Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni

Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni
 • A megtévesztés ugyanúgy eszköze a nemzetközi terrorizmusnak, mint a rendes hadviselésnek.

A terrorizmussal gyanúsított személy a menekültügyi eljárásban kereszténynek vallotta magát - tudósít a WELT.

Két iráni testvér állítólag iszlamista indíttatású, biológiai fegyverekkel végrehajtott támadást tervezett Észak-Rajna-Vesztfáliában. A WELT információi szerint a hatóságok egyiküket keresztényként regisztrálták. Újabb bizonyítékok támasztják alá a terrorizmus gyanúját.

Az észak-rajna-vesztfáliai iszlamista terrorügy gyanúsítottja, Monir J. hivatalosan keresztényként van nyilvántartva a német hatóságoknál. Ez derül ki a WELT által megszerzett dokumentumokból. A regisztrációra 2017 elején került sor egy menekültügyi eljárás keretében. A 32 éves iráni férfi biztonsági körök szerint áttért. J. 2017-ben a közösségi médiában közzétett fotókon egy kereszt medállal ellátott nyakláncot visel.

A nyomozók vizsgálják, hogy ez az információ hogyan illeszkedik a letartóztatott férfi állítólagos iszlamista meggyőződéséhez. A düsseldorfi főügyészség azzal vádolja Monir J.-t és 25 éves öccsét, hogy iszlamista indíttatású támadást terveztek. Eszerint mérgező anyagokat - ciánt és ricint - akartak beszerezni, "hogy meg nem határozott számú embert öljenek meg velük". Vasárnap a dortmundi kerületi bíróság elfogatóparancsot adott ki.

Monir J. 2015-ben belépett Németországba, és menedékjogot kért. Végül 2017 szeptemberében kapta meg a védelmi státuszt. Ez a tartózkodási engedély 2023. július végéig volt érvényes. 2021-ben elutasították a visszavonási és visszafogadási eljárás kezdeményezését.

Eközben az iráni testvérekkel szemben felerősödött a terrorizmus gyanúja. Állítólag kifejezetten részt vettek a bombák építésében és a hozzájuk tartozó utasításokban. A WELT biztonsági körökből úgy értesült, hogy a lefoglalt bizonyítékok kiértékelése után új jelek utalnak erre.

Szimpátia az Iszlám Állammal

A nyomozók gyanúja szerint Monir J. a szunnita iszlám ideológia követője. Állítólag aktívan részt vett az internetes fórumokon. Az állambiztonsági tisztek vizsgálják, hogy vannak-e konkrét kapcsolatok a terrorista milíciákkal, például az úgynevezett Iszlám Állammal (IS). Iránban a síita iszlám az államvallás. A szunnita muszlimok és a keresztények kisebbségben vannak.

A hétvégén a rendőrség különleges alakulatai átkutatták Monir J. Castrop-Rauxelben lévő lakását. A támadási tervekben szereplő lehetséges mérgező anyagokra utaló jelek miatt a területet lezárták. A lakóhelyiségekben azonban nem találtak ilyen anyagokat. Hétfőn további házkutatásokat tartanak olyan észak-rajna-vesztfáliai garázsokban, amelyekhez a testvéreknek hozzáférése volt.

A Robert Koch Intézet (RKI) szerint a rendkívül mérgező ricin a háborús fegyverek listáján a "biológiai fegyverek" között szerepel. A cianid is rendkívül mérgező; a legkisebb mennyiség is halálos hatással van az emberre.

Monir J. testvérét, akit szintén letartóztattak, a dortmundi tartományi bíróság 2019 januárjában hét év börtönbüntetésre ítélte gyilkossági kísérlet miatt. A férfi azonban a hétvégén Monir J.-nél tölthette az éjszakát. Akkoriban a testvér állítólag egy nagy ágat dobott le egy hídról az A 45-ösre. A menedékkérőt függősége miatt egy hageni függőségi klinikára szállították terápiára, miután eredetileg a börtönben töltötte büntetését.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-01-29 | 12:18
Baljós árnyak: a cseh vezérkari főnök szerint "szelektív mozgósításra" kerülhet sor

Baljós árnyak: a cseh vezérkari főnök szerint "szelektív mozgósításra" kerülhet sor

 • Amennyiben a NATO keleti szárnyán kitörne a háború Oroszországgal.
 • A dolog pikantériája, hogy szombaton egy NATO-tábornokot választottak Csehország elnöki székébe.
 • A cseh vezérkari főnök pedig 2 éves civil lét után tért vissza a cseh sereg élére.
Sztori 2021-11-15 | 12:46
Merész képzettársítás: Márki-Zay szerint a homoszexuálisoknak nincsen hadserege

