Török Gábor bérelemző hazudik

Török Gábor bérelemző hazudik
  • Az ember, aki évtizedek óta él egyrészt-másrészt elemzésekből, Facebook-oldalán hazudik a magyar miniszterelnökről.

Török Gábor úgy véli, a szomszédos országban kialakult háborús helyzet kiszámíthatatlan reakciókat eredményez, felkorbácsolja az érzelmeket, "ez biztosan nem hiányzik a magyar kormányoldalnak akkor, amikor a status quo, a jelenlegi belpolitikai helyzet nekik látszott kedvezőbbnek".

"A magyar miniszterelnök nem is készült erre a forgatókönyvre: amikor egy hete Balatonfüreden a kormánypárti elit előtt elemezte a helyzetet, nem sorolta a kockázatok közé a háborút, információim szerint azt mondta, azt nem látja reálisnak. Most mégis bekövetkezett, és ami belpolitikailag igazán veszélyes a Fidesz számára, az a saját tábor reakciója. Hosszú idő után először fordulhat elő, hogy egy kiemelt kérdésben a Fidesz választóközönsége megosztottá válhat" - írja az elemző, aki mindig annak a véleményét szajkózzal, aki éppen fizeti és eltartja őt.

Török hazudik, ugyanis a BENNFENTES információi szerint Orbán reális veszélyként említette a háborút Ukrajnában a balatonfüredi frakcióülésen.

A magyar kormányfő a BENNFENTES jelen lévő forrása szerint miközben reális veszélyként említette a háború lehetőségét, beszédében arra utalt, hogy ő még olyan háborút nem látott, aminek előre bejelentették a pontos dátumát, ezért a legfontosabb magyar érdek a háború elkerülése és a béke megőrzése.

De a miniszterelnök az évértékelő beszédében is megemlítette, hogy Ukrajnában nehéz és kiszámíthatatlan, háborús helyzet van.

Az alábbiakat mondta:

"Önök is átélték, két nehéz évet hagytunk magunk mögött. Világjárvány, népvándorlási hullámok, energiaválság, brüsszeli birodalmi dühkitörések, a hidegháború hűvös lehelete a tarkónkon és a háború nyugtalanító árnyéka Kelet- és Közép-Európa fölött."

"Lesz-e háború? Most mindenki erről beszél. A helyzet komor és törékeny. Önök is ismerik a térképet, Magyarországot instabil régiók veszik körül: a Nyugat-Balkán és Ukrajna. A Balkánon ott vannak a nagyfiúk is: az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország, a törökök. És mindez a mi határainknál. Ne feledjük, Bosznia 70 kilométerre van Magyarország déli határaitól, és ma is 665 magyar katona állomásozik a Balkánon. A Balkán megbékítésének és megnyugtatásának receptje egyszerű: gyors EU-tagság, kiegyezés Szerbiával és európai uniós Marshall-terv. Kár, hogy nem ez történik."

"Ennél azonban sürgetőbb Oroszország és Ukrajna konfliktusa. Magyarország érdekei itt is világosak. Legelőször is el kell kerülni a háborút. Ezt nemcsak a humánum, hanem a magyar érdek is mondatja velünk. Gondoljanak bele: háború esetén százezerszám, akár milliós nagyságrendben érkeznének menekültek Ukrajnából, és az alapjaiban rajzolná át Magyarország politikai és gazdasági helyzetét. Emlékezzenek a kilencvenes években a volt jugoszláv területekről érkeztek több tízezren, és az sem volt könnyű. Ukrajnából sokkal többen jönnének, alighanem a visszatérés reménye nélkül. Mi a békéért dolgozunk, de természetesen a kijelölt állami szervek megkezdték a felkészülést. Háborús végkifejlet esetén is rendelkezünk megfelelő forgatókönyvvel és akciótervvel."

"A háború, ha hideg, ha forró, a Kelet–Nyugat feszültség és konfliktusok eddig csak bajt, szenvedést és súlyos veszteséget hoztak Közép-Európának és Magyarországnak. Érthető, ha nem akarunk még egyszer belelépni ebbe a folyóba."
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagsága előtt pedig az alábbiakat mondta nemrég.

Kiemelte: tranzit ország vagyunk, azonban Magyarország az elmúlt 20-30 évben nem fordított elég figyelmet, illetve elég pénzt, hogy kiaknázza a földrajzi fekvéséből fakadó gazdasági előnyöket. Magyarországnak az az érdeke, hogy rajtunk menjen keresztül minden, leszámítva a háborút – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve azt is, hogy a V4-eken belül, lakosságarányosan, a legtöbb autópálya Magyarországon működik.

Úgy látja, emellé kell most felzárkóztatni a vasúti képességeket is, valamint légi forgalomban is erősebbnek kellene lenni.

