Pósa Károly: ÍME, EURÓPA REMÉNYSÉGEI

Pósa Károly: ÍME, EURÓPA REMÉNYSÉGEI

Minden liberálisnak üzen Majdány – így, és ezeket babusgatva akarjátok Európát tönkretenni.

Elöljáróban egy kis földrajzóra. Vagy ha tetszik: határon túli magyar geográfia-pótóra. Muszáj egy kis gyorstalpaló, mert a szabadelvű ködlovagoknak a költő szavával élve pusztán "térkép e táj". (Tegyük hozzá: vaktérkép.)

Magyarmajdány, vagy miként az egyszerű dolgokat kedvelő Délvidéken nevezik – Majdány – egy Törökkanizsa községhez tartozó, tehát bánáti, Tiszán-túli kicsiny település Szerbiában, azaz a Vajdaságban. Ott van a szerb-magyar-román hármashatár csücskében. Az Isten háta mögött, jó fél lépéssel.

Közigazgatásilag hozzá tartozik a szomszédos csöppnyi falucska, Rábé is. Mindkét település öt-hat éve – ha nem is a világatlaszra – szűkebb pátriánk térképére mindenképpen fölkerült, s hogy mindennek legkevésbé az ott élő magyarok örülnek, annak bizony oka van. Nem is kevés. Hetente nagyjából két-három ezer oka is akad az ottaniaknak, amiért elátkozzák a közismertségüket, lévén nagyjából ennyi idegen betolakodóval kell megosztozniuk a korábban békés falvaikban: Rábén csak úgy, mint Majdányon. Utóbbiban immáron jó ha száz őslakos maradt… Zömmel magyarok, akiknek öt-hat éve folyamatosan, ezerszám zúdul a nyakukra a kéretlen jövevények hada.

Majdány egyetlen valamirevaló utcáján most félig vagy teljes egészen bedrogozott néger suhancok őgyelegnek, mellettük pedig az alkoholtilalomra fittyet hányó afgán meg bizonytalan eredetű fiatal muszlim férfiak napi rendszerességgel szítják az erőszakot.

Mit tehetnek a helyiek? Pakolnak, elköltöznek. Otthagyják a sokgenerációs családi ingatlanokat, ahová az imént említett jövevények azonnal beköltöznek, majd gátlás nélkül pillanatok alatt lelakják, feltüzelik, lerombolják a magyar lakosság házait.

A BENNFENTES portálon látható fotókat ma, október 25-én tette közzé egy ottani lakos, Éva asszony. Nem írt hozzá sokat, még ennyit sem, mint amit én most kommentár gyanánt ide szerkesztettem. "Ma Majdányon a szomszéd házban a migránsok által okozott károk" – mindössze ennyi a majdányi asszony közlése. Írásjel, pont helyett legvégül pedig egy szomorú piktogram. Gondolom, könnycsepp gyanánt.



Aki pedig továbbra is a toleranciáról, a humanitásról és a rózsaszínű kiskátéból mantrázza az apácabódító süket szövegeket, legyen kedves, legyen bátor és ajánlja fel a saját otthonát "Európa reménységeinek". De legalább menjen, utazzon oda Majdányra, Rábéra és magyarázza meg az ottaniaknak, miért nagyszerű dolog a bevándorlás, miért nagyszerű, ha színesedik a világ, mennyit nyer az illegális bevándorlókkal mindenki.

Ha akad majd ilyen szabadelvű polgártárs, és lesz mersze helyiek a szemébe nézni, tudom bizonyosan, lángoló arccal, rükvercben fog kifarolni azokból a reménytelenségbe taszított falvakból.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2022-06-30 | 07:47
8 illegális migráns volt a csomagtartóban

8 illegális migráns volt a csomagtartóban

  • 2022. június 30-án 1 óra 40 perc körül Cece belterületén vontak intézkedés alá egy lengyel honosságú személygépkocsit, amelyet egy moldáv sofőr vezetett.
  • A jármű utasterében nyolc, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a sofőrrel együtt  elfogták és a rendőrségre előállították.
Álláspont 2023-03-06 | 12:40
A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

  • James Rickards szerint a szankciók a nyugati világra ütöttek vissza, ezért az Egyesült Államok egyedüli válasza a helyzetre az orosz-ukrán háború folyamatos eszkalációja.
  • A folytonos fegyver- és lőszerszállítások azonban kimerítették az európai készleteket és kritikus szintre süllyesztették az amerikaiakat.
  • Az a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az USA nemzetbiztonságát azzal, hogy létfontosságú fegyverkészleteket használunk fel egy korrupt kelet-európai oligarchia támogatására? - kérdezi.
Álláspont 2021-10-11 | 11:54
Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

  • "A budapesti főpolgármester visszalépése ugyanis magának az előválasztás ethoszának nem tesz jót, és ez a választót nem fel-, hanem inkább leértékeli" - írja Magyar György ügyvéd.
  • "Ami viszont az utóbbi napokban folyt, az szerintem megcsúfolása az eredeti gondolatunknak. Mi úgy véltük, hogy az érintett politikai szervezetek által konszenzussal elfogadott rendszer működni fog, ám csalatkoztunk" - folytatja.
Álláspont 2021-05-19 | 10:05

A liberális propagandamédia mindenkit megaláz, aki nem beszél angolul, így járt Vida Ildikó is - hogy Karácsony nem tud angolul, az csak az oktatási rendszer hiányossága

  • Vidát kéjesen alázta angol nyletvtudásának hiánya miatt, Karácsonyt viszont az oktatás színvonalát emlegetve mentegeti a liberális propagandamédia.
  • Mint a hímestojásra, úgy vigyáz a propagandamédia a kétbalkezes Főpolgármesterre.
  • Karácsony elmondása szerint a párbeszédes életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista rontotta bele a nemlétező PhD fokozatát.
Álláspont 2023-03-11 | 09:34
Ukrajna veszíteni fog

Ukrajna veszíteni fog

  • A rendezés lehetőségének ablaka bezárult - írja az Asia Times portálon az egykori amerikai kongresszusi alkalmazott és geopolitikai szakértő, Brandon J Weichert.
  • Ennek a háborúnak a kimenetele, Ukrajna és a NATO-támogatók veresége teljesen elkerülhető lett volna.
  • Érezve a Nyugat gyengeségét - és azt, hogy szánalmasan túlterheltek - az oroszok minden eszközt be fognak vetni Ukrajna megtörésére és leigázására.
  • A vég kezdete valószínűleg éppen most történik Bahmutban - fogalmaz a szerző.
Álláspont 2023-01-09 | 14:00
Frédéric SAINT-CLAIR: a metropoliszok Franciaországa úgy néz ki, mint egy harmadik világbeli ország

Frédéric SAINT-CLAIR: a metropoliszok Franciaországa úgy néz ki, mint egy harmadik világbeli ország

  • Nagyinterjút közölt a Le Figaro Frédéric SAINT-CLAIR író-esszéistával, a korábbi francia miniszterelnök, Dominique de Villepin tanácsadójával.
  • Az esszéista szerint a nyugati civilizációnak ki kell törnie a liberalizmus zsákutcájából.