A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik

A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik
  • A paprikaforradalom megfűszerezéséről írt a Newsweek hasábjain Gavin M. Wax, a New York-i fiatal republikánusok vezetője.
  • Szerinte az Egyesült Államok baloldala folytatni akarja a "színes forradalmak" sikertelen sorát, ahelyett, hogy békén hagynák a magyarokat, hogy a saját értékeik és döntéseik alapján élhessenek.
  • A szerző kritizálja Presman nagykövet és Samantha Power, az USAID vezetőjének tevékenységét is.
  • Gavin M. Wax a New York Young Republican Club nevében egyébként szerdán kötött stratégiai megállapodást az Alapjogokért Központtal Budapesten.

1789. július 21-én George Washington elnök aláírta a frissen ratifikált alkotmány alapján létrehozott első szövetségi ügynökséget, a Külügyminisztériumot. Azóta a Külügyminisztérium az amerikai nép hangjaként szolgál a világ számtalan népénél, diplomatákat küldve a közeli és távoli nemzetekbe, hogy képviseljék érdekeinket és tárgyaljanak a nevünkben - fogalmaz a Newsweek hasábjain Gavin Wax.

A vietnami háború idején valami megváltozott. Ahogy az amerikaiaknak szembe kellett nézniük a sorkatonaság és a példátlan társadalmi felfordulás szerencsétlenségével, a kommunistaellenes doktrína megközelítésében nem volt zsigeri vonzerő. Helyette az "emberi jogok", egy 1948-ban az ENSZ által kodifikált fogalom jelent meg az amerikai külföldi beavatkozás megmásíthatatlan indoklásaként.

A 21. században kevesen emlékeznek az "emberi jogok" akadémiai kritikájára az 1940-es évekből, amely azt állította, hogy "[a] kultúrák közötti különbségek tiszteletben tartását az a tudományos tény igazolja, hogy nem fedezték fel a kultúrák minőségi értékelésének technikáját".

Ez az alázat hiányzik a modern diskurzusból, és a Nyugat ma ehelyett azzal a kognitív disszonanciával zsonglőrködik, hogy más kultúrák végtelen tiszteletét hirdeti, miközben egyidejűleg minden olyan kultúrát eltipor, amely megsérti a vélt egyetemes "emberi jogokat" - akár még az állítólagosan e jogoktól megfosztott emberek kárára is.
Tragikus módon túl sok ilyen esetet láttunk a közelmúlt történelmében.

Az "emberi jogokra" hivatkozó amerikai beavatkozás általában szegényebbé teszi nemzetünket, a jogfosztott nemzetet pedig romokban hagyja.

Vegyük csak néhány közelmúltbeli példát: Irak, Líbia és Szíria. Minden amerikainak kötelessége, hogy kiálljon diplomatáink mellett, hogy támogassák népünk és azon nemzetek népeinek jólétét és közös érdekeit, ahol a diplomaták kiküldetésben vannak.

Ezzel szemben az elmúlt két évtized színes forradalmai szinte minden esetben kudarcot vallottak.

Akkor miért akar az Egyesült Államok még egyet szítani?

Joe Biden elnök 2022. július 28-án nevezte ki David Pressmant, egy meleg emberi jogi ügyvédet az Egyesült Államok magyarországi nagykövetévé. A 2022. június 23-án tartott megerősítő meghallgatásán Pressman világossá tette napirendjét, amikor kijelentette:

"A magyarországi demokráciát fenyegető veszélyek valósak, és megérdemlik a határozott figyelmünket. Az emberi jogoknak, a média szabadságának és a jogállamiságnak nincs becsülete Magyarországon - és sok más helyen sem. Ezek a demokrácia és a szabadság fenntartásának, valamint az emberek legalapvetőbb szükségleteinek kielégítését biztosító legszükségesebb alapok.. Ma Magyarországon e területek mindegyikén mélyen aggasztó tendenciákat látunk. Ha megerősítenek, támogatni fogom az ezen alapvető jogok és transzatlanti értékek előmozdítására és védelmére irányuló erőfeszítéseket."

Pressman állítása nélkülözi a ténybeli alapokat, de visszhangozza a mainstream média és a Biden-kormányzat nevetséges vádjait Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben.

Pressman kijelentéséből azt hihetnénk, hogy a magyarok gyávák és reszketnek a veszett kormányzati elnyomás bakancsa alatt. Semmi sem állna távolabb az igazságtól.

Egyszerűen fogalmazva, az "emberi jogok" egy alapvetően semmitmondó és végső soron értelmetlen fogalom; az alig 10 évvel ezelőtti értékeket például a baloldal ma rendszeresen az "emberi jogok" megsértéseként ítéli el. Láthattuk, hogy a baloldal gyakran használja ezt, például amikor az emberi szexualitás kérdéseiről van szó.

