Németország: felfüggesztettel elengedték a 13 éves, alvó kislányt szexuálisan bántalmazó 22 éves migránst

 • 2020-ban már kapott egy felfüggesztettet, akkor egy 11 éves kislánnyal találkozgatott szex céljából - de a bíróság szerint ezek a találkozások "közös beleegyezésen" alapultak.
 • Az afgán migráns elismerte tettét, de megbánást nem mutatott.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 22 éves giesseni férfit, aki szexuálisan bántalmazott egy alvó 13 éves kislányt. Csak a vallomása járul hozzá ahhoz, hogy az ítélet ne legyen szigorú - tudósít a Giessener-Allgemeine.

Giessen - Az éjszaka közepén, hajnali fél három körül a fiatalember besurrant egy 13 éves lány közeli gyerekszobájába, kinyitotta az alvó lány nadrágját, és megragadta a nadrágját. A szexuális visszaélés és a szexuális támadás a jogászok szerint súlyos bűncselekmény. A giesseni kerületi bíróság fiatalkorúak számára fenntartott esküdtszéke előtt a most 22 éves R. mindenféle ha és de nélkül beismerte a bűncselekményt.

Ezen túlmenően azonban a vádlott nem közölt további részleteket a 2020. január 19-én a kora reggeli órákban egy giesseni járásbeli faluban történt incidensről. A családjával együtt panaszt tevő kamaszlányt hónapokig tartó mártíromságba taszították - magyarázta a család jogi képviselője a bíróságon társperesként. A lány terápiás tanácsadáson vesz részt. "Az eseménnyel élete végéig foglalkoznia kell" - mondta a felperes közös képviselője, ezért kemény büntetést követelt - legalábbis nem felfüggesztett büntetést. Különösen azért, mert R. a bíróságon egy szót sem szólt bocsánatkérésről vagy megbánásról.

Giesseni bíróság: felfüggesztett büntetés a gyermek elleni szexuális erőszak után

A bíróság azonban a felfüggesztett büntetés mellett döntött, ahogy Heiko Kriewald bíró indoklásában kifejtette: "Az elkövető - bár rövid, de egyértelmű - beismerő vallomása valószínűleg döntő tényező volt az ítélet meghozatalában, amely egyébként lehet, hogy szigorúbb lett volna."

Kriewald bíró egy év és nyolc hónap börtönbüntetést szabott ki, amelyet három évre felfüggesztettek. Ezen túlmenően a fiatalembernek részt kell vennie szexuálterápiás foglalkozásokon, és 1000 eurót kell fizetnie a "Wildwasser" egyesületnek, amelynek szexuális visszaélések elleni tanácsadó központja van.

Miért függesztik fel a börtönbüntetést? A bíróság elismerte, hogy a férfi bocsánatkérés nélkül beismerte a bűncselekményt, és megértést tanúsított - még annak ellenére is, hogy ez börtönbe juttathatta volna, és tönkretehette volna németországi tartózkodási státuszát. R. tizenévesen, 2013-ban hagyta el hazáját, Afganisztánt, és Törökországon keresztül érkezett Görögországba, majd onnan 2015-ben Németországba. Gyorsan megtanult németül, visszament az iskolába, majd munkába állt, ma egy ipari vállalatnál üzemvezető. A jövedelméből tartja el a családját Afganisztánban. Ha az ítélet szigorú, R. kockáztathatja státuszát.

Az ítélettel a bíróság teljes mértékben követi a vádat. Dr. Volker Bützler ügyész is jelezte, hogy inkább elnéző lenne, és arra kérte, hogy adjunk a fiatalembernek "egy utolsó esélyt". R. ugyanis beismerő vallomásával megkímélte a többi tanút és a bántalmazás áldozatát is attól, hogy a bíróságon megjelenjen.

Giessen kerület: A vádlott másodszor állt bíróság elé szexuális visszaélés miatt

Az ügyész szerint a vádlott előnye az is, hogy közel hat évvel ezelőtti érkezése óta nagy erőfeszítéseket tett Németországban, és szakmailag is jól beilleszkedett. Az ügyész kulcsszava: "kedvező szociális prognózis".

