Török Gábor bérelemző hazudik

Török Gábor bérelemző hazudik
 • Az ember, aki évtizedek óta él egyrészt-másrészt elemzésekből, Facebook-oldalán hazudik a magyar miniszterelnökről.

Török Gábor úgy véli, a szomszédos országban kialakult háborús helyzet kiszámíthatatlan reakciókat eredményez, felkorbácsolja az érzelmeket, "ez biztosan nem hiányzik a magyar kormányoldalnak akkor, amikor a status quo, a jelenlegi belpolitikai helyzet nekik látszott kedvezőbbnek".

"A magyar miniszterelnök nem is készült erre a forgatókönyvre: amikor egy hete Balatonfüreden a kormánypárti elit előtt elemezte a helyzetet, nem sorolta a kockázatok közé a háborút, információim szerint azt mondta, azt nem látja reálisnak. Most mégis bekövetkezett, és ami belpolitikailag igazán veszélyes a Fidesz számára, az a saját tábor reakciója. Hosszú idő után először fordulhat elő, hogy egy kiemelt kérdésben a Fidesz választóközönsége megosztottá válhat" - írja az elemző, aki mindig annak a véleményét szajkózzal, aki éppen fizeti és eltartja őt.

Török hazudik, ugyanis a BENNFENTES információi szerint Orbán reális veszélyként említette a háborút Ukrajnában a balatonfüredi frakcióülésen.

A magyar kormányfő a BENNFENTES jelen lévő forrása szerint miközben reális veszélyként említette a háború lehetőségét, beszédében arra utalt, hogy ő még olyan háborút nem látott, aminek előre bejelentették a pontos dátumát, ezért a legfontosabb magyar érdek a háború elkerülése és a béke megőrzése.

De a miniszterelnök az évértékelő beszédében is megemlítette, hogy Ukrajnában nehéz és kiszámíthatatlan, háborús helyzet van.

Az alábbiakat mondta:

"Önök is átélték, két nehéz évet hagytunk magunk mögött. Világjárvány, népvándorlási hullámok, energiaválság, brüsszeli birodalmi dühkitörések, a hidegháború hűvös lehelete a tarkónkon és a háború nyugtalanító árnyéka Kelet- és Közép-Európa fölött."

"Lesz-e háború? Most mindenki erről beszél. A helyzet komor és törékeny. Önök is ismerik a térképet, Magyarországot instabil régiók veszik körül: a Nyugat-Balkán és Ukrajna. A Balkánon ott vannak a nagyfiúk is: az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország, a törökök. És mindez a mi határainknál. Ne feledjük, Bosznia 70 kilométerre van Magyarország déli határaitól, és ma is 665 magyar katona állomásozik a Balkánon. A Balkán megbékítésének és megnyugtatásának receptje egyszerű: gyors EU-tagság, kiegyezés Szerbiával és európai uniós Marshall-terv. Kár, hogy nem ez történik."

"Ennél azonban sürgetőbb Oroszország és Ukrajna konfliktusa. Magyarország érdekei itt is világosak. Legelőször is el kell kerülni a háborút. Ezt nemcsak a humánum, hanem a magyar érdek is mondatja velünk. Gondoljanak bele: háború esetén százezerszám, akár milliós nagyságrendben érkeznének menekültek Ukrajnából, és az alapjaiban rajzolná át Magyarország politikai és gazdasági helyzetét. Emlékezzenek a kilencvenes években a volt jugoszláv területekről érkeztek több tízezren, és az sem volt könnyű. Ukrajnából sokkal többen jönnének, alighanem a visszatérés reménye nélkül. Mi a békéért dolgozunk, de természetesen a kijelölt állami szervek megkezdték a felkészülést. Háborús végkifejlet esetén is rendelkezünk megfelelő forgatókönyvvel és akciótervvel."

"A háború, ha hideg, ha forró, a Kelet–Nyugat feszültség és konfliktusok eddig csak bajt, szenvedést és súlyos veszteséget hoztak Közép-Európának és Magyarországnak. Érthető, ha nem akarunk még egyszer belelépni ebbe a folyóba."
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagsága előtt pedig az alábbiakat mondta nemrég.

