Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben

Eva Kaili lobbizásának köszönhetően a testvérének szervezete 105 172 eurót nyert Brüsszelben
  • Majd a szervezet által felkarolt témák hivatalos EU-s szerve még 525 000 eurót kapott Kailitól.
  • Pont ezzel, a blokklánc-technológiával a területtel foglalkozott Eva Kaili testvére.
  • A korrupcióba belebukó szocialista alelnök rendszeresen felszólalt a rendezvényeiken.
  • Családi biznisz a korrupció.

Kaili Éva testvére megpróbálja kitörölni a történelmet az EU átláthatósági archívumából - tudósít a Politico.

Mantalena Kaili ragaszkodik ahhoz, hogy az általa társalapított technológiai "megfigyelőközpont" nem "lobbiszervezet".

Eva Kaili testvére, Mantalena Kaili tiszta vizet akar önteni a pohárba, ha a múltbeli lobbitevékenység online nyilvántartásáról van szó.

Eva, az Európai Parlament mostani alelnöke, akit decemberben korrupciós vádak miatt letartóztattak, rendszeresen jelen volt a húga által szervezett rendezvényeken. Mantalena görög nonprofit MADE Group nevű nonprofit szervezete olyan projektek hálózatát építette ki, amelyek szorosan kapcsolódtak a technológiai ismeretekkel rendelkező Eva parlamenti munkájához.

A MADE Group uniós pályázatokon indult és nyert is, egyszer 105 172 eurót kapott egy kísérleti projektből, amelyet Eva Kaili erőltetett a Parlamentben. 

Brüsszelben Mantalena az ELONtech ügyvezető igazgatójaként volt ismert, amely egy olyan technológiákkal foglalkozó "megfigyelőközpont", mint a mesterséges intelligencia és a blokklánc, amelynek rendezvényeit néha az Európai Parlamentben tartották, és amelyeken Eva is előadóként szerepelt. A brüsszeli korrupciós botrány tavaly év végi kirobbanását követően az ELONtech igyekezett feltűnésmentessé tenni magát, eltávolítva mindkét Kailira vonatkozó minden utalást a weboldaláról, és közölte a nem fizetett tanácsadóival, hogy "előre nem látott [sic] és zavaros körülmények" miatt "kénytelen visszafogni a működését" - derül ki egy 2022. december 14-i, a POLITICO által látott e-mailből.

Az ELONtech brüsszeli tevékenységének nyomai azonban fennmaradtak a LobbyFacts.eu weboldalon, amely az EU átláthatósági nyilvántartásának adatait őrzi, amely a blokkban folyó lobbitevékenységet tartja számon - és Mantalena Kaili nemrégiben arra kérte a LobbyFacts.eu-t, hogy törölje le a honlapról a szervezetre vonatkozó összes információt. 

"Ezúton kérem az ELONTECH - az új technológiák európai jogi megfigyelőközpontja, amelynek társalapítója vagyok - név alatt található adatok törlését" - írta Mantalena a LobbyFacts.eu-nak küldött december 30-i e-mailjében, amelyet a POLITICO látott. "Ezek hamisan [sic] vannak beírva erre a platformra, ez nem jogi személy, és nem is lobbiszervezetként szolgál". 

Vicky Cann, a Corporate Europe Observatory és a Lobby Control által működtetett LobbyFacts.eu-t irányító egyik kampányoló a POLITICO-nak elmondta, hogy Kaili több utólagos e-mailt küldött, amelyben követelte az ELONtech adatainak eltávolítását. Cann hozzátette, hogy minden adatot "az EU lobbik átláthatósági nyilvántartásából vesznek".

Az ELONtech valóban megjelenik az átláthatósági nyilvántartás archivált adataiban, amelyek szerint a "nem kormányzati szervezetet" 2020. október 2-án jegyezték be; Cann szerint úgy tűnik, hogy az ELONtech 2022 májusáig maradt a nyilvántartásban, mielőtt törölték volna. 

A Transparency Register titkársága e-mailben közölte a POLITICO-val, hogy az ELONtech-et 2022 májusában automatikusan törölték, mivel "nem adta át és nem frissítette adatait az [új] intézményközi megállapodás követelményeinek megfelelően", amely szigorúbb közzétételi szabályokat vezetett be. 

