Ügynökmeló: hírszerzők és kémek képzik a dollármédia krémjét

Ügynökmeló: hírszerzők és kémek képzik a dollármédia krémjét
  • Évek óta kitartóan él a pletyka, hogy a dollármédia egyes újságírói túl szoros kapcsolatot tartanak fent nyugati titkosszolgálatokkal és azok szereplőivel.
  • A BENNFENTES bebizonyítja, hogy a pletyka igaz.
  • A dollármédia - ahogyan az köztudott - komoly pénzeket kap külföldről.
  • Az kevésbé közismert, hogy a "független-objektív" szerkesztőségeket nem csupán a külföldi pénz öleli körül.
  • Hanem a finanszírozók titkosszolgálatai, titkosszolgálati alvállalkozói, magasrangú szolgálati specialistái, hírszerzői, ügynökei és szakértői is.
  • Utóbbiak "képzik" a dollármédia hazai és közép-európai krémjét.
  • A dajkamese az, hogy "független" újságírásra.
  • A valóság viszont az, hogy a finanszírozó nagyhatalmak elvárásainak megfelelő információs befolyásolásra, elárasztásra és ezzel kifejtett nyomásgyakorlásra, vagyis a közvélemény manipulálására.
  • Röviden: információs hadviselésre.

A Magyar Honvédség átalakítása és megerősítése nem kerülte el az ellenérdekelt, a bizniszből kimaradó hadiipari szereplők, és a rendelkezésre álló exkluzív bizonyítékok alapján a nagyhatalmi hírszerzések és titkosszolgálatok figyelmét sem: a 2022-ben kipattant orosz-ukrán konfliktus az információs fronton is totálissá fokozta a legkésőbb 2014 óta tartó háborút.

A hazai információs hadviselés egyik célja az lett, hogy a Soros tulajdonolta és/vagy külföldről fizetett dollármédia a békepárti Magyarország diplomáciai erőfeszítései mellett a magyar haderőfejlesztés iránti bizalmat is ugyanazzal a kitartó befolyásolási munkával ássa alá, mint minden más kormányzati intézkedést.

Egy, az Európai Bizottság által finanszírozott médiapályázat egyik kedvezményezettje a magyarországi Soros-média koronaékszere: a 444-en futó The Eastern Frontier Initiative (TEFI) egy kiadói konzorciumot takar, amely a kelet-közép-európai országok 'független" médiáját tömöríti Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban. A TEFI-projekt koordinátora a Soros György médiaalapjának résztulajdonában álló 444, és a lengyel, a szlovák és a román kedvezményezett is Soros-média, vagy Soros György támogatásából élő médium.

A TEFI projekt kiemelt nemzetközi partnerénél, a Bellingcat portálnál - amely szintén a bizottsági pénzosztás kedvezményezettje -, hemzsegnek a hírszerzők és kémek, és maga a Bellingcat közvetlenül és közvetetten brit és amerikai kormányügynökségi, védelmi ipari és titkosszolgálati alvállalkozói, vagy titkosszolgálati fedőcégek láncolatán keresztül finanszírozott média.

A munkamegosztás szerint aTEFI-projektben a Bellingcatnél dolgozó hírszerzők és kémek képzik a magyarországi és a közép-európai dollármédia krémjét, a TEFI-projektben részt vevő újságírókat is. Vagyis az Európai Bizottság olyan Soros-médiumokat részfinanszíroz, ahol az újságírókat a Bellingcatnél dolgozó brit és amerikai titkosszolgálati specialisták képzik.

Mindez adalékul szolgál a magyarországi "független-objektív" dollármédia információs hadviselésének megértéshez: egyre több bizonyíték utal arra, hogy a pénz, a szellemi útravaló és a kiképzés is külföldről érkezik, és ennek megfelelően külföldi befolyásolási, nagyhatalmi érdekeket is szolgál, mint minden valamire való titkosszolgálati gyökerű információs operáció.

A The Eastern Frontier Initiative (TEFI) célja – elviekben – hogy előmozdítsa a keleti országok biztonságpolitikai párbeszédét.

Az Európai Bizottság - európai adófizetői közpénzekből - összesen 1,076,718 euróval támogatja a kezdeményezést, két éven át.

TEFI és Bellingcat-kooperáció

A TEFI hivatalos leírása szerint "A Keleti Határ kezdeményezés a közép- és kelet-európai független kiadókat fogja össze, hogy (…) erősítsék a tényeken alapuló közbeszédet az európai védelemről és biztonságról. A projekt (…) fellép az orosz és kínai dezinformáció ellen, és végső soron hozzájárul az ellenállóbb európai demokráciához. A lengyel Gazeta Wyborcza (Soros György résztulajdonában áll), a szlovák SME (Soros György médialapja támogatja), a magyarországi 444 (Soros György médiaalapja résztulajdonos) és a romániai PressOne (direkt Soros-kapcsolat nyoma nem kimutatható, de a költségvetés 60%-a támogatásokból áll, és erről mindenki tudja, hogy mit jelent) képviseli az EU keleti határát.