Kijelentette: akik támadják az olyan fejlesztéseket, mint például a Belgrád-Budapest vasútvonal, vagy a fényeslitkei-záhonyi beruházások, azok "a legrosszabbat kívánják Magyarországnak", nemcsak azt, hogy ilyenek ne legyenek, hanem hogy valaki más éljen ezzel a lehetőséggel. Ez egy regionális versenyfutásban nem más, mint az ellenfél kezére való dolgozás, ami elfogadhatatlan – mondta.
A föntebbiekből vonta le azt a következtetést Török "egyrésztmásrészt" Gábor, hogy Orbán nem számolt reális esélyként a háborúval.

Nyilván valaki ezért a véleményért fizetett most. Holnap majd mást mond, amikor más fizet érte.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-07-14 | 16:19
Töretlenül fejlődik a magyar gazdaság: robosztus felszálló ágban az ipari termelés

Töretlenül fejlődik a magyar gazdaság: robosztus felszálló ágban az ipari termelés

  • Működik a kormány újraindítást támogató, az ipart segítő gazdaságpolitikája.
Biznisz 2021-11-08 | 19:20
Egykori wallisos menedzsert azonosított a sajtó Anonymus új videójának hangfelvételén

Egykori wallisos menedzsert azonosított a sajtó Anonymus új videójának hangfelvételén

  • Gansperger Gyula akkor dolgozott a Wallisnál, amikor Bajnai Gordon volt ott a főnök.
  • Bajnai sikertelen pártalapítása után is a baloldal egyik befolyásos üzlet-, és háttérembere maradt.
  • Az előválasztás előtt Karácsony Gergely adott közre egy videót, amelyben Bajnai Gordon ukázokkal látja el az akkor még miniszterelnök-jelölt Karácsonyt, a Főpolgármester pedig hevesen bólogat.
Biznisz 2021-09-10 | 11:33
Karácsony kampányának fő finanszírozója, Bajnai Gordon magához rendelte Karácsonyt

Karácsony kampányának fő finanszírozója, Bajnai Gordon magához rendelte Karácsonyt

  • A Facebookon posztolt képet a volt kormányfő, Gyurcsány korábbi szövetségese, jelenleg Karácsony mentora.
  • A kép alapján egyértelmű, hogy ki dirigál Karácsonynak.
  • Aki a pletykák szerint a pénzt adja a heti tízmilliós kampányköltségekre.
Biznisz 2022-02-15 | 12:37
Soha nem volt még akkora gazdasági növekedés idehaza, mint 2021-ben

Soha nem volt még akkora gazdasági növekedés idehaza, mint 2021-ben

  • 7,1%-on áltt meg a mutató.
  • Ennyivel bővült a magyar gazdaság 2021-ben.
  • Ez a magyar gazdaságtörténet legmagasabb növekedése valaha.
  • Az ellenzék szerint közben Magyarországon minden tönkrement.
Biznisz 2021-05-10 | 21:00
Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

Hatalmas biznisz: tavaly még veszteséges volt, idén az első negyedévben 406 milliárd forintos nyereséget jelentett a BioNTech

  • 2020 első negyedévében 53,4 millió eurós- 19,491 milliárd forintos - veszteséget jelentett a a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely kifejlesztette a Pfizer koronavírus elleni vakcináját.
  • 2021 első negyedévében az adózott nyeresége már 406 milliárd forintra rúg a vállalatnak.
  • Ez az összeg hamarosan jelentősen tovább fog emelkedni, ugyanis csak az Európai Bizottság 1,8 milliárd Pfizer-vakcinát rendelt a 2022-2023-as évre, darabonként 20,5 eurós áron.
  • Az 1,8 milliárd adag ára forintva átszámolva 13,000 milliárd forint.
  • Érdekesség, hogy 2019 végén és 2020 júniusáig a Pfizer 12,5 euróért szállított egyetlen adagot Európába, ezt az árat emelték nemrégiben 20,5 euróra.
Biznisz 2021-10-12 | 11:07
A baloldali oligarcha aznap délelőtt tett hűségesküt a baloldalnak, hogy délután az ügyészség megvádolta kenőpénzek elfogadásával

A baloldali oligarcha aznap délelőtt tett hűségesküt a baloldalnak, hogy délután az ügyészség megvádolta kenőpénzek elfogadásával

  • A tegnapi nap bejelentései értelmében érthetővé válik, miért volt fontos Bige László baloldali oligarchának, hogy kinyilvánítsa: bármit kész megadni akár Dobrev Klátának, akár Márki-Zay Péternek.
  • Bige László délelőtt ajánlkozott fel az ellenzéki miniszterelnök-jelölteknek, délután pedig kijött az ügyészség közelménye: a vádhatóság kétmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolja a baloldali oligarchát.
  • Feltehetően előre értesült arról, megvádolja az ügyészég, így a baloldalt feltétlenül támogató nyilatkozatával elévágott a bejelentésnek.