3 hetet adott a budapesti baloldali többség a vizsgálóbizottságnak, de Bajnai szerepét nem szabad vizsgálniuk

3 hetet adott a budapesti baloldali többség a vizsgálóbizottságnak, de Bajnai szerepét nem szabad vizsgálniuk
  • Bajnai Gordon közreműködését a fővárosi ingatlanbizniszekben a vizsgálóbizottság nem firtathatja, ezt Karácsonyék módosítokkal érték el.
  • Azét a Bajnaiét, aki arról beszélt egy hangfelvételen, sok "cápa" vannak a fővárosi koalícióban, akik ha kiszagolnak egy "üzletet", egy "dealt", akkor közvetítőként a folyamatba akarnak ékelődni, hogy "jutalékot" szerezzenek.
  • Ez nem lehet vizsgálni Karácsonyék módosítói alapján.
  • Ez ugyanaz a baloldal, amely minden nap a demokrácia miatt sírdogál.

Álszent, hazug, vérlázító és képmutató előterjesztés. Ezekkel a szavakkal illette Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Városháza eladásának ügyében kezdeményezett vizsgálóbizottság kapcsán tett városvezetői módosító indítványt, írja az Index.

Mint korábban a BENNFENTES is megírta, a városházi ellenzék a múlt héten rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a főpolgármesternél, majd ennek elutasítása után a Városháza-ügy kivizsgálását végző eseti bizottság felállítására nyújtott be indítványt a november 24-ei rendes közgyűlésre, amit a testület egyhangúan támogatott.

Az igen gombok megnyomását a főpolgármester azzal indokolta, hogy döntéshozataluk transzparens, nincsen semmi takargatnivalójuk.

Láng szerint viszont Karácsony Gergely terel, hisz az elfogatott módosítással nem lesz lehetőségük arra, hogy mindent, azaz az elmúlt három hétben napvilágot látott összes dokumentumban és hangfelvételen felvetett részletet feltérképezhessék.

Az eseti vizsgálóbizottság felállításáról elfogadott határozat tételesen felsorolja, hogy mire terjed ki a tagok kompetenciája:

- Feladata a Városháza és a Fővárosi Önkormányzat más ingatlanainak hasznosításával összefüggő állítások valódiságának vizsgálata.

- A hangfelvételek készítésének és nyilvánosságra kerülésének vizsgálata, különös tekintettel az országgyűlési választásokba történő beavatkozás esetleges aspektusaira.

- A Városháza fejlesztésére készített döntés-előkészítő tanulmány megrendelésének megtárgyalása, részleteinek és tartalmának vizsgálata.

- Annak vizsgálata, hogy született-e a főváros vagy bármely szerve részéről a Városháza értékesítésére harmadik személynek szóló megbízás.

- Berki Zsolt találkozott-e, és mikor a jelenlegi, illetve előző városvezetés bármely tagjával. Mi lett a találkozó eredménye? Berki mely ingatlanokat tekintette meg, és járt el érdeklődő vagy pályázó érdekében?

- Milyen viszony fűzi Gansperger Gyulát a Fideszhez, illetve a Fideszhez kötődő gazdasági szereplőkhöz?

- A hangfelvételek készítése és összevágása milyen egyezést mutat az orosz típusú dezinformációs kampányokkal, továbbá hogy az ezekből levonható következtetések összefügghetnek-e a 2022-es országgyűlési választásokba történő esetleges beavatkozási lehetőséggel.

LÁNG ZSOLT AZ INDEXNEK AZT MONDTA, KÜLÖNÖS, HOGY AZ ORSZÁG KORÁBBI MINISZTERELNÖKÉNEK, BAJNAI GORDONNAK AZ ÁLLÍTÁSAIT NEM VIZSGÁLHATJÁK, NOHA AZ EGYKORI POLITIKUS IGEN SÚLYOS MONDATOKAT FOGALMAZOTT MEG AZ ÜZLETET KISZAGOLÓ, KÖZVETÍTŐI JUTALÉKÉRT DOLGOZÓ INGATLANOS "CÁPÁK" LÉTEZÉSÉRŐL.

A szerdai közgyűlés végén ismét előkerült a Városháza hátsó udvarának közösségi térré alakítása kapcsán az ingatlanmutyira vonatkozó fideszes gyanú.

Láng Zsolt ekkor arról érdeklődött, hogy a park tervpályázata úgy lesz-e kiírva, hogy oda a későbbiekben egy épület még elfér-e, esetleg 2024 után. Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes jelezte, hogy ez a kiírás már nyilvános. Ebből kiderül, hogy a jelenlegi parkolót megnyitnák az emberek előtt, a Városháza alsó szintjein ügyfélszolgálat, illetve kulturális intézmények kaphatnának helyet, a Gerlóczy utca felé eső sarkát viszont egy későbbi fejlesztés előtt nyitva hagyják.

