"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"

"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"
  • A BENNFENTES többször cikkezett már a 1,5 milliárd eurós német maszbeszerzésről, melynek során silány minőségű FFP2-maszkokat vásárolt a szövetségi kormány.
  • Arról is írtunk, a kiszervezett koronateszt-központoknál ipari mértékű csalások történtek. Ezeket a központokat sokszor alvilági figurák üzemeltették, a napokban rajtaütések is voltak a botrány után.
  • Volt, hogy 200 napi teszteltre 2000 számlát nyújtottak be a szövetségi egészségügyi minisztériumnak, az állam pedig fizetett.
  • Most egy szakértő megszólalt az intenzíves ágyakat érintő csalás-sorozatról: szerinte "eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba".

Hatalmas botrány a korona-válságban: a Szövetségi Számvevőszék (BRH) jelentése szerint számos kórház szándékosan kevesebb szabad intenzív ágyat jelentett be, mint amennyivel rendelkezett - azért, hogy pénzt szedjen be az adófizetőktől! - írja a BILD.

Ez a szövetségi kormány tudtával történt. Most a kórházak rossz gazdálkodása miatt a Német Betegvédelmi Alapítvány szakértője szólalt meg.

"A világjárvány könyörtelenül leleplezi, hogy mi megy rosszul az egészségügyi rendszerben" - dühöng Eugen Brysch, a Német Betegvédelmi Alapítvány vezetője a BILD-ben.

A német kórházak tudták, "hogyan működik [a szisztéma]". Brysch így folytatja: "A politikához mindig is közel állt a fizetett üres ágyak jelensége, amely tavaly jött létre. Ezeket egyáltalán nem lehetett elfoglalni, mert hiányzott a személyzet. De eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba."

Ezt a szövetségi kormány is felismerte, és létrehozta "a túlterhelt otthonok kompenzációs kifizetéseit". "Természetesen a vezérigazgatók ismét tudták, hogyan használják ki az előnyökett. Egyszerűen csak matematikailag foglalja el az ágyakat a betegekkel. Az átverés ismét szélsebes volt" - tüzel Brysch.

Sőt, a Szövetségi Számvevőszék új jelentésében azt is megállapítja, hogy jó megközelítés volt, hogy a járvány leküzdése során közel 700 millió eurónyi forrást használtak fel a közelgő intenzív ágyhiány ellensúlyozására. Ez a hatalmas pénzkiadás további intenzív ápolási ágyak létrehozására irányult.

Csakhogy: "A rendelkezésre álló statisztikákból és adatgyűjtésekből nem derül ki a kapacitás ilyen mértékű növekedése" - állapítja meg a Számvevőszék. Ez vonatkozik a Német Interdiszciplináris Intenzív és Sürgősségi Orvosi Társaság (DIVI) nyilvántartásából lekérdezhető adatokra is.

Más szóval: nincs ellenőrzés arra vonatkozóan, hogy ténylegesen hány ágyat hoztak létre, de a támogatást és a kiegészítő támogatást felvették a nemlétező ágyak után is a kórházak.

"A kompenzációs kifizetések jelenlegi rendszere nemkívánatos és váratlan hatásokat eredményezett" - áll a BRH jelentésében.

A Robert Koch Intézet (RKI) adataihoz is jelentős kétségek fűződnek. Az RKI kifejezte az Egészségügyi Minisztériumnak azt a gyanúját, hogy a kórházak részben aluljelentették az intenzív ellátási helyek számát, hogy kompenzációt vehessenek fel.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2023-01-20 | 15:00
Cseh származású német AfD-s képviselő: az ukrán háborúnak nincs katonai megoldása, csak diplomáciai

Cseh származású német AfD-s képviselő: az ukrán háborúnak nincs katonai megoldása, csak diplomáciai

  • A cseh azt is elmondta a CDU-s képviselőknek, hogy a nagyapáik egyszer már megpróbálkoztak tankokkal szembeszállni az oroszokkal, aztán pokoli szenvedés és több millió halott lett a vége.
Kül 2021-06-07 | 12:21
Luxuscikké vált az áram Németországban: 2020-ban is ők fizettek a legtöbbet az áramért Európában

Luxuscikké vált az áram Németországban: 2020-ban is ők fizettek a legtöbbet az áramért Európában

  • Háromszor annyit fizet egy német a villamos energiáért kilowattóránként, mint egy magyar fogyasztó.
Kül 2021-06-30 | 12:59
BILD: takargatja a német kormány az iszlamizmus problémáját

BILD: takargatja a német kormány az iszlamizmus problémáját

  • A würzburgi iszlamista ámokfutás élénk vitát váltott ki a német sajtó egy részében.
  • A 3 bestiálisan meggyilkolt nő és a további súlyos sérültek mellett a média egy része már nem akar csak úgy elmenni.
  • A politikusok azonban maszatolnak és továbbra is csak hárítanak.
  • Közben egy migrációkutató egyetemi tanár azt mondja, "Különösen a súlyos erőszakos és szexuális bűncselekményekben nagyon magas a bevándorlók [főként 2015-ben érkezett] csoportjának felülreprezentáltsága".
  • Tény: a rendőrségi statisztikák szerint 2020-ban az erőszakos bűncselekmények 168 237 gyanúsítottjának 38 százaléka "nem német" volt, 13 százalékuk bevándorló.
  • 290 000 bevándorlónak kötelessége lenne elhagyni Németországot, ám nem teszik ezt meg - a kitoloncolásukhoz nincs meg az akarat.
Kül 2021-08-13 | 13:35
Fokozzák az őrületet: Skóciában 4 éves kortól, szülői beleegyezés nélkül lehet nemet váltani

Fokozzák az őrületet: Skóciában 4 éves kortól, szülői beleegyezés nélkül lehet nemet váltani

  • A tanároknak azt is tanácsolják a skótok, hogy a diákok új neveit és személyes névmásaikat használják majd az iskolában, miután a gyermekek eldöntötték melyik nemhez tartoznak.
Kül 2021-06-06 | 13:27
Annalena Baerbock, a zöldek kancellár-jelöltje a német Karácsony: magyarázkodott, majd péntek estére törölte önéletrajzából a hazugságokat

Annalena Baerbock, a zöldek kancellár-jelöltje a német Karácsony: magyarázkodott, majd péntek estére törölte önéletrajzából a hazugságokat

  • Folytonos vesszőfutás Annalena Baerbock, a német zöldek kancellár-jelöltjének élete is.
  • Ő is PhD-t hazudott magának az önéletrajzában, de kiderült, hogy az alapszakot sem végezte el Németországban.
  • Most kiderült, hogy bár villogott vele, de nem tagja a German Marshall Fundnak, nem tagja az UNHCR-nek, és nem szerepel a Heinrich Böll Alapítvány transzatlanti tanácsadó testületében sem.
  • Ezeket mind szerepeltette az önéletrajzában, de a német média kiderítette, hogy hazudott.
  • Pár hete a Bundestagnak adott jövedelem-bevallásából felejtett ki egy 20 000 eurós tételt a különjövedelmére vonatkozóan.