Németország: felfüggesztettel elengedték a 13 éves, alvó kislányt szexuálisan bántalmazó 22 éves migránst

  • 2020-ban már kapott egy felfüggesztettet, akkor egy 11 éves kislánnyal találkozgatott szex céljából - de a bíróság szerint ezek a találkozások "közös beleegyezésen" alapultak.
  • Az afgán migráns elismerte tettét, de megbánást nem mutatott.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 22 éves giesseni férfit, aki szexuálisan bántalmazott egy alvó 13 éves kislányt. Csak a vallomása járul hozzá ahhoz, hogy az ítélet ne legyen szigorú - tudósít a Giessener-Allgemeine.

Giessen - Az éjszaka közepén, hajnali fél három körül a fiatalember besurrant egy 13 éves lány közeli gyerekszobájába, kinyitotta az alvó lány nadrágját, és megragadta a nadrágját. A szexuális visszaélés és a szexuális támadás a jogászok szerint súlyos bűncselekmény. A giesseni kerületi bíróság fiatalkorúak számára fenntartott esküdtszéke előtt a most 22 éves R. mindenféle ha és de nélkül beismerte a bűncselekményt.

Ezen túlmenően azonban a vádlott nem közölt további részleteket a 2020. január 19-én a kora reggeli órákban egy giesseni járásbeli faluban történt incidensről. A családjával együtt panaszt tevő kamaszlányt hónapokig tartó mártíromságba taszították - magyarázta a család jogi képviselője a bíróságon társperesként. A lány terápiás tanácsadáson vesz részt. "Az eseménnyel élete végéig foglalkoznia kell" - mondta a felperes közös képviselője, ezért kemény büntetést követelt - legalábbis nem felfüggesztett büntetést. Különösen azért, mert R. a bíróságon egy szót sem szólt bocsánatkérésről vagy megbánásról.

Giesseni bíróság: felfüggesztett büntetés a gyermek elleni szexuális erőszak után

A bíróság azonban a felfüggesztett büntetés mellett döntött, ahogy Heiko Kriewald bíró indoklásában kifejtette: "Az elkövető - bár rövid, de egyértelmű - beismerő vallomása valószínűleg döntő tényező volt az ítélet meghozatalában, amely egyébként lehet, hogy szigorúbb lett volna."

Kriewald bíró egy év és nyolc hónap börtönbüntetést szabott ki, amelyet három évre felfüggesztettek. Ezen túlmenően a fiatalembernek részt kell vennie szexuálterápiás foglalkozásokon, és 1000 eurót kell fizetnie a "Wildwasser" egyesületnek, amelynek szexuális visszaélések elleni tanácsadó központja van.

Miért függesztik fel a börtönbüntetést? A bíróság elismerte, hogy a férfi bocsánatkérés nélkül beismerte a bűncselekményt, és megértést tanúsított - még annak ellenére is, hogy ez börtönbe juttathatta volna, és tönkretehette volna németországi tartózkodási státuszát. R. tizenévesen, 2013-ban hagyta el hazáját, Afganisztánt, és Törökországon keresztül érkezett Görögországba, majd onnan 2015-ben Németországba. Gyorsan megtanult németül, visszament az iskolába, majd munkába állt, ma egy ipari vállalatnál üzemvezető. A jövedelméből tartja el a családját Afganisztánban. Ha az ítélet szigorú, R. kockáztathatja státuszát.

Az ítélettel a bíróság teljes mértékben követi a vádat. Dr. Volker Bützler ügyész is jelezte, hogy inkább elnéző lenne, és arra kérte, hogy adjunk a fiatalembernek "egy utolsó esélyt". R. ugyanis beismerő vallomásával megkímélte a többi tanút és a bántalmazás áldozatát is attól, hogy a bíróságon megjelenjen.

Giessen kerület: A vádlott másodszor állt bíróság elé szexuális visszaélés miatt

Az ügyész szerint a vádlott előnye az is, hogy közel hat évvel ezelőtti érkezése óta nagy erőfeszítéseket tett Németországban, és szakmailag is jól beilleszkedett. Az ügyész kulcsszava: "kedvező szociális prognózis".

R. védőügyvédje arra is rámutatott, hogy védence itt társadalmi kapcsolatokat épített ki, sikeresen űzte szakmáját, és a bűncselekményt követően február és május között már három hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

De miért az "utolsó esély" hangsúlyozása? R. már egyszer korábban is felhívta magára a figyelmet, tavaly már bíróság elé állt Alsó-Szászországban. Akkoriban szexuális visszaéléssel és szexuális erőszakkal is megvádolták. Egy tizenegy éves hannoveri kislánnyal többször találkozott szex céljából egy vasútállomáson. A bíróság előtt azonban úgy tűnt, hogy ezek a találkozók "konszenzusosak" voltak. Mivel a kiskorú lány is küldött magáról képeket R.-nek, ez szintén gyermekpornográfia birtoklásának vádját vonta maga után - majd 2020-ban két év fiatalkorúak börtönbüntetését, amelyet szintén felfüggesztettek.

