Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások

Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások
  • Németországban a nagyvárosok alvilága is arab és muszlim kézre jutott.
  • Minden jelentősebb nagyvárosban a szervezett bűnözés már nem helyi, hanem a bevándorlók ellenőrzése alatt áll.
  • Berlin Keresztapjaként Mahmoud Al-Zeint emlegették, akinek klánják egyik ágát a napokban vették őrizetbe a német hatóságok.
  • A kiterjedt klánok több tízezernyi embert érinthetnek, akik saját törvények szerint élnek, kívül a német jogrenden.
  • A FOCUS most föltárta, hogyan működik az arab alvilág Németországban.

A 'Berlin keresztapja', Mahmoud Al-Zein arab klánja elleni szenzációs letartoztatás-sorozat után világossá válik: a bűnbandák gátlástalanul kihasználják a német államot - és így hihetetlen vagyonra tesznek szert. Betekintés az Al-Zein klán mesterkedéseibe - FOCUS.

Az Al-Zein klán az egyik legnagyobb arab családcsoport, amelynek több ezer tagja az 1980-as évek óta vándorolt Németországba, főként az akkori Nyugat-Berlinen keresztül. E család egyes tagjai már korán bűnözői struktúrákat kezdtek kiépíteni - többek között Berlinben, Duisburgban és Leverkusenben is.

Mahmoud Al-Zein, aki október végén megjelent önéletrajzában "Berlin keresztapjának" nevezi magát, legalább január végi törökországi elutazásáig a klán vezetőjeként tevékenykedett. Ebben a könyvben az 55 éves férfi nyíltan leírja például, hogyan kapott több ezer eurónyi segélyt a családja számára éveken keresztül, miközben ő maga a nagybetűs életet élte. A klánvezér több évet ült német börtönökben különböző bűncselekmények, például kábítószer-kereskedelem, testi sértés és rablás miatt.

A legtöbb arab származású kláncsalád Libanonból vándorolt be Németországba, de eredetileg főként a törökországi Dél-Anatóliából érkeztek. Igaz, hogy nem kaptak menedékjogot Németországban, de Libanon polgárháborús státusza miatt őket sem lehetett kitoloncolni.

A nyomozók megállapításai szerint a klánok, valamint más bevándorló családok bűnözői mindig ugyanazokat a mintákat követik bűnözői tevékenységük során. Úgy tesznek, mintha anyagilag nincstelenek lennének, és így kicsalják az államból a nagycsaládosok magas szociális hozzájárulásait. Az illegális bevételek nagy pdig része kábítószer-kereskedelemből, védelmi pénzekből és betörésekből származik. A bevételt aztán általában ingatlanokba és drága autókba fektetik, hogy elrejtsék a pénz bűnös eredetét. Emellett megvetik a német állam joghatóságát, és ehelyett egy párhuzamos, saját törvényeket követő igazságszolgáltatási rendszert követnek.

Szegénységet színlelnek, miközben kúriában élnek és Hartz IV-es ellátást vesznek fel

A nyomozók szerint ez az általános bűnözői minta a Leverkusenben élő Al-Zein család ágában is megfigyelhető, amely állítólag a "berlini keresztapa" családjának egyik ága. A klán családja egy Rheindorf kerületben lévő villában lakott, amelynek értékét a nyomozók több mint egymillió euróra becsülik. A SEK tisztjei közel 300 000 euró értékű készpénzt találtak a helyszíneléskor. Ennek ellenére a villában élő család összesen legalább 400 000 eurós Hartz IV-es szociális juttatást kapott az utóbbi évekbn. A razzia során négy családtagot letartóztattak, mert a hontalan fővádlott (46 éves), felesége (42 éves/libanoni) és két fia (24 és 28 éves, német-libanoni) ellen elfogatóparancs állt rendelkezésre.

A zsarolás és a kábítószer-kereskedelem, mint bevételi forrás

A szervezett, bandák által elkövetett szociális csalások mellett arra is vannak jelek, hogy a Leverkusen-klán erőszakos bűncselekményeket, zsarolást és kábítószer-kereskedelmet követett el - mondta a FOCUS-nak egy nyomozó. Úgy tűnik, a fegyverek is újra és újra szerepet játszanak. A SEK tisztjei ugyanis a razzia során két éles pisztolyt és egy Kalasnyikov géppisztolyt találtak. Ezenkívül 19 üres koronateszt vizsgálati eredményt foglaltak le.

A villavásárlást pénzmosásra használták

A bevételek bűnös eredetének elrejtése érdekében az Al-Zein klán leverkuseni fiókja a nyomozók szerint pénzmosást is alkalmazott. Ebben az esetben állítólag a család egy látszólag nincstelen fia vette meg a házat, és adta bérbe az apjának. A bérleti díjat a munkaügyi központ fizette. Az ingatlan finanszírozásának körülményei "a legtisztább formában történő pénzmosásról" árulkodnak - mondta Thomas Jungbluth, az Állami Bűnügyi Hivatal szervezett bűnözés elleni főnyomozója a keddi razzia után. Több ember nagyobb összegeket utalt át ajándékként vagy kölcsönként, amelyeket később ismeretlenek készpénzben fizettek vissza - mondta.