A vizsgálóbizottság működését meglehetősen szűk időkorlátok közé szorította a testületi döntés, mivel december 15-ére, a Fővárosi Közgyűlés következő ülésére már le kell tennie jelentését az asztalra.
Karácsonyék az alábbi beszélgetést nem engedik vizsgálni a vizsgálóbizottságnak.

A beszélgetés elején Gansperger Gyula hangját hallani, amint Bajnai Gordonnak panaszkodik: "Megzavartam volna a […] ez egy nagyon káros dolog. És ezért kértük a te segítségedet, mert nem tudtuk, hogy hova kell […]. Vannak ilyen berepülő pilóták, akik megjöttek, most nem untatnálak ezekkel a személyekkel. Csak érted, ha a kisebb ügyeknél, kavarognak. De én azt mondom, hogy ez azért egy egészen más történet." Mindebből kiderül, hogy – amint már az Anonymus-maszkos alak által korábban nyilvánosságra hozott beszélgetésrészletből fény derült" – a Városháza-projektről van szó.

Gansperger Gyuláék pedig abban kérik a volt miniszterelnök közbenjárását, segítsen, hogy ne zavarják meg "berepülő pilóták" a tárgyalásokat. Bajnai Gordon erre a következőket válaszolja a felvételen: "Legalább két probléma van. Menedzsmentszempontból. Tehát ugye ez egy hatpárti koalíció. Ami egy adottság. Erre utaltam, hogy mind a két oldaláról láttam már ezeket a működéseket. Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen.

A volt miniszterelnök tehát maga is megerősítette Gansperger Gyula korábbi kijelentését, miszerint jutaléki rendszer működhet a fővárosnál. Egy korábbi hangfelvételen az hangzott el, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is pénzt kaphat vissza egyes fővárosi ingatlanügyletek után
Karácsony Gergely akkor határozottan tagadta, hogy mindez igaz lenne, kiállt helyettese mellett, és kijelentette, hogy "tűzbe teszi a kezét" Kiss Ambrusért. Ezután azt halljuk a felvételen, hogy arra kérik Bajnait, intézze el Tordai Csabán, a főpolgármester tanácsadóján keresztül, hogy kizárólag Barts Balázzsal, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjével kelljen tárgyalniuk az eladásról.

Gansperger a következőket mondja: "Az lenne a jó, ha a Balázzsal összejönne, már bocsánat, csak mindig ott van mellette egy másik…"

Minderre Bajnai Gordon így reagál: "Ezt az igényt megértem, nem tudom, hogy a Tordai úr erre képes lesz-e, mert amint híre megy egy ilyen dolognak, ebben a […] egy ilyen koalícióban, mindenki hirtelen, meg vannak ezek a cápák. […] Énszerintem amikor bejelentkezik nálatok valaki, nem tudja kontrollálni, rengeteg ilyen cápák úszkálnak a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek a maga kis részterületei vannak, ez a realitás, ez így működik.

A volt miniszterelnök szerint tehát az a realitás a fővárost vezető hatpárti koalíció esetében, hogy "sok a cápa", így nem biztos, hogy Tordai Csabának sikerül elintéznie, hogy a Városháza eladásáról kizárólag Barts Balázzsal lehessen tárgyalni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2023-03-07 | 19:06
A gyerekekre fáj a foguk: Drag Queen meseóra, transzpropaganda a bécsi melegházban

A gyerekekre fáj a foguk: Drag Queen meseóra, transzpropaganda a bécsi melegházban

  • A melegház ad otthont a bécsi Antifának és a meleg migránsokat segítő civil szervezetnek is.
Botrány 2021-10-01 | 18:22
Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

  • Ráczné Földi Judit nem viselte jól, hogy kiderültek offshoreos ügyletei, és a baloldali előválasztáson is leszavazták az emberek.
Botrány 2022-03-29 | 18:17
Bajnaiék adathalász cége törvénytelen eszközökkel próbálja befolyásolni a választókat

Bajnaiék adathalász cége törvénytelen eszközökkel próbálja befolyásolni a választókat

  • Több százezren kaptak ma illetéktelenül, törvénytelenül SMS-t a baloldaltól.
Botrány 2022-03-24 | 12:57
Ingatlanbizniszért cserébe nagyon olcsó lakások a polgármesternek - így megy a korrupció a DK-s kerületben

Ingatlanbizniszért cserébe nagyon olcsó lakások a polgármesternek - így megy a korrupció a DK-s kerületben

