Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"
  • Mintha Trump szoros figyelemmel követné a magyar tanártüntetéseket.

Donald Trump volt elnök 2024-es elnökválasztási kampányának első két rendezvényén szombaton közönség előtt próbálta ki új oktatáspolitikai tervét, ezzel tapsot és lelkesedést kapott, hasonlóan a 2016-os kampányfogadalmához, a falépítéshez - tudódít a Daily Caller.

Trump New Hampshire-ben és Dél-Karolinában tartott beszédei más szakpolitikáki terveket is tartalmaztak, például a határ biztosítását és a hadsereg reformját, de a leghangosabb taps New Hampshire-ben azért zúgott, mert Trump arra összpontosított, hogy a szülőknek nagyobb hatalmat adjon az oktatás felett - írja a Politico munkatársa, Meridith McGraw.

A közönség reakciója Trump oktatáspolitikájára - amelyet a jelek szerint Ron DeSantis floridai kormányzó és Glenn Youngkin virginiai kormányzó inspirált - arra késztetheti a volt elnököt, hogy a jövőben a kultúrharc forró pontjára helyezze magát és politikáját. Trump 2016-os kampányának középpontjában a déli határon "fal építése" állt, ami a gyűlésein tapasztalt nagyarányú közönségreakciók után szilárdult meg.

Az oktatáspolitikai terv, amelyet először egy csütörtökön közzétett videóban jelentettek be, megvonja a szövetségi támogatást azoktól az iskoláktól, amelyek "kritikai fajelméletet, gender-ideológiát vagy más nem megfelelő faji, szexuális vagy politikai tartalmat erőltetnek a gyermekeinkre".

Trump terve emellett a K-12-es tanárok "megbízatási jogviszonyának eltörlését", a sokszínűség, egyenlőség és befogadás ügyintézőinek létszámcsökkentését, a teljes tantervi átláthatóságot tartalmazó "szülői jogokról szóló törvényjavaslat elfogadását", valamint a szülők számára az igazgatók megválasztásának lehetővé tételét szorgalmazza.

"Ahogy a mondás tartja, a személyzet az [végül] politika, és a nap végén, ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk. Amikor én leszek az elnök, újra a szülők kezébe adjuk a felelősséget" - mondta Trump a politikai videóban.

DeSantis bejelentette, hogy 2021 decemberében tervezi kodifikálni Florida egész államra kiterjedő, a kritikai fajelmélet betiltását. A "Stop WOKE Act" elnevezésű jogszabály magánjogi perlési jogot biztosít az alkalmazottaknak, szülőknek és diákoknak, hogy beperelhessék azokat a magánszemélyeket és iskolai körzeteket, amelyek nem tartják be az állami tilalmat.

Youngkin, aki részben azért nyerte el a virginiai kormányzói posztot, mert az iskolákban a szülők jogaira helyezte a hangsúlyt, számos "kritikai fajelméleti" programot visszavont az államban, és megtiltotta a tanároknak, hogy szülői beleegyezés nélkül szociális [woke] érzékenyítésnek vessék alá a gyerekeket.

Mind Youngkin, mind DeSantis kihívást jelenthet Trumpnak az oktatáspolitikájukkal, ha a kormányzók is pályáznak a 2024-es elnökválasztási versenyre.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-11-02 | 15:43
Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

  • Saját vadaspark, tórendszer, helikopter-leszállópálya és teniszpálya is tartozik a körbekerített, quados őrök által ellenőrzött birtokhoz.
  • A baloldali vörösbáró mostanában azzal került be a hírekbe, hogy megüzente az ellenzéknek a nyilvánosságban: hajlandó a kampányukat fizetni és bármiben támogatni őket.
  • Ez nem lehet független attól, hogy az ügyészség milliárdos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsította meg, és a Gazdasági Versenyhivatal 11 milliárdos bírságot szabott ki rá kartellezés miatt.
  • Míg a többi érintett cég hajlandó volt együttműködni a GVH-val, a Bigéhez tartozó vállalkozások nem.
  • Minden jel arra mutat, a milliárdos baloldali vörösbáró, aki Horn Gyula kormányzása idején különböző privatizációs trükkökkel szerezte meg a vagyonát, politikai védelmet akar az ellenzéktől, és cserébe fizet, mint a katonatiszt.
Sztori 2021-05-30 | 20:20
Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

  • Ugyan korábban azt állították az ellenzéki pártok, az előválasztás intézményével az emberek választhatják ki a helyben legszimpatikusabb jelöltet, ebből az ígéretből nem lett semmi.
  • Hétvégén kiderült, újabb négy jelölt veheti biztosra, hogy az ellenzék őt indítja a körzetben: Kálmán Olga, Hajnal Miklós, Szilágyi György, és egy békés megye jobbikos, aki mögé a DK állt be.
  • Közben a 444 a hétvégén még nagy összefoglaló videóban ünnepelte az előválasztást, mintha nem a pártok háttéralkujáról lenne szó.
Sztori 2022-09-22 | 16:03
Németország: 46 százalékkal nőttek a termelői árak augusztusban

Németország: 46 százalékkal nőttek a termelői árak augusztusban

  • Robbanásszerű emelkedésről tudósít a BILD.
  • A közgazdászok az infláció enyhe csökkenésére számítottak - ez távolról sem az - jegyzi meg a BILD.
  • A Commerzbank vezető közgazdásza szerint "Óriási inflációs nyomás van a levegőben".