Ezreket vádolnak csalással a koronavírus-oltásoknál Németországban - egy betegjogi aktivista büntetésre szólít fel

Ezreket vádolnak csalással a koronavírus-oltásoknál Németországban - egy betegjogi aktivista büntetésre szólít fel
  • Az emberek újra és újra megpróbálják becsapni a hatóságokat Németországban, hogy időpontot kapjanak a koronavírus elleni oltásra, holott még nem ők vannak soron.
  • Az oltóközpontokban dolgozók agresszivitásra panaszkodnak.
  • Egy betegjogi aktivista most szankciókat követel.

Tekintettel arra, hogy az oltani szándékozók egyre gyakrabban próbálnak indokolatlanul és egyes esetekben hamis információkkal korai oltást szerezni, büntetések kiszabására szólítanak fel a betegjogi aktivisták.

"Bár ezreket kaptak el, a szankciók hiányoznak" - mondta Eugen Brysch, a Német Betegvédelmi Alapítvány elnöke a Deutsche Presse-Agenturnak.

Egy médiajelentés szerint számos oltóközpont munkatársa panaszkodik az oltást igénylők agresszivitására és a korai oltás megszerzésére irányuló egyre gyakoribb próbálkozásokra. Az SWR "Report Mainz" című televíziós magazinja több ezer esetről számolt be.

A jelentés szerint csak a hamburgi oltóközpont nemrégiben 2000 emberről számolt be, akik egy hét alatt próbáltak előbbre jutni. Annak érdekében, hogy idő előtt megkapják az oltási időpontot, hamis életkori vagy foglalkozási adatokat adtak meg - számolt be a "Report Mainz". Münchenben hetente akár 350 embert is elkapnak, Saarbrückenben 140-et. A szerkesztők megkérdezték a tartományi fővárosok oltási központjait, de nem mindegyik rögzítette az oltási rendet beelőző emberek számát.

Egyre agresszívabb a hangulat

A hamburgi szociális hatóságok szóvivője, Martin Helfrich az ARD magazinnak azt mondta: "A hangulat egyre agresszívebbé válik. Az emberek számára nagyon is világos, hogy nem jogosultak rá, mégis megpróbálják beoltatni magukat."

A "jelentés" szerint a kutatás azt mutatja, hogy az oltási csalók gyakran adják ki magukat az ellátásra szoruló emberek vagy terhes nők kapcsolattartóinak. Mert egy ápolásra szoruló személy például két kapcsolattartó személyt is megnevezhet, akiket elsőbbséggel oltanak be. Az SWR szerkesztősége által ismert egyik esetben azonban kettő helyett nyolc fiatal és egészséges embert sikerült kontaktszemélyként beoltani.

Hétfőn az egészségügyi miniszterek konferenciája a Johnson & Johnson vakcina oltási lehetőségét is átszervezte - hasonlóan az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatos korábbi döntéshez. Mindkét vakcinának nagyon ritka esetekben súlyos mellékhatásai lehetnek. Ezért mielőtt a két oltóanyag használatára vonatkozó döntés megszületne a 60 év alattiak számára, orvosi tájékoztatást és egyéni kockázatelemzést kell végezni. Mindkét vakcina csak 60 éves vagy annál idősebb személyeknél alkalmazható.

Brysch a sok oltóanyag-gyártó nyomására utalva elmondta: "Most már sok oltóanyagokat bocsátanak ki. Ez hatalmas nyomást gyakorol az oltóközpontokra és az alapellátó orvosokra. Pszichológiai és fizikai fenyegetésekről hallunk a betegvédelmi telefonon."

Az oltóközpontok eddig összesen több mint 35 millió adag korona-vakcinát adtak be - valamivel kevesebb, mint 27,3 millió első oltást és valamivel több, mint 7,8 millió második oltást. Az emberek 32,8 százaléka kapott legalább egy védőoltást. A teljes oltási védettséget eddig a lakosság 9,4 százaléka kapta meg Németországban.

(A WELT NYOMÁN.)

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-13 | 18:19
"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"

"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"

  • A BENNFENTES többször cikkezett már a 1,5 milliárd eurós német maszbeszerzésről, melynek során silány minőségű FFP2-maszkokat vásárolt a szövetségi kormány.
  • Arról is írtunk, a kiszervezett koronateszt-központoknál ipari mértékű csalások történtek. Ezeket a központokat sokszor alvilági figurák üzemeltették, a napokban rajtaütések is voltak a botrány után.
  • Volt, hogy 200 napi teszteltre 2000 számlát nyújtottak be a szövetségi egészségügyi minisztériumnak, az állam pedig fizetett.
  • Most egy szakértő megszólalt az intenzíves ágyakat érintő csalás-sorozatról: szerinte "eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba".
Kül 2021-06-07 | 19:59
Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

  • "Ennek a kormánynak meg kell hallgatnia a fogyasztókat" - mondja egy spanyol kormánypárti politikus.
  • Ione Belarra arra hívja fel a figyelmet, hogy az árnövekedés alapvető oka az oligopolisztikus villamosenergia-piac.
Kül 2021-10-22 | 10:59
Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

  • Márpedig stabil berendezkedés csak széles középosztály megléte mellett képzelhető el, ez a hüvelykszabály a politikában.
  • Orbán szerint az európai klímavitában egyik oldalon a józan ész képviselői, a másikon azok állnak, akik fantazmagóriákat kergetnek.
Kül 2023-01-11 | 08:48
Lassan kiderülnek a részletek: 47 rendőr sérült meg Berlinben szilveszterkor

Lassan kiderülnek a részletek: 47 rendőr sérült meg Berlinben szilveszterkor

  • Eddig működött a német elhallgatási spirál, de lassacskán csak kiderülnek a részletek.
  • Mint ismert, migránsbandák zavarogtak a német fővárosban szilveszter éjjelén.
  • Az este folyamán a migránsok szándékosan a hivatásosokat, mentőket, rendőröket lőttek a rakétáikkal.
Kül 2021-07-14 | 15:03
Kezdődik: az afgán helyzet összeomlása miatt több ezer migráns akar Németországba indulni

Kezdődik: az afgán helyzet összeomlása miatt több ezer migráns akar Németországba indulni

  • A NATO és az Egyesült Államok, ahogyan a német hadsereg is, 2021 szeptember 11-el kivonja csapatait Afganisztánból.
  • Már most arról szólnak a hírek, hogy a Talibán visszaveszi az ország irányítását, a napokban egy, a tálibok által készített videót lehetett látni, ahogyan a tálibok lemészárolják a központi kormány kommandósait.
  • Az országban becslések szerint 3 millió, úgynevezett belső menekült él, a szomszédos Pakisztánban 1,5 millió, Iránban közel 800 ezer, Törökországban pedig 130 ezer.