R. védőügyvédje arra is rámutatott, hogy védence itt társadalmi kapcsolatokat épített ki, sikeresen űzte szakmáját, és a bűncselekményt követően február és május között már három hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

De miért az "utolsó esély" hangsúlyozása? R. már egyszer korábban is felhívta magára a figyelmet, tavaly már bíróság elé állt Alsó-Szászországban. Akkoriban szexuális visszaéléssel és szexuális erőszakkal is megvádolták. Egy tizenegy éves hannoveri kislánnyal többször találkozott szex céljából egy vasútállomáson. A bíróság előtt azonban úgy tűnt, hogy ezek a találkozók "konszenzusosak" voltak. Mivel a kiskorú lány is küldött magáról képeket R.-nek, ez szintén gyermekpornográfia birtoklásának vádját vonta maga után - majd 2020-ban két év fiatalkorúak börtönbüntetését, amelyet szintén felfüggesztettek.

A második ilyen jellegű incidensre tekintettel az ügyész és a bíróság is "szükségesnek és megfelelőnek" tartja a terápiát. Csak "még egy apró feltételszegés, például a terápián való részvétel elmulasztása vagy más szabálysértés - és a próbaidő visszavonásra kerül" - mondta Kriewald bíró a fiatalembernek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-14 | 18:04
Covidparty: hatalmas gócpontot csinált Barack Obama a 60. születésnapi buliján

Covidparty: hatalmas gócpontot csinált Barack Obama a 60. születésnapi buliján

 • Az Egyesült Államok korábbi elnöke több száz fős magánpartit tartott 60. születésnapján.
 • Eddig 74 fő igazolt Covid-fertőzöttet azonosítottak a területen, a legtöbbet április óta.
Kül 2021-06-29 | 07:19
Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke, a német politika nagy öregje: Németországnak be kell fejeznie a keleti tagállamok kioktatását

Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke, a német politika nagy öregje: Németországnak be kell fejeznie a keleti tagállamok kioktatását

 • "Miért gondolják a németek, hogy megtaníthatják a lengyeleknek, mi a demokrácia?" - kérdezi Wolfgang Schäuble, a német parlament elnöke.
 • Később a közép- és kelet-európai népek bátorságát és kitartását dicsérte a beszélgetés során.
 • Ha nem lennének a lengyelek, magyarok, csehek, szlovákok stb. "mindez nem lett volna lehetséges".
 • Schäuble az ez alatt nemcsak a kommunizmus végét értette Európában, hanem a német újraegyesítést és azt az évtizedes békét és jólétet is, amelyet a régió azóta (néhány zökkenő ellenére) élvez.
 • Schäuble világában a kelet-nyugati szakadék növekedése nagyobb veszélyt jelent Európa jövőjére, mint bármi, ami egy-egy tagállamban történik.
Kül 2021-08-23 | 11:25
Újabb tűzharc a kabuli reptéren, egy halott

Újabb tűzharc a kabuli reptéren, egy halott

 • Vasárnap is volt lövöldözés, akkor többen haltak meg.
Kül 2021-12-07 | 12:21
Totális elszigetelődés: Emmanuel Macron is Orbán Viktorhoz látogat

Totális elszigetelődés: Emmanuel Macron is Orbán Viktorhoz látogat

 • Ezzel ő lesz a harmadik francia elnökjelölt, akit diplomáciai egyeztetésen fogad a magyar kormányfő.
 • Nemrégiben Magyarországon járt ugyanis Macron két kihívója, Éric Zemmour és Marine Le Pen is.
 • Ők a mainstream sajtó szerint "szélsőjobboldaliak", pedig csak a kontrollálatlan bevándorlás ellen szólalnak fel.
 • A francia helyzet különlegessége egyébként az, hogy Macron két legerősebb kihívójának összeadva több támogatója van, mint a centrista, de jobboldali fordulatot vevő Macronnak.
 • A látogatás geopolitikai jelentőségét az adja, hogy a német választások radikális zöld-baloldali fordulata, és Merkel kiesése az európai politikából teljesen új helyzetet eredményez a kontinensen.
 • Például a francia állam támogatja az atomenergia használatát, míg a német koalíció csak a megújulókban bízik a jövőben. Ráadásul 2022 első felében Franciaország adja az Unió elnökségét, macron vezetésével.
Kül 2021-06-26 | 14:37
A tálibok visszafoglalják Afganisztán nagy részét - most újabb menekülthullám indul Európa felé?

A tálibok visszafoglalják Afganisztán nagy részét - most újabb menekülthullám indul Európa felé?

 • Teszi fel a kérdést az osztrák EXXPRESS portál.
 • Az afgán központi kormány csak Kabult és környékét tartja ellenőrzése alatt.
 • Az ország többi részét a tálibok: egész körzetek adták meg magukat harc nélkül a táliboknak.
 • Már 2,2 millió ember él a tálibok uralma alatt, és ez a szám napról-napra nő.
 • Mindez egy hatalmas népvándorlás elindulását eredményezheti ismét.