Azon hőbörög az ellenzék, hogy nem engedünk át fegyverszállítmányokat az országon

Azon hőbörög az ellenzék, hogy nem engedünk át fegyverszállítmányokat az országon
 • A baloldal mindenképpen háborús konfliktusba akarja rángatni Magyarországot.
 • "A konvojokat az oroszok esélyes, hogy bombázni fogják. Szóval szeretnék-e, hogy Asztélyon, Beregszászon Csapon, vagy bármely más magyaroklakta településen haljanak meg emberek - mert benne van a pakliban. Komoly meg nem értése ez a háború fogalmának, és a magyar érdeknek. Ha pedig azt gondolják, hogy Ukrajna majd meghálálja, nos nem" - írta a hírt kommentálva Facebookján az ismert katonapolitikai szakértő.

Orbán Viktor hétfő délután jelentette be a nemzetbiztonsági operatív törzs ülése után, hogy a kormány úgy döntöttünk, nem engednek át fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon.

"Mert Kárpátalján magyarok élnek, és egyetlen olyan lépést sem támogathatunk, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat" – tette hozzá a miniszterelnök.

Koszovóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a magyar kormány is beleegyezett abba, hogy az Európai Unió fegyvereket szállítson Ukrajnába, úgy döntöttek azonban, hogy Magyarország területén keresztül nem szállíthatnak halált okozó eszközöket.

"Ma egy újabb döntést hoztunk, halált okozó fegyverek szállítása Magyarországon keresztül nem fog megtörténni. A döntés oka az, hogy a szállítmányok erőszakos katonai akciók célpontjává válhatnak. Biztosítanunk kell Magyarország és a magyar emberek biztonságát, és biztosítani azt, hogy nem vonódunk be a háborúba" – fejtette ki Szijjártó Péter.

A hatpárti ellenzéki összefogás szerint Orbán Viktor kettős beszédet folytat az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányok ügyében. "Amikor számít, kiderül, kit szolgál Orbán" – reagált a momentumos Donáth Anna. Párttársa, Cseh Katalin az orosz érdekek kiszolgálásának nevezte, hogy a kormány nem enged át fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon.

Orbán Viktor azt állította, Magyarország teljes mértékben távol marad a háborútól, ám egyértelművé vált, hogy NATO-tagként nem tehet mást, mint hozzájárul ahhoz, hogy a NATO-tagállamok fegyvereket szállítsanak Ukrajnának. Távolmaradását azzal a hamis érveléssel próbálja leplezni, hogy az ország területén keresztül ezt nem engedi. Más országon keresztül már nincs problémája vele. Ez a szokásos kettős beszéd
– olvasható az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás közös közleményében.

"Elég a hintapolitikából!" – így fogalmazott Donáth Anna, a Momentum elnöke és európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán.

"A Fidesz megszavazta, hogy az EU fegyvereket vásároljon az orosz agresszió ellen védekező Ukrajnának, aztán most nem engedi át ezeket a szállítmányokat Magyarországon. Amikor számít, kiderül, kit szolgál Orbán" – fogalmazott a Momentum politikusa.

Cseh Katalin, a Momentum másik európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor és a magyar kormány egyértelműen Vlagyimir Putyin orosz elnök pártjára állt, amikor bejelentette, hogy nem engedik, hogy az Európai Unió által Ukrajnának küldött fegyvereket átszállítsák Magyarországon.

"Ez nem a magyar, hanem az orosz érdekek kiszolgálása" – közölte a momentumos politikus.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-18 | 14:29
A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

 • Ennyit a nagy baloldali antifasiszta harcról.
Botrány 2021-05-10 | 11:29
Érdekes elméletet feszegetnek Ausztráliában: a kínai hadsereg vezetői megvitatták a koronavírust, mint lehetséges biológiai fegyvert

Érdekes elméletet feszegetnek Ausztráliában: a kínai hadsereg vezetői megvitatták a koronavírust, mint lehetséges biológiai fegyvert

 • Jó ideje spekulál azon a világ, hogy a koronavírus természetes képződmény-e, netán egy egyszerű laborszökevény, vagy amolyan modern biológiai fegyver.
 • Most a The Australian c. ausztrál újság hozott nyilvánosságra dokumentumokat, amelyek szerint a kínai hadsereg vezetői évekkel ezelőtt megvitatták a koronavírus biológiai fegyverként történő hasznosítását.
 • Korábban a Wall Street Journal, a Politico, és a Neue Zürcher Zeitung is cikkezett arról, a Vuhanban működő víruslaborok nem biztonságosak, a biztonsági protokollokat nem mindig tartják be megfelelően.
 • A kölcsönös információs hadviselésben nehéz rendet vágni, ennek megfelelően a legvadabb összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra.
 • A tisztánlátást nehezíti, hogy a nyugati és a keleti nagyhatalmak is kiterjedt inormációs háborút folytatnak egymás ellen.
Botrány 2021-11-15 | 10:28
A Kárpátok Wish-ről rendelt Cicerójánál egyre távolabb gurul a gyógyszer

A Kárpátok Wish-ről rendelt Cicerójánál egyre távolabb gurul a gyógyszer

 • Most azt mondta Márki-Zay, Orbán olyan dolgokat tesz, mint Ceaușescu.
Botrány 2021-05-12 | 09:52
Igazságügyi botrány Ausztriában: a grazi ügyészség vádemelése ellenére szabadon engedte a bíróság a terrorgyanús csecsent

Igazságügyi botrány Ausztriában: a grazi ügyészség vádemelése ellenére szabadon engedte a bíróság a terrorgyanús csecsent

 • Mirsad O. radikális iszlamistaként és veszélyes prédikátorként bécsi és stájerországi mecsetekben győzködte az embereket, hogy menjenek háborúba Szíriába, és öljenek ott ártatlan embereket.
 • Ezért 2018. februárjában Grazban 20 év börtönbüntetésre ítélték, de júliusban ismét bíróság elé áll, ám ezúttal Bécsben. A vád ismételten terrorista bűncselekmények elkövetése.
 • Feltételezett társát azonban a napokban szabadon engedte a bíróság a grazi ügyészség vádemelése ellenére.
 • Az ok: bírósági határidő-mulasztás.
 • Mirsad O. társát az osztrák alkotmányvédelem "tűzveszélyes" embernek minősítette, és vele szemben terrorista és bűnszövetkezettel való kapcsolattartást, államellenes szervezkedést és terrorista célú kiképzést tartalmaz a vád, valamint gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt nyomoztak ellene, mert állítólag lefejezett embereket.
 • Mivel a bíróság a napokban szabadon engedte, a veszélyes és terrorgyanús ember szabadon élhet Bécsben.
 • Még az is kérdés, a júliusi bírósági tárgyaláson önként megjelenik-e.
Botrány 2021-09-09 | 15:34
Orbán: Brüsszel szétveri az Unió egységét

Orbán: Brüsszel szétveri az Unió egységét

 • Magyarország határozatban áll ki Lengyelország mellett.
Botrány 2022-03-13 | 19:58
VIDEÓ - Márki-Zay most egy fiatalba törölte bele a lábát

VIDEÓ - Márki-Zay most egy fiatalba törölte bele a lábát

 • Korábban az időseket sértegette, a "tudatlan, ostoba vidékieket", a "sötétben tartott, trágyával etetett gombákat", de ugyanígy a nőket is megsértette már.
 • A Kapitány belerúg bárkibe, aki csak az útjába kerül.