Oroszországnak való kémkedés gyanújával letartóztatták a brit nagykövetség egyik munkatársát Németországban

Oroszországnak való kémkedés gyanújával letartóztatták a brit nagykövetség egyik munkatársát Németországban

Kémkedés vádjával letartóztattak egy brit nagykövetségi dolgozót Németországban - tudósít az Evening Standard.

A berlini rendőrség kedden tartóztatta le a brit férfit azzal a gyanúval, hogy fizetségért cserébe dokumentumokat adott át az orosz titkosszolgálatnak. A német hatóságok közleményükben közölték, hogy az 57 éves, csak David S néven említett férfi lakását és munkahelyét átkutatták, és még szerdán bíró elé állítják.

Hozzátették, hogy a letartóztatás a német és a brit hatóságok közös nyomozásának eredménye. A Met Police közölte, hogy az akcióban a Met Terrorelhárítási Parancsnokság és német kollégáik vettek részt, és a követségi dolgozót "a német törvények szerinti hírszerzői tevékenységgel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt" tartóztatták le.

A német ügyészség közleménye hozzátette: "David S. letartóztatásáig helyi alkalmazottként dolgozott a berlini brit nagykövetségen. Legalább egy alkalommal a szakmai tevékenysége során megszerzett dokumentumokat továbbította egy orosz hírszerző szolgálat képviselőjének. Az információszolgáltatásért cserébe a vádlott eddig ismeretlen összegű készpénzt kapott".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-15 | 13:27

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal megfigyelés alá helyezett egy német könyvkiadót

  • A megfigyelés annak része, hogy a BfV az AfD bizonyos részeit, vezetőit, az egyesületeiket és a párthoz kapcsolódó médiumokat is szoros ellenőrzés alatt tartja.
Kül 2021-05-19 | 12:56

A német zöldek kancellár-jelöltje "véletlenül" elfelejtette bevallani 25 220 eurónyi jövedelmét 2018 és 2020 között - korábban élesen bírálta azokat a képviselőket, akik ugyanígy lebuktak

  • Annalena Baerbock hol teljes felkészületlenségével, hol azzal lepi meg a német sajtót, hogy "nemzetközi jogászként" hivatkozik saját magára, de alapdiplomát nem szerzett.
  • A képzettségéről és a felkészületlenségéről szóló polémia kísértetisesen hasonlít az egykor Gyurcsánynak tanácsokat adó, később LMP-s, majd Párbeszédes, most pedig 99Mozgalmat alapító Karácsony Gergelyhez.
  • A német zöldek kancellárjelöltjéről szerdán azt derítette ki a német média, hogy elfelejett bevallani 54 500 eurónyi jövedelmet - írja a BILD.
  • Baerbock érvelése is karácsonyi: "véletlenül elfelejtette" szerepeltetni ezeket a jövedelmeket a Bundestagnak benyújtott nyilatkozatában.
Kül 2021-05-24 | 11:38

Újabb német baloldali politikus felejtette el mellékjövelemeit bejelenteni a Bundestagnak

  • Miután a Zöldek kancellárjelöltje és korábbi elnöke is botrányba keveredett emiatt, a párt most szigorúbb szabályozást követel.
Kül 2021-07-21 | 16:16
A luxemburgi külügyminiszter népszavazást akar a magyar EU-tagságról

A luxemburgi külügyminiszter népszavazást akar a magyar EU-tagságról

  • Nagyon szúrja a szemét a nyugat-európai politikusoknak a magyar gyermekvédelmi törvény.