A holland Bellingcat világelső az innovatív OSINT-technikáknak a biztonságra összpontosító közszolgálati újságírásban való alkalmazása terén. A résztvevők együttműködnek a nemzetbiztonságra, védelemre, energia- és erőforrás-biztonságra, gazdasági biztonságra és kiberbiztonságra, egyéni ellenálló képességre és válsághelyzetekre való felkészülésre összpontosító tartalom előállításában nemzeti nyelvükön (PL, SLK, HU, RO - legalább 350 tartalom 24 hónap alatt), és közös angol nyelvű, nemzetközi közönségnek szóló honlapot indítanak (legalább 85 tartalom 24 hónap alatt). A konzorcium (a GLOBSEC-kel együttműködve) létrehozza a CEE Threat Reportot, egy digitális és nyomtatott kiadványt (legalább 20 ezer példányban), amelyet élő rendezvényeken (6 rendezvény) mutatnak be és népszerűsítenek, valamint ingyenesen terjesztik az iskolákban és egyetemeken. A Bellingcat minden szerkesztőségben OSINT-képességeket fog fejleszteni (legalább 14 riportert képezünk ki), és létrehozunk egy központot az ilyen tevékenység számára a régióban. Tantervet dolgozunk ki az OSINT-ről az újságíróiskolák diákjai számára a régióban
."

A signs.pl lengyel portál beszámolója alapján azonban a kiadói együttműködés mögött további, információs-befolyásolási célok is meghúzódnak: "Ukrajna 2022 februári orosz megszállása vitathatatlanul a legjelentősebb esemény a berlini fal 1989-es leomlása óta, amely megváltoztatta a geopolitikai status quót és felrázta a világgazdaságot. A résztvevő kiadók úgy érezték, hogy most az a feladatuk, hogy a jelenlegi helyzetet szélesebb kontextusban magyarázzák el olvasóiknak, és felhívják a figyelmet a Közép- és Kelet-Európát fenyegető veszélyekre. Ezért is döntöttek úgy, hogy a Bellingcat szakembereinek tapasztalatát és know-how-ját felhasználva fejlesztik OSINT (nyílt forrású hírszerzési) készségeiket."

TEFI a 444-en: kíméletlen kritika a magyar haderőfejlesztésről és dezinformációk terjesztése

A TEFI-projekt a mindennapokban a nyugati elvárásoktól eltérő magyar honvédelem és védelempolitika információs össztűz alatt tartását jelenti, egyfajta információs nyomásgyakorlás, amely igyekszik a közbeszédet eltéríteni és monopolizálni, különösen az orosz-ukrán háború megítélésének tekintetében. Ezt ezt bizonyítják a 444-en a TEFI-rovatban megjelent írások is.

A 444 TEFI-projekt fél éves. Sokatmondó, hogy első anyaguk Krekó Péterrel készült. Ő régi motorosa a nemzetközi pénzekből mozgatott magyarországi hálózatnak, a PC kap pénzeket a NED-től is. A Krekó által igazgatott szervezet a pozsonyi, Soros-támogatta GLOBSEC-nek is szakértői beszállítója, és a GLOBSEC partnere a TEFI-nek is.

A 444 résztulajdonosának, Soros Györgynek egy másik szervezete is konzorciumi partner a TEFI-ben

A TEFI másik partnere a pozsonyi székhelyű GLOBSEC, egy keleti biztonságpolitikai think-tank, amely százezernyi dollárt kap évente Soros György alapítványától. A szervezet egyik igazgatója a magyarországi dollárbaloldal finanszírozásának egyik főalakja, Bajnai Gordon exminiszterelnök is. A GLOBSEC más igazgatói Soros György alapítványainál dolgoznak mellékállásban.


Magyar haderőfejlesztés és kormányzati békepártiság a 444-en: rossz, elhibázott, hasztalan, kitesznek bennünket a NATO-ból, mert Putyin álmait szolgáljuk

Krekó Péter TEFI-mellékletet indító interjúja után a 444-en csak ilyen szalagcímek sorakoznak:

"Kijev hiába teljesítené a magyar követeléseket, Orbán már elvi szinten sem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását", "Mégsem biztos, hogy a honvédség beleugrik a veszélyes csádi misszióba", "Így fegyverkezik a magyar békekormány", "Német fegyvergyárak árasztják el Magyarországot", "Rácz András: Ukrajna veresége teljes mértékben ellentétes az EU és a NATO legelemibb biztonsági érdekeivel", "Az ukrán elnöki hivatal vezetője elmondta a 444-nek, miért nem támogatják a tűzszünetet", "Annyi probléma van a Kiskunfélegyházán gyártott honvédségi fegyverekkel, hogy már a kivonásuk is szóba került", "25 éve vagyunk NATO tagok, de nagyon másként ünneplünk, mint akikkel együtt csatlakoztunk", "Tíz NATO-tagállamban van kötelező sorkatonai szolgálat, nálunk államtitkárok vonulnak be tartalékosnak", "A testén viseli az orosz propaganda nyomait: Olekszij Anulja, a tíz hónap orosz fogságot megjárt ukrán katona története", "Buda Péter: A magyar külpolitikai stratégiát az orosz célkitűzésekhez igazították", "Orbán most a NATO-t próbálja blokkolni, kitehetik Magyarországot a kelet-európai biztonsági együttműködésből".

