Halálra késelt lányát gyászolja az osztrák nő, aki önmagát vádolja az illegális afgán gyilkossága után: "A gyermekemmel együtt én is meghaltam"

Halálra késelt lányát gyászolja az osztrák nő, aki önmagát vádolja az illegális afgán gyilkossága után: "A gyermekemmel együtt én is meghaltam"
 • A nők ellen elkövetett gyilkosságok száma folyamatosan nő Ausztriában - írja a Kronen Zeitung.
 • Ramona Fahrngruber lányának, Michellenek 2016-ban egy afgán bevándorló kezdett udvarolni.
 • A megismerkedésükkor 14 éves lányt behálózta az afgán férfi.
 • A család ellenezte a kapcsolatot, különösen az után, hogy az afgán azzal dicsekedett, már ölt embert Afganisztánban.
 • Michelle édesanyja több alkalommal is tett bejelentést a rendőrségen, hiába.
 • "Mimit", ahogyan őt a gyászoló édesanya hívta, 16 éves korában halálra szurkálta az afgán migráns.

Az áldozatok családjai végtelen gyászban élnek. Ahogy egy felső-ausztriai nő története is mutatja, akinek a lányát 2018-ban halálra késelték. "A bűncselekmény - mondja - rémálommá tette az életemet".

Ramona Fahrngruber egy párnázott fotelben ülve fogadta a Kronen Zeitung munkatársát 50 négyzetméteres lakásában Steyrben. Előtte, a dohányzóasztalon gyógyszerek vannak, depresszió és szorongás ellen ható tabletták. "Rengeteget nyelek belőlük minden nap, nem tudnék létezni nélkülük" - zokog a felső-ausztriai hölgy. "Mert hogyan másképp - kérdezi -, megbirkózni a drámámmal?"

A drámával, ami tőle alig néhány méterre, egy pirosra festett ajtó mögött történt. Abban a szobában, amely egykor a lányáé, Michelle-é volt, és ahol a 16 éves lányt meggyilkolták 2018. december 9-én este. Az elkövető Michell barátja, Saber A. volt. "Akit sosem szerettem, mert nem volt jó a gyerekemnek" - meséli az 53 éves nő, "de 'Mimi' - sajnos megőrült érte".A lány 2016-ban, 14 évesen találkozott a fiatal afgánnal. És gyorsan beleszerett. Végül is a férfi sokat tett azért, hogy Michelle-t lenyűgözze. Meghallgatta, amikor a gyerekkori problémáiról beszélt; arról, hogy apa nélkül, bonyolult körülmények között, három idősebb testvérrel nőtt fel.

Ugyanakkor a férfi szánalmat váltott ki a lányból, amikor mesélt neki a hazájából való meneküléséről, a mostani szomorú létéről a "befogadótáborban" és a magányáról. És minél többet beszélgetett egymással a két tinédzser a gondjairól és az álmairól, annál jobban kezdte a fiú manipulálni "Mimit".

"Végül még arra is rávette, hogy hagyja ott az iskolát, és kezdjen el egy tanonciskolát. Hogy pénzt keressen neki - ő maga munkanélküli volt" - mondja Ramona Fahrngruber. És azt is mondja, hogy neki magának nem volt esélye ellene tenni. "Mert gyorsan átvette a teljes hatalmat a lányom felett" - fogalmazott a gyászoló édesanya.

Michelle 2018 közepén vette észre a fickó hirtelen fellángolását és dühét, így "akkor megromlott a kapcsolatuk. 'Mimi' emiatt - legalábbis fokozatosan - kezdett elhatárolódni tőle." És azért is, mert a férfi szörnyűségeket mesélt neki és a családjának is magáról, "például azt, hogy már gyilkolt Afganisztánban". Az édesanya a férfi feltételezett veszélyessége miatt riasztotta a hatóságokat, "újra és újra, újra és újra" - állítja az 53 éves nő: "De senki sem reagált a segélykiáltásaimra".

És a lánya? - kédezte a Kroene Zeitung. "Tudom, hogy félt Saber-től. Mert amikor a lány szakított vele - ismét -, a férfi munkaidő után felvette, és megfenyegette, hogy megöli." Michelle miért nem tett feljelentést ellene? "Mert - mindennek ellenére - szerette őt." Így történt meg, hogy a a steyri lakásban a 17 éves afgán akkor szállhatott meg, amikor "Mimi" akarta. Pont, mint 2018. december 8-án.

"Saber egész délután velünk volt", este az anya, Michelle és ő is együtt tévéztek volna a nappaliban. De este 11 körül Saber és "Mimi" úgy döntöttek, hogy visszavonulnak a lány szobájába. Ramona Fahrngruber azt állítja, nem hallott veszekedést, és nem hallott sikolyokat sem.

Másnap aztán borzalmas felfedezés várt az édesanyára: Michelle halálra szurkálva feküdt a padlón. Saber A. "balesetnek" nevezte tettét, de 2019 októberében 13,5 év börtönre ítélték, gyilkosságért. "Ott ültem a tárgyalóteremben a tárgyalás alatt" - zokog az áldozat édesanyja - "félelmetes volt szembesülni a lányom gyilkosával".


