Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások

Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások
 • Németországban a nagyvárosok alvilága is arab és muszlim kézre jutott.
 • Minden jelentősebb nagyvárosban a szervezett bűnözés már nem helyi, hanem a bevándorlók ellenőrzése alatt áll.
 • Berlin Keresztapjaként Mahmoud Al-Zeint emlegették, akinek klánják egyik ágát a napokban vették őrizetbe a német hatóságok.
 • A kiterjedt klánok több tízezernyi embert érinthetnek, akik saját törvények szerint élnek, kívül a német jogrenden.
 • A FOCUS most föltárta, hogyan működik az arab alvilág Németországban.

A 'Berlin keresztapja', Mahmoud Al-Zein arab klánja elleni szenzációs letartoztatás-sorozat után világossá válik: a bűnbandák gátlástalanul kihasználják a német államot - és így hihetetlen vagyonra tesznek szert. Betekintés az Al-Zein klán mesterkedéseibe - FOCUS.

Az Al-Zein klán az egyik legnagyobb arab családcsoport, amelynek több ezer tagja az 1980-as évek óta vándorolt Németországba, főként az akkori Nyugat-Berlinen keresztül. E család egyes tagjai már korán bűnözői struktúrákat kezdtek kiépíteni - többek között Berlinben, Duisburgban és Leverkusenben is.

Mahmoud Al-Zein, aki október végén megjelent önéletrajzában "Berlin keresztapjának" nevezi magát, legalább január végi törökországi elutazásáig a klán vezetőjeként tevékenykedett. Ebben a könyvben az 55 éves férfi nyíltan leírja például, hogyan kapott több ezer eurónyi segélyt a családja számára éveken keresztül, miközben ő maga a nagybetűs életet élte. A klánvezér több évet ült német börtönökben különböző bűncselekmények, például kábítószer-kereskedelem, testi sértés és rablás miatt.

A legtöbb arab származású kláncsalád Libanonból vándorolt be Németországba, de eredetileg főként a törökországi Dél-Anatóliából érkeztek. Igaz, hogy nem kaptak menedékjogot Németországban, de Libanon polgárháborús státusza miatt őket sem lehetett kitoloncolni.

A nyomozók megállapításai szerint a klánok, valamint más bevándorló családok bűnözői mindig ugyanazokat a mintákat követik bűnözői tevékenységük során. Úgy tesznek, mintha anyagilag nincstelenek lennének, és így kicsalják az államból a nagycsaládosok magas szociális hozzájárulásait. Az illegális bevételek nagy pdig része kábítószer-kereskedelemből, védelmi pénzekből és betörésekből származik. A bevételt aztán általában ingatlanokba és drága autókba fektetik, hogy elrejtsék a pénz bűnös eredetét. Emellett megvetik a német állam joghatóságát, és ehelyett egy párhuzamos, saját törvényeket követő igazságszolgáltatási rendszert követnek.

Szegénységet színlelnek, miközben kúriában élnek és Hartz IV-es ellátást vesznek fel

A nyomozók szerint ez az általános bűnözői minta a Leverkusenben élő Al-Zein család ágában is megfigyelhető, amely állítólag a "berlini keresztapa" családjának egyik ága. A klán családja egy Rheindorf kerületben lévő villában lakott, amelynek értékét a nyomozók több mint egymillió euróra becsülik. A SEK tisztjei közel 300 000 euró értékű készpénzt találtak a helyszíneléskor. Ennek ellenére a villában élő család összesen legalább 400 000 eurós Hartz IV-es szociális juttatást kapott az utóbbi évekbn. A razzia során négy családtagot letartóztattak, mert a hontalan fővádlott (46 éves), felesége (42 éves/libanoni) és két fia (24 és 28 éves, német-libanoni) ellen elfogatóparancs állt rendelkezésre.

A zsarolás és a kábítószer-kereskedelem, mint bevételi forrás

A szervezett, bandák által elkövetett szociális csalások mellett arra is vannak jelek, hogy a Leverkusen-klán erőszakos bűncselekményeket, zsarolást és kábítószer-kereskedelmet követett el - mondta a FOCUS-nak egy nyomozó. Úgy tűnik, a fegyverek is újra és újra szerepet játszanak. A SEK tisztjei ugyanis a razzia során két éles pisztolyt és egy Kalasnyikov géppisztolyt találtak. Ezenkívül 19 üres koronateszt vizsgálati eredményt foglaltak le.

A villavásárlást pénzmosásra használták

A bevételek bűnös eredetének elrejtése érdekében az Al-Zein klán leverkuseni fiókja a nyomozók szerint pénzmosást is alkalmazott. Ebben az esetben állítólag a család egy látszólag nincstelen fia vette meg a házat, és adta bérbe az apjának. A bérleti díjat a munkaügyi központ fizette. Az ingatlan finanszírozásának körülményei "a legtisztább formában történő pénzmosásról" árulkodnak - mondta Thomas Jungbluth, az Állami Bűnügyi Hivatal szervezett bűnözés elleni főnyomozója a keddi razzia után. Több ember nagyobb összegeket utalt át ajándékként vagy kölcsönként, amelyeket később ismeretlenek készpénzben fizettek vissza - mondta.

Saját szabályokkal rendelkező klánstruktúrák a német joghatóságon kívül

A 46 éves fővádlott állítólag a klán egyik közvetítője, amely egyike az Észak-Rajna-Vesztfáliában működő nagy arab származású családi szövetségeknek. Ezek a "döntőbírák" azonban nem a német törvényeket követik, hanem a saját szabályaikat, amelyeket könyörtelenül betartanak a családi klánstruktúrákban, amelyekhez kívülállóknak nincs hozzáférésük. Nem ok nélkül, mert aki megszegi ezeket a szabályokat, drákói büntetésre számíthat.