A címeket átfutva látszik, hogy a TEFI-projekt a gyakorlatban nem a magyar NATO-tagság vagy haderőfejlesztés hiteles bemutatása és a megváltozott keleti biztonsági helyzet körültekintő ismertetése, hanem a minősítő információs nyomásgyakorlás és a szándékolt dezinformációk terjesztése Magyarországról (például annak híresztelése, hogy Magyarországot kiteszik a NATO keleti biztonsági együttműködéséből, vagy az azzal való vádaskodás, hogy a magyar külpolitika az orosz célok alá lenne rendelve és Putyin álmait teljesíti).

A lengyel médiaszálak is Soros Györgyhöz vezetnek

A TEFI nemzetközi partnerei sem kímélik Magyarországot, ha információs nyomásgyakorlást kell kifejteni az általuk helytelenített védelempolitika vagy diplomáciai megközelítések, vagy a magyar energetikapolitika miatt.

Angol nyelvű anyagaikban arról tudósítanak, a magyar kormány törekvése, hogy azeri gázt importáljon, "csak füst a tükrön", és az írás szerint "aggodalomra ad okot, hogy a magyar energiapolitikát befolyásolja a Fidesz ’keleti nyitás’ politikája és a dél-kaukázusi orosz-azeri-török érdekek kereszteződése."

A lengyel Gazeta Wyborcza kiadóvállalat és a hozzá tartozó rádióállomás tulajdonán 40-60%-ban osztozik egy cseh milliárdos és Soros György svájci cége, a 444-et is tulajdonló Media Development Fund. A bevásárlás 2019-ben történt, összesen 30 millió euróért.

Mindez illeszkedik abba, ahogyan Soros hídfőállásokat épített ki a lengyel médiapiacon. 2022-ben 40%-os részesedést szerzett Gremi Media-ban, 2023-ban pedig az amszterdami vállalat bejelentette, hogy élt további részvények vásárlására vonatkozó opciójával, így tulajdonrésze 52%-ra emelkedett. Ez a kiadó adja ki a lengyel Rzeczpospolita mellett a Parkiet üzleti és pénzügyi újságot is. A Pluralis ezzel "átvette az irányítást a Gremi Media felett, és teljes mértékben döntéseket hozhat az igazgatótanács és a szerkesztőség vezetése tekintetében" - mondta a Rzeczpospolita főszerkesztője, Bogusław Chrabota a Lengyel Sajtóügynökségnek (PAP).

A Rzeczpospolita - amelynek neve lengyelül Köztársaságot jelent - Lengyelország második legnagyobb példányszámú lapja a nem bulvár napilapok között.

Vagyis Soros György közvetetten tulajdonolja a 3. és a 4. legmagasabb példányszámban kiadott lengyel lapot is, és ebből az egyik a TEFI-ben is konzorciumi tag.

Brit és amerikai, titkosszolgálati finanszírozású szerkesztőség hírszerzői és kémei képzik a dollármédia krémjét

A TEFI konzorcium képzési partnere a hivatalos leírás szerint a holland Bellingcat oknyomozó portál. Ez a szerkesztőség ugyan függetlennek van maszkolva, de ezen a gondosan épített képen már korábban súlyos csorba esett.

A Bellingcat – bár korábban tagadta –, nyugati titkosszolgálati és hírszerzési fedőcég-finanszírozást, valamint titkosszolgálatok alvállalkozóinak és kormányügynökségek pénzeit (is) fogadja működéséhez, ahogyan elfogadja a magyarországi dollárbaloldal és dollármédia egyik fő amerikai szponzorának pénzét, a NED-ét is (National Endowment for Democracy).

Ráadásul a Bellingcat esetében nem csupán a finanszírozás vezethető vissza a titkosszolgálati világhoz, de a Bellingcat soraiban hírszerzők és kémek dolgoznak újságíró-fedésben. A TEFI-partnerség jegyében pedig ők biztosítanak oktatást és kiképzést a TEFI-konzorcium "független újságírói" számára.
Vagyis a dollármédia legkiválóbbjait a nyugati hírszerzések tisztjei képzik ki, hogy olyan narratívákat terjesszenek idehaza, amelyek tökéletesen illeszkednek a nyugati kormányzatok által képviselt hatalmi elvárásokba, legyen szó békéről vagy háborúról, energiapolitikáról vagy nemzetbiztonságot érintő ügyekről.