Majdnem ugyanilyen szörnyűek azok a vádak, amelyekkel a felső-ausztriai nő a tragédia óta magát szembesíti minden nap és minden éjjel. "Soha nem kellett volna beengednem azt a férfit a házamba, jobban meg kellett volna védenem tőle a gyermekemet, erősebbnek kellett volna lennem"- hajtogatja.

A gyászoló édesanyát "egy sivár élet"-ként jellemzi a Kroene Zeitung. A hölgy abban a lakásban rekedt, ahol Michelle-t megölték, "a költözés anyagi okok miatt lehetetlen számomra". A halál utáni vágyakozás, "a gyötrelmeimtől való megszabadulás" állandóan benne van.

Fahrngruber asszony - gondoljon a másik három gyermekére - figyelmeztet a KZ. Hogyan lehetne volna megbirkózniuk az öngyilkosságoddal? "Ez igaz, nem tudok öngyilkosságot elkövetni. Ezért ki fogok tartani, amíg természetes halált nem halok. De tudom, hogy az addig eltelt idő véget nem érő kínszenvedés lesz számomra" - mondja a riport végén a gyászoló édesanya.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-05 | 15:16
Allahu akbart kiáltozva ölte meg migránstársát egy 25 éves afgán egy menekültszálláson

Allahu akbart kiáltozva ölte meg migránstársát egy 25 éves afgán egy menekültszálláson

 • Grevenben történt az eset, egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült.
 • A feltételezett elkövető 2015-ben érkezett Németországba, és 2018 januárja óta élt a létesítményben - közölte az ügyészség.
 • Lehetséges, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor "alkohol és kábítószer hatása alatt" állt.
Kül 2021-05-13 | 12:37
Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

 • Kampánya során Joe Biden amerikai elnök azt ígérta, nem fogad el pénzt a fosszilis energiával foglalkozó iparágaktól.
 • Úgy tűnik a kabinetjének tagjai kevésbé válogatósak.
 • Az elnök klímaügyi különleges elnöki megbízottjának, John Kerry feleségének az apja 115 ezer dollárnyi olaj és gázipari befektetéssel rendelkezik.
Kül 2021-06-26 | 13:32
ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

 • Pénteken koraeste késes támadás történt Würzburg belvárosában, az elkövető a szemtanúk szerint Allahu Akbart rikoltozott.
 • 10 sérült, és 3 áldozat az ámokfutásának mérlege. Az egyik halott egy kisfiú. 3 ember van jelenleg is kórházban, kettejük állapota továbbra is kritikus.
 • Az elkövető nőkre vadászott leginkább, torkon- és nyakonszúrta őket.
 • Seehoffer szövetségi belügyminiszter szerint bátor férfiak és nők megakadályozták, hogy még rosszabb dolgok történjenek.
 • A rendőrség kiérkezéséig ugyanis a würzburgi belváros békés polgárai botokkal és székekkel felfegyverkezve üldözték az elvetemült támadót.
Kül 2021-05-19 | 16:29
A vakcinaszabadalmak feloldásáról vitatkoztak az EP-ben - a Bizottság képviselője amellett kardoskodott, oldják fel a szabadalmakat - ha az EU valóban ezt akarja, akkor miért rendelt be 16 ezer 600 milliárd forintért Pfizert?

A vakcinaszabadalmak feloldásáról vitatkoztak az EP-ben - a Bizottság képviselője amellett kardoskodott, oldják fel a szabadalmakat - ha az EU valóban ezt akarja, akkor miért rendelt be 16 ezer 600 milliárd forintért Pfizert?

 • Az Egyesült Államok elnöki hivatala már korábban bejelentette, a Fehér Háznak azt javasolja, a koronavírus-vészhelyzet miatt ideigelenesen kezdeményezzék a szabadalmak feloldását a WTO-nál (Kereskedelmi Világszervezet).
 • A mai vitán az Európai Bizottság emberközpontú gazdaságért felelős biztosa is emellett érvelt.
 • A szabadalmak feloldását ellenzik a gyógyszergyártók és Németország is.
 • Ha az Erópai Unió mégis arra az álláspontra jut, hogy a szabadalmak feloldására tesz javaslatot, akkor adódik a kérdés: miért kötött le 1,8 millliárd (900 millió + 900 millió opcionálisan) Pfizer oltóanyagot a 2022-es, 2023-as évre dózisonként 23,2 eurós áron?
 • A 900 + 900 millió Pfizer-vakcina ára összesen 20 milliárd 880 millió + opcionálisan 20 milliárd 880 millió euró, azaz összesen 16 ezer 600 milliárd forint.
Kül 2021-06-17 | 14:27
Európa rekordévre számít a migráció terén

Európa rekordévre számít a migráció terén

 • A WELT tudósítása szerint Olaszország riadót fújt a migráció miatt, mert az év eleje óta háromszor annyi migráns kelt át a Földközi-tengeren, mint a tavalyi első félévben.
 • A szakértők a világjárvány lecsengésével további növekedésre számítanak.
 • Líbia kezd a legnagyobb problémává válni - Olaszország és így az egész EU számára.
Kül 2021-06-21 | 12:13
Németországban minden héten több késes gyilkosság is történik

Németországban minden héten több késes gyilkosság is történik

 • A bz-berlin.de, a Bild.de, az epochtimes.de és sok más regionális kis portál is rendszeresen tudósít késes gyilkoságokról.
 • Ez a jellegzetes bűnelkövetési forma tipikusan arab, muszlim elkövetők által használt támadási mód.