Merész képzettársítás: Márki-Zay szerint a homoszexuálisoknak nincsen hadserege

 • A néhai Hermann Göring tudna erről mesélni.
 • Újabb zagyva interjút adott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy horvát lapnak.
 • Az interjúban ismételten a kedvenc témáján, a homoszexualitás kérdéskörén lovagol.
 • Kifejtette, győzelme esetén feladata lesz a jogállam helyreállítása, a demokrácia és a sajtószabadság megújítása.
 • A cikk kitér arra is, hogy Márki-Zay kiáll a homoszexuálisnak való jogok teljes megadása mellett, és az azonos neműek házasságának legalizálását is ígéri.
 • Kérdésre, hogy miért hasonlítja Orbán rendszerét a náci rezsimhez, a hódmezővásárhelyi polgármester elmondta: a nácik és a kommunisták általában azokat támadják meg, akiknek nincs hadseregük.
 • Putyinnak van, így Orbán ellene nem megy, de Brüsszelnek, Sorosnak, a zsidóknak, a romáknak és a homoszexuálisoknak nincs, ezért lesznek Orbán gyűlöletkampányának áldozatai, mondta el Márki-Zay Péter.
Sztori 2023-02-27 | 15:29
"Minden alacsony jövedelmű hülye, ha egyáltalán még munkába jár" - a német menekültsegélyezés borzolja a kedélyeket

"Minden alacsony jövedelmű hülye, ha egyáltalán még munkába jár" - a német menekültsegélyezés borzolja a kedélyeket

 • A Nordkurier ismertet egy buszmegállóban elhagyott segélyezési papírt, amely a helyiek körében kicsapta a biztosítékot annak nagylelkűsége miatt.
 • A levél szerint egy ukrán egyedülálló nő és két gyermeke 1849,52 eurós segélyre jogosult összesen.
Sztori 2023-02-25 | 15:48
Bő 300 millió ember előtt nyitotta meg az EU kapuit Portugália

Bő 300 millió ember előtt nyitotta meg az EU kapuit Portugália

 • A szocialista kormány úgy döntött ugyanis, hogy minden, a portugál nyelvű államok közösségében élő állampolgár automatikusan 1 éves tartózkodási engedélyt kap Portugáliában, mindössze 15 euróért cserébe.
 • Ez azt jelenti, hogy Portugália több mint 300 millió ember előtt nyitotta meg a kapukat, hiszen az EU-n belül a schengeni övezetben szabadon lehet mozogni.
Sztori 2021-05-14 | 16:17
Vadászat egy jegygyűrűben élő sügérre - a januárban, úszás közben elhagyott jegygyűrűt egy sügéren keresi Norfolk-sziget népe

Vadászat egy jegygyűrűben élő sügérre - a januárban, úszás közben elhagyott jegygyűrűt egy sügéren keresi Norfolk-sziget népe

 • Suzie Quintal férje, Nathan januárban veszítette el jegygyűrűjét a Norfolk-szigeten.
 • Egy helyi búvár, Susan Prior megtalálta a jegygyűrűt egy hal teste köré ragadva.
 • A helyiek a szigeten most megpróbálják megtalálni a halat, hogy eltávolíthassák a halról jegygyűrűt.
 • Quintal asszony szerint a gyűrű akkor került le a férjének ujjáról, amikor egy nap úszni ment.
Sztori 2021-11-02 | 15:43
Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

Luxus 46 hektáron: a Bige-birtok a nyíregyháziak által kedvelt Sóstó közepén terül el

 • Saját vadaspark, tórendszer, helikopter-leszállópálya és teniszpálya is tartozik a körbekerített, quados őrök által ellenőrzött birtokhoz.
 • A baloldali vörösbáró mostanában azzal került be a hírekbe, hogy megüzente az ellenzéknek a nyilvánosságban: hajlandó a kampányukat fizetni és bármiben támogatni őket.
 • Ez nem lehet független attól, hogy az ügyészség milliárdos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsította meg, és a Gazdasági Versenyhivatal 11 milliárdos bírságot szabott ki rá kartellezés miatt.
 • Míg a többi érintett cég hajlandó volt együttműködni a GVH-val, a Bigéhez tartozó vállalkozások nem.
 • Minden jel arra mutat, a milliárdos baloldali vörösbáró, aki Horn Gyula kormányzása idején különböző privatizációs trükkökkel szerezte meg a vagyonát, politikai védelmet akar az ellenzéktől, és cserébe fizet, mint a katonatiszt.
Sztori 2021-12-01 | 12:58
Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

 • Európában négyszeresére emelkedett az áramár, lehet, hogy nem volt olyan jó ötlet lekapcsolgatni a német atomerőműveket.