A TEFI hírszerző-partnere az együttműködésben: az ügynököktől hemzsegő, közvetett titkosszolgálati finanszírozású Bellingcat

A Bellingcat oknyomozó portál a mainstream sajtó sztárja Nyugaton. Így sorjáznak a dicséretek: "hírszerző ügynökség az emberekért" (ABC Australia), "átlátható", "innovatív" (New Yorker), "független hírgyűjtemény" (New Yorker), és "átalakítja az oknyomozó újságírást" (Big Think).

Azonban egy részletes vizsgálat során összegyűjtött bizonyítékok azt támasztják alá, hogy a Bellingcat távolról sem független és semleges, mivel nyugati kormányok finanszírozzák, volt katonai és állami hírszerző tiszteket tud a sorai között, hivatalos, hatalmi narratívákat ismételget az ellenséges államokkal szemben, és kulcsfontosságú szerepet tölt be abban az útvonalban, amit így írhatunk le: "a kémektől a Bellingcaten át a hivatalos, fősodratú médiához vezető propagandacsatorna", és amely a nyugati kormányok narratíváit független kutatásként mutatja be.

Bellingcat: "újságírás", magas rangú kémekkel, hírszerzőkkel és katonákkal megerősítve

A Bellingcat munkatársai és közreműködői közül riasztóan sokan rendelkeznek rendkívül gyanús háttérrel. Nick Waters vezető nyomozó például három évet töltött a brit hadsereg tisztjeként, többek között Afganisztánban, ahol a brit állam céljait támogatta. Nem sokkal azután, hogy kilépett a szolgálatból, a Bellingcat alkalmazza, hogy állítólag elfogultságtól mentes közel-keleti nyomozásokat végezzen.

"Etikai vizsgálatokat végez" = korábban közel-keleti kiber-, és terrorista műveleteket vezetett

Cameron Colquhoun, korábbi munkatárs múltja ennél is gyanúsabb. Colquhoun egy évtizedet töltött a brit GCHQ (az NSA, az amerikai hírszerző csúcsszerv brit változata) vezető pozíciójában, ahol kiber- és közel-keleti terrorista műveletek vezetésével foglalkozott. A skót a közel-keleti biztonságra specializálódott és az amerikai külügyminisztériumban szerzett képesítést is. A Bellingcat azonban mindebből semmit sem közölt olvasóival, csupán annyit írt róla, hogy Cameron egy olyan magántulajdonú hírszerző cég ügyvezető igazgatója, amely "etikai vizsgálatokat végez" az ügyfelek számára világszerte.

Puha landolás: a Bellingcattől egy magán hírszerzési vállalkozáshoz

A Bellingcat listáján rengeteg volt amerikai kém is szerepel. Egy korábbi munkatárs Chris Biggers, aki 2014 és 2017 között több mint 60 cikket írt az oldalra, bellingcates munkássága előtt a National Geospatial Intelligence Agency-nél dolgozott. Ez egy műholdas felderítéssel foglalkozó harci támogató egység, amely a védelmi minisztérium és a tágabb értelemben vett hírszerző közösség alá tartozik.

Biggers jelenleg egy hírszerző cég igazgatója, amelynek székhelye Virginiában, Washington külvárosában van bejegyezve (más, félig magánvállalkozói csoportok közelében, mint a Booz Allen Hamilton). Biggers cége azzal büszkélkedhet, hogy az igazgatótanácsában a hadsereg és a légierő nyugalmazott tábornokai ülnek. A Bellingcat ebből semmit sem közölt: Biggers életrajzában csak annyi áll, hogy "a köz- és magánszektor tanácsadója Washingtonban".

Kémiai, biológiai, nukleáris fegyverekre szakosodott ügynök a Bellingcatnél

Dan Kaszeta hat évig az amerikai titkosszolgálat kémiai, biológiai és nukleáris fegyverekre szakosodott ügynöke volt, majd további hat évig a Fehér Ház katonai irodájának programmenedzsereként dolgozott. A Bellingcatnél ő szolgáltatta a muníció egy részét a szíriai vegyifegyver-programról és Szergej Szkripal megmérgezéséről.

Kaszeta a Royal United Services Institute (RUSI) munkatársa is, amely egy olyan agytröszt, amit számos nyugati kormány, valamint olyan fegyverszállító cégek finanszíroznak, mint az Airbus, a Lockheed Martin és a Raytheon. Az intézet elnöke egy brit tábornagy (a legmagasabb elérhető katonai rang), vezető alelnöke pedig David Petraeus nyugalmazott amerikai tábornok, a CIA korábbi vezetője. Az elnök Lord Hague, aki 2010 és 2015 között az Egyesült Királyság külügyminisztere volt.

