Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól

Zelenszkij alpári módon követelőzik Magyarországtól
  • Az egykori-táncos komikus nagyon beleélte magát a szerepébe, és miniszterelnök-helyettesén, nagykövetén keresztül folyamatosan követelőzik.
  • Az ukrán elnök provokációjának célja, hogy Magyarországot háborúba rángassa.

Az Európai Tanács előtt mondott beszédet csütörtök este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Véleménye szerint Ukrajna megérdemli, hogy az Európai Unió tagja legyen, így arra kéri az unió vezetőit, hogy minél hamarabb döntsenek a tagság kérdéséről. Felszólalásában bírálta Németországot és Magyarországot is. Orbán Viktort külön megszólította.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy az Európai Uniónak (EU) nem szabad késlekednie, minél hamarabb döntenie kell arról, hogy felveszi Ukrajnát az unió tagországai közé.

"Most utat építünk Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozásához. Arra kérem önöket, hogy ne késsenek el a döntéssel" – mondta az Európai Tanácshoz intézett beszédében az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott az EU vezetőinek, hogy együtt dolgoznak Ukrajna támogatása és az Oroszország elleni szankciók bevezetése érdekében, beleértve Németország azon döntését, hogy megakadályozza, hogy Oroszország az új Északi Áramlat 2 vezetéken keresztül földgázt szállítson Európába.

Az ukrán elnököt feltehetően nem világosították fel arról, Hollandia és Németország hevesen ellenzi Ukrajna európai uniós integrációját, erről az alább cikkben írtunk.

De nehezményezte, hogy ezeket a lépéseket nem tette meg hamarabb, mondván, hogy lett volna esély arra, hogy "Oroszország kétszer is meggondolja a megszállást". Ez után Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult: "El kell döntenie, kivel van. Magyarország egy szuverén állam. Sokszor jártam Budapesten, imádom a várost" – nagyon szép, nagyon vendégszerető.

"És az emberek is. Voltak tragikus pillanatai (a városnak). Meglátogattam a vízpartotokat. Láttam az emlékművet, a Cipők a Duna-parton alkotást" – mondta Zelenszkij a második világháborúban meggyilkolt magyar zsidók emlékművére utalva.

"Figyeljen, Viktor, tudja, mi folyik Mariupolban? Kérem, ha teheti, menjen ki a rakpartra. Ezt csinálja ma Oroszország. Ugyanazok a cipők. Mariupolban ugyanazok az emberek. Felnőttek és gyerekek. És nagyszülők. És több ezer van belőlük. És ezek az ezrek elmentek. És gondolják át: haboznak szankciókat alkalmazni vagy nem? Haboznak átengedni a fegyvereket vagy sem? Haboznak kereskedni Oroszországgal vagy sem? Nincs idő habozni. Ideje dönteni" – szólította fel Orbán Viktort az ukrán elnök. Hangsúlyozta, hogy Ukrajnának támogatásra van szüksége. "Hiszünk önökben. Szükségünk van a támogatásukra. Hiszünk az embereikben. Hiszünk az Európai Unióban. És hiszünk abban, hogy a döntő pillanatban Németország is velünk lesz" – mondta Zelenszkij.

Zelenszkij korábban azt állította, hogy az Európai Bizottság néhány hónapon belül dönt Ukrajna európai uniós tagságának kérdésében. Február végén az EU-hoz fordult azzal a kéréssel, hogy az ország azonnal csatlakozhasson a közösséghez. Andrij Jermak, az ukrán elnök hivatalának vezetője március 1-jén közölte, hogy az ország gyorsított eljárásban történő uniós csatlakozási kérelmét elfogadták, nyilvántartásba vették és elbírálás alatt áll.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2022-02-08 | 18:07
Áttörés: sikeres volt a miniszterelnök "jégtörő" akciója

Áttörés: sikeres volt a miniszterelnök "jégtörő" akciója

  • Orbán Viktor múlt heti moszkvai látogatását követően egymásnak adják a kilincset nyugati vezetők Moszkvában.
Kül 2022-03-14 | 18:03
Megjött az EU esze: a háború miatt nem tartják vissza tovább a pénzeket

Megjött az EU esze: a háború miatt nem tartják vissza tovább a pénzeket

  • A koronavírus miatt Helyreállítási Alap pénzeit közel egy éve tartotta vissza az Euróőai Unó Bizottsága, mondvacsinált okokkal.
  • A Bloomberg hírügynökség úgy értesült, a Bizottság a háború miatt nem vegzálja a közeljövőben Lengyelországot és Magyarországot.
  • Vagyis kifizetik a Magyarországnak és a lengyeleknek járó pénzeket.
  • Az Unió döntése óriási pofon a baloldalnak, akik eddig azzal kampányoltak, nem lesz EU-s pénz.
  • A 4,8 milliárdos EU-s csalási ügybe keveredett Cseh Katalin arra tette fel az életét, hogy megakadályozza azt, hogy Magyarország rendben megkapja ezeket a pénzeket.
  • Korábban Márki-Zay is azzal kampányolt, amíg Orbán  a miniszterelnök, nem lesz pénz.
  • Az EU ezzel a döntéssel kirántja a szőnyeget a baloldal lába alól.
Kül 2021-05-18 | 10:29

Azonnali iskolanyitást követelnek német gyermekorvosok, megteltek a gyermekpszichiátriai osztályok - a tanárok ellenzik a nyitást, mert a nagy részük még oltatlan

  • Megviseli a német gyerekeket is az iskolazár.
  • A gyermek- és ifjúságpszichiátriai osztályok megteltek.
  • Azokat, akik nem öngyilkos hajlamúak, és "csak" depressziósak, már egyáltalán nem veszik fel.
  • A német tanárok ellenzik a nyitást, mert a legtöbb tanár, és a gyerekek egésze teljesen oltatlan.
Kül 2021-07-29 | 11:10
Szép új világ: Biden betiltotta "bevándorló” és az "illegális bevándorló" kifejezéseket

Szép új világ: Biden betiltotta "bevándorló” és az "illegális bevándorló" kifejezéseket

  • Utasították a bevándorlási bírákat és ítélkezőket, hogy hagyják abba az "bevándoló" és "illegális migráns" jelzők használatát.
  • Ehelyett King azt írja, hogy a bírák és az ítélkezők a "nem állampolgár", "migráns", "okmányokkal nem rendelkező állampolgár" vagy "iratok nélküli személy" kifejezéseket használják.
Kül 2021-07-16 | 15:57
Teljes agyhalál: érkeznek a "terhes férfi" emojik

Teljes agyhalál: érkeznek a "terhes férfi" emojik

  • Lesz még "transz terhes" és "nemtelen terhes" emoji is. De lesz herceg, hercegnő, és nemtelen koronás személy is.