Pósa Károly: ÍME, EURÓPA REMÉNYSÉGEI

Pósa Károly: ÍME, EURÓPA REMÉNYSÉGEI

Minden liberálisnak üzen Majdány – így, és ezeket babusgatva akarjátok Európát tönkretenni.

Elöljáróban egy kis földrajzóra. Vagy ha tetszik: határon túli magyar geográfia-pótóra. Muszáj egy kis gyorstalpaló, mert a szabadelvű ködlovagoknak a költő szavával élve pusztán "térkép e táj". (Tegyük hozzá: vaktérkép.)

Magyarmajdány, vagy miként az egyszerű dolgokat kedvelő Délvidéken nevezik – Majdány – egy Törökkanizsa községhez tartozó, tehát bánáti, Tiszán-túli kicsiny település Szerbiában, azaz a Vajdaságban. Ott van a szerb-magyar-román hármashatár csücskében. Az Isten háta mögött, jó fél lépéssel.

Közigazgatásilag hozzá tartozik a szomszédos csöppnyi falucska, Rábé is. Mindkét település öt-hat éve – ha nem is a világatlaszra – szűkebb pátriánk térképére mindenképpen fölkerült, s hogy mindennek legkevésbé az ott élő magyarok örülnek, annak bizony oka van. Nem is kevés. Hetente nagyjából két-három ezer oka is akad az ottaniaknak, amiért elátkozzák a közismertségüket, lévén nagyjából ennyi idegen betolakodóval kell megosztozniuk a korábban békés falvaikban: Rábén csak úgy, mint Majdányon. Utóbbiban immáron jó ha száz őslakos maradt… Zömmel magyarok, akiknek öt-hat éve folyamatosan, ezerszám zúdul a nyakukra a kéretlen jövevények hada.

Majdány egyetlen valamirevaló utcáján most félig vagy teljes egészen bedrogozott néger suhancok őgyelegnek, mellettük pedig az alkoholtilalomra fittyet hányó afgán meg bizonytalan eredetű fiatal muszlim férfiak napi rendszerességgel szítják az erőszakot.

Mit tehetnek a helyiek? Pakolnak, elköltöznek. Otthagyják a sokgenerációs családi ingatlanokat, ahová az imént említett jövevények azonnal beköltöznek, majd gátlás nélkül pillanatok alatt lelakják, feltüzelik, lerombolják a magyar lakosság házait.

A BENNFENTES portálon látható fotókat ma, október 25-én tette közzé egy ottani lakos, Éva asszony. Nem írt hozzá sokat, még ennyit sem, mint amit én most kommentár gyanánt ide szerkesztettem. "Ma Majdányon a szomszéd házban a migránsok által okozott károk" – mindössze ennyi a majdányi asszony közlése. Írásjel, pont helyett legvégül pedig egy szomorú piktogram. Gondolom, könnycsepp gyanánt.Aki pedig továbbra is a toleranciáról, a humanitásról és a rózsaszínű kiskátéból mantrázza az apácabódító süket szövegeket, legyen kedves, legyen bátor és ajánlja fel a saját otthonát "Európa reménységeinek". De legalább menjen, utazzon oda Majdányra, Rábéra és magyarázza meg az ottaniaknak, miért nagyszerű dolog a bevándorlás, miért nagyszerű, ha színesedik a világ, mennyit nyer az illegális bevándorlókkal mindenki.

Ha akad majd ilyen szabadelvű polgártárs, és lesz mersze helyiek a szemébe nézni, tudom bizonyosan, lángoló arccal, rükvercben fog kifarolni azokból a reménytelenségbe taszított falvakból.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-08-14 | 18:16
Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

 • A szerző végigveszi, miért andidemokratikus az előválasztásnak csúfolt bohóctréfa.
Álláspont 2022-10-06 | 11:57
Spiked-kommentár: Meloni győzelme újabb csapás az EU-s elitekre

Spiked-kommentár: Meloni győzelme újabb csapás az EU-s elitekre

 • Amíg Brüsszel megtagadja a szuverenitást az európai emberektől, addig az európai emberek továbbra is szembeszállnak vele.
Álláspont 2021-08-02 | 12:52
Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

 • A liberális-konzervatív portál szemleírója szerint a német társadalom tudatos megosztása, hogy a berlini Prideot a rendőrség biztosítja, egy héttel később a koronalezárások miatt elégedetlenek tüntetését pedig betiltja.
Álláspont 2021-08-08 | 12:52
A gender wokeizmus a Nyugat új vallása?

A gender wokeizmus a Nyugat új vallása?

 • Az amerikai és brit konzervatívok már régóta riadtan reagálnak az Atlanti-óceán mindkét oldalán zajló kultúrharcra.
 • A wokeizmus főpapjai fegyverként használták a törvényeket, hogy megbüntessék azokat a tanárokat, professzorokat és orvosokat, akik nem támogatják az emberi nemváltoztatás gondolatát.
 • Mivel az állami és magániskolák egyaránt elfogadják a woke gender ideológia tanait a tantervben és a politikában, a szülőknek, tanároknak és diákoknak kevés helyük van, ahová fordulhatnak.
Álláspont 2021-10-12 | 16:37
21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

 • A 86-os számú főúton 2021. október 12-én 9 óra 5 perckor vonták intézkedés alá a francia honosságú tehergépkocsi ugyancsak francia vezetőjét.
 • Raktérben 16 - magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
 • A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • 21 éves sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.
Álláspont 2021-12-14 | 12:18
Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

 • Ilyen Karácsony Gergely szolidáris Budapestje, ahol az 1%-nyi kisebbség helyett a 99%-ot szolgálják.
 • Mármint elméletben, mert a gyakorlat szerint a fővárosi vezetők dőzsölnek a tutiban, a munkásokat pedig egrecíroztatják, majd kirúgják.
 • A fővárosi cégvezetők közben milliós karórákban feszítenek, jachtozgatnak a tengeren, és a képek alá a közöségi médiában kiírják, hogy 'HOME OFFICE'.
 • Karácsony hagymázas gondolatai a szolidaritásról és az elesettek, valamint a többség védelméről a maroknyi kisebbséggel szemben ugyanolyan hazug, mint amilyen hazug alak a Főpolgármester, akinek egyetlen igaz pillanata sincsen az életben.
Álláspont 2023-03-06 | 12:40
A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

 • James Rickards szerint a szankciók a nyugati világra ütöttek vissza, ezért az Egyesült Államok egyedüli válasza a helyzetre az orosz-ukrán háború folyamatos eszkalációja.
 • A folytonos fegyver- és lőszerszállítások azonban kimerítették az európai készleteket és kritikus szintre süllyesztették az amerikaiakat.
 • Az a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az USA nemzetbiztonságát azzal, hogy létfontosságú fegyverkészleteket használunk fel egy korrupt kelet-európai oligarchia támogatására? - kérdezi.