Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz
 • Sahra Wagenknecht, a baloldali Oskar Lafontaine házastársa, a Die Linke korábbi parlamenti képviselője, és Alice Schwarzer, nőjogi aktivista jegyzik a petíciót.
 • Jelenleg már 406 ezer felett jár a számláló.

Sahra Wagenknecht és Alice Schwarzer "Kiáltvány a békéért" címmel jelentett meg írást egy petíciós portálon.

Az emberek most talán beszélnek? - teszi fel a kérdést az EpochTimes.

A baloldali politikus és az "Emma" alapítójának petícióját a hétvégén már közel 350 ezren írták alá. A béketárgyalásokat követelő videójuk vírusként terjedt el.

Egyre több prominens hang szólal fel, melyben béketárgyalásokat sürget, és ezzel összefüggésben az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások beszüntetését. Ide tartozik az "Emma" főszerkesztője, Alice Schwarzer és a baloldali politikus Sahra Wagenknecht is.

A múlt hétvégén a két nő közös videót tett közzé, amelyben aláírásokat gyűjtenek a "Kiáltvány a békéért" című dokumentumhoz, amelyhez első lépésben 69 neves német személyiség adta a nevét. Köztük van a Foodwatch alapítója, Thilo Bode, Antje Vollmer teológus (Zöldek), Hanna Schygulla színésznő vagy Martin Sonneborn újságíró (Die Partei).

A fokozódó fegyverszállítások leállítása

A hétvégén közel 350 000 ember írta alá a petíciót a change.org oldalon (február 13-án 12 órakor). Jelenleg 406 ezer felett jár az aláírók száma.

Kiáltványukban a két nő arra buzdít:

"Ma van a háború 352. napja Ukrajnában. Eddig több mint 200 000 katona és 50 000 civil halt meg. Nőket erőszakoltak meg, gyerekeket ijesztettek meg, egy egész népet traumatizáltak. Ha a harcok így folytatódnak, Ukrajna hamarosan egy elnéptelenedett, elpusztult ország lesz. És Európa-szerte sokan félnek a háború kiterjesztésétől is. Féltik a jövőjüket és gyermekeik jövőjét. Ukrajna megnyerheti az egyes csatákat - a Nyugat támogatásával. De nem nyerhet háborút a világ legnagyobb atomhatalma ellen. Ezt mondja az USA legmagasabb rangú katonatisztje, Milley tábornok is. Patthelyzetről beszél, amelyben egyik fél sem győzhet katonailag, és a háborút csak a tárgyalóasztalnál lehet befejezni. Akkor miért nem most? Most! [...]

A tárgyalás nem jelent kapitulációt. A tárgyalás mindkét fél számára kompromisszumok megkötését jelenti. Azzal a céllal, hogy megakadályozzuk további százezrek halálát és még rosszabbakat. Mi is így gondoljuk, a német lakosság fele is így gondolja. Itt az ideje, hogy meghallgassanak minket! [...] Felszólítjuk a kancellárt, hogy állítsa le a fegyverszállítások fokozását. Most! Mind német, mind európai szinten erős szövetséget kell vezetnie a tűzszünet és a béketárgyalások érdekében. Most! Mert minden egyes elvesztegetett nap akár 1000 további életbe is kerülhet - és közelebb visz minket a 3. világháborúhoz."

Tiltakozó megmozdulás a Brandenburgi kapu előtt

Az "Emma" című magazin főszerkesztője először áprilisban Olaf Scholz kancellárhoz intézett nyílt levelében a mielőbbi tárgyalások és a fegyverszállítások ellen érvelt.

Most Wagenknechttel együtt a nyilvánosság támogatását kéri az ukrajnai béketárgyalásokhoz, ahelyett, hogy a német kormány további haditechnikai eszközöket szállítana.

És hogy színt valljanak a 2023. február 25-i tiltakozó napon, amelyet a két nő Erich Vad nyugalmazott dandártábornokkal közösen kezdeményezett.

A középpontban a berlini Brandenburgi kapunál tartandó gyűlés áll majd - közölte Wagenknecht a Twitter-profilján: "Alice #Schwarzer és én írtunk egy "Kiáltványt a békéért". #tárgyalások helyett #tankok. A mai naptól kezdve bárki csatlakozhat: change.org Február 25-én, 14 órakor a Brandenburgi kapunál tartandó gyűlésre hívjuk Önöket. #AufstandfuerFrieden"

Ez nem mindenkinek tetszik: amilyen nagy a látható támogatás, ami a petíció aláírási számában tükröződik, amely másodpercről másodpercre nő, ezzel párhuzamosan a médiában kritika is elhangzik, például a baloldali "taz" részéről, amely még "erkölcstelennek" is nevezi Schwarzers és Wagenknecht békevágyát.


Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-04-20 | 11:49
NATO-tisztek: teljes "ukrán generációk" veszhetnek el a katonai taktika miatt

NATO-tisztek: teljes "ukrán generációk" veszhetnek el a katonai taktika miatt

 • Egy kanadai televízió megszerzett egy "Fehér Könyvet", amit három, az utóbbi 9 hónapot Ukrajnában töltő, magasrangú NATO-tiszt készített az ukrajnai katonai helyzetről.
 • Mivel kiképzőtisztekről van szó, arról írnak a dokumentumban, hogy hiába a NATO segítsége, az ukrán parancsnokság még szovjet-típusú vezetés.
 • Ez koordinálatlan hadműveletek sorát és ebből kifolyólag rettenetes emberveszteségeket jelent a szerzők szerint.
Sztori 2023-06-29 | 17:42
Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy

Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy

 • A háborúpárti nyomásgyakorlás részeként folytatódik a Magyar Honvédség történelmi fejlesztési programja és vezetése elleni támadássorozat.
 • Szerda este a külföldről fizetett média koronaékszerében provokálta a nemrégiben amerikai kiképzésen járt Gulyás Márton műsorvezető Dr. Varga Csaba Istvánt, a Magyar Honvédség egykori őrnagyát.
 • A felmentett őrnagy Gulyásnak azt állította, hogy politikai okokból menesztették a honvédségtől.
 • A BENNFENTES úgy értesült, hogy a korábbi vezérkari főnök, Ruszin-Szendi Romulusz támogatásával mentették fel a tevékenysége körüli problémák miatt.
 • Az őrnagy eltávolítása miatti sértettségében magáról megfeledkezve érzékeny katonai információkat szivárogtatott ki az interjúban.
 • Tette ezt egy olyan helyzetben, amikor a szomszédban háború dúl.
 • Az egész provokatív kérdezz-felelek természetesen nem véletlen.
 • Korábban a Partizánban szólta el magát Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, hogy ha győz a választásokon, akkor "akár katonai" segítséget is nyújt Ukrajnának, ha a NATO "úgy dönt".
 • Az a nemzetközi politikai-hatalmi és információs hálózat - ennek része a Partizán is -, amely az összes közép-európai országot belepasszírozta a fegyverszállításokba és a háború eszkalációjába, továbbra sem tett le arról, hogy Magyarországot is belerángassa a konfliktusba.
 • A sértett katonát így eszközként használta fel a Gulyás-féle Partizán, amit a háborúpárti nemzetközi hálózat fizet az információs térben végzett nyomásgyakorlásért.
Sztori 2021-11-30 | 13:54
Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

 • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
 • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
 • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
 • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
 • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
 • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
 • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
 • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."
Sztori 2021-09-16 | 11:20
Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre

Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre

 • Ezt a mondatot keveset fogja idézni a balos propagandamédia.
Sztori 2023-01-29 | 12:33
Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

 • Pénteken a magyar miniszterelnök is azt mondta, ütnek, rúgnak, harapnak, csípnek bennünket, hogy Magyarország is szállítson fegyvereket, de amíg a Fidesz vezeti az országot, ez nem történhet meg, mert a választáskon a magyarok a békére szavaztak.
Sztori 2023-01-18 | 12:11
Az Expressen bemutatja Tobiast, aki Ukrajnában elvesztette amerikai és francia önkéntes barátait

Az Expressen bemutatja Tobiast, aki Ukrajnában elvesztette amerikai és francia önkéntes barátait

 • Mindez azt erősíti meg, hogy rengeteg nyugati önkéntes katona utazott Ukrajnába harcolni vagy bármilyen más, egészségügyi, logisztikai támogatást nyújtani.
 • Ez persze eddig sem volt nagy titok, azonban az Expressen riportjából kiderül, hogy az önkéntesek viszonylag gyorsan halnak a fronton.
 • Tobias, aki a szociális munkás képzését hagyta hátra, hogy az ukrán hadseregnek segíthessen, a nyár közepére az összes barátját elvesztette a keleti fronton.
 • Bár kiemelten jól keresnek, akár 40 000 svéd korona is ütheti a nemzetközi önkéntesek markát, Tobiast is oroszokkal szembeni érzelmei hajtották a háborúba.
 • Tobias esete nem egyedi, más riportok is bemutatnak olyan fiatalokat, akik idegennek érzik magukat a saját társadalmaikban, ezért kalandvágyból csatlakoznak az ukrán csapatokhoz.