Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól

Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól
 • Az egykori-táncos komikus nagyon beleélte magát a szerepébe, és miniszterelnök-helyettesén, nagykövetén keresztül folyamatosan követelőzik.
 • Az ukrán elnök provokációjának célja, hogy Magyarországot háborúba rángassa.

Az Európai Tanács előtt mondott beszédet csütörtök este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Véleménye szerint Ukrajna megérdemli, hogy az Európai Unió tagja legyen, így arra kéri az unió vezetőit, hogy minél hamarabb döntsenek a tagság kérdéséről. Felszólalásában bírálta Németországot és Magyarországot is. Orbán Viktort külön megszólította.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy az Európai Uniónak (EU) nem szabad késlekednie, minél hamarabb döntenie kell arról, hogy felveszi Ukrajnát az unió tagországai közé.

"Most utat építünk Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozásához. Arra kérem önöket, hogy ne késsenek el a döntéssel" – mondta az Európai Tanácshoz intézett beszédében az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott az EU vezetőinek, hogy együtt dolgoznak Ukrajna támogatása és az Oroszország elleni szankciók bevezetése érdekében, beleértve Németország azon döntését, hogy megakadályozza, hogy Oroszország az új Északi Áramlat 2 vezetéken keresztül földgázt szállítson Európába.

Az ukrán elnököt feltehetően nem világosították fel arról, Hollandia és Németország hevesen ellenzi Ukrajna európai uniós integrációját, erről az alább cikkben írtunk.

De nehezményezte, hogy ezeket a lépéseket nem tette meg hamarabb, mondván, hogy lett volna esély arra, hogy "Oroszország kétszer is meggondolja a megszállást". Ez után Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult: "El kell döntenie, kivel van. Magyarország egy szuverén állam. Sokszor jártam Budapesten, imádom a várost" – nagyon szép, nagyon vendégszerető.

"És az emberek is. Voltak tragikus pillanatai (a városnak). Meglátogattam a vízpartotokat. Láttam az emlékművet, a Cipők a Duna-parton alkotást" – mondta Zelenszkij a második világháborúban meggyilkolt magyar zsidók emlékművére utalva.

"Figyeljen, Viktor, tudja, mi folyik Mariupolban? Kérem, ha teheti, menjen ki a rakpartra. Ezt csinálja ma Oroszország. Ugyanazok a cipők. Mariupolban ugyanazok az emberek. Felnőttek és gyerekek. És nagyszülők. És több ezer van belőlük. És ezek az ezrek elmentek. És gondolják át: haboznak szankciókat alkalmazni vagy nem? Haboznak átengedni a fegyvereket vagy sem? Haboznak kereskedni Oroszországgal vagy sem? Nincs idő habozni. Ideje dönteni" – szólította fel Orbán Viktort az ukrán elnök. Hangsúlyozta, hogy Ukrajnának támogatásra van szüksége. "Hiszünk önökben. Szükségünk van a támogatásukra. Hiszünk az embereikben. Hiszünk az Európai Unióban. És hiszünk abban, hogy a döntő pillanatban Németország is velünk lesz" – mondta Zelenszkij.

Zelenszkij korábban azt állította, hogy az Európai Bizottság néhány hónapon belül dönt Ukrajna európai uniós tagságának kérdésében. Február végén az EU-hoz fordult azzal a kéréssel, hogy az ország azonnal csatlakozhasson a közösséghez. Andrij Jermak, az ukrán elnök hivatalának vezetője március 1-jén közölte, hogy az ország gyorsított eljárásban történő uniós csatlakozási kérelmét elfogadták, nyilvántartásba vették és elbírálás alatt áll.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-04 | 13:23
RedaktionsNetzwerkes Deutschland: Erős hüvelyi vérzés messenger RNS vakcinákkal oltott nőknél: Az mRNS-vakcinák menstruációs zavarokat válthatanak ki?

RedaktionsNetzwerkes Deutschland: Erős hüvelyi vérzés messenger RNS vakcinákkal oltott nőknél: Az mRNS-vakcinák menstruációs zavarokat válthatanak ki?

 • Okozhatnak-e az mRNS-vakcinák menstruációs zavarokat és erős hüvelyi vérzést a nőknél?
 • Az erről szóló beszámolók egyre csak gyűlnek az interneten, állítólag még menopauzában lévő nők is érintettek.
 • A szakértők szerint lehetséges a kapcsolat.
Kül 2021-06-28 | 11:55
Megbukott a svéd bevándorláspárti miniszterelnök

Megbukott a svéd bevándorláspárti miniszterelnök

 • Hivatalosan amiatt, mert koalíciós partnereivel nem egyezett ki a lakásbérletek liberalizációjában.
 • Ez csak az utolsó csepp volt a pohárban.
 • A háttérben inkább az áll, hogy a svéd pártok felmérték: az emberek megelégelték az elszabaduló bűnözést a nagyvárosokban, az utcai bandák erőszakosságát, a napközben elkövetett brutális fegyveres gyilkosságokat, a bandaháborúkat és a gránátos robbantásokat.
Kül 2021-05-29 | 19:51
Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

 • A francia és angol hatóságok ezen a városon keresztül taxiztatják az illegális migránsokat az Egyesült Királyságba.
 • A 21 mérföldes vízi szakaszon átkelő migránsok 2021-ben eddig csaknem megduplázódott, és több mint 3100-an érték el az angol partokat.
Kül 2021-08-01 | 11:01
Így küldték melegebb éghajlatra Vettelt a németek

Így küldték melegebb éghajlatra Vettelt a németek

 • Lewis Hamilton kiállása után Sebastian Vettel is kritizálta a magyar gyermekvédelmi törvényt.
 • Az autóversenyző először szivárványos cipőjével üzent, majd véleményét is kifejtette a magyar jogrendszerről: "Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz."
 • A német sportrajongók azonban nem kímélték: Facebook-kommentekben tették helyre az Aston Martin pilótáját.
Kül 2021-06-10 | 10:19
Aprócska malőr: a német kormány oltási kampányának egyik főszereplője iszlamista propagandát terjeszt, és a Hamász fegyveres terrorista ágát élteti

Aprócska malőr: a német kormány oltási kampányának egyik főszereplője iszlamista propagandát terjeszt, és a Hamász fegyveres terrorista ágát élteti

 • A német szövetségi kormány is hivatalos videókban kéri az állampolgárokat, hogy vegyék fel a vakcinákat.
 • A megvalósításba csúszott egy kisebb hiba: az arab nyelvű lakosságnak szánt videót egy olyan háziorvos mondta fel, aki a privát Facebookján Izrael ellen uszít és a Hamászt élteti.
Kül 2021-05-15 | 12:00
Az ír egészségügyi szolgálat informatikai rendszerei leálltak egy zsarolóvírus-támadást követően

Az ír egészségügyi szolgálat informatikai rendszerei leálltak egy zsarolóvírus-támadást követően

 • A támadás miatt az orvosi rendelések megszakadtak, de a vakcinációt a támadás nem érintette.