Halálra késelt lányát gyászolja az osztrák nő, aki önmagát vádolja az illegális afgán gyilkossága után: "A gyermekemmel együtt én is meghaltam"

Halálra késelt lányát gyászolja az osztrák nő, aki önmagát vádolja az illegális afgán gyilkossága után: "A gyermekemmel együtt én is meghaltam"
  • A nők ellen elkövetett gyilkosságok száma folyamatosan nő Ausztriában - írja a Kronen Zeitung.
  • Ramona Fahrngruber lányának, Michellenek 2016-ban egy afgán bevándorló kezdett udvarolni.
  • A megismerkedésükkor 14 éves lányt behálózta az afgán férfi.
  • A család ellenezte a kapcsolatot, különösen az után, hogy az afgán azzal dicsekedett, már ölt embert Afganisztánban.
  • Michelle édesanyja több alkalommal is tett bejelentést a rendőrségen, hiába.
  • "Mimit", ahogyan őt a gyászoló édesanya hívta, 16 éves korában halálra szurkálta az afgán migráns.

Az áldozatok családjai végtelen gyászban élnek. Ahogy egy felső-ausztriai nő története is mutatja, akinek a lányát 2018-ban halálra késelték. "A bűncselekmény - mondja - rémálommá tette az életemet".

Ramona Fahrngruber egy párnázott fotelben ülve fogadta a Kronen Zeitung munkatársát 50 négyzetméteres lakásában Steyrben. Előtte, a dohányzóasztalon gyógyszerek vannak, depresszió és szorongás ellen ható tabletták. "Rengeteget nyelek belőlük minden nap, nem tudnék létezni nélkülük" - zokog a felső-ausztriai hölgy. "Mert hogyan másképp - kérdezi -, megbirkózni a drámámmal?"

A drámával, ami tőle alig néhány méterre, egy pirosra festett ajtó mögött történt. Abban a szobában, amely egykor a lányáé, Michelle-é volt, és ahol a 16 éves lányt meggyilkolták 2018. december 9-én este. Az elkövető Michell barátja, Saber A. volt. "Akit sosem szerettem, mert nem volt jó a gyerekemnek" - meséli az 53 éves nő, "de 'Mimi' - sajnos megőrült érte".



A lány 2016-ban, 14 évesen találkozott a fiatal afgánnal. És gyorsan beleszerett. Végül is a férfi sokat tett azért, hogy Michelle-t lenyűgözze. Meghallgatta, amikor a gyerekkori problémáiról beszélt; arról, hogy apa nélkül, bonyolult körülmények között, három idősebb testvérrel nőtt fel.

Ugyanakkor a férfi szánalmat váltott ki a lányból, amikor mesélt neki a hazájából való meneküléséről, a mostani szomorú létéről a "befogadótáborban" és a magányáról. És minél többet beszélgetett egymással a két tinédzser a gondjairól és az álmairól, annál jobban kezdte a fiú manipulálni "Mimit".

"Végül még arra is rávette, hogy hagyja ott az iskolát, és kezdjen el egy tanonciskolát. Hogy pénzt keressen neki - ő maga munkanélküli volt" - mondja Ramona Fahrngruber. És azt is mondja, hogy neki magának nem volt esélye ellene tenni. "Mert gyorsan átvette a teljes hatalmat a lányom felett" - fogalmazott a gyászoló édesanya.

Michelle 2018 közepén vette észre a fickó hirtelen fellángolását és dühét, így "akkor megromlott a kapcsolatuk. 'Mimi' emiatt - legalábbis fokozatosan - kezdett elhatárolódni tőle." És azért is, mert a férfi szörnyűségeket mesélt neki és a családjának is magáról, "például azt, hogy már gyilkolt Afganisztánban". Az édesanya a férfi feltételezett veszélyessége miatt riasztotta a hatóságokat, "újra és újra, újra és újra" - állítja az 53 éves nő: "De senki sem reagált a segélykiáltásaimra".

És a lánya? - kédezte a Kroene Zeitung. "Tudom, hogy félt Saber-től. Mert amikor a lány szakított vele - ismét -, a férfi munkaidő után felvette, és megfenyegette, hogy megöli." Michelle miért nem tett feljelentést ellene? "Mert - mindennek ellenére - szerette őt." Így történt meg, hogy a a steyri lakásban a 17 éves afgán akkor szállhatott meg, amikor "Mimi" akarta. Pont, mint 2018. december 8-án.

