"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"

"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"
 • A BENNFENTES többször cikkezett már a 1,5 milliárd eurós német maszbeszerzésről, melynek során silány minőségű FFP2-maszkokat vásárolt a szövetségi kormány.
 • Arról is írtunk, a kiszervezett koronateszt-központoknál ipari mértékű csalások történtek. Ezeket a központokat sokszor alvilági figurák üzemeltették, a napokban rajtaütések is voltak a botrány után.
 • Volt, hogy 200 napi teszteltre 2000 számlát nyújtottak be a szövetségi egészségügyi minisztériumnak, az állam pedig fizetett.
 • Most egy szakértő megszólalt az intenzíves ágyakat érintő csalás-sorozatról: szerinte "eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba".

Hatalmas botrány a korona-válságban: a Szövetségi Számvevőszék (BRH) jelentése szerint számos kórház szándékosan kevesebb szabad intenzív ágyat jelentett be, mint amennyivel rendelkezett - azért, hogy pénzt szedjen be az adófizetőktől! - írja a BILD.

Ez a szövetségi kormány tudtával történt. Most a kórházak rossz gazdálkodása miatt a Német Betegvédelmi Alapítvány szakértője szólalt meg.

"A világjárvány könyörtelenül leleplezi, hogy mi megy rosszul az egészségügyi rendszerben" - dühöng Eugen Brysch, a Német Betegvédelmi Alapítvány vezetője a BILD-ben.

A német kórházak tudták, "hogyan működik [a szisztéma]". Brysch így folytatja: "A politikához mindig is közel állt a fizetett üres ágyak jelensége, amely tavaly jött létre. Ezeket egyáltalán nem lehetett elfoglalni, mert hiányzott a személyzet. De eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba."

Ezt a szövetségi kormány is felismerte, és létrehozta "a túlterhelt otthonok kompenzációs kifizetéseit". "Természetesen a vezérigazgatók ismét tudták, hogyan használják ki az előnyökett. Egyszerűen csak matematikailag foglalja el az ágyakat a betegekkel. Az átverés ismét szélsebes volt" - tüzel Brysch.

Sőt, a Szövetségi Számvevőszék új jelentésében azt is megállapítja, hogy jó megközelítés volt, hogy a járvány leküzdése során közel 700 millió eurónyi forrást használtak fel a közelgő intenzív ágyhiány ellensúlyozására. Ez a hatalmas pénzkiadás további intenzív ápolási ágyak létrehozására irányult.

Csakhogy: "A rendelkezésre álló statisztikákból és adatgyűjtésekből nem derül ki a kapacitás ilyen mértékű növekedése" - állapítja meg a Számvevőszék. Ez vonatkozik a Német Interdiszciplináris Intenzív és Sürgősségi Orvosi Társaság (DIVI) nyilvántartásából lekérdezhető adatokra is.

Más szóval: nincs ellenőrzés arra vonatkozóan, hogy ténylegesen hány ágyat hoztak létre, de a támogatást és a kiegészítő támogatást felvették a nemlétező ágyak után is a kórházak.

"A kompenzációs kifizetések jelenlegi rendszere nemkívánatos és váratlan hatásokat eredményezett" - áll a BRH jelentésében.

A Robert Koch Intézet (RKI) adataihoz is jelentős kétségek fűződnek. Az RKI kifejezte az Egészségügyi Minisztériumnak azt a gyanúját, hogy a kórházak részben aluljelentették az intenzív ellátási helyek számát, hogy kompenzációt vehessenek fel.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-06 | 12:10
Az ellenzék brüsszeli szövetségese: egy bosszúpornó miatt elítélt máltai baloldali képviselő

Az ellenzék brüsszeli szövetségese: egy bosszúpornó miatt elítélt máltai baloldali képviselő

 • Bosszúpornó az, amikor egy kapcsolat végeztével az egyik fél zsarolja a kapcsolat során készült képekkel és videókkal a volt partnerét, vagy nyilvánosságra is hozza azokat.
 • A szerdai, brüsszeli határozathozatal koordinátora a baloldali Cyrus Engerer, aki szakításuk után letöltötte volt barátjának gépéről annak szexképeit, majd heteken keresztül küldözgette azokat boldog-boldogtalannak.
Kül 2021-05-12 | 12:27
Észak-koszovói bűnözők is elirigyelték az erzsébetvárosi DK-s képviselő gyakorlatát: ha tehetik, az alvilági körök is "ingyenárammal" bányásszák a maffia kedvelt kriptopénzét

Észak-koszovói bűnözők is elirigyelték az erzsébetvárosi DK-s képviselő gyakorlatát: ha tehetik, az alvilági körök is "ingyenárammal" bányásszák a maffia kedvelt kriptopénzét

 • Észak-Koszovóban az "ingyenáram" felhasználásával ipari mértékben folyik a kriptobányászat.
 • Ez kísértetisen emlékeztet arra, ahogyan a lebukott erzsébetvárosi DK-s képviselő az önkormányzat hivatalában bányászta a kriptovalutát, vagyis lopta az áramot.
 • Észak-Koszovóban helyi bűnözői körök ingatlanok padlástereit, pincéit bérlik ki, hogy ott Bitcoint, a nemzetközi alvilág kedvelt fizetőeszközét bányászhassák.
 • Az államháztartását ez jelentősen megterheli, az utóbbi három évben 15 milliárd forint áram díját az állami költségvetés állta.
 • A feketebiznisz persze hatalmas: egy egységnyi elköltött áram díjának háromszorosa a nyereség.
 • Mindezek miatt nem lehet véletlen, hogy mindenki fogadkozik, ezt a tarthatatlan helyzetet felszámolja, de az ügyészek és a hatóságok emberei jól láthatóan szemet hunynak a jelenség fölött.
Kül 2021-07-14 | 14:24
A német zöld feminista visszaszorítaná az autók "férfi dominanciáját" a városokban

A német zöld feminista visszaszorítaná az autók "férfi dominanciáját" a városokban

 • Megszólalt Karácsony Gergely német női hangja.
Kül 2021-07-05 | 20:28
Pénteken Zwickauban kergettek a rendőrök egy késes gambiait

Pénteken Zwickauban kergettek a rendőrök egy késes gambiait

 • Előtte egy líbiai és egy német férfit fenyegetett a 9 centis késsel.
Kül 2021-07-08 | 19:27
Orbán: Szerbiát az Unióba!

Orbán: Szerbiát az Unióba!

 • Alekszander Vucsics a találkozót követően hangsúlyozta: a nyugat-balkáni térség stabilitásának kiépítésében fontos szerepet vállalt Magyarország, amiért nagyon hálásak.
 • Vucsics rámutatott, hogy a magyar kormány politikája milyen nagy hatással van arra, hogy a vajdasági magyarok és a szerbek viszonya az utóbbi időben kiválónak mondható.
 • Nemzeti alapú konfliktusok az utóbbi években nem történtek Vajdaságban.
Kül 2021-07-06 | 13:08
A német Alkotmányvédelem korábbi feje "személyiségvizsgálattal" ellenőrizné a közszolgálati újságírókat

A német Alkotmányvédelem korábbi feje "személyiségvizsgálattal" ellenőrizné a közszolgálati újságírókat

 • Szerinte kapcsolat áll fent a baloldali szélsőségesség és a német közmédia újságírói között.
 • A német közvéleményben rengeteg kritika éri az utóbbi években a közmédiát, mert az szélsőségesen elfogult a Zöldekkel és a migrációval szemben.