Már az ukrán propaganda is rajongja: "Magyar Péter jó nekünk"

Már az ukrán propaganda is rajongja: "Magyar Péter jó nekünk"
  • A magyarországi baloldal slim-fit mikroprigozsinja a dollármédia után az ukrán propaganda szívét is meghódította.
  • A külföldről - mint idehaza, az amerikai szélsőbaloldalról - fizetett ukrán propagandában Magyar Péter az új hős, aki szembeszáll végre Orbán Viktorral.
  • Az amerikai szélsőbaloldal a propagandáján keresztül akarja kijelölni a magyarországi baloldal új zászlóvivőjét, egy új, háborúpárti helytartócskát.
  • Magyar föltűnésével kapva-kapott az alkalmon az ukrán propagandamédia is, és sorra dicsőítik cikkeikben Magyar Pétert, mint a következetesen békepárti Orbán kihívóját.
  • Mindezekből látható, hogy nem csak az oroszok aktívak az információs térben, létezik ukrán és amerikai háborús propaganda is.
  • És ez gyorsan kijelöli azt az új ellenzéki szereplőt, aki Orbánnal szembeszegülve beállna végre a háborús uszítók sorába.
  • Az ukrán propaganda megállapítása szerint nekik - Ukrajnának - jó Magyar feltűnése, mert belpolitikai gondot okoz Orbánnak, akinek így kevesebb ereje és ideje marad "geopolitikára."
  • Vagyis a tűzszünet és a béketárgyalás követelésére.

A legerőteljesebb rajongást Magyar Péter az ukrán Radio Svoboda felületén érdemelte ki, amely a Radio Free Europe/Radio Liberty RFE/RL, ukrán propagandaoldala.

A Szabad Európáról érdemes tudni, hogy a teljes hálózatot "az Egyesült Államok Kongresszusa finanszírozza az Egyesült Államok Globális Médiaügynökségének (USAGM) támogatásán keresztül, (...) amely felügyeli az összes amerikai civil nemzetközi médiát, beleértve az Amerika Hangját, a Radio és TV Marti-t, valamint a támogatásban részesülő nonprofit vállalatokat, mint az RFE/RL, Radio Free Asia és a Middle East Broadcasting Networks."

A nemzetközi hálózat olajozott működését mutatja, hogy a Radio Svoboda a magyarországi Szabad Európa fotóját használta föl cikkéhez.

Ukrajna másik propagandafelülete is Magyarért rajong, az Ukrajinszka Pravda a Telex fotójával illusztrálta a tüntetést.

A Telex közismerten a dollármédia vezérhajója idehaza, és mint megannyi, Soros György által finanszírozott portál és szervezet, a Telex is "mikroadományokból" finanszírozza tevékenységét, csakúgy, mint Karácsony Gergely mozgalma, vagy éppen Márki-Zay Péter és a dollárbaloldal.

 

A szintén amerikai pénzből finanszírozott nv.ua portálon egy támogató véleménycikket is szenteltek Magyar Péternek.

 

A véleménycikk központi megállapítása az, hogy

"ez még csak a történet eleje volt, mert hirtelen egy fiatal és ambiciózus ügyvéd és Orbán párttársa, Magyar Péter, Varga Judit volt férje került a képbe. Azonnal bejelentette a Facebook-oldalán, hogy lemond két állami igazgatóságáról, tiltakozásul mindaz ellen, ami az országban történik.

Így lett a magyar politikának új 'feltörekvő csillaga'.

És máris gyűléseket, rengeteg nézettséget gyűjt saját, Orbánt támadó videóinak. (...) Magyar fő tézise az volt, hogy a Fidesznek meg kell változnia, de ez nem fog megtörténni, amíg Orbán van hatalmon. (...) Minden jel szerint Orbán komoly ellenfélre talált, aki szintén jobboldali, egészen hasonló ideológiai álláspontokat vall, bár nem ellenfele a Nyugatnak, és nem szimpatizál Oroszországgal. Ő 43 éves, így a 'hatalom megújulásának' érvét is felhasználhatja. (...) Persze korai lenne még azt mondani, hogy az Orbán-rezsim komoly veszélyben van, de hosszú idő óta először megkérdőjeleződött a Magyarország feletti feltétlen politikai kontrollja.

Ez jó nekünk, már csak azért is, mert minél több politikai problémája van Orbánnak otthon, annál kevesebb ideje és energiája lesz a Magyarországon kívüli 'geopolitikára'
."

Magyar cikket érdemelt az eurointegration.com/ua felületén is, de tüntetéséről az Ukrinform, a hivatalos állami média is beszámolt.

Lelkesen írt a Kyiv24.news portál is a legutóbbi tüntetésről, ahogyan a korábbiról is beszámolt.

A Kyiv24 is a Telex fotójával illusztrálta tüntetésről szóló tudósítását.

Korábban is tapasztalhattuk, hogy az amerikai baloldal legfontosabb témái a világsajtó számos felületén szinte egyszerre jelennek meg, de Magyar Péter ukrán propagandában történő futtatása mégis minden korábbinál kirívóbbnak tűnik, nagyon kilóg a lóláb.