A villa most átkerül az államhoz

A villát most az államnak kell átvennie az ingatlan-nyilvántartásban. Állítólag autókat és egy 30 000 eurós karórát is lefoglaltak. Herbert Reul (CDU) észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter szerint a Leverkusenben és 14 másik városban végrehajtott akciók a düsseldorfi és duisburgi ügyészség előzetes vizsgálataihoz kapcsolódnak. Düsseldorfban közel két éve folynak nyomozások a bandákkal kapcsolatos szociális csalás és pénzmosás miatt, Duisburgban pedig adóeljárások miatt.

Az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség legutóbbi helyzetjelentésében 227 gyanúsítottat sorolnak az Al-Zein klánhoz, akik 441 bűncselekményért felelősek. Az akcióban összesen mintegy 600 rendőr vett részt 15 észak-rajnai városban. A Rajna-vidéken, Bergisches Landban és a Ruhr-vidéken összesen 31 objektumot kutattak át.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-07 | 13:04
Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért

Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért

 • Nem véletlen, hogy már a legnagyobb, zöld-párti újságok is megüzenték neki: lépjen vissza a német kancellár-jelöltségtől.
Kül 2021-05-18 | 12:07
Újra felpörgött a MigránsTAXI - májusban eddig 400 illegális migránst vett fel a Sea-Eye 4 hajó a Földközi-tengeren

Újra felpörgött a MigránsTAXI - májusban eddig 400 illegális migránst vett fel a Sea-Eye 4 hajó a Földközi-tengeren

 • A Sea-Eye 4 mentőhajó több mint 400 csónakos migránst vett fel ebben a hónapban a Földközi-tengeren.
 • A mentőhajók működését rengeteg kritika éri, mert az embercsempészek tudják, ha a líbiai partoknál elbocsátják a rozzant fahajókat, akkor a partoktól nem messze a Sea-Eye 4 típusú hajók felveszik az utasokat.
 • Az embercsempészet elképesztően nagy üzlet Észak-Afrikában és a mediterrániumban, egyetlen migránst 3 000 és 10 000 euró közötti összegért visznek fel a líbiai partokhoz, hogy ott rossz minőségű faladikokba zsúfolják őket, nem törődve azzal, ha a nyílt tengeren a csónakok elsüllyednek, és hullámsírba temetnek tucatnyi embert.
 • Az illegális embercsempészek tehát cinkos alkuban dolgoznak a mentőhajókkal, és ez sokakban ellenérzéseket szül.
 • A FRONTEX ezért a mentőhajókat megelőzve sokszor szállítja vissza a csónakos migránsokat a Földközi-tengerről a líbiai menekültközpontokba.
 • Ahogy növekszik újra a földközi-tengeri migrációs nyomás, úgy kerül megint viták középpontjába a mentőhajók kétséges szerepe.
Kül 2021-05-29 | 19:51
Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

 • A francia és angol hatóságok ezen a városon keresztül taxiztatják az illegális migránsokat az Egyesült Királyságba.
 • A 21 mérföldes vízi szakaszon átkelő migránsok 2021-ben eddig csaknem megduplázódott, és több mint 3100-an érték el az angol partokat.
Kül 2021-05-15 | 12:00
Az ír egészségügyi szolgálat informatikai rendszerei leálltak egy zsarolóvírus-támadást követően

Az ír egészségügyi szolgálat informatikai rendszerei leálltak egy zsarolóvírus-támadást követően

 • A támadás miatt az orvosi rendelések megszakadtak, de a vakcinációt a támadás nem érintette.

 

Kül 2021-07-31 | 10:10
München: a 15 éves lányt droggal bírta "engedelmességre", majd megverte és megerőszakolta

München: a 15 éves lányt droggal bírta "engedelmességre", majd megverte és megerőszakolta

 • "Déli típusú" a bűnelkövető a BILD szerint, aki "töri a németet".
Kül 2021-07-09 | 19:05
Orbán Szlovéniában: Mindenkinek fel kell készülnie egy Afganisztánból érkező migrációs hullámra

Orbán Szlovéniában: Mindenkinek fel kell készülnie egy Afganisztánból érkező migrációs hullámra

 • Ezt a V4 és a Szlovénia csúcstalálkozóján mondta a miniszterelnök, ahol a soros Szlovén elnökségre készültek fel Közép-Európa államai.
 • A kormányfő arra reflektált ezzel, hogy Afganisztánból kivonul az Egyesült Államok és a NATO, és sorra érkeznek a hírek, hogy a tálibok egyre nagyobb területet ellenőriznek az országban.
 • A Talibán visszatérésétől sokan amiatt tartanak, mert az egy újabb migrációs hullámot indíthat meg Európa felé.
 • A tálibok ugyanis árulóknak tartják azokat, akik kooperáltak a nyugati hatalmakkal, vagy egyszerűen elfogadták, hogy nem a tálibok az ország ideiglenes urai.
 • Egy afganisztáni polgárháborúra figyelmeztet az afgán amerikai haderő parancsnoksága és a német Bundeswehr katonai hírszerzése is.
Kül 2021-06-17 | 14:43
Óriási összegeket emészt fel Németországban a kiutasított, de megtűrt migránsok ellátása

Óriási összegeket emészt fel Németországban a kiutasított, de megtűrt migránsok ellátása

 • Az észak-rajna-vesztfáliai kormányzat havonta 875 eurót biztosít fejenként egyetlen távozásra kötelezett, de adott esetben megtűrt migránsnak a falvakban.
 • Ugyanebben az ellátási formában 1125 euró jár a városoknak egyetlen migráns ellátásáért.
 • A program 3 év alatt 275 millió eurót, vagyis nagyságrendileg 100 milliárd forintot emészt fel.