Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól

Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól
 • Az egykori-táncos komikus nagyon beleélte magát a szerepébe, és miniszterelnök-helyettesén, nagykövetén keresztül folyamatosan követelőzik.
 • Az ukrán elnök provokációjának célja, hogy Magyarországot háborúba rángassa.

Az Európai Tanács előtt mondott beszédet csütörtök este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Véleménye szerint Ukrajna megérdemli, hogy az Európai Unió tagja legyen, így arra kéri az unió vezetőit, hogy minél hamarabb döntsenek a tagság kérdéséről. Felszólalásában bírálta Németországot és Magyarországot is. Orbán Viktort külön megszólította.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy az Európai Uniónak (EU) nem szabad késlekednie, minél hamarabb döntenie kell arról, hogy felveszi Ukrajnát az unió tagországai közé.

"Most utat építünk Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozásához. Arra kérem önöket, hogy ne késsenek el a döntéssel" – mondta az Európai Tanácshoz intézett beszédében az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott az EU vezetőinek, hogy együtt dolgoznak Ukrajna támogatása és az Oroszország elleni szankciók bevezetése érdekében, beleértve Németország azon döntését, hogy megakadályozza, hogy Oroszország az új Északi Áramlat 2 vezetéken keresztül földgázt szállítson Európába.

Az ukrán elnököt feltehetően nem világosították fel arról, Hollandia és Németország hevesen ellenzi Ukrajna európai uniós integrációját, erről az alább cikkben írtunk.

De nehezményezte, hogy ezeket a lépéseket nem tette meg hamarabb, mondván, hogy lett volna esély arra, hogy "Oroszország kétszer is meggondolja a megszállást". Ez után Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult: "El kell döntenie, kivel van. Magyarország egy szuverén állam. Sokszor jártam Budapesten, imádom a várost" – nagyon szép, nagyon vendégszerető.

"És az emberek is. Voltak tragikus pillanatai (a városnak). Meglátogattam a vízpartotokat. Láttam az emlékművet, a Cipők a Duna-parton alkotást" – mondta Zelenszkij a második világháborúban meggyilkolt magyar zsidók emlékművére utalva.

"Figyeljen, Viktor, tudja, mi folyik Mariupolban? Kérem, ha teheti, menjen ki a rakpartra. Ezt csinálja ma Oroszország. Ugyanazok a cipők. Mariupolban ugyanazok az emberek. Felnőttek és gyerekek. És nagyszülők. És több ezer van belőlük. És ezek az ezrek elmentek. És gondolják át: haboznak szankciókat alkalmazni vagy nem? Haboznak átengedni a fegyvereket vagy sem? Haboznak kereskedni Oroszországgal vagy sem? Nincs idő habozni. Ideje dönteni" – szólította fel Orbán Viktort az ukrán elnök. Hangsúlyozta, hogy Ukrajnának támogatásra van szüksége. "Hiszünk önökben. Szükségünk van a támogatásukra. Hiszünk az embereikben. Hiszünk az Európai Unióban. És hiszünk abban, hogy a döntő pillanatban Németország is velünk lesz" – mondta Zelenszkij.

Zelenszkij korábban azt állította, hogy az Európai Bizottság néhány hónapon belül dönt Ukrajna európai uniós tagságának kérdésében. Február végén az EU-hoz fordult azzal a kéréssel, hogy az ország azonnal csatlakozhasson a közösséghez. Andrij Jermak, az ukrán elnök hivatalának vezetője március 1-jén közölte, hogy az ország gyorsított eljárásban történő uniós csatlakozási kérelmét elfogadták, nyilvántartásba vették és elbírálás alatt áll.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-26 | 13:32
ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

 • Pénteken koraeste késes támadás történt Würzburg belvárosában, az elkövető a szemtanúk szerint Allahu Akbart rikoltozott.
 • 10 sérült, és 3 áldozat az ámokfutásának mérlege. Az egyik halott egy kisfiú. 3 ember van jelenleg is kórházban, kettejük állapota továbbra is kritikus.
 • Az elkövető nőkre vadászott leginkább, torkon- és nyakonszúrta őket.
 • Seehoffer szövetségi belügyminiszter szerint bátor férfiak és nők megakadályozták, hogy még rosszabb dolgok történjenek.
 • A rendőrség kiérkezéséig ugyanis a würzburgi belváros békés polgárai botokkal és székekkel felfegyverkezve üldözték az elvetemült támadót.
Kül 2021-07-31 | 12:12
Leonie megölése: a család ügyvédje beperli az osztrák államot

Leonie megölése: a család ügyvédje beperli az osztrák államot

 • A gyanúsítottak menekültügyi eljárása túl sokáig tartott, szerinte a férfiak "fenyegetést jelentettek a lakosság számára", és a hatóságoknak jobban kellett volna felügyelniük őket.
Kül 2022-03-25 | 14:47
Cseh Katalin: inkább az EU tárgyaljon a gázárról, még ha drágább is

Cseh Katalin: inkább az EU tárgyaljon a gázárról, még ha drágább is

 • Ő könnyen kifizeti a drágább energiát a három és fél milliós nettó fizetéséből, amit a szájtépésért kap.
Kül 2021-12-09 | 14:20
Üzent Brüsszel lapja: Márki-Zay mellett tették le a garast

Üzent Brüsszel lapja: Márki-Zay mellett tették le a garast

 • A brüsszeli bürokrácia lapja, a POLITICO egyértelműen Márki-Zay Péter mellett foglalt állást cikkében.
 • Brüsszelnek az a jó, az az érdeke, hogy Márki-Zay mindenben kiszolgálja a brüsszeli igényeiket.