Török Gábor bérelemző hazudik

Török Gábor bérelemző hazudik
  • Az ember, aki évtizedek óta él egyrészt-másrészt elemzésekből, Facebook-oldalán hazudik a magyar miniszterelnökről.

Török Gábor úgy véli, a szomszédos országban kialakult háborús helyzet kiszámíthatatlan reakciókat eredményez, felkorbácsolja az érzelmeket, "ez biztosan nem hiányzik a magyar kormányoldalnak akkor, amikor a status quo, a jelenlegi belpolitikai helyzet nekik látszott kedvezőbbnek".

"A magyar miniszterelnök nem is készült erre a forgatókönyvre: amikor egy hete Balatonfüreden a kormánypárti elit előtt elemezte a helyzetet, nem sorolta a kockázatok közé a háborút, információim szerint azt mondta, azt nem látja reálisnak. Most mégis bekövetkezett, és ami belpolitikailag igazán veszélyes a Fidesz számára, az a saját tábor reakciója. Hosszú idő után először fordulhat elő, hogy egy kiemelt kérdésben a Fidesz választóközönsége megosztottá válhat" - írja az elemző, aki mindig annak a véleményét szajkózzal, aki éppen fizeti és eltartja őt.

Török hazudik, ugyanis a BENNFENTES információi szerint Orbán reális veszélyként említette a háborút Ukrajnában a balatonfüredi frakcióülésen.

A magyar kormányfő a BENNFENTES jelen lévő forrása szerint miközben reális veszélyként említette a háború lehetőségét, beszédében arra utalt, hogy ő még olyan háborút nem látott, aminek előre bejelentették a pontos dátumát, ezért a legfontosabb magyar érdek a háború elkerülése és a béke megőrzése.

De a miniszterelnök az évértékelő beszédében is megemlítette, hogy Ukrajnában nehéz és kiszámíthatatlan, háborús helyzet van.

Az alábbiakat mondta:

"Önök is átélték, két nehéz évet hagytunk magunk mögött. Világjárvány, népvándorlási hullámok, energiaválság, brüsszeli birodalmi dühkitörések, a hidegháború hűvös lehelete a tarkónkon és a háború nyugtalanító árnyéka Kelet- és Közép-Európa fölött."

"Lesz-e háború? Most mindenki erről beszél. A helyzet komor és törékeny. Önök is ismerik a térképet, Magyarországot instabil régiók veszik körül: a Nyugat-Balkán és Ukrajna. A Balkánon ott vannak a nagyfiúk is: az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország, a törökök. És mindez a mi határainknál. Ne feledjük, Bosznia 70 kilométerre van Magyarország déli határaitól, és ma is 665 magyar katona állomásozik a Balkánon. A Balkán megbékítésének és megnyugtatásának receptje egyszerű: gyors EU-tagság, kiegyezés Szerbiával és európai uniós Marshall-terv. Kár, hogy nem ez történik."

"Ennél azonban sürgetőbb Oroszország és Ukrajna konfliktusa. Magyarország érdekei itt is világosak. Legelőször is el kell kerülni a háborút. Ezt nemcsak a humánum, hanem a magyar érdek is mondatja velünk. Gondoljanak bele: háború esetén százezerszám, akár milliós nagyságrendben érkeznének menekültek Ukrajnából, és az alapjaiban rajzolná át Magyarország politikai és gazdasági helyzetét. Emlékezzenek a kilencvenes években a volt jugoszláv területekről érkeztek több tízezren, és az sem volt könnyű. Ukrajnából sokkal többen jönnének, alighanem a visszatérés reménye nélkül. Mi a békéért dolgozunk, de természetesen a kijelölt állami szervek megkezdték a felkészülést. Háborús végkifejlet esetén is rendelkezünk megfelelő forgatókönyvvel és akciótervvel."

"A háború, ha hideg, ha forró, a Kelet–Nyugat feszültség és konfliktusok eddig csak bajt, szenvedést és súlyos veszteséget hoztak Közép-Európának és Magyarországnak. Érthető, ha nem akarunk még egyszer belelépni ebbe a folyóba."
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagsága előtt pedig az alábbiakat mondta nemrég.

Kiemelte: tranzit ország vagyunk, azonban Magyarország az elmúlt 20-30 évben nem fordított elég figyelmet, illetve elég pénzt, hogy kiaknázza a földrajzi fekvéséből fakadó gazdasági előnyöket. Magyarországnak az az érdeke, hogy rajtunk menjen keresztül minden, leszámítva a háborút – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve azt is, hogy a V4-eken belül, lakosságarányosan, a legtöbb autópálya Magyarországon működik.

Úgy látja, emellé kell most felzárkóztatni a vasúti képességeket is, valamint légi forgalomban is erősebbnek kellene lenni.

Kijelentette: akik támadják az olyan fejlesztéseket, mint például a Belgrád-Budapest vasútvonal, vagy a fényeslitkei-záhonyi beruházások, azok "a legrosszabbat kívánják Magyarországnak", nemcsak azt, hogy ilyenek ne legyenek, hanem hogy valaki más éljen ezzel a lehetőséggel. Ez egy regionális versenyfutásban nem más, mint az ellenfél kezére való dolgozás, ami elfogadhatatlan – mondta.
A föntebbiekből vonta le azt a következtetést Török "egyrésztmásrészt" Gábor, hogy Orbán nem számolt reális esélyként a háborúval.