Mindezek csak azért számítanak, mert a Bellingcat teljesen függetlennek tünteti fel magát – és rendszeresen így hivatkozik rá a magyarországi "független-objektív" dollármédia is -, miközben a valóságban a nézeteik szinte tökéletesen egybeesnek az őket finanszírozó kormányokkal, ügynökségekkel és titkosszolgálatokkal, vagy titkosszolgálati alvállalkozókkal. Kaszétát például a Bellingcat csupán egy biztonsági cég ügyvezető igazgatójaként írja le, aki 27 éves tapasztalattal rendelkezik a biztonság és a terrorizmus elleni küzdelem területén.

A Bellingcat más munkatársainak is hasonló a múltja. Nour Bakr korábban a brit kormány Külügyi és Nemzetközösségi Hivatalának dolgozott, míg Karl Morand büszkén szolgált két különböző misszióban Irakban az amerikai 82. légideszant hadosztály tagjaként.

Ki fizeti a Bellingcat révészét?

A Bellingcat finanszírozása legalább annyira megdöbbentő, mint maga a személyzet.

Alapítója, Eliot Higgins 2016-ban nevetséges összeesküvés-elméletként utasította el, hogy szervezete az amerikai kormány National Endowement for Democracy (NED) pénzét kapná, hasonlóan a Gulyás Márton-féle Partizánhoz vagy a magyarországi dollárbaloldalhoz. Higgins 2017-ben azonban már nyíltan elismerte, hogy ez az igazság.

Azóta a Bellingcat elérhető pénzügyi jelentése megerősíti, hogy folyamatosan kapnak pénzügyi támogatást a NED-től. A NED-et a Reagan-kormányzat kifejezetten a CIA rendszerváltó műveleteinek fedőszerveként hozta létre. "Sok mindent, amit ma csinálunk, 25 évvel ezelőtt a CIA titokban csinált" - mondta büszkén egykor a szervezet társalapítója, Allen Weinstein.

Higgins 2016 és 2019 között – vagyis a "független" Bellingcat megalakítása után is –, az Atlanti Tanács, a NATO kvázi hivatalos agytrösztjének vezető munkatársa volt. Az Atlanti Tanács igazgatótanácsa az államhatalom legkiválóbbjait tömörítette, mint Henry Kissinger, Condoleezza Rice és Colin Powell, egészen olyan nyugalmazott tábornokokig, mint James "Mad Dog" Mattis (2017 és 2019 között védelmi miniszter, korábban a USCENTCOM vezetője) és H.R. McMaster. Nem kevesebb, mint hét korábbi CIA-igazgató is tagja a testületnek.

Nem világos, Higgins számára miért nem volt összeférhetetlen, hogy fizetett állást vállaljon az Atlanti Tanácsnál, miközben egy nyílt, független és állítólag befolyásmentes médium, a Bellingcat alapítója és arca.

Az Európai Bizottság hivatalos honlapja így fogalmaz: "A holland Bellingcat világelső az innovatív OSINT-technikák biztonságra összpontosító közszolgálati újságírásban történő alkalmazása terén. A résztvevők együttműködnek a nemzetbiztonságra, védelemre, energia- és erőforrás-biztonságra, gazdasági biztonságra és kiberbiztonságra, egyéni ellenálló képességre és válsághelyzetekre való felkészülésre összpontosító tartalom előállításában nemzeti nyelvükön (PL, SLK, HU, RO - legalább 350 tartalom 24 hónap alatt)."

Vagyis a TEFI-projektben "a résztvevők együttműködnek a nemzetbiztonságra, védelemre, energia- és erőforrás-biztonságra, gazdasági biztonságra és kiberbiztonságra, egyéni ellenálló képességre és válsághelyzetekre való felkészülésre összpontosító tartalom előállításában", és mindezt úgy teszik, hogy az újságírók számára magas rangú amerikai és brit hírszerzők és kémek biztosítanak "képzést".

Vajon ezek az újságírók miért nem tárják a nyilvánosság elé, hogy titkosszolgálati kapcsolatrendszerrel, kiképzőkkel rendelkeznek, és általuk olyan képzéseken vesznek részt, amelyek alkalmassá teszik őket az információs hadviselésre, amely egyébként egy tipikus titkosszolgálati műveleti operáció, és nem kifejezetten újságírás?

Miért nem kötik olvasóik orrára, hogy a számukra képzést nyújtó stratégiai partnerszervezetük nagyhatalmi titkosszolgálati finanszírozás alatt áll?

A Bellingcat magyar kapcsolata: az ismeretlenségből előlépő Takács Lili a 444-től

A TEFI a semmiből robbant be a 444-en.

