"Elzúgtak forradalmai..." - a korábbi Index-zendülés egyik főkolomposát utálta ki magából a Telex

"Elzúgtak forradalmai..." - a korábbi Index-zendülés egyik főkolomposát utálta ki magából a Telex
  • Pénteken egy előre kiszivárogtatott zendülés zajlott a Telex szerkesztőségében.
  • A munkavállalók ultimátumot intéztek Dull Szabolcs főszerkesztő felé: ha nem távolítja el helyettesét, Tóth-Bíró Mariannát, akkor őt is leváltják, vagy testületileg felmondanak.
  • Ebben ugye nagy gyakorlatuk van, az Index-zendülés is pontosan így folyt.
  • Dull előremenekült, és a sajtóhírekre reflektálva közleményében azt állította, saját kérése volt, hogy válasszák szét a főszerkesztői és az igazgatói és akadémiai vezetői posztot. Mostantól csak utóbbiakat tölti be.
  • Péntektől a szerkesztőség döntése értelmében új főszerkesztő áll a Telex élén, Német Tamás személyében, aki a korábbi Index aktivista újságíróinak egyike.
  • A kipattant zendülés csak egyik állomása annak a folyamatnak és azoknak a rossz hónapoknak, amelyek a Telexet az utóbbi időkben jellemzik.
  • Mértéktelen frusztráció, úttalanság, szervezeti és személyi problémák, amit csak tetéz, hogy a szerkesztőségen belüli kommunizmusból, azaz a 'népi, dolgozói tulajdon' megalkotásából az ígéretek ellenére nem lett végül semmi.
  • A BENNFENTES utánajárt a részleteknek.

A forradalom mindig felfalja saját gyermekeit: Tóth-Bíró Mariannát, aki az egykori indexes palotaforradalom motorja és érzelmi manipulátora volt, megalázó módon tette lapátra a szerkesztőség és lapvezetés. Kárpáti Márton, a lap mögött álló Van Másik Zrt. igazgatósági tagja június 2-án kiadott közleményének végén azt állítja, Tóth-Bíró Marianna már két hete nem dolgozik a Telexnél, munkáját köszönik. Miközben Tóth-Bíró péntek délután is az impresszumban szerepelt, mint főszerkesztő-helyettes. És a zendülés is miatta pattant ki, ahogyan az előre ki is szivárgott.

Pattanásig feszült és majdnem a végzetes pontig eszkalálódott a konfliktus a Telex szerkesztőségében azóta, hogy a BENNFENTES május elején megírta: az átigazolási idény megnyitása sorozatos belső, személyes konfliktusoknak és vállalatirányítási gondoknak egyszerre köszönhető.

Május 9-én Munk Veronika telexes távozásáról és a 444-nél kipattant 'woke-újoncok' vs. 'öregek' deathmatchről tudósítottunk. Már abban a cikkben megírtuk az értesülést, hogy a leginkább az amerikai baloldaltól érkező "mikroadományoktól" függő dollármédiában forrpontra jutott a helyzet.

Olyannyira, hogy a Telexnél 2023. június 2-án a nyílt zendülés lehetősége szivárgott ki. Az iparági sztorikban jártas Media1-en jelent meg, hogy a szerkesztőség ultimátumot intézett Dull Szabolcshoz: vagy leváltja Tóth-Bíró Marianna főszerkesztő-helyettest, vagy őt magát is leváltják a főszerkesztői pozícióból, vagy a szerkesztőség egy emberként áll fel. Dull délután aztán előállt a saját verziójával, miszerint maga kezdeményezte pozíciói szétválasztását.

Pénteken délután tehát egy hosszúra nyúlt munkavállalói értekezlet zajlott a Telexnél, és ez egy főszerkesztő-váltásba torkollott.

Merthogy a Telex-genezis egy igazi szörnyszülöttet teremtett: ha úgy tartja kedvük, a régi indexesek az új, már Telex név alatt futtatott lap vezetését is megzsarolják a kiszállással, hiszen egyszer már bevált, egyszer ez már sikerült, és mert megtehetik.
A szerkesztőségi zendülés eredményeként a lap új vezetője a régi Index egykori alapembere, Német Tamás lett.

Ő személyében hibátlanul koppintja a már 2007-ben is divatjamúlt formát, a szőkére hidrogénezett berlini metroszexuális Hanst, aki 43 évesen is csak egyik technopartyból téblábol a másikba, agyig szétekizve.

 
"Német óriási előnye Sajó Dáviddal szemben, hogy nem néz ki visszataszítóan és nem viselkedik úgy, mint aki egy külső-kőbányai disznóólban látta meg a napvilágot" - mondta róla egy mindkettejüket jól ismerő telexes.

A lázadozást azonban nemcsak Tóth-Bíró Marianna vezetési stílusa és jellemhibái okozták, hanem több, egymást erősítő jelenség vezetett egyszerre ahhoz, hogy a telexesek Dullt megfenyegetve és a lapvezetést is megzsarolva Németet állították a lap élére.