Vajon mi lehet ennek az oka? - Kérdeztük Koskovics Zoltánt, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzőjét.
Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője szerint "A globális baloldalon pánik uralkodott el. Látszik ez abból is, ahogy Bidenék minden hagyományt és alkotmányos játékszabályt áthágva börtönbe zárnák az amerikai ellenzék vezetőjét: április közepén elindul az első büntetőper Donald Trump ellen New Yorkban. De ugyanez a vergődés jelenik meg Emmanuel Macron francia elnök vérgőzös nyilatkozataiban. A globalista baloldal retteg attól, hogy a választók száműzik őket Brüsszelből, majd Washingtonból is. A konzervatív ellentámadást amerikai részről Donald Trump vezeti, Európában pedig Orbán Viktor a zászlóvivő. Azért támadják, azért rettegnek tőle, és azért gerjesztenek vele szemben ilyen hecckampányt és kreálnak senkikből médiamessiásokat, mert rettegnek attól, hogy a magyar miniszterelnök győzelemre vezeti a józan ész erőit Európában. A 2024-es választási szuperév legfontosabb kérdése: háború vagy béke."
A magyarországi baloldal mikroprigozsinját éltető ukrán médiumok nagyrészt mind külföldi (amerikai) finanszírozás alatt állnak.

Közös bennük az is, hogy a Zelenszkij-féle háborús propaganda és szűnni nem akaró, agresszív követelőzések feltétlen és lelkes kiszolgálói.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-25 | 20:14
Késes támadás: nem 6 sérült van, hanem összesen 10, és 3 halott

Késes támadás: nem 6 sérült van, hanem összesen 10, és 3 halott

  • A legfrissebb számok szerint Würzburgban nem 6, hanem 10 sérült van, és közülük 3 vagy 4 intenzíven - írja a mainpost.de portál.
Kül 2021-05-19 | 16:29
A vakcinaszabadalmak feloldásáról vitatkoztak az EP-ben - a Bizottság képviselője amellett kardoskodott, oldják fel a szabadalmakat - ha az EU valóban ezt akarja, akkor miért rendelt be 16 ezer 600 milliárd forintért Pfizert?

A vakcinaszabadalmak feloldásáról vitatkoztak az EP-ben - a Bizottság képviselője amellett kardoskodott, oldják fel a szabadalmakat - ha az EU valóban ezt akarja, akkor miért rendelt be 16 ezer 600 milliárd forintért Pfizert?

  • Az Egyesült Államok elnöki hivatala már korábban bejelentette, a Fehér Háznak azt javasolja, a koronavírus-vészhelyzet miatt ideigelenesen kezdeményezzék a szabadalmak feloldását a WTO-nál (Kereskedelmi Világszervezet).
  • A mai vitán az Európai Bizottság emberközpontú gazdaságért felelős biztosa is emellett érvelt.
  • A szabadalmak feloldását ellenzik a gyógyszergyártók és Németország is.
  • Ha az Erópai Unió mégis arra az álláspontra jut, hogy a szabadalmak feloldására tesz javaslatot, akkor adódik a kérdés: miért kötött le 1,8 millliárd (900 millió + 900 millió opcionálisan) Pfizer oltóanyagot a 2022-es, 2023-as évre dózisonként 23,2 eurós áron?
  • A 900 + 900 millió Pfizer-vakcina ára összesen 20 milliárd 880 millió + opcionálisan 20 milliárd 880 millió euró, azaz összesen 16 ezer 600 milliárd forint.
Kül 2021-08-10 | 14:38
6 uniós állam kéri: ne függesszék fel a kitoloncolásokat Afganisztánba

6 uniós állam kéri: ne függesszék fel a kitoloncolásokat Afganisztánba

  • Ausztria, Németország, Görögország, Hollandia, Belgium, Dánia írt közös levelet az Európai Bizottságnak.
  • Az Afganisztánban egyre súlyosbodó erőszak ellenére se függesszék fel azoknak az afgánoknak a hazatoloncolását, akiknek elutasították a menedékkérelmét – kérte hat uniós ország.
  • Ha leállítanánk a visszatoloncolásokat, az rossz üzenetet közvetítene és még több afgánt ösztönözne arra, hogy az EU-ba induljon – írták a belügyminiszterek.
Kül 2021-06-30 | 22:17
Svájc F-35A vadászgépeket vásárol

Svájc F-35A vadászgépeket vásárol

  • Nem is keveset, összesen 36 darabot.
  • A magyar Index.hu korábban cikksorozatban sajnálta le a géptípust, de a svájci döntéshozókat ez nem igazán hatotta meg.
Kül 2021-08-11 | 11:49
Csökkent a CDU-CSU előnye, a Zöldek és az SPD a sarkukban, szinte azonos eredménnyel

Csökkent a CDU-CSU előnye, a Zöldek és az SPD a sarkukban, szinte azonos eredménnyel

  • Nem tett jót a CDU-CSU párosnak Armin Laschet nevetgélése az árvízkatasztrófakor.
Kül 2021-07-01 | 21:22
Bécsi szomszédok a 13 éves kislányt megölő afgánról: csak a baj volt vele

Bécsi szomszédok a 13 éves kislányt megölő afgánról: csak a baj volt vele

  • A Heute kérdezte körbe a 18 éves afgán szomszédait.
  • Sok jót nem mondtak a gyilkosról.
  • Buli, drogok, zaj, szemét.
  • Bécsi önkormányzati lakásban élt az egyik gyilkos, és 2015 óta 20 millió forintnyi segélyt markolt fel.
Kül 2021-05-11 | 16:16

Hatezer kilométer bicikliút épül a Vajdaságban

  • A turizmus ezen ágának fellendítése érdekében, több mint hatezer kilométernyi bicikliút kiépítését tervezik - mondta Nenad Ivanišević a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Ecobikenet nevet viselő konferenciáján Újvidéken.
  • A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár kiemelte, a határokon átnyúló kerékpárutak hálózatának közös fejlesztése a turizmus más ágait is felvirágoztathatja.