Az információmorzsákból mostanra összerakható, hogy ez egy információs-befolyásolási projekt, a célja pedig a közép- és kelet-európai, valamint a magyar védelmi kérdések eltérített tálalása, a magyar haderőfejlesztés iránti bizalom aláásása és dezinformációk terjesztése érzékeny és terhelt, háborús időkben, amikor a felfokozott információs hadviselés maga is a kinetikus háború szerves részévé vált.

Most már tudható, hogy a TEFI konzorciumának a 444 a vezérhajója - koordinátora -, és az is tudott, hogy a projekt "oknyomozó" partnere a Bellingcat, melynek hírszerzői és kémei, cyber-specialistái és műholdas felderítésre szakosodott alkalmazottjai kiképzést nyújtanak a hadiipari, nemzetbiztonsági, biztonsági és energetikai kérdésekről tudósító újságíróknak.

Csakhogy az nem volt világos, hogy a TEFI-konzorciumban a magyar kapcsolattartó – Takács Lili – mellett ki a Bellingcat részéről delegált személy, aki a kiképzést biztosítja a Soros-média krémjének.

Ő nem más, mint Ross Higgins, a mindent tagadó, majd mindent beismerő Eliot Higgins Bellingcat-alapító testvére.

Utóbbi a Bellingcat arca, aki korábban tagadta a NED finanszírozást, és aki a "független oknyomozó portál", a Bellingcat megalapítását követően is az Atlanti Tanácsnál volt fizetett alkalmazott. Eliot nevéhez fűződik a kelet-ukrajnai Donyeck felett lelőtt holland MH-17-es gép máig vitatott története (a nagyvilág neki köszönhetően úgy ismeri a történetet, hogy az orosz szakadárok lőtték le az utasszállító gépet – a történetben rengeteg a kérdőjel). Az Asszad-rezsim vegyi fegyverekkel való visszaélésének sztorija is Higgins nevéhez kapcsolódik, ahogyan az is, hogy később lelepleződött, hogy a számtalan, egymással is harcoló iszlamista szervezetek egyikétől, az ISIS szír ágától kapott információkat a szíriai polgárháború során. A dezwijger.nl portál ismertetése szerint az alapító Eliot testvére, Ross Higgins és Takács közösen adtak elő a "Harc a dezinformáció ellen: határokon átnyúló újságírói kezdeményezések" programon, ami szintén az Európai Bizottság finanszírozásában valósult meg.

Közös előadáson Takács és Ross Higgins

Egy holland portál így jellemzi Takács és Ross közös föllépését: "Ross Higgins a Bellingcat-től és Takács Lili a 444 magyar hírplatformtól [érkezett] a The Eastern Frontier Initiative keretében. Szlovákiai, romániai és lengyelországi független hírplatformokkal együtt egyesítették erőiket az orosz és kínai dezinformáció elleni küzdelemben. A végső cél: hozzájárulás egy ellenálló európai demokráciához."

A holland portál így ismerteti Eliot testvérét, a független Soros-médiának képzést nyújtó szakembert: "Ross Higgins a Bellingcat vezető kutatója az Egyesült Királyságban, és a pénzügyi nyomozócsoportot vezeti. Mielőtt a Bellingcathez csatlakozott, Ross több mint egy évtizeden át a fizetésképtelenségi ágazatban dolgozott a köz- és magánszektorban. (...) Ross a Bellingcat oktatójaként is tevékenykedik, rendszeresen tart workshopokat és jelenik meg Európa-szerte olyan rendezvényeken, amelyek a nyílt forráskódú nyomozás minden aspektusával foglalkoznak, különös tekintettel Közép- és Kelet-Európára. Ross a Bellingcat csapatának vezetője a Keleti Határ kezdeményezésben."

A 444-en a TEFI-projekt nemzetközi kapcsolattartója, projekt-koordinátora, Takács Lili a szerzője a magyar haderőfejlesztést össztűz alatt tartó, azt egyoldalúan bemutató anyagoknak.

Ezek a riportot a magyar honvédséget úgy mutatják be, mint szánalmasan gyenge szervezetet, ahol semmi sem sikerül, ahonnét mindenki leszerel, ahol totális fejetlenség uralkodik, és egyébként is, a német hadiipar hazai letelepítésével felfegyverkezik a békepárti Magyarország, amelyik egyébként Putyin álmait szolgálja, és ezzel teljesen elszigetelődött, mert Orbán békemissziója teljes kudarc – sorjázik a 444-en.

Nemzetközi kapcsolatrendszerének pici szegmensét ismertetve Takácsról, valamint annak bemutatása – fentebb –, hogy a Soros-, és dollármédia szereplőit az amerikai és brit titkosszolgálat manipulálja a Belligcaten keresztül, amikor azok a magyar nemzetbiztonságról, a NATO-tagságunkról, Magyarország külpolitikájáról, a védelmi ipart érintő sztorikról vagy éppen a hazai energetikapolitikáról közölnek riportokat, végképp szétzúzza a gondosan építgetett fedősztorit, ami úgy szól, hogy a dollármédia minden befolyástól mentes, "független-objektív", és csak az olvasókat szolgálja.