Az "emberi jogok" elleni támadások Magyarországon következetes mintát követnek:

  • A baloldal azonosít egy olyan témát, amelyben a magyar emberek túlnyomó többsége jelzi, hogy nem akarja elfogadni a Woke-eszméket.
  • A baloldal túlzásba viszi a helyzetet a túlzások és az elhallgatások keverésével, majd személyesen elítéli Orbánt.
  • A magyar emberek, akik a média sokféle véleményéhez hozzáférnek, elutasítják a baloldal állításait.
Néha a baloldal egyszerűen kitalál egy forgatókönyvet a semmiből.

Vegyük például a február 11-re tervezett budapesti szélsőjobboldali gyűlést. A magyar rendőrség aznapra betiltotta a nagy szélsőséges gyűléseket, és végül a kisszámú szélsőjobboldali tüntetőt kellett megvédenie a rájuk zúduló külföldi Antifa csőcseléktől.

Hogyan interpretálta Pressman nagykövet ezt az eseményt? A Twitteren egy álságos elítélést fogalmazott meg "azokkal szemben, akik a nácikat felértékelik [és] Budapesten felvonulnak".

A valóságban Magyarország most az egyik legjobb európai ország a zsidó élet szempontjából, az Európai Zsidó Szövetség tanulmánya szerint. A magyar zsidók 75 százaléka még soha nem szembesült antiszemita incidenssel, ez a legjobb eredmény Európában. (Az utolsó helyet Belgium foglalja el 52 százalékkal).

Az elmúlt héten Pressman a rombolás egy újabb ágensét hozta Budapestre: Samantha Power-t, az USAID adminisztrátorát. Power az amerikai kormány "helyi kezdeményezéseket támogató új programját" hirdette meg.

És tudjuk, hogy Power milyen "kezdeményezéseket" kedvel: ő játszott szerepet Líbia bukott, dzsihadisták által uralt állammá alakításában, és most a Duna gyöngyszemére vetett szemet.

Power beavatkozásának fogadtatása egyoldalú volt. Nem titkolják, hogy mi történik, és a helyiek nem akarják, hogy ott legyen.

Mocskos hírneve magáért beszél, és az, hogy jóban van az Orbán-ellenes civil szervezetekkel, minden kétséget eloszlat a rosszindulatú szándékaival kapcsolatban.
Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik: hívjuk ezt paprikaforradalomnak.

Az amerikaiak tartoznak annyival a magyar népnek, hogy megfékezzék a rossz szereplőket a saját kormányunkban, és hagyják, hogy a magyarok úgy éljenek, ahogyan azt jónak látják. Ahogy Orbán Viktor büszkén mondta: "Magyarország még mindig magyar ország". Törekedjünk arra, hogy ez így is maradjon.

Gavin M. Wax New York-i konzervatív politikai aktivista, kommentátor, ügynök és stratéga. A New York-i Fiatal Republikánus Klub elnöke. Twitter: @GavinWax.

Nathan E. Berger vállalkozó és a New York-i Fiatal Republikánus Klub alelnöke.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-05-16 | 08:00

Kezdetektől az Orbán-kormánynak volt igaza: csak az oltás törheti le a koronavírus-járványt - nagyszabású olasz vizsgálat igazolta, már az első oltás radikálisan visszaszorítja a súlyos fertőzést, és minimalizálja a kórházba kerülés esélyét

  • Hónapokig ment a vita azon, hogy a tesztelés, vagy az oltás hatékonyabb-e a koronavírus-járvány visszaszorításában.
  • A baloldali ellenzék és a vele szövetséges ellenzéki propagandamédia folyamatosan, megállás nélkül tesztelt volna, és hónapokon keresztül ezt követelték a kormánytól is.
  • Az Orbán-kormány pedig már 2020 tavaszától azt kommunikálta: csak a vakcina lesz hatékony a ragály visszaszorításában.
  • Hogy oltási céljait elérje, a magyar kormány sem ideológiai, sem pedig geopolitikai kérdést nem csinált a vakcinabeszerzésből: azért vásárolt keleti oltóanyagokat is, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak az oltáshoz a magyarok.
  • A Karácsony Gergely vezette Főváros azonban töretlenül a tesztelésben látta a járvány visszaszorításának útját, és Budapest elköltött másfél milliárd forintot baloldali egészségügyi szolgáltatócégeknél tesztekre.
  • Ebből 1 milliárd forintot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa biztosított Karácsonyéknak a pótcselekvéshez.
  • A tesztvita ellenére a magyar kormánynak lett igaza, és most már papírja is van róla.
  • Egy nagyszabású, 4 hónapos olasz vizsgálat szombaton megerősítette: a vakcinák első adagjának beadása után öt héttel már 80%-kal csökken a fertőzésveszély, 90%-kal csökken a kórházba kerülés esélye, és 95%-kal a halálos megbetegedés esélye.
  • Tehát abban is a kormánynak volt igaza, hogy csak a vakcina képes legyőzni a járványt, nem pedig a véget nem érő tesztelés, és abban is, hogy minél több magyar ember kapja meg legalább az oltás első adagját, annál több védett lesz idehaza, mert már az első adag is jelentős mértékben megvéd a súlyos fertőzéstől.
Sztori 2021-12-14 | 12:00
Az illegális migráció sötét árnyoldala: felborult egy kisbusz, heten haltak meg

