A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik

A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik
 • A paprikaforradalom megfűszerezéséről írt a Newsweek hasábjain Gavin M. Wax, a New York-i fiatal republikánusok vezetője.
 • Szerinte az Egyesült Államok baloldala folytatni akarja a "színes forradalmak" sikertelen sorát, ahelyett, hogy békén hagynák a magyarokat, hogy a saját értékeik és döntéseik alapján élhessenek.
 • A szerző kritizálja Presman nagykövet és Samantha Power, az USAID vezetőjének tevékenységét is.
 • Gavin M. Wax a New York Young Republican Club nevében egyébként szerdán kötött stratégiai megállapodást az Alapjogokért Központtal Budapesten.

1789. július 21-én George Washington elnök aláírta a frissen ratifikált alkotmány alapján létrehozott első szövetségi ügynökséget, a Külügyminisztériumot. Azóta a Külügyminisztérium az amerikai nép hangjaként szolgál a világ számtalan népénél, diplomatákat küldve a közeli és távoli nemzetekbe, hogy képviseljék érdekeinket és tárgyaljanak a nevünkben - fogalmaz a Newsweek hasábjain Gavin Wax.

A vietnami háború idején valami megváltozott. Ahogy az amerikaiaknak szembe kellett nézniük a sorkatonaság és a példátlan társadalmi felfordulás szerencsétlenségével, a kommunistaellenes doktrína megközelítésében nem volt zsigeri vonzerő. Helyette az "emberi jogok", egy 1948-ban az ENSZ által kodifikált fogalom jelent meg az amerikai külföldi beavatkozás megmásíthatatlan indoklásaként.

A 21. században kevesen emlékeznek az "emberi jogok" akadémiai kritikájára az 1940-es évekből, amely azt állította, hogy "[a] kultúrák közötti különbségek tiszteletben tartását az a tudományos tény igazolja, hogy nem fedezték fel a kultúrák minőségi értékelésének technikáját".

Ez az alázat hiányzik a modern diskurzusból, és a Nyugat ma ehelyett azzal a kognitív disszonanciával zsonglőrködik, hogy más kultúrák végtelen tiszteletét hirdeti, miközben egyidejűleg minden olyan kultúrát eltipor, amely megsérti a vélt egyetemes "emberi jogokat" - akár még az állítólagosan e jogoktól megfosztott emberek kárára is.
Tragikus módon túl sok ilyen esetet láttunk a közelmúlt történelmében.

Az "emberi jogokra" hivatkozó amerikai beavatkozás általában szegényebbé teszi nemzetünket, a jogfosztott nemzetet pedig romokban hagyja.

Vegyük csak néhány közelmúltbeli példát: Irak, Líbia és Szíria. Minden amerikainak kötelessége, hogy kiálljon diplomatáink mellett, hogy támogassák népünk és azon nemzetek népeinek jólétét és közös érdekeit, ahol a diplomaták kiküldetésben vannak.

Ezzel szemben az elmúlt két évtized színes forradalmai szinte minden esetben kudarcot vallottak.

Akkor miért akar az Egyesült Államok még egyet szítani?

Joe Biden elnök 2022. július 28-án nevezte ki David Pressmant, egy meleg emberi jogi ügyvédet az Egyesült Államok magyarországi nagykövetévé. A 2022. június 23-án tartott megerősítő meghallgatásán Pressman világossá tette napirendjét, amikor kijelentette:

"A magyarországi demokráciát fenyegető veszélyek valósak, és megérdemlik a határozott figyelmünket. Az emberi jogoknak, a média szabadságának és a jogállamiságnak nincs becsülete Magyarországon - és sok más helyen sem. Ezek a demokrácia és a szabadság fenntartásának, valamint az emberek legalapvetőbb szükségleteinek kielégítését biztosító legszükségesebb alapok.. Ma Magyarországon e területek mindegyikén mélyen aggasztó tendenciákat látunk. Ha megerősítenek, támogatni fogom az ezen alapvető jogok és transzatlanti értékek előmozdítására és védelmére irányuló erőfeszítéseket."

Pressman állítása nélkülözi a ténybeli alapokat, de visszhangozza a mainstream média és a Biden-kormányzat nevetséges vádjait Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben.

Pressman kijelentéséből azt hihetnénk, hogy a magyarok gyávák és reszketnek a veszett kormányzati elnyomás bakancsa alatt. Semmi sem állna távolabb az igazságtól.