Nem független, és nem is az olvasókat szolgálja. A dollármédia létezésének nem a tájékoztatás, hanem a befolyásolás a küldetése.

A dollármédia krémjének kapcsolattartói között feketeöves hírszerzési specialisták és kémek sorakoznak, akik "képzést" biztosítanak a legkiválóbb "újságíróknak", hogy ők hézagmentes nyugati és nagyhatalmi akaratokat és elvárásokat terjesszenek a magyar olvasóknak, akiket eközben azzal hitegetnek, hogy munkásságuk mentes minden ráhatástól és befolyásolástól.

A dajkamesének vége.

A magyarországi dollármédia mára részletesen feltártan függő viszonyban áll nagyhatalmi finanszírozókkal és az is lelepleződött, hogy függelmi viszonyban van e nagyhatalmak titkosszolgálati specialistáival.

Utóbbiak pedig csak azt nyújthatják, ami lényegük, ezért is titkosszolgák: személyükben ők nem a független-objektív médiát támogatják idehaza képzéssel és pénzekkel, hanem egy klasszikus információs, titkosszolgálati beavatkozást és nyomásgyakorlást, hogy mindig legyen a nagyhatalmaknak magyar hangja Magyarországon.

Borítókép: New York Times - The Hidden Ties Between Private Spies and Journalist

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-02-05 | 13:25
Megint lebukott: a legpitibb ügyben sem sikerül igazat mondania Karácsonynak

Megint lebukott: a legpitibb ügyben sem sikerül igazat mondania Karácsonynak

  • Karácsony azzal bájolog a Facebookon, hogy Brüsszelbe utazik, mégpedig vonattal.
  • A nagy klíma- és bolygómentő, sötétzöld hazudozó azt kamuzza, ezzel rengeteget spórolt az adófizetőknek.
  • Továbbá annyira jó ember ő, hogy tonnányi CO2-kibocsátástól mentette meg a Földet.
  • Természetesen hazudik: repülővel sokkal olcsóbban utazhatott volna Brüsszelbe, mint vonattal.
  • Hogy ott egy nemzetközi konferencián vigyorogjon, mint a tök, hiszen továbbra sem beszél angolul.
Sztori 2023-06-22 | 13:29
EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni

EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni

  • A 92 éves Soros György átadta királyságát Alex Sorosnak, aki saját magát úgy jellemezte, hogy politikusabb alkat, mint az apja.
  • Az öröklés jól megszervezett és sima volt a dinasztiában, és Alex kinevezése óta felpörögtek az események: Brüsszel újra migránskvótát akar, és a Soros-birodalom megparancsolta a demokrata donoroknak, hogy vegyenek még több médiát, tévét, portálokat, cikkeket, beszélgetős rádióállomásokat.
  • A Birodalom 25 milliárd dolláros vagyon fölött diszponál, Alex az egyetlen a családtagok közül, aki vezető posztot tölt be a család befektetési alapjánál és a "filantróp tevékenységet" folytató Open Society Foundation-nál is.
  • Alex a WSJ-nek azt is kifejtette, hogy évente 1,5 milliárd dollárt, 500 milliárd forintnál is többet fektetnek be a Nyílt Társadalom ideológiájának terjesztésébe és "a demokrácia fejlesztésébe".
  • A Nyílt Társadalom ideológiája a migráció ösztönzésére, a multikulturalizmus erőltetésére, a szélsőséges woke-ideológia, a BLM, az Antifa és az abortusz, mint abszolút női jog propagálására, az LMBTQ+ propagandára, a nemzetállami struktúrák meggyengítésére és lebontására, és egy globális szuperstruktúra kiépítésére irányul.
  • Az ideológia terjesztéséhez azonban médiafelületek is kellenek, ezért egy friss tanulmányában, ami egyfajta parancsként is értelmezhető, Sorosék kiadták az ukázt a demokrata párt támogatóinak: ahogyan ők is teszik, médiát kell venni, és támogatni kell a közösségi média influenszereit.
  • A BENNFENTES megszerezte a törekvést alátámasztó stratégiai tanulmányt, amely egy titkos, demokrata megadonoroknak szervezett washingtoni háttértalálkozó összefoglalója.
  • Május közepén írt arról a BENNFENTES: az Action for Democracyt igazgató Korányi Dávid a guruló dollárokból magyar influenszereket akar összevásárolni, és ez zavarokat okoz a magyarországi dollármédiában.
  • Korányiék törekvése nem lehet független az új Soros-direktívától: a Birodalomnak további médiára és influenszerekre van szüksége, hogy terjeszthesse üzeneteit.
Sztori 2021-05-09 | 21:33
Helmuth Kohl Orbánnak: a magyar választók választották meg Önt, az Ön felelőssége főleg Magyarországért áll fönn, és ne hagyja, hogy ebben bárki korlátozza

