Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz
  • Sahra Wagenknecht, a baloldali Oskar Lafontaine házastársa, a Die Linke korábbi parlamenti képviselője, és Alice Schwarzer, nőjogi aktivista jegyzik a petíciót.
  • Jelenleg már 406 ezer felett jár a számláló.

Sahra Wagenknecht és Alice Schwarzer "Kiáltvány a békéért" címmel jelentett meg írást egy petíciós portálon.

Az emberek most talán beszélnek? - teszi fel a kérdést az EpochTimes.

A baloldali politikus és az "Emma" alapítójának petícióját a hétvégén már közel 350 ezren írták alá. A béketárgyalásokat követelő videójuk vírusként terjedt el.

Egyre több prominens hang szólal fel, melyben béketárgyalásokat sürget, és ezzel összefüggésben az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások beszüntetését. Ide tartozik az "Emma" főszerkesztője, Alice Schwarzer és a baloldali politikus Sahra Wagenknecht is.

A múlt hétvégén a két nő közös videót tett közzé, amelyben aláírásokat gyűjtenek a "Kiáltvány a békéért" című dokumentumhoz, amelyhez első lépésben 69 neves német személyiség adta a nevét. Köztük van a Foodwatch alapítója, Thilo Bode, Antje Vollmer teológus (Zöldek), Hanna Schygulla színésznő vagy Martin Sonneborn újságíró (Die Partei).

A fokozódó fegyverszállítások leállítása

A hétvégén közel 350 000 ember írta alá a petíciót a change.org oldalon (február 13-án 12 órakor). Jelenleg 406 ezer felett jár az aláírók száma.

Kiáltványukban a két nő arra buzdít:

"Ma van a háború 352. napja Ukrajnában. Eddig több mint 200 000 katona és 50 000 civil halt meg. Nőket erőszakoltak meg, gyerekeket ijesztettek meg, egy egész népet traumatizáltak. Ha a harcok így folytatódnak, Ukrajna hamarosan egy elnéptelenedett, elpusztult ország lesz. És Európa-szerte sokan félnek a háború kiterjesztésétől is. Féltik a jövőjüket és gyermekeik jövőjét. Ukrajna megnyerheti az egyes csatákat - a Nyugat támogatásával. De nem nyerhet háborút a világ legnagyobb atomhatalma ellen. Ezt mondja az USA legmagasabb rangú katonatisztje, Milley tábornok is. Patthelyzetről beszél, amelyben egyik fél sem győzhet katonailag, és a háborút csak a tárgyalóasztalnál lehet befejezni. Akkor miért nem most? Most! [...]

A tárgyalás nem jelent kapitulációt. A tárgyalás mindkét fél számára kompromisszumok megkötését jelenti. Azzal a céllal, hogy megakadályozzuk további százezrek halálát és még rosszabbakat. Mi is így gondoljuk, a német lakosság fele is így gondolja. Itt az ideje, hogy meghallgassanak minket! [...] Felszólítjuk a kancellárt, hogy állítsa le a fegyverszállítások fokozását. Most! Mind német, mind európai szinten erős szövetséget kell vezetnie a tűzszünet és a béketárgyalások érdekében. Most! Mert minden egyes elvesztegetett nap akár 1000 további életbe is kerülhet - és közelebb visz minket a 3. világháborúhoz."

Tiltakozó megmozdulás a Brandenburgi kapu előtt

Az "Emma" című magazin főszerkesztője először áprilisban Olaf Scholz kancellárhoz intézett nyílt levelében a mielőbbi tárgyalások és a fegyverszállítások ellen érvelt.

Most Wagenknechttel együtt a nyilvánosság támogatását kéri az ukrajnai béketárgyalásokhoz, ahelyett, hogy a német kormány további haditechnikai eszközöket szállítana.

És hogy színt valljanak a 2023. február 25-i tiltakozó napon, amelyet a két nő Erich Vad nyugalmazott dandártábornokkal közösen kezdeményezett.

A középpontban a berlini Brandenburgi kapunál tartandó gyűlés áll majd - közölte Wagenknecht a Twitter-profilján: "Alice #Schwarzer és én írtunk egy "Kiáltványt a békéért". #tárgyalások helyett #tankok. A mai naptól kezdve bárki csatlakozhat: change.org Február 25-én, 14 órakor a Brandenburgi kapunál tartandó gyűlésre hívjuk Önöket. #AufstandfuerFrieden"

Ez nem mindenkinek tetszik: amilyen nagy a látható támogatás, ami a petíció aláírási számában tükröződik, amely másodpercről másodpercre nő, ezzel párhuzamosan a médiában kritika is elhangzik, például a baloldali "taz" részéről, amely még "erkölcstelennek" is nevezi Schwarzers és Wagenknecht békevágyát.


Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-01-10 | 11:09
Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni

Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni

  • A megtévesztés ugyanúgy eszköze a nemzetközi terrorizmusnak, mint a rendes hadviselésnek.
Sztori 2021-07-14 | 11:12
A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

  • A gyanúsított egy utcán parkoló járművet kötött el Debrecenben.
  • A kaland nem sokáig tartott, mivel egy kanyarban kisodródott és egy kukoricásba hajtott az autóval.
Sztori 2022-09-22 | 16:03
Németország: 46 százalékkal nőttek a termelői árak augusztusban

Németország: 46 százalékkal nőttek a termelői árak augusztusban

  • Robbanásszerű emelkedésről tudósít a BILD.
  • A közgazdászok az infláció enyhe csökkenésére számítottak - ez távolról sem az - jegyzi meg a BILD.
  • A Commerzbank vezető közgazdásza szerint "Óriási inflációs nyomás van a levegőben".
Sztori 2022-11-07 | 13:18
Ipsos-Secours populaire exkluzív felmérés: európaiak a szakadék szélén

Ipsos-Secours populaire exkluzív felmérés: európaiak a szakadék szélén

  • A közvélemény-kutatást Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban végezték, 6000 fő részvételével.
  • A reprezentatív felmérés 2022 június 17 és július 6. között készült.
Sztori 2023-01-13 | 21:01
BILD: "Halálos integrációs hiba" - Svédország migránsbandák terrorjába süllyed

BILD: "Halálos integrációs hiba" - Svédország migránsbandák terrorjába süllyed

  • AK-47-esekkel, kézigránátokkal vannak felszerelkezve a migránsbandák.
  • Ilyet korábban nem láttunk - mondja a svéd rendőrkapitány.
Sztori 2021-11-07 | 14:53
Gyurcsány évtizedes, szoros szövetségese is tiszteletét tette Cseh Katalin esküvőjén

Gyurcsány évtizedes, szoros szövetségese is tiszteletét tette Cseh Katalin esküvőjén

  • Ő azonban nem maradt sokáig, feltehetően nem akarta magát teljesen kompromittálni.
  • Gyurcsány Ferenc évtizedes szövetségese így csak egy gratulációt, egy puszit és egy kézfogást adott át  Cseh Katalin és Berg Dániel luxuslagziján.
  • Gyurcsány szövetségesének felbukkanása azért is érdekes, mert a Momentum azt állítja magáról, semmi köze az óbaloldalhoz és a gyurcsányi világhoz.