MSZP: Karácsony azért nem adta még le a jelöltségéről az íveket, mert a a Párbeszéd közismerten gyenge az adminisztrációban

MSZP: Karácsony azért nem adta még le a jelöltségéről az íveket, mert a a Párbeszéd közismerten gyenge az adminisztrációban
 • És az ezzel foglalkozó stáb nagy része szabadságon van.
 • Ennek ellenére a szocialisták szerint Karácsony magabiztosan nyer majd.
 • Azt elismerték, hogy most következik a könyöklés az ellenzéki oldalon - a nagy összefogás ellenére.

A mostanában napvilágot látott közvélemény-kutatások láthatóan bizonyos érdekcsoportokhoz, pártokhoz kötődnek, ezért nem tekinthetők valósnak – hangoztatták az MSZP pártolói a Magyar Nemzetnek azzal kapcsolatban, hogy a legutóbbi felmérések hol Jakab Pétert, hol Dobrev Klárát hozták ki a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztásának esélyeseként.

A szocialista források azt elismerték, hogy a nyári, politikai uborkaszezonban a Jobbik és a DK hatékonyabban szólította meg saját szavazóbázisát, ráadásul szerintük a kormányzati kommunikáció mellett mindkét párt egyaránt támadni kezdte Karácsony Gergelyt. Közölték: saját méréseik továbbra is azt mutatják, hogy a főpolgármester népszerűségében nincsen érdemi változás, így a "Karácsony, vagy bárki más" alapon magabiztosan nyeri majd meg az előválasztást.

Emögött nem kell semmiféle összeesküvést keresni – mondták a lap forrási arról, hogy Jakab Péterrel és Dobrev Klárával szemben a főpolgármester még nem adta le az Országos Előválasztási Bizottságnak a nyilvántartásba vételéhez szükséges dokumentumokat, noha ennek határideje napokon belül lejár. Az MSZP-ben mindezt azzal magyarázták, hogy a Párbeszéd közismerten gyenge az adminisztrációban, ráadásul az ezzel foglalkozó stáb nagy része szabadságon van. Egyik forrásunk szerint így az sem kizárt, hogy Karácsony Gergely az utolsó napon adja le nyilvántartásba vételi kérelmét.

Hajjaj – hangzott el, amikor azt kérdezték, hogy az előválasztás közeledtével kiújulhatnak-e a belharcok a baloldalon.

Az egyik vezető MSZP-s politikus a Magyar Nemzetnek egyenesen úgy fogalmazott, hogy most az az időszak következik az összefogáson belül, amikor nem összefogás van, hanem vita és veszekedés. A következő hat hétben lesz feszülés, könyöklés. A szocialisták szavaiból az derült ki, hogy az MSZP az elkövetkezendő időszakban nem hagyja majd szó nélkül az összefogás részéről a pártot, illetve jelöltjét, Karácsony Gergelyt érintő beszólásokat. Ebben a Nyugati Fény mutat irányt – fogalmazott egyikük. Mint ismert, az előválasztás közeledtével egyre kevésbé adnak a partnerség látszatára a baloldali összefogás szereplői.

A napokban a DK pártlapjában, a Nyugati Fényben Förtelmes kloáka lett Európa szívéből, és ezért Karácsony Gergely is felelős címmel jelent meg publicisztika. Ebben Gyurcsány Ferencék megüzenték, hogy a főváros "péntek és szombat esténként egy húgy-, szar- és piaszagú végbélnyílássá válik", és szerintük Karácsony Gergelyt is "biztosan zavarja a szartenger, amikor elteker mellette a Városházára tartva".

Ugyanakkor Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke pedig arról beszélt a 168 Órának adott interjújában, hogy megosztó személyek lévén sem Jakab Péter, sem Dobrev Klára nem képes összefogni az ellenzéki tábort, Márki-Zay Péter pedig arról beszélt a napokban: egyáltalán nem lája azt, hogy Jakabbal vagy Dobrevvel lehetne legyőzni Orbán Viktort.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-15 | 10:37
Várakozások: a Fidesz választóinak 91%-a, az ellenzéki választók 31%-a is a Fidesz győzelmét jósolja 2022-ben

Várakozások: a Fidesz választóinak 91%-a, az ellenzéki választók 31%-a is a Fidesz győzelmét jósolja 2022-ben

 • Ezzel a magyar választók kétharmada Orbán Viktor győzelmét várja jövőre.
 • Az aktív szabazók körében jelenleg az ellenzék 36, míg a kormányoldal 45 százalékra számíthatna.
 • Bejutás-esélyes a Kétfarkú Kutyapárt: a Medián után a Századvég is 5%-ra mérte a pártot.
Bel 2021-06-05 | 17:20

A kormánypártiak 86, és az ellenzékiek 59 százaléka is helyesli a Szputnyik V oltóanyag beszerzését

 • Az Alapjogokért Központ arra volt kíváncsi, mi az emberek véleménye az orosz vakcina beszerzéséről.
 • Rákérdeztek arra is, a magyarok elégedettek-e a hazai járványkezeléssel.
 • A teljes felnőtt népességet reprezentáló kutatás szerint a magyarok 54%-a elégedett a járványellenes intézkedésekkel.
Bel 2021-08-12 | 18:54
Kiszorítósdi: Márki-Zay "mocskos hazudozással" vádolja az ellenzéki pártokat

Kiszorítósdi: Márki-Zay "mocskos hazudozással" vádolja az ellenzéki pártokat

 • Hódmezővásárhely polgármestere amiatt fakadt ki, mert az ellenzéki pártok nem adnak befogadó nyilatkozatot jelöltjeinek, így azok nem tudnak indulni az előválasztáson.
Bel 2021-06-16 | 13:21
Az 1956-os forradalom második fővárosában is visszalép a Jobbik a DK javára

Az 1956-os forradalom második fővárosában is visszalép a Jobbik a DK javára

 • Tovább folytatódik az előválasztási osztozkodás és alku.
Bel 2021-06-12 | 13:53
Az ellenzék szerint mindent elloptak Magyarországon, erre Karácsony olyan nagyvonalú osztogatást jelentett be, hogy abba belerokkan az ország

Az ellenzék szerint mindent elloptak Magyarországon, erre Karácsony olyan nagyvonalú osztogatást jelentett be, hogy abba belerokkan az ország

 • A baloldali politikusok mindig nagy ügybuzgalommal költik mások pénzét.
 • Most is erre készülnek: a nyelvvizsga-botrányában botladozó Karácsony óriási költekezést jelentett be szombaton.
 • Költekezés és adóemelés - a régi jól ismert recept, amelynek egyetlen eredménye, hogy mindenki csak egyre szegényebb lesz, ezt minden magyar ismeri.
 • A nagy pénzszórás mellett persze gyorsan kiderültek az igazán fontos dolgok is: a Soros-egyetem visszahozása, a kisegyházak - netán a szcientológia? - újbóli elismerése, a munkanélküli segély folyósításának visszaállítása 9 hónapra, az önkormányzatok kárpótlása a koronavírus-járvány során elvesztett forrásaik miatt.
 • Ez utóbbit a héten a kormányzat milliárdos tételben tette meg Szeged, Érd, Miskolc, Pécs és más városok esetében is, Karácsony 41 tanácsadója még biztosan nem fedezte fel ezt a Magyar Közlönyben.
Bel 2021-06-25 | 19:14
Visszaszólt Orbán a holland fickónak, aki térdre kényszerítené a magyarokat

Visszaszólt Orbán a holland fickónak, aki térdre kényszerítené a magyarokat

 • A magyar miniszterelnök nem hagyta szó nélkül a kulturálatlan beszólást.