 2021-09-24 | 20:10
Szerdán éjszaka lezúzott egy luxus kupé BMW-t valaki az M3-ason, a kocsiból előválasztási szavazólapok és nagy mennyiségű készpénz került elő

Szerdán éjszaka lezúzott egy luxus kupé BMW-t valaki az M3-ason, a kocsiból előválasztási szavazólapok és nagy mennyiségű készpénz került elő

 • Az autó minden jel szerint Borsodból hozta Budapestre az előválasztási szavazólapokat, de a fekete luxus kupé BMW egy betonelválasztó-elemnek ütközött.
 • A sofőr kirepült a kocsiból, jelenleg is kórházban ápolják.
 • A BENNFENTES a narancs.hu értesüléseire hivatkozva a héten írta meg, hogy Miskolcon 2 000 forintot ajánlgattak helyi romáknak, ha a DK-s jelöltre szavaznak.
 • Ugyancsak a héten robbant ki a botrány, hogy olaszliszkai, a Jobbik által felbérelt kigyúrt roma férfiak Ózdon megakadályozták a választókat, hogy leadják szavazataikat az előválasztáson.
 • Cserébe a Jobbik-médiája, az Alfahir.hu azt hozta nyilvánosságra, hogy ózdi MSZP-sek 2 000 forintot ajánlottak azoknak, akik az MSZP-s jelöltre szavaznak az előválasztáson.