A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik

A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik
 • A paprikaforradalom megfűszerezéséről írt a Newsweek hasábjain Gavin M. Wax, a New York-i fiatal republikánusok vezetője.
 • Szerinte az Egyesült Államok baloldala folytatni akarja a "színes forradalmak" sikertelen sorát, ahelyett, hogy békén hagynák a magyarokat, hogy a saját értékeik és döntéseik alapján élhessenek.
 • A szerző kritizálja Presman nagykövet és Samantha Power, az USAID vezetőjének tevékenységét is.
 • Gavin M. Wax a New York Young Republican Club nevében egyébként szerdán kötött stratégiai megállapodást az Alapjogokért Központtal Budapesten.

1789. július 21-én George Washington elnök aláírta a frissen ratifikált alkotmány alapján létrehozott első szövetségi ügynökséget, a Külügyminisztériumot. Azóta a Külügyminisztérium az amerikai nép hangjaként szolgál a világ számtalan népénél, diplomatákat küldve a közeli és távoli nemzetekbe, hogy képviseljék érdekeinket és tárgyaljanak a nevünkben - fogalmaz a Newsweek hasábjain Gavin Wax.

A vietnami háború idején valami megváltozott. Ahogy az amerikaiaknak szembe kellett nézniük a sorkatonaság és a példátlan társadalmi felfordulás szerencsétlenségével, a kommunistaellenes doktrína megközelítésében nem volt zsigeri vonzerő. Helyette az "emberi jogok", egy 1948-ban az ENSZ által kodifikált fogalom jelent meg az amerikai külföldi beavatkozás megmásíthatatlan indoklásaként.

A 21. században kevesen emlékeznek az "emberi jogok" akadémiai kritikájára az 1940-es évekből, amely azt állította, hogy "[a] kultúrák közötti különbségek tiszteletben tartását az a tudományos tény igazolja, hogy nem fedezték fel a kultúrák minőségi értékelésének technikáját".

Ez az alázat hiányzik a modern diskurzusból, és a Nyugat ma ehelyett azzal a kognitív disszonanciával zsonglőrködik, hogy más kultúrák végtelen tiszteletét hirdeti, miközben egyidejűleg minden olyan kultúrát eltipor, amely megsérti a vélt egyetemes "emberi jogokat" - akár még az állítólagosan e jogoktól megfosztott emberek kárára is.
Tragikus módon túl sok ilyen esetet láttunk a közelmúlt történelmében.

Az "emberi jogokra" hivatkozó amerikai beavatkozás általában szegényebbé teszi nemzetünket, a jogfosztott nemzetet pedig romokban hagyja.

Vegyük csak néhány közelmúltbeli példát: Irak, Líbia és Szíria. Minden amerikainak kötelessége, hogy kiálljon diplomatáink mellett, hogy támogassák népünk és azon nemzetek népeinek jólétét és közös érdekeit, ahol a diplomaták kiküldetésben vannak.

Ezzel szemben az elmúlt két évtized színes forradalmai szinte minden esetben kudarcot vallottak.

Akkor miért akar az Egyesült Államok még egyet szítani?

Joe Biden elnök 2022. július 28-án nevezte ki David Pressmant, egy meleg emberi jogi ügyvédet az Egyesült Államok magyarországi nagykövetévé. A 2022. június 23-án tartott megerősítő meghallgatásán Pressman világossá tette napirendjét, amikor kijelentette:

"A magyarországi demokráciát fenyegető veszélyek valósak, és megérdemlik a határozott figyelmünket. Az emberi jogoknak, a média szabadságának és a jogállamiságnak nincs becsülete Magyarországon - és sok más helyen sem. Ezek a demokrácia és a szabadság fenntartásának, valamint az emberek legalapvetőbb szükségleteinek kielégítését biztosító legszükségesebb alapok.. Ma Magyarországon e területek mindegyikén mélyen aggasztó tendenciákat látunk. Ha megerősítenek, támogatni fogom az ezen alapvető jogok és transzatlanti értékek előmozdítására és védelmére irányuló erőfeszítéseket."

Pressman állítása nélkülözi a ténybeli alapokat, de visszhangozza a mainstream média és a Biden-kormányzat nevetséges vádjait Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben.

Pressman kijelentéséből azt hihetnénk, hogy a magyarok gyávák és reszketnek a veszett kormányzati elnyomás bakancsa alatt. Semmi sem állna távolabb az igazságtól.

Egyszerűen fogalmazva, az "emberi jogok" egy alapvetően semmitmondó és végső soron értelmetlen fogalom; az alig 10 évvel ezelőtti értékeket például a baloldal ma rendszeresen az "emberi jogok" megsértéseként ítéli el. Láthattuk, hogy a baloldal gyakran használja ezt, például amikor az emberi szexualitás kérdéseiről van szó.

Az "emberi jogok" elleni támadások Magyarországon következetes mintát követnek:

 • A baloldal azonosít egy olyan témát, amelyben a magyar emberek túlnyomó többsége jelzi, hogy nem akarja elfogadni a Woke-eszméket.
 • A baloldal túlzásba viszi a helyzetet a túlzások és az elhallgatások keverésével, majd személyesen elítéli Orbánt.
 • A magyar emberek, akik a média sokféle véleményéhez hozzáférnek, elutasítják a baloldal állításait.
Néha a baloldal egyszerűen kitalál egy forgatókönyvet a semmiből.