"Saber egész délután velünk volt", este az anya, Michelle és ő is együtt tévéztek volna a nappaliban. De este 11 körül Saber és "Mimi" úgy döntöttek, hogy visszavonulnak a lány szobájába. Ramona Fahrngruber azt állítja, nem hallott veszekedést, és nem hallott sikolyokat sem.

Másnap aztán borzalmas felfedezés várt az édesanyára: Michelle halálra szurkálva feküdt a padlón. Saber A. "balesetnek" nevezte tettét, de 2019 októberében 13,5 év börtönre ítélték, gyilkosságért. "Ott ültem a tárgyalóteremben a tárgyalás alatt" - zokog az áldozat édesanyja - "félelmetes volt szembesülni a lányom gyilkosával".


Majdnem ugyanilyen szörnyűek azok a vádak, amelyekkel a felső-ausztriai nő a tragédia óta magát szembesíti minden nap és minden éjjel. "Soha nem kellett volna beengednem azt a férfit a házamba, jobban meg kellett volna védenem tőle a gyermekemet, erősebbnek kellett volna lennem"- hajtogatja.

A gyászoló édesanyát "egy sivár élet"-ként jellemzi a Kroene Zeitung. A hölgy abban a lakásban rekedt, ahol Michelle-t megölték, "a költözés anyagi okok miatt lehetetlen számomra". A halál utáni vágyakozás, "a gyötrelmeimtől való megszabadulás" állandóan benne van.

Fahrngruber asszony - gondoljon a másik három gyermekére - figyelmeztet a KZ. Hogyan lehetne volna megbirkózniuk az öngyilkosságoddal? "Ez igaz, nem tudok öngyilkosságot elkövetni. Ezért ki fogok tartani, amíg természetes halált nem halok. De tudom, hogy az addig eltelt idő véget nem érő kínszenvedés lesz számomra" - mondja a riport végén a gyászoló édesanya.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-13 | 18:07

Az Európai Bíróság megerősítette a menedékkérők jogait Németországban

  • A bíróság szerint a német hatóságok nem utasíthatják el a védelmet kérő migránsokat kizárólag arra hivatkozva, hogy a válságövezetekben, ahonnét érkeztek, viszonylag kevés a civil áldozat.
  • Ettől az aránytól nem lehet komoly egyéni veszélyt függővé tenni - szögezte le a luxemburgi székhelyű bíróság.
Kül 2023-01-11 | 08:48
Lassan kiderülnek a részletek: 47 rendőr sérült meg Berlinben szilveszterkor

Lassan kiderülnek a részletek: 47 rendőr sérült meg Berlinben szilveszterkor

  • Eddig működött a német elhallgatási spirál, de lassacskán csak kiderülnek a részletek.
  • Mint ismert, migránsbandák zavarogtak a német fővárosban szilveszter éjjelén.
  • Az este folyamán a migránsok szándékosan a hivatásosokat, mentőket, rendőröket lőttek a rakétáikkal.
Kül 2021-06-27 | 20:50
A napokban Svájcban ítéltek el egy migránst, aki kiskorúak előtt önkielégített rendszeresen

A napokban Svájcban ítéltek el egy migránst, aki kiskorúak előtt önkielégített rendszeresen

  • A közösségi médiában rendszeresen lehet olyan videófelvételekkel találkozni, ahol migránsok játszóterek mellett, vagy az utcán onanizálnak, ha meglátnak egy nőt bikiniben.
  • Most egy rendszeresen, kiskorúak előtt a vonaton maszturbáló migránst ítéltek el Svájcban két év nyolc hónapra, és 5 évre kiutatsították az országból.
Kül 2021-05-18 | 13:01
Mivel is foglalkozhatna Brüsszel a világjárvány és egy gazdasági visszaesés kellős közepén, ha nem az LMBTQ+ jogokkal?

Mivel is foglalkozhatna Brüsszel a világjárvány és egy gazdasági visszaesés kellős közepén, ha nem az LMBTQ+ jogokkal?

  • Szivárványszínűbe burkolózott hétfőn az összes Európai Uniós intézmény, hogy így harcoljanak a homofóbia ellen.
  • A balliberális többségű Európai Parlament (EP) képviselői pedig ezúttal annak érdekében szólaltak fel, hogy az unió jogállamisági eszközeit az LMBTQI-közösség érdekében élesítsék.
  • Az EP rendezvényére Magyarországról és Lengyelországról kizárólag kormánykritikus szakértőket hívtak meg.