Saját szabályokkal rendelkező klánstruktúrák a német joghatóságon kívül

A 46 éves fővádlott állítólag a klán egyik közvetítője, amely egyike az Észak-Rajna-Vesztfáliában működő nagy arab származású családi szövetségeknek. Ezek a "döntőbírák" azonban nem a német törvényeket követik, hanem a saját szabályaikat, amelyeket könyörtelenül betartanak a családi klánstruktúrákban, amelyekhez kívülállóknak nincs hozzáférésük. Nem ok nélkül, mert aki megszegi ezeket a szabályokat, drákói büntetésre számíthat.

A villa most átkerül az államhoz

A villát most az államnak kell átvennie az ingatlan-nyilvántartásban. Állítólag autókat és egy 30 000 eurós karórát is lefoglaltak. Herbert Reul (CDU) észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter szerint a Leverkusenben és 14 másik városban végrehajtott akciók a düsseldorfi és duisburgi ügyészség előzetes vizsgálataihoz kapcsolódnak. Düsseldorfban közel két éve folynak nyomozások a bandákkal kapcsolatos szociális csalás és pénzmosás miatt, Duisburgban pedig adóeljárások miatt.

Az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség legutóbbi helyzetjelentésében 227 gyanúsítottat sorolnak az Al-Zein klánhoz, akik 441 bűncselekményért felelősek. Az akcióban összesen mintegy 600 rendőr vett részt 15 észak-rajnai városban. A Rajna-vidéken, Bergisches Landban és a Ruhr-vidéken összesen 31 objektumot kutattak át.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-08 | 12:39
Ezen a hétvégén is közel ezer migránst taxiztattak be a menőhajók Olaszországba

Ezen a hétvégén is közel ezer migránst taxiztattak be a menőhajók Olaszországba

  • Tavasz óta hurcolják a migránsokat a mentőhajók Olaszországba.
  • A cinkos összjátszást az emberkereskedőkkel nem minden politikus nézi jó szemmel.
  • A legtöbb migráns megindul Németország felé, ám közben a német bíróság megtiltotta, hogy Németország Olaszország felé küldjön vissza migránsokat.
Kül 2021-06-04 | 13:23
RedaktionsNetzwerkes Deutschland: Erős hüvelyi vérzés messenger RNS vakcinákkal oltott nőknél: Az mRNS-vakcinák menstruációs zavarokat válthatanak ki?

RedaktionsNetzwerkes Deutschland: Erős hüvelyi vérzés messenger RNS vakcinákkal oltott nőknél: Az mRNS-vakcinák menstruációs zavarokat válthatanak ki?

  • Okozhatnak-e az mRNS-vakcinák menstruációs zavarokat és erős hüvelyi vérzést a nőknél?
  • Az erről szóló beszámolók egyre csak gyűlnek az interneten, állítólag még menopauzában lévő nők is érintettek.
  • A szakértők szerint lehetséges a kapcsolat.
Kül 2021-08-02 | 13:06

Németország: felfüggesztettel elengedték a 13 éves, alvó kislányt szexuálisan bántalmazó 22 éves migránst

  • 2020-ban már kapott egy felfüggesztettet, akkor egy 11 éves kislánnyal találkozgatott szex céljából - de a bíróság szerint ezek a találkozások "közös beleegyezésen" alapultak.
  • Az afgán migráns elismerte tettét, de megbánást nem mutatott.
Kül 2021-05-18 | 12:07
Újra felpörgött a MigránsTAXI - májusban eddig 400 illegális migránst vett fel a Sea-Eye 4 hajó a Földközi-tengeren

Újra felpörgött a MigránsTAXI - májusban eddig 400 illegális migránst vett fel a Sea-Eye 4 hajó a Földközi-tengeren

  • A Sea-Eye 4 mentőhajó több mint 400 csónakos migránst vett fel ebben a hónapban a Földközi-tengeren.
  • A mentőhajók működését rengeteg kritika éri, mert az embercsempészek tudják, ha a líbiai partoknál elbocsátják a rozzant fahajókat, akkor a partoktól nem messze a Sea-Eye 4 típusú hajók felveszik az utasokat.
  • Az embercsempészet elképesztően nagy üzlet Észak-Afrikában és a mediterrániumban, egyetlen migránst 3 000 és 10 000 euró közötti összegért visznek fel a líbiai partokhoz, hogy ott rossz minőségű faladikokba zsúfolják őket, nem törődve azzal, ha a nyílt tengeren a csónakok elsüllyednek, és hullámsírba temetnek tucatnyi embert.
  • Az illegális embercsempészek tehát cinkos alkuban dolgoznak a mentőhajókkal, és ez sokakban ellenérzéseket szül.
  • A FRONTEX ezért a mentőhajókat megelőzve sokszor szállítja vissza a csónakos migránsokat a Földközi-tengerről a líbiai menekültközpontokba.
  • Ahogy növekszik újra a földközi-tengeri migrációs nyomás, úgy kerül megint viták középpontjába a mentőhajók kétséges szerepe.
Kül 2021-05-17 | 21:00
FRONTEX: újra emelkedik az illegális migrációs nyomás Európa külső határain

FRONTEX: újra emelkedik az illegális migrációs nyomás Európa külső határain

  • Az illegális határátlépések száma Európa külső határain 2021 első négy hónapjában elérte a 36 100-at.
  • Ez mintegy harmadával több, mint egy évvel ezelőtt, amikor a COVID járvány kitörésével összefüggő utazási korlátozások miatt csökkent az illegális migráció.
  • Áprilisban az illegális határátlépések száma meghaladta a 7 800-at, ami négyszerese a tavalyi év azonos hónapjában mért rekordalacsony értéknek.