Vegyük például a február 11-re tervezett budapesti szélsőjobboldali gyűlést. A magyar rendőrség aznapra betiltotta a nagy szélsőséges gyűléseket, és végül a kisszámú szélsőjobboldali tüntetőt kellett megvédenie a rájuk zúduló külföldi Antifa csőcseléktől.

Hogyan interpretálta Pressman nagykövet ezt az eseményt? A Twitteren egy álságos elítélést fogalmazott meg "azokkal szemben, akik a nácikat felértékelik [és] Budapesten felvonulnak".

A valóságban Magyarország most az egyik legjobb európai ország a zsidó élet szempontjából, az Európai Zsidó Szövetség tanulmánya szerint. A magyar zsidók 75 százaléka még soha nem szembesült antiszemita incidenssel, ez a legjobb eredmény Európában. (Az utolsó helyet Belgium foglalja el 52 százalékkal).

Az elmúlt héten Pressman a rombolás egy újabb ágensét hozta Budapestre: Samantha Power-t, az USAID adminisztrátorát. Power az amerikai kormány "helyi kezdeményezéseket támogató új programját" hirdette meg.

És tudjuk, hogy Power milyen "kezdeményezéseket" kedvel: ő játszott szerepet Líbia bukott, dzsihadisták által uralt állammá alakításában, és most a Duna gyöngyszemére vetett szemet.

Power beavatkozásának fogadtatása egyoldalú volt. Nem titkolják, hogy mi történik, és a helyiek nem akarják, hogy ott legyen.

Mocskos hírneve magáért beszél, és az, hogy jóban van az Orbán-ellenes civil szervezetekkel, minden kétséget eloszlat a rosszindulatú szándékaival kapcsolatban.
Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik: hívjuk ezt paprikaforradalomnak.

Az amerikaiak tartoznak annyival a magyar népnek, hogy megfékezzék a rossz szereplőket a saját kormányunkban, és hagyják, hogy a magyarok úgy éljenek, ahogyan azt jónak látják. Ahogy Orbán Viktor büszkén mondta: "Magyarország még mindig magyar ország". Törekedjünk arra, hogy ez így is maradjon.

Gavin M. Wax New York-i konzervatív politikai aktivista, kommentátor, ügynök és stratéga. A New York-i Fiatal Republikánus Klub elnöke. Twitter: @GavinWax.

Nathan E. Berger vállalkozó és a New York-i Fiatal Republikánus Klub alelnöke.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-02-13 | 11:42
"Ördögi kudarc" a német energiapolitika, írta a Twitteren a jogász, 3.000 eurót kell fizetnie

"Ördögi kudarc" a német energiapolitika, írta a Twitteren a jogász, 3.000 eurót kell fizetnie

 • Annalena Baerbock, Scholz kancellár és Robert Habeck külügyminiszter nem tűri a kritikát.
 • Németországban létezik egy olyan törvényi passzus, amely bünteti "a politikusok megsértését".
Sztori 2022-09-30 | 15:30
15 fokos irodák - radikális megszorítások a német cégeknél

15 fokos irodák - radikális megszorítások a német cégeknél

 • Sorra jelentik be a német cégek, hogy az energiaár drágulása miatt sokkal alacsonyabb hőfokra fűtik majd fel irodaházaikat, vagy be is zárják azokat.
 • Az Otto Group 15 fokra fűti fel a be nem zárt irodát, a Hermes csomagküldő leányvállalatánál 4 hamburgi irodájából hármat bezár a télre.
 • A cégek azt is javasolják munkavállalóiknak, hogy dolgozzanak otthonról.
 • A Henkel korszerűsíti széntüzelésű kazánjait, a Beiersdorf pedig dízelaggregátorokat szerzett be, ha áramkimaradás lenne a cégnél.
Sztori 2022-11-03 | 13:44
Az emberek negyede a hitelkártyáját használja élelmiszervásárláshoz - megélhetési válság a briteknél

Az emberek negyede a hitelkártyáját használja élelmiszervásárláshoz - megélhetési válság a briteknél

 • Egész Európában bajt okoznak a szankciók és az áremelkedések.
Sztori 2021-05-14 | 16:17
Vadászat egy jegygyűrűben élő sügérre - a januárban, úszás közben elhagyott jegygyűrűt egy sügéren keresi Norfolk-sziget népe

Vadászat egy jegygyűrűben élő sügérre - a januárban, úszás közben elhagyott jegygyűrűt egy sügéren keresi Norfolk-sziget népe

 • Suzie Quintal férje, Nathan januárban veszítette el jegygyűrűjét a Norfolk-szigeten.
 • Egy helyi búvár, Susan Prior megtalálta a jegygyűrűt egy hal teste köré ragadva.
 • A helyiek a szigeten most megpróbálják megtalálni a halat, hogy eltávolíthassák a halról jegygyűrűt.
 • Quintal asszony szerint a gyűrű akkor került le a férjének ujjáról, amikor egy nap úszni ment.