Egyszerűen fogalmazva, az "emberi jogok" egy alapvetően semmitmondó és végső soron értelmetlen fogalom; az alig 10 évvel ezelőtti értékeket például a baloldal ma rendszeresen az "emberi jogok" megsértéseként ítéli el. Láthattuk, hogy a baloldal gyakran használja ezt, például amikor az emberi szexualitás kérdéseiről van szó.

Az "emberi jogok" elleni támadások Magyarországon következetes mintát követnek:

 • A baloldal azonosít egy olyan témát, amelyben a magyar emberek túlnyomó többsége jelzi, hogy nem akarja elfogadni a Woke-eszméket.
 • A baloldal túlzásba viszi a helyzetet a túlzások és az elhallgatások keverésével, majd személyesen elítéli Orbánt.
 • A magyar emberek, akik a média sokféle véleményéhez hozzáférnek, elutasítják a baloldal állításait.
Néha a baloldal egyszerűen kitalál egy forgatókönyvet a semmiből.

Vegyük például a február 11-re tervezett budapesti szélsőjobboldali gyűlést. A magyar rendőrség aznapra betiltotta a nagy szélsőséges gyűléseket, és végül a kisszámú szélsőjobboldali tüntetőt kellett megvédenie a rájuk zúduló külföldi Antifa csőcseléktől.

Hogyan interpretálta Pressman nagykövet ezt az eseményt? A Twitteren egy álságos elítélést fogalmazott meg "azokkal szemben, akik a nácikat felértékelik [és] Budapesten felvonulnak".

A valóságban Magyarország most az egyik legjobb európai ország a zsidó élet szempontjából, az Európai Zsidó Szövetség tanulmánya szerint. A magyar zsidók 75 százaléka még soha nem szembesült antiszemita incidenssel, ez a legjobb eredmény Európában. (Az utolsó helyet Belgium foglalja el 52 százalékkal).

Az elmúlt héten Pressman a rombolás egy újabb ágensét hozta Budapestre: Samantha Power-t, az USAID adminisztrátorát. Power az amerikai kormány "helyi kezdeményezéseket támogató új programját" hirdette meg.

És tudjuk, hogy Power milyen "kezdeményezéseket" kedvel: ő játszott szerepet Líbia bukott, dzsihadisták által uralt állammá alakításában, és most a Duna gyöngyszemére vetett szemet.

Power beavatkozásának fogadtatása egyoldalú volt. Nem titkolják, hogy mi történik, és a helyiek nem akarják, hogy ott legyen.

Mocskos hírneve magáért beszél, és az, hogy jóban van az Orbán-ellenes civil szervezetekkel, minden kétséget eloszlat a rosszindulatú szándékaival kapcsolatban.
Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik: hívjuk ezt paprikaforradalomnak.

Az amerikaiak tartoznak annyival a magyar népnek, hogy megfékezzék a rossz szereplőket a saját kormányunkban, és hagyják, hogy a magyarok úgy éljenek, ahogyan azt jónak látják. Ahogy Orbán Viktor büszkén mondta: "Magyarország még mindig magyar ország". Törekedjünk arra, hogy ez így is maradjon.

Gavin M. Wax New York-i konzervatív politikai aktivista, kommentátor, ügynök és stratéga. A New York-i Fiatal Republikánus Klub elnöke. Twitter: @GavinWax.

Nathan E. Berger vállalkozó és a New York-i Fiatal Republikánus Klub alelnöke.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-10-29 | 18:03
Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

 • A Szabad Európa szerint Karácsony visszalépése teljesen kiakasztotta a mikroméretű Párbeszéd elnökségét és tagjait. A konfliktusok korábban kezdődtek, ugyanis Karácsony "gyenge" kampányára a Párbeszédnek semmilyen ráhatása nem volt.
 • Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányát ugyanis az azóta már megbukott gyurcsányista Gál J. Zoltán szervezte, és a stábtagokat is ő castingolta. Valószínű ezért, hogy többről szól ez, mint csak arról, hogy a Párbeszéd nevezetű baráti társaság nem szólhatott bele a kampányba.
 • Mégpedig a pénzről: ugyanis a Párbeszéd, bár érdemi társadalmi támogatottsággal évek óta nem rendelkezik, de az országgyűlési frakciója miatt költségvetési támogatásban részesül. Márpedig Karácsony kampányának egy részét a Párbeszéd fizette.
 • A Szabad Európa szerint Szabó Tímea a gyenge szreplés és az összeomlás után ráripakodott Karácsonyra a visszalépési dráma utolsó napján, hogy vállalja a felelősséget, és lépjen vissza. Ez azonban azért különös, mert Szabó eddig Karácsony legfőbb támogatója volt, társelnökként viszik együtt a Párbeszédet.
 • Ha valóban Szabó követelte Karácsony lelépését, annak teljesen más oka lehet. Elképzelhető, hogy szóltak neki az amerikai kapcsolatai: mostantól új ellenzéki projekt van Márki-Zay Péter személyében, mögé kell beállni.
 • Szabóról ugyanis köztudott, hogy megjárta a Harvardot, Washingtont, majd amerikai megbízásra Afganisztán fővárosát, Kabult is. Ott a demokrácia építése volt rá bízva, azóta tudhatóan nem nagy sikerrel.
 • Hazatérése után Soros-fizette NGO-knál dolgozott, majd lett LMP-s képviselő. Az őt ismerők szerint egy időben többet járt az amerikai nagykövetségre egyeztetni, mint az LMP frakcióüléseire.
Sztori 2023-02-14 | 11:27
Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