Helmuth Kohl Orbánnak: a magyar választók választották meg Önt, az Ön felelőssége főleg Magyarországért áll fönn, és ne hagyja, hogy ebben bárki korlátozza

  • Hosszú interjút adott a miniszterelnök a postoj.sk szlovák portálnak.
  • A beszélgetésben szó esik Németország európai szerepéről, Merkel kancellárról, a V4-ekről, a migrációról és arról is, Orbán szerint merre található Európa jövője.
  • Orbán határozott véleménye, hogy a közép-európai népek sorsközösségben élnek, és ha nem szervezik meg a saját életüket, akkor megszervezik helyettük a németek, az oroszok, vagy az amerikaiak.
Sztori 2021-11-02 | 15:43
Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

  • Saját vadaspark, tórendszer, helikopter-leszállópálya és teniszpálya is tartozik a körbekerített, quados őrök által ellenőrzött birtokhoz.
  • A baloldali vörösbáró mostanában azzal került be a hírekbe, hogy megüzente az ellenzéknek a nyilvánosságban: hajlandó a kampányukat fizetni és bármiben támogatni őket.
  • Ez nem lehet független attól, hogy az ügyészség milliárdos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsította meg, és a Gazdasági Versenyhivatal 11 milliárdos bírságot szabott ki rá kartellezés miatt.
  • Míg a többi érintett cég hajlandó volt együttműködni a GVH-val, a Bigéhez tartozó vállalkozások nem.
  • Minden jel arra mutat, a milliárdos baloldali vörösbáró, aki Horn Gyula kormányzása idején különböző privatizációs trükkökkel szerezte meg a vagyonát, politikai védelmet akar az ellenzéktől, és cserébe fizet, mint a katonatiszt.
Sztori 2021-10-29 | 18:03
Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

Alig vannak többen, mint egy asztaltársaság, de csúnyán összekaptak Szabó Tímeáék a neosztálinista kullancspártban

  • A Szabad Európa szerint Karácsony visszalépése teljesen kiakasztotta a mikroméretű Párbeszéd elnökségét és tagjait. A konfliktusok korábban kezdődtek, ugyanis Karácsony "gyenge" kampányára a Párbeszédnek semmilyen ráhatása nem volt.
  • Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányát ugyanis az azóta már megbukott gyurcsányista Gál J. Zoltán szervezte, és a stábtagokat is ő castingolta. Valószínű ezért, hogy többről szól ez, mint csak arról, hogy a Párbeszéd nevezetű baráti társaság nem szólhatott bele a kampányba.
  • Mégpedig a pénzről: ugyanis a Párbeszéd, bár érdemi társadalmi támogatottsággal évek óta nem rendelkezik, de az országgyűlési frakciója miatt költségvetési támogatásban részesül. Márpedig Karácsony kampányának egy részét a Párbeszéd fizette.
  • A Szabad Európa szerint Szabó Tímea a gyenge szreplés és az összeomlás után ráripakodott Karácsonyra a visszalépési dráma utolsó napján, hogy vállalja a felelősséget, és lépjen vissza. Ez azonban azért különös, mert Szabó eddig Karácsony legfőbb támogatója volt, társelnökként viszik együtt a Párbeszédet.
  • Ha valóban Szabó követelte Karácsony lelépését, annak teljesen más oka lehet. Elképzelhető, hogy szóltak neki az amerikai kapcsolatai: mostantól új ellenzéki projekt van Márki-Zay Péter személyében, mögé kell beállni.
  • Szabóról ugyanis köztudott, hogy megjárta a Harvardot, Washingtont, majd amerikai megbízásra Afganisztán fővárosát, Kabult is. Ott a demokrácia építése volt rá bízva, azóta tudhatóan nem nagy sikerrel.
  • Hazatérése után Soros-fizette NGO-knál dolgozott, majd lett LMP-s képviselő. Az őt ismerők szerint egy időben többet járt az amerikai nagykövetségre egyeztetni, mint az LMP frakcióüléseire.
Sztori 2021-07-24 | 13:44
Az Európai Gyógyszerügynökség figyelmeztetést adott ki a Janssen vakcinájának ritka mellékhatásáról

Az Európai Gyógyszerügynökség figyelmeztetést adott ki a Janssen vakcinájának ritka mellékhatásáról

  • A Guillain-Barré-szindróma (GBS) "fokozott kockázatára" figyelmeztetett az amerikai FDA, most az EMA is követi a példáját.
  • Az EMA biztonsági bizottsága világszerte 108 bejelentett esetet vizsgált (június 30-ig), amelyek közül egy halálos kimenetelű volt.
  • Az esetek az oltóanyagból kapott 21 millió vakcinaadagból álló csoportból származnak.
  • Az AstraZeneca oltóanyagának termékismertetőjét is kibővítették a GBS kockázatával - közölte az EMA.