  • A DK-s Szaniszló Sándor és helyettese Pestszentlőrincen érzi az üzletet.
  • Ha gördülékenyen engedélyeznek egy ingatlanberuházást, akkor cserébe kérik a jussukat, és a közvetítőknek is jut a felépült lakásokból.
  • Patek Gábor, a kispesti szocialista polgármester korábbi jobbkeze azzal henceg egy hangfelvételen, hogyan szereznek meg lakásokat építőipari projektekből.
Botrány 2021-07-26 | 10:41
A budapesti olimpián nyerészkedett Cseh Katka

A budapesti olimpián nyerészkedett Cseh Katka

  • Egy rejtélyes Anonymous-álarcos alak vezeti az újságírók kezét egy hete. Az ő útmutatásai alapján derült ki, hogy Cseh Katalin és családi vállalkozásához köthető cégháló 4,7 milliárd forint értékben nyert uniós támogatást.
  • Az origo korábban arról írt, hogy a cégek közbeszerzéseken is összejátszhattak. Cikkük megjelenése után a GVH és a Közbeszerzési Hatóság is eljárást indított.
  • A Pesti Srácok bebizonyította, hogy a cégek rendszeresen egyszerre változtattak telephelyet, akár a pályázati kiírásnak megfelelően.
  • Időközben Cseh Katalin elismerte, hogy maga is adott be pályázatot, azonban azt is állította, hogy nem történt semmi szabálytalan.
  • Arról is írtunk, hogy nem ez volt a családi Pannónia Nyomda Kft. első botránya, korábban a Momentumtól is kaptak megbízásokat a 2018-as kampányban, amely pénzekkel nem tudott megfelelően elszámolni a párt.
  • A Demokrata arról ír: az olimpiaellenes Cseh Katalin a budapesti olimpián is nyerészkedett.
Botrány 2021-07-21 | 12:01
Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

  • Vasárnap és hétfőn egy-egy Anonymous-videót tettünk közzé a bennfentes.neten, amelyben az álarcos alak nagy leleplezést ígért.
  • Szerkesztőségünk a kapott infók alapján összerakta a képet: Cseh Katalin az a magyar politikus, akinek cége és a céghálójába tartozó vállalatok összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatást vettek fel.
  • A momentumos EP-képviselő Cseh azzal védekezett, hogy nincs cégháló, csak egy ipari parkba vannak bejegyezve a cégek.
  • A Pesti Srácok kinyomozta: mégis van cégháló, egyszerre váltanak telephelyet az ügyben érintett cégek.
Botrány 2021-07-25 | 10:14
Hatszázmilliós éves árbevétel - a Cseh-családnak bejött a nyomda-biznisz

Hatszázmilliós éves árbevétel - a Cseh-családnak bejött a nyomda-biznisz

  • Családi cégháló markolt fel több mint 4,7 milliárd forintnyi uniós támogatást Cseh Katalin esetében.
  • A momentumos politikus már el is ismerte, hogy ő is nyújtott be EU-s pályázatot a családi céget vezetve.
  • Bohár Dániel legújabb Facebook-videója bemutatja: évi 600 millió forint árbevétellel operált a Cseh-család cége.
  • Az is kiderült, nem ez az első botrány a Pannónia Nyomda Kft. körül.
Botrány 2021-12-20 | 09:24
Karácsony cégvezetője: neki home office a yachton, tízmilliós órákban, a kisembernek kirúgások

Karácsony cégvezetője: neki home office a yachton, tízmilliós órákban, a kisembernek kirúgások

  • Mártha Imre, Bajnai és Gyurcsány bizalmasa, a Főváros legfontosabb közműcég-vezetője instagramján a yachtról tolja a 'home office'-t.
  • De azt is fontosnak tartotta megosztani követőivel, hogy egy csinos fenéknek is helyet szorított a yachtján az álomnyaralás közben.
  • Közben vagy kétmilliós, vagy tizenötmilliós órában feszít a tél elején is bronzbarna csúcsmenedzser, akit Karácsony nevezett ki a tisztségébe.
  • Ha a spanyol Costa del Solt éppen megunta, akkor alkalmi hölgykíséretével átvonul Marokkó 7 csillagos szállodájába, éjszakánként 1,6 millióért / fő.
  • Ez a baloldali szolidaritás Budapesten: a legfontosabb vállalatvezető álomnővel nyomja a 'home office'-t a yachton, közben csoportos létszámleépítések zajlanak a Főváros közműcégénél, ahol családos embereket tesznek lapátra.
  • Mit szól ehhez az őskommunista Jámbor András, Karácsony ideológiai jobbkeze?