 • Sahra Wagenknecht, a baloldali Oskar Lafontaine házastársa, a Die Linke korábbi parlamenti képviselője, és Alice Schwarzer, nőjogi aktivista jegyzik a petíciót.
 • Jelenleg már 406 ezer felett jár a számláló.
Sztori 2021-06-29 | 18:06
Gyorshír: a hollandok után de Boer is letérdelt

Gyorshír: a hollandok után de Boer is letérdelt

 • Frank de Boer már nem a holland válogatott edzője, mert elváltak útjaik - jelentették be egy hivatalos közleményben.
Sztori 2023-01-18 | 17:48
Davos "a képmutatás mesterkurzusa": a világ gazdasági "elitje" tavaly 350 000 autó CO2-kibocsátását hozta össze egyetlen hét alatt

Davos "a képmutatás mesterkurzusa": a világ gazdasági "elitje" tavaly 350 000 autó CO2-kibocsátását hozta össze egyetlen hét alatt

 • Ezek a számok 2022-re vonatkoznak, akkor 1040 magángép hozta össze ezt a CO2-kibocsátást a GreenPeace tanulmánya szerint.
 • Ugyanazok, akik a belsőégésű motorok betiultását követelik, és eltörölnék a rövidtávú járatokat, gyakorlatilag mind magángépekkel érkeztek Davosba.
Sztori 2022-10-23 | 15:52
Az egyenlőtlen infláció újrarajzolja az euróövezet kelet-nyugati szakadékát

Az egyenlőtlen infláció újrarajzolja az euróövezet kelet-nyugati szakadékát

 • A 25%-os kiugrás Észtország árszínvonalát Spanyolország fölé emelte - írja a BLOOMBERG.
 • A bérek azonban lassabban zárkóznak fel, így e két hatás jelentősen sújtja a háztartásokat.
Sztori 2023-03-04 | 21:17
Nyugati szakértők: Ukrajna azért védi Bahmutot minden áron, mert eredményeket kell felmutatnia a Nyugat felé

Nyugati szakértők: Ukrajna azért védi Bahmutot minden áron, mert eredményeket kell felmutatnia a Nyugat felé

 • A szakértők egyéb hajmeresztő mondatokat is mondtak a Deutsche Wellének.
 • A brit Mike Martin nem hiszi, hogy a katonák hiánya okot jelenthetne arra, hogy Ukrajna felhagyjon az ellenállással.
 • Ralph Thiele nyugalmazott német ezredes úgy véli, "mindenkinek érdeke, hogy ez a háború most véget érjen", és "Oroszország legyőzése csak egy szófordulat".
 • Ugyanő azt is elmondta, az orosz elnök nukleáris fegyverek nélkül is tovább eszkalálhatja a háborút, például hiperszonikus fegyverek bevetésével.
 • "Ezeket mi észre sem vesszük, és nem lennénk képesek védekezni ellenük" - fogalamazott.
Sztori 2022-11-07 | 13:18
Ipsos-Secours populaire exkluzív felmérés: európaiak a szakadék szélén

Ipsos-Secours populaire exkluzív felmérés: európaiak a szakadék szélén

 • A közvélemény-kutatást Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban végezték, 6000 fő részvételével.
 • A reprezentatív felmérés 2022 június 17 és július 6. között készült.
Sztori 2023-01-24 | 17:49
Német tankszállítási vita: az igazi kérdés nem az adományozás, hanem a német-amerikai fegyveripari üzleti vetélkedés

Német tankszállítási vita: az igazi kérdés nem az adományozás, hanem a német-amerikai fegyveripari üzleti vetélkedés

 • Új, eddig nem tárgyalt szempontokra világított rá a német tankvitában a Neue Zürher Zeitung.