Hétköznapi propaganda a 444-en

Felthetően az olvasóknak, de már az újságíróknak sem tűnik fel, mennyire hézagmentes propagandával eteti az embereket a 444. Mutatjuk a részleteket.

"Öt hét alatt hat nőt öltek meg Svédországban" - adta hírül a 444 szomabaton. Egy, a közéletben jártasabb hírfogyasztó tudja, hogy a svédországi erőszakos cselekmények mögött rendszeresen és nagy arányban bevándorlók bűnözése áll, akik beilleszkedni nem kívánnak, de a svéd jóléti állam biztosította jogokat örömmel magukévá teszik.

Hogy a 444 mentse ezt a helyzetet, az alábbi világmagyarázattal állt elő:

1, Ugyan az utóbbi öt hétben hat nőt öltek meg Svédországban, de ez amiatt van, mert „Továbbra is olyan társadalomban élünk, ahol elnyomják a nőket
2, Idézik Marta Stenevit, a nemek közti egyenlőségért felelős svéd minisztert, aki a gyilkosságokkal kapcsolatban azt mondta, azok valójában nem lepték meg. Úgy fogalmazott, „sok szempontból messzire jutottunk Svédországban a nemek közti egyenlőség terén, de továbbra is olyan társadalomban élünk, ahol elnyomják a nőket.”
3, A nemek közti egyenlőségért felelős miniszter szerint azonban ha a nők elleni erőszakot összemossák a bevándorlással, az „valójában lekicsinyli a problémát”, ő úgy gondolja, hogy a nők elleni erőszak „mélyen gyökerezik” a svéd társadalomban. Vagyis a 444 kritika nélkül idéz egy öngyűlölő megjegyzést, ugyanis aki egy kicsit is tisztában van az európai helyzettel, az tudja, Svédország az egyik legegyenlősítőbb társadalom, ahol a nemek közötti egyenlőég állami-kormányzati ösztönzése évtizedes gyakorlat. A 444 fenntartások nélkül idéz egy öngyűlölő megjegyzést, ami ebben a formában nem más, mint az öngyűlölet öngyarmatosító magatartása.
4, A 444 újságírónője hivatkozik a Koronavírus okozta a lezárások és pszichés problémák megnövekedésére, és ezt sejteti a nők elleni erőszak mögött - azonban ugyanez az újságírónő nem említi meg, hogy a különutas svéd járványkezelés során szinte alig voltak lezárások, a társadalmi élet majdnem ugyanúgy folyt tovább, mint a koronavírus megjelenése előtt: a svéd kormány arra hivatkozott, a legvédtelenebbeket kívánják megóvni, de mint tudható, ez nem igazán sikerült.
5, Úgynevezett vörös farokként a 444 újságírónője a magyar helyzetet is sorra veszi a cikke végén, csak hogy érezzük, mi, magyarok sem vagyunk különbek: példaként egy pár hetes tragédiát hoz fel, melynek áldozata egy 33 éves magyar nő, akit a XIV. kerületben a Fürdei parkban szurkált össze a 37 éves férje. A vegyesházasság férfitagja ebben az esetben is bevándorló-hátterű volt, aki féltékenységből késelt és ölt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-29 | 10:04
Az M5-s autópályán fogták el az embercsempészeket

Az M5-s autópályán fogták el az embercsempészeket

  • Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen három személy ellen, akik hét illegális migránsnak nyújtottak segítséget az országhatár átlépésében.
Bel 2021-07-19 | 21:01
Pintér: 2010 május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak

Pintér: 2010 május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak

  • Ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják – közölte a belügyminiszter.
  • A belügyminiszter azt is írta: a független képviselő Szél Bernadett konkrét kérdéseit kész megválaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.
Bel 2021-07-02 | 10:46

4 ezer oltottra vagyunk attól, hogy ne kelljen maszkot viselnünk

  • 5 millió 496 ezer a beoltott, 37 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 739 561 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 38 644 főre csökkent.
  • 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-06-15 | 11:12
Sneider Tamás: a Jobbik-DK alku "üzletszerű politika"

Sneider Tamás: a Jobbik-DK alku "üzletszerű politika"

  • Egykori jobbikosok fejezték ki véleményüket a Jobbik és a DK összeborulásáról.
  • Volner szerint a nyilvánosság előtt végzik ki a Momentumot, Varga-Damm pedig arról beszélt, a DK megtalálta a becsvágyóbb, de szerényebb képességű partnerét.
  • Az egykori elnök Sneider azt mondta, a helyi alapszervezetekkel nem beszélik meg, ki lesz a jelölt, ők is csak a közösségi médiában látják, hogy a DK-s jelöltet kell támogatniuk.
Bel 2021-11-12 | 09:15
A járvány felszálló ágában vagyunk, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak

A járvány felszálló ágában vagyunk, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak

  • A beoltottak száma 5 992 142 fő, közülük 5 768 941 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 527 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • 8370 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 939 784 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 818 336 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 89 581 főre emelkedett.
  • 5147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 509-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Mindenkinek ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, mert a védőoltás után kialakuló védettség - minden vakcina esetében - néhány hónap elteltével gyengül.
Bel 2021-10-18 | 09:51
Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak

Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak

  • A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet, most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék koronavírus-gyanús betegeket a nagyszámú szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkezők közül.
  • A koronavírus gyanúról továbbra is a háziorvos dönt.
Bel 2021-07-15 | 18:02
Ezt se Karácsony építi: Új Közlekedési Múzeumot kap Budapest egy eddig elhanyagolt rozsdaövezetben

Ezt se Karácsony építi: Új Közlekedési Múzeumot kap Budapest egy eddig elhanyagolt rozsdaövezetben

  • Persze biztosan ez ellen is tiltakozik majd, pont ahogyan szokott.