Kiemelte: tranzit ország vagyunk, azonban Magyarország az elmúlt 20-30 évben nem fordított elég figyelmet, illetve elég pénzt, hogy kiaknázza a földrajzi fekvéséből fakadó gazdasági előnyöket. Magyarországnak az az érdeke, hogy rajtunk menjen keresztül minden, leszámítva a háborút – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve azt is, hogy a V4-eken belül, lakosságarányosan, a legtöbb autópálya Magyarországon működik.

Úgy látja, emellé kell most felzárkóztatni a vasúti képességeket is, valamint légi forgalomban is erősebbnek kellene lenni.

Kijelentette: akik támadják az olyan fejlesztéseket, mint például a Belgrád-Budapest vasútvonal, vagy a fényeslitkei-záhonyi beruházások, azok "a legrosszabbat kívánják Magyarországnak", nemcsak azt, hogy ilyenek ne legyenek, hanem hogy valaki más éljen ezzel a lehetőséggel. Ez egy regionális versenyfutásban nem más, mint az ellenfél kezére való dolgozás, ami elfogadhatatlan – mondta.
A föntebbiekből vonta le azt a következtetést Török "egyrésztmásrészt" Gábor, hogy Orbán nem számolt reális esélyként a háborúval.

Nyilván valaki ezért a véleményért fizetett most. Holnap majd mást mond, amikor más fizet érte.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-10-28 | 10:52
Miközben egymilliárdért vásárolna a Főváros celldömölki ingatlant, ugyanennyiért eladtak egy villát is a budai Kuruclesen

Miközben egymilliárdért vásárolna a Főváros celldömölki ingatlant, ugyanennyiért eladtak egy villát is a budai Kuruclesen

 • És a hozzá tartozó két és fél hektáros területet is eladta a budapesti vezetés, derült ki a szerdai Közgyűlésen.
 • A villát 2017 óta árulták, akkor másfél milliárdért akartak tőle megválni, Karácsonyék most megelégedtek alig több, mint egymilliárd forinttal.
Biznisz 2021-07-04 | 13:59
Rég várt fordulat: Magyarország nettó hitelezővé válhat a következő években

Rég várt fordulat: Magyarország nettó hitelezővé válhat a következő években

 • A magyar gazdaságirányítás tudatosan törekedett arra, hogy leépítse az ország devizában (főként dollárban, euróban és japán jenben) fennálló adósságát.
 • Ugyanis annál sérülékenyebb egy ország, minél több devizaadóssága van.
 • És fordítva: annál inkább a saját lábán áll és válságálló, amikor az államadóság nagyobb aránya nemzeti fizetőeszközben (magyarul: forintban) áll.
Biznisz 2021-10-29 | 11:01
A baloldali vörösbáró 7 éven át kartellezett a műtrágyapiacon

A baloldali vörösbáró 7 éven át kartellezett a műtrágyapiacon

 • Ezért szabott ki Bige László "műtrágyakirály" cégére rekordbírságot a Gazdasági Versenyhivatal.
 • És ezért jelentette be a baloldali oligarcha, hogy kész a baloldal kampányát bármivel támogatni.
Biznisz 2021-07-02 | 16:04
Mindent a gazdaság újraindításáért: Széchenyi GO! kedvezményes hitelprogram indul

Mindent a gazdaság újraindításáért: Széchenyi GO! kedvezményes hitelprogram indul

 • Ezt Parragh László jelentette be.
 • Mostantól a Széchenyi-hitelhez nem szükséges ingatlanfedezet.
Biznisz 2021-12-09 | 13:57
Elismerte Márki-Zay, hogy Bigével a kampánytámogatásról egyeztetett a luxusétteremben

Elismerte Márki-Zay, hogy Bigével a kampánytámogatásról egyeztetett a luxusétteremben

 • A vörösbáró fizette az ellenzéki miniszterelnök-jelölt vacsoráját is.