Nyilván valaki ezért a véleményért fizetett most. Holnap majd mást mond, amikor más fizet érte.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-11-10 | 17:56
Eddig titkolta, de Márki-Zay korábban egy brüsszeli, nagyvállalati érdekeket képviselő energetikai lobbiszervezetnél volt vezető

Eddig titkolta, de Márki-Zay korábban egy brüsszeli, nagyvállalati érdekeket képviselő energetikai lobbiszervezetnél volt vezető

  • A csoportosulás az elektromos iparág lobbiszervezete Brüsszelben.
  • Innen könnyen megérthető, miért is akarja megemelni a magyarok rezsijét Márki-Zay.
  • Azért, mert a nagyvállalatok profitérdekeit képviseli az emberek helyett.
Biznisz 2023-01-15 | 15:55
Baloldali újságírók megvettek egy berlini háztömböt, majd az állami milliók ellenére "asztal" alatt kiadták annak lakásait

Baloldali újságírók megvettek egy berlini háztömböt, majd az állami milliók ellenére "asztal" alatt kiadták annak lakásait

  • A szélsőbaloldali, aktivista-újságírók közben nem feledkeztek meg a "magánmohóság" és az állam "kudarcáról" értekezni.
  • Az újságírók a SPIEGEL, a ZEIT, a taz és a Süddeutsche Zeitung újságírói voltak.
  • Összeségében milliókat csaltak ki a német államtól.
Biznisz 2021-11-09 | 12:22
A Hajdú-Bét csődjében érintett az a Gansperger, aki Anonymus videójának hangfelvételén hallható

A Hajdú-Bét csődjében érintett az a Gansperger, aki Anonymus videójának hangfelvételén hallható

  • A videóban arról beszél Gansperger Gyula, hogyan szerzett meg egy ingatlant a fővárosi vagyonkezelőtől Berki Zsolt közbenjárásával.
  • A Wallis egykori csúcsmenedzsere Bajnai Gordon évtizedes bizalmasa.
  • Bajnai egy videóban korábban elmondta, Karácsonyt tartja a legalkalmasabb jelöltnek az ellenzéki miniszterelnök-jelölti választáson.
  • Karácsony szerepe a videón csak annyi volt, hogy lelkesen bólogatott, ahogyan Bajnai őt ajánlotta a választók figyelmébe.
Biznisz 2021-05-11 | 16:00
A korábban jelzettnél is drágábban vásárolhat Pfizer vakcinákat az Európai Bizottság 2021 decembere és 2023 között

A korábban jelzettnél is drágábban vásárolhat Pfizer vakcinákat az Európai Bizottság 2021 decembere és 2023 között

  • A BENNFENTES is írt korábban arról, hogy micsoda bombaüzlet a vakcináció.
  • Míg 2020 végétől 2021 nyaráig 12,5 eurós áron szállított a Pfizer Európába, a következő években majdnem duplázódhat az ár.
  • Bojko Boriszov bolgár kormányfő áprilisban kiszivárogtatta, hogy az addigi 12,5 eurós ár helyett 20,5 eurórért szállít majd a Pfizer.
  • Az ár a Welt.de által megszerzett szerződéstervezet szerint azóta tovább emelkedett, 23,2 euróra adagonként.
  • Rettenetesen sok pénzről így van szó: a Bizottság 900 millió adagot kötne le ezen az áron, és opcionálisan további 900 milliót, ahogyan korábban is tervezték.
  • 1,8 milliárd adag Pfizer-vakcina ezen az áron forintra átszámítva 15 ezer milliárd forint, közel háromszor annyi, mint a Magyarországnak járó Helyreállítási alap teljes összege.
  • A BENNFENTES is megírta korábban, hogy az elmúlt években veszteséges BioNTech vállalat a 2020-as negyedévre hatalmas, 406 milliárd forintos profitot jelentett.
  • A vakcinabeszerzés érdekessége, hogy az Egyesült Államok kormánya azt javasolja, függesszék fel az oltóanyagok szabadalmait a teljes világ számára, hogy így a szegényebb országok is gyárthassanak maguknak oltóanyagot.
  • Ezt Németország, Bill Gates, és általában a nagy gyógyszeripari vállalatok ellenzik.
  • Ha ez mégis megtörténik amerikai nyomásra, de közben az Európai Bizottság ezen az áron szerződik le a Pfizerrel, akkor óriási pénzeket éget el Európa teljesen feleslegesen.
Biznisz 2021-11-15 | 14:38
A Transparency szerint Karácsonyék előválasztási pénzégetésében nincsen semmi látnivaló

A Transparency szerint Karácsonyék előválasztási pénzégetésében nincsen semmi látnivaló

  • Mint ismert, Karácsony úgy égetett el félmilliárdot Márki-Zay szerint, hogy annak csak annyi lett az eredménye, hogy Karácsony visszalépett az előválasztástól.
  • Mondjuk unta is az egészet, ezt is elmondta a Főpolgármester.
  • Máskor viszont a Soros-féle szervezet akkor is veri a tam-tamot, ha leesik egy húszfilléres az asztalról.
  • Most már érzékenyítik az embereket: el kell fogadni, hogy a politika pénzbe kerül - mondják.
  • Csakhogy Karácsonyék trükköztek a pénzköltésekkel is: a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesületet azért hozták létre, hogy kikerülhessék a kampányfinanszírozási szabályokat.
Biznisz 2021-12-18 | 10:52
Bige lökött "egy kis aprót" Márki-Zaynak: eddig 65 milliót

Bige lökött "egy kis aprót" Márki-Zaynak: eddig 65 milliót

  • Ezt a baloldal jelöltje kotyogta el a Szabad Európának adott interjújában.