Az illegális migráció sötét árnyoldala: felborult egy kisbusz, heten haltak meg

  • Mórahalmon egy szerb egyterűt akartak ellenőrizni a rendőrök, az embercsempész gázt adott, majd súlyos balesetet szenvedett a kisvárosban.
Sztori 2021-07-01 | 12:33
Bedurrant a delta-variáns Nagy-Britanniában, Franciaország déli részén, Izraelben és Ausztráliában is

Bedurrant a delta-variáns Nagy-Britanniában, Franciaország déli részén, Izraelben és Ausztráliában is

  • Öröm az ürömben, hogy az oltottak között a súlyos megbetegedés és a kórházi ellátás elkerülhető, ezért fontos felvenni valamelyik oltást.
  • Azonban a szakembereket így is meglepi a delta (indiai) variáns fertőzőképessége.
  • Orbán Viktor magyar miniszterelnök is rendszeresen hangsúlyozza az utóbbi időkben, hogy aki nem oltatta be magát, azt előbb vagy utóbb, de meg fogja találni a vírus új mutációja.
Sztori 2023-12-19 | 17:29
Semmi új nincs abban, ha egy európai állam vezetője kivonul a döntéshozatalból, de Gaulle tábornok is rendszeresen megtette, hogy hazája érdekeit védje

Semmi új nincs abban, ha egy európai állam vezetője kivonul a döntéshozatalból, de Gaulle tábornok is rendszeresen megtette, hogy hazája érdekeit védje

  • Orbán Viktor miniszterelnök hetek óta jelezte: hiba Ukrajnát azzal kecsegtetni, hogy gyorsítósávon csatlakozhat az unióhoz.
  • Az országnak jelenleg nem ismertek a valós határai, a lélekszáma, és jelenleg egy öldöklő háborúban áll, ezért rossz döntés az uniós tagsággal bátorítani az országot, hogy harcoljon tovább - mondta többször Orbán.
  • Érvei azonban süket fülekre találtak az európai vezetőknél, ezért a magyar miniszterelnök a legutóbbi uniós csúcson egyszerűen elhagyta a termet, ahol kollégiái végül egyhangúan meghozhattak egy rossz döntést.
  • Ezzel a magyar miniszterelnök vétó nélkül vonult ki a döntéshozatalból, vagyis azokra hagyta a döntést, akik mindenképpen meg akarták nyitni a csatlakozási tárgyalásokat, és vállalják ennek következményeit is.
  • Mivel a kormányfő előre jelezte aggályait, és nem is volt e rossz döntés részese, azt is elmondta, a hibás döntés következményeit a jövőben sem terhelhetik Magyarországra.
  • Charles de Gaulle, Franciaország legendás elnöke és megmentője többször is élt azzal, hogy elhagyta a döntéshozó testületeket, amikor hazájának érdekeit semmibe vette a többi európai állam vagy az Egyesült Államok.
  • De akkor sem remegett meg a keze, ha a britek csatlakozási kérelméről volt szó.
  • Vétózott 1963-ban és 1967-ben is.
Sztori 2023-06-22 | 13:29
EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni

EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni

  • A 92 éves Soros György átadta királyságát Alex Sorosnak, aki saját magát úgy jellemezte, hogy politikusabb alkat, mint az apja.
  • Az öröklés jól megszervezett és sima volt a dinasztiában, és Alex kinevezése óta felpörögtek az események: Brüsszel újra migránskvótát akar, és a Soros-birodalom megparancsolta a demokrata donoroknak, hogy vegyenek még több médiát, tévét, portálokat, cikkeket, beszélgetős rádióállomásokat.
  • A Birodalom 25 milliárd dolláros vagyon fölött diszponál, Alex az egyetlen a családtagok közül, aki vezető posztot tölt be a család befektetési alapjánál és a "filantróp tevékenységet" folytató Open Society Foundation-nál is.
  • Alex a WSJ-nek azt is kifejtette, hogy évente 1,5 milliárd dollárt, 500 milliárd forintnál is többet fektetnek be a Nyílt Társadalom ideológiájának terjesztésébe és "a demokrácia fejlesztésébe".
  • A Nyílt Társadalom ideológiája a migráció ösztönzésére, a multikulturalizmus erőltetésére, a szélsőséges woke-ideológia, a BLM, az Antifa és az abortusz, mint abszolút női jog propagálására, az LMBTQ+ propagandára, a nemzetállami struktúrák meggyengítésére és lebontására, és egy globális szuperstruktúra kiépítésére irányul.
  • Az ideológia terjesztéséhez azonban médiafelületek is kellenek, ezért egy friss tanulmányában, ami egyfajta parancsként is értelmezhető, Sorosék kiadták az ukázt a demokrata párt támogatóinak: ahogyan ők is teszik, médiát kell venni, és támogatni kell a közösségi média influenszereit.
  • A BENNFENTES megszerezte a törekvést alátámasztó stratégiai tanulmányt, amely egy titkos, demokrata megadonoroknak szervezett washingtoni háttértalálkozó összefoglalója.
  • Május közepén írt arról a BENNFENTES: az Action for Democracyt igazgató Korányi Dávid a guruló dollárokból magyar influenszereket akar összevásárolni, és ez zavarokat okoz a magyarországi dollármédiában.
  • Korányiék törekvése nem lehet független az új Soros-direktívától: a Birodalomnak további médiára és influenszerekre van szüksége, hogy terjeszthesse üzeneteit.
Sztori 2021-08-20 | 14:27
Elemzés: Európa kiszolgáltatva marad, miközben Biden lesétáltatja Amerikát a világszínpadról

Elemzés: Európa kiszolgáltatva marad, miközben Biden lesétáltatja Amerikát a világszínpadról

  • Amikor Joe Biden amerikai elnök végre megtörte hallgatását az Afganisztánban kibontakozó káoszról, az európai szövetségesek, akik nagy reményeket fűztek a transzatlanti szövetség újraindításához, megdöbbentek.
  • Európai döntéshozók és diplomaták rámutatnak: amikor Amerika "megfordult" Szíriában, az Európában és nem az Egyesült Államokban robbantott ki válságot".
  • A földrajz és a történelem azt sugallja, hogy amint Amerika eltűnik, és a tálibok teljesen átveszik az irányítást Afganisztán felett, a hátramaradt, üldöztetéstől félő egyszerű polgárok mindent meg fognak tenni, hogy biztonságosabb helyre meneküljenek az országból.
  • Biden döntését és bűnbánatának hiányát több okból is bírálták. De talán a legkevésbé elfogadható szempont az, hogy Amerikának, nyersen szólva, megvan az a luxusa, hogy úgy távozhat, ahogy Európa - és más regionális szomszédok - nem.
Kül 2021-05-13 | 12:37
Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

  • Kampánya során Joe Biden amerikai elnök azt ígérta, nem fogad el pénzt a fosszilis energiával foglalkozó iparágaktól.
  • Úgy tűnik a kabinetjének tagjai kevésbé válogatósak.
  • Az elnök klímaügyi különleges elnöki megbízottjának, John Kerry feleségének az apja 115 ezer dollárnyi olaj és gázipari befektetéssel rendelkezik.
Sztori 2021-11-15 | 12:46
Merész képzettársítás: Márki-Zay szerint a homoszexuálisoknak nincsen hadserege

Merész képzettársítás: Márki-Zay szerint a homoszexuálisoknak nincsen hadserege

  • A néhai Hermann Göring tudna erről mesélni.
  • Újabb zagyva interjút adott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy horvát lapnak.
  • Az interjúban ismételten a kedvenc témáján, a homoszexualitás kérdéskörén lovagol.
  • Kifejtette, győzelme esetén feladata lesz a jogállam helyreállítása, a demokrácia és a sajtószabadság megújítása.
  • A cikk kitér arra is, hogy Márki-Zay kiáll a homoszexuálisnak való jogok teljes megadása mellett, és az azonos neműek házasságának legalizálását is ígéri.
  • Kérdésre, hogy miért hasonlítja Orbán rendszerét a náci rezsimhez, a hódmezővásárhelyi polgármester elmondta: a nácik és a kommunisták általában azokat támadják meg, akiknek nincs hadseregük.
  • Putyinnak van, így Orbán ellene nem megy, de Brüsszelnek, Sorosnak, a zsidóknak, a romáknak és a homoszexuálisoknak nincs, ezért lesznek Orbán gyűlöletkampányának áldozatai, mondta el Márki-Zay Péter.