A LobbyFacts.eu ELONtech-re vonatkozó bejegyzése a nyilvántartás archívumánál több információt tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a szervezet milyen témákban volt érdekelt. A "Main EU files targeted" címke alatt a LobbyFacts.eu azt mutatja, hogy az ELONtech "Contribution to EU Blockchain Observatory" (Hozzájárulás az EU Blokklánc Megfigyelőközpontjához) címet adta, anélkül, hogy konkrét információt adna arról, hogy mi lehetett ez a hozzájárulás.

Az EU Blockchain Observatory and Forum az Európai Bizottság által finanszírozott agytröszt. Először 2018-ban jött létre kísérleti projektként, és rendezvényein gyakran szerepelt a blokkláncot népszerűsítő Eva Kaili. 2021-ben Kaili az uniós költségvetési eljárás módosításával 525 000 euró további uniós támogatást biztosított a projekt folytatásához.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-04-01 | 11:02
Totális baloldali gátlástalanság: háborús rémhírekkel hívogatják az embereket

Totális baloldali gátlástalanság: háborús rémhírekkel hívogatják az embereket

  • Pécsett és Szegeden is abszurd és gátlástalanul hazug automata telefonhívásokkal sokkolja a baloldal az embereket.
  • Azt állítják, Putyin titkos paktumot kötött Orbánnal, hogy Magyarország felől támadják meg Ukrajnát.
  • Ez a háborús dezinformáció borzasztóan veszélyes, és nem a Fideszre, hanem Magyarország biztonságára nézve.
  • A baloldalnak azonban semmi sem drága.
  • Az eset érdekessége, hogy Pécsett többen is panasszal éltek a helyi választási bizottságnál.
  • De ahogyan azt korábban a BENNFENTES bemutatta, a baloldal a választások előtt baloldali aktivistákkal töltötte fel a független önkormányzati bizottságokat, Pécsett is.
  • Ennek megfelelően a baloldali többségűvé vált bizottság elutasította a panaszokat, leseperte az asztalról a választási csalás miatti bejelentéseket.
  • Ezért volt fontos a baloldalnak, hogy az országgyűlési választások előtt elfoglalja az elvileg független, önkormányzati választási bizottságokat.
Botrány 2021-07-20 | 16:51
A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"

A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"

  • Már az elején halálos lövést kapott a kémsztori.
  • A Telex úgy terítette a kémsztorit, hogy közben elsimerte, Gémesi kollégájának telefonszáma nem egyezik az állítólag lehallgatott telefonszámmal.
Botrány 2021-07-20 | 16:44
A Momentum nagyon szereti az uniós pénzeket

A Momentum nagyon szereti az uniós pénzeket

  • Egy kis gyűjtés arról, mennyire szereti a Momentum az uniós pénzeket.
Botrány 2021-09-28 | 13:12
Kocsis Máté: nincs két baloldal

Kocsis Máté: nincs két baloldal

  • Videóösszeállítást hozott nyilvánosságra a baloldal agressziójáról Kocsis Máté.
Botrány 2022-12-20 | 12:37
A Fight Impunity NGO áll a brüsszeli korrupciós ügy szívében

A Fight Impunity NGO áll a brüsszeli korrupciós ügy szívében

  • Ezekről a "civil" szervezetekről mondta Eva Kaili élettársa, hogy azok csak a pénz "forgatásához" kellenek.
Botrány 2021-08-04 | 14:41
Aranyeső Pécsett: állítólag nincs pénz semmire, de úgy szórják egymásnak a jutalmat a baloldali városvezetők, mintha nem lenne holnap

Aranyeső Pécsett: állítólag nincs pénz semmire, de úgy szórják egymásnak a jutalmat a baloldali városvezetők, mintha nem lenne holnap

  • Háromhavi munkáért is jár a hárommilliós jutalom.
  • Van, akinek a munkáját 15 milliós prémiummal hálálja meg az önkormányzat.
Botrány 2021-07-16 | 19:47
9 éves, hamis montázzsal hazudozik Márki-Zay Péter

9 éves, hamis montázzsal hazudozik Márki-Zay Péter

  • Nem igazán megy az igazmondás az ellenzék politikusainak.
  • A futottak még ligájában is nagy a tülekedés: Márki-Zay Péter Karácsony szintjét ugyan még nem érte el a permanens hazudozásban, de láthatóan nagyon igyekszik.
Botrány 2022-01-21 | 09:54
Gyermekbántalmazás: összeverte nevelt fiát Hadházy Ákos

Gyermekbántalmazás: összeverte nevelt fiát Hadházy Ákos

  • A jegyzőkönyvek szerint a gyermek nevelésében nem vett részt, és akkor ütötte a gyereket, amikor annak édesanyja nem volt a közelben.