A második ilyen jellegű incidensre tekintettel az ügyész és a bíróság is "szükségesnek és megfelelőnek" tartja a terápiát. Csak "még egy apró feltételszegés, például a terápián való részvétel elmulasztása vagy más szabálysértés - és a próbaidő visszavonásra kerül" - mondta Kriewald bíró a fiatalembernek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-20 | 13:41
Szakértők: már most 400 000 afgán lehet úton Európa felé

Szakértők: már most 400 000 afgán lehet úton Európa felé

  • Németország döntéshozói aggódnak, ugyanis nem akarják, hogy a 2015-ös migránskrízis megismétlődjön.
Kül 2021-05-12 | 12:27
Észak-koszovói bűnözők is elirigyelték az erzsébetvárosi DK-s képviselő gyakorlatát: ha tehetik, az alvilági körök is "ingyenárammal" bányásszák a maffia kedvelt kriptopénzét

Észak-koszovói bűnözők is elirigyelték az erzsébetvárosi DK-s képviselő gyakorlatát: ha tehetik, az alvilági körök is "ingyenárammal" bányásszák a maffia kedvelt kriptopénzét

  • Észak-Koszovóban az "ingyenáram" felhasználásával ipari mértékben folyik a kriptobányászat.
  • Ez kísértetisen emlékeztet arra, ahogyan a lebukott erzsébetvárosi DK-s képviselő az önkormányzat hivatalában bányászta a kriptovalutát, vagyis lopta az áramot.
  • Észak-Koszovóban helyi bűnözői körök ingatlanok padlástereit, pincéit bérlik ki, hogy ott Bitcoint, a nemzetközi alvilág kedvelt fizetőeszközét bányászhassák.
  • Az államháztartását ez jelentősen megterheli, az utóbbi három évben 15 milliárd forint áram díját az állami költségvetés állta.
  • A feketebiznisz persze hatalmas: egy egységnyi elköltött áram díjának háromszorosa a nyereség.
  • Mindezek miatt nem lehet véletlen, hogy mindenki fogadkozik, ezt a tarthatatlan helyzetet felszámolja, de az ügyészek és a hatóságok emberei jól láthatóan szemet hunynak a jelenség fölött.
Kül 2021-06-30 | 11:44
Súlyosan megsebesítettek egy Németországban dolgozó magyart

Súlyosan megsebesítettek egy Németországban dolgozó magyart

  • A pénztárcáját akarták elvenni idegenek, és olyan súlyosan megsebesítették, hogy élet-halál között van.
Kül 2021-07-01 | 21:22
Bécsi szomszédok a 13 éves kislányt megölő afgánról: csak a baj volt vele

Bécsi szomszédok a 13 éves kislányt megölő afgánról: csak a baj volt vele

  • A Heute kérdezte körbe a 18 éves afgán szomszédait.
  • Sok jót nem mondtak a gyilkosról.
  • Buli, drogok, zaj, szemét.
  • Bécsi önkormányzati lakásban élt az egyik gyilkos, és 2015 óta 20 millió forintnyi segélyt markolt fel.
Kül 2021-07-25 | 15:16
Cseh EP-képviselő: amikor a tinédzserek tíz százaléka transzneműnek tartja magát, ez már az ilyen ideológusok befolyásának klasszikus példája, akik összezavarják a kiskorú gyermekeket

Cseh EP-képviselő: amikor a tinédzserek tíz százaléka transzneműnek tartja magát, ez már az ilyen ideológusok befolyásának klasszikus példája, akik összezavarják a kiskorú gyermekeket

  • Alexandr Vonda a napokban a brüsszeli klímaterveket is kritizálta.
  • Az EU klímavédelmi csomagját egy túlszabályozott kommunista gazdasághoz hasonlította, amilyen a múltban már egyszer elvette szabadságunkat, és szegénységbe taszított.
Kül 2021-06-27 | 21:34
A németeknél az emberekkel fizettetik meg a klímavédelem árát: most a lakások fűtésébe építettek be újabb adót

A németeknél az emberekkel fizettetik meg a klímavédelem árát: most a lakások fűtésébe építettek be újabb adót

  • A CO2-adó, vagy más néven éghajlati adó Németországban jelenleg benne van az extrém-magas áramárban (111 Ft kilowattóránként).
  • Ugyanez az adónem szerepel az üzemanyagok árában is, 6 eurócenttel literenként, ezt a Zöldek további 16 eurócenttel fejelnék meg.
  • És most beépítették a lakótthonok fűtésének árába is.
  • Csak ez az adóemelés akár 308 euróval is megdobhatja az éves rezsit.
  • Nem véletlenül mondja Orbán az utóbbi időkben, hogy Európában az emberekkel akarják megfizettetni a klímarombolás árát, és ő ezt személyesen ellenzi.
Kül 2021-06-29 | 17:45
Drámai: a 24 éves Steffi pénteken azért utazott Würzburgba, hogy koszorúslány-ruhát vegyen a legjobb barátnőjének esküvőjére

Drámai: a 24 éves Steffi pénteken azért utazott Würzburgba, hogy koszorúslány-ruhát vegyen a legjobb barátnőjének esküvőjére

  • Ő az egyike annak a három embernek, akit a szomáliai migráns, a rendőrség által erőszakosnak és pszichiátriai problémákkal küzdőnek ismert dzsihádista véletlenszerűen megölt a würzburgi késelésben.
  • Az esküvőt, amelyre tegnapelőtt került volna sor, elhalasztották Steffi temetése miatt, miután Abdirahman nyakon szúrta, és ezzel megölte.