A BENNFENTES az alábbi okokat azonosította a telexes belviszály során az ügyet közelről megélő beszélgetőpartnereivel:
1. Dull Szabolcs erélytelensége. A főszerkesztő ugyan köztudottan szívélyes kapcsolatot ápol a Gyurcsány-házaspárral, de egy normális modorú, a frusztrációiba belenyomorodott baloldali újságíróktól elütő karakter, állítják azok, akik személyes kapcsolatban állnak vele.

"Halk, csendes szavú, kerüli a feltünést és korrekt. Volt gyerekszobája" - tartják róla, akik ismerik. Mióta azonban a Telexet átvette, rendszerint havonta utazgatott Franciaországban. "Sokkal többet láttuk az instán, hogy a francia vidéket járja, mint bent a szerkesztőségben" - fogalmazott a BENNFENTES-nek egy szerkesztőségi forrás.
2. Munk Veronika távozásával egy olyan alapember hagyta ott a lapot, aki a Telexnél az indexes mag és a frissen érkezett húszasok gyámolítója volt: a régiekkel közel 20 évet húztak le együtt, és aki nem a 444-nél van, az Munk körül dolgozott a Telexben, ezért ez egy összeszokott csapat.

Uj Péter indexes kiszállását követően még a később érkezők is inkább Munk körül gravitáltak, kevésbé Dull körül, aki ezt követően, már a telexes időkben egyébként sem a lappal volt leginkább elfoglalva.
3. Dull maga helyett Tóth-Bíró Mariannára hagyta a szerkesztőséget, aki azonban még régi indexesnek sem mondható, mert az Index felrobbantása előtt alig egy évet tartózkodott a portálnál.

A korábban visszahúzódó népszavás újságíró egy új, fiatalabb környezetbe kerülve azonban szárnyakra kapott, és "ősindexesebb lett az ősindexeseknél", ahogy egy forrásunk fogalmazott. Tóth-Bíró a tömeges indexes felmondás idején készült képeken is "mint egy tyúkanyó ölelgette" az akkori Index szerkesztőségi vezetőit, szerkesztőit, újságíróit.


Bíró sokáig nem zavarta az index-telexeseket, be is fogadták, az emberi hibái és jellemtelensége - ami miatt gyakorlatilag a teljes szerkesztőség ellene fodult -, csak később, telexes vezetőként, főszerkesztő-helyettesként buktak ki belőle forásaink szerint.

Beszélgetőpartnereink ezt azzal magyarázták a BENNFENTES-nek, hogy Tóth-Bíró személyiségváltozáson ment át. A korábban "nőcis szőke" Bírót a főszerkesztő-helyettesi pozíció és a stressz felemésztette, és "emiatt alig felismerhetően elhízott, ezt viszont már nem tudta megemészteni" - mondta egy, a szeszélyeit korábban elviselni kénytelen telexes.

Tóth-Bíró renoméjának az sem vált a javára, hogy férje a korábban szintén független-objektív újságírót alakító ex-HVG-s Tóth Richárd, aki 2019-ben beállt a momentumos Cseh Katalin Európai Parlamenti képviselő mögé, mint kommunikációs tanácsadó.


Telexesek elmondása szerint a házaspár Cseh Katalin elhíresült luxuslagziján is jelen volt, többek között Bajnai Gordon exminiszterelnök társaságában.

A Telex munkatársait nem az zavarta, hogy Tóth-Bírónak ki a férje, és ő mivel keresi a pénzét. Az teljesen megszokott a baloldalon, hogy a hétfőn teljes odaadással a független újságíró szerepét alakító propagandista kedd reggel politikai tanácsadóként ölti magára fess gúnyáját, "ez klasszikus forgóajtó-effektus", mondják.

A szerkesztőség tagjainak az nem tetszett, hogy ezzel a kapcsolattal a momentumos lelkületű szerkesztőség a botrányaiba beleszürkülő Cseh Katkát felülreprezentáltnak érezte a lapban, miközben a telexesek a 2022-es választási fiaskó után Donáth Anna, később egymás között rendkívül kínos kudarcnak elkönyvelt visszatérését próbálták felépíteni.
4. A leváltott főszerkesztő Dull gyengesége, a vezetésnélküliség és Dull "középre húzása" a lapnál dolgozók szerint "fókuszálatlanná", "sehová se tartóvá", "azonosíthatatlanná" tette a Telexet.

Ennek hangadói a régi, indexes "kemény mag" voltak. Az, amelyik aktivista hangulatú, gyerekesen kormányellenes, okoskodó és teljesen szerepet tévesztő újságírást már gyakorolta korábban az Indexnél, és ami 2019-ben két Európai Parlamenti mandátumot hozott a Momentumnak.

Az új főszerkesztő, Német Tamás is ehhez a körhöz tartozik.

Ő egyszerre próbálja hozni a 444-es Uj Péter intellektuális lazaságát és vicceit, és a már 2007-ben is lejárt szavatosságú berlini életérzést, Uj tehetsége és a berlini hétköznapok belpesti hiányában.

5. Korábbi cikkünkben is utaltunk rá, a Telex és a többi baloldali médium ugyan előszeretettel oktatja a magyarokat a feminizmus legújabb divatrendjeiről és a női egyenjogúság aktualitásairól, de önmagukra nézve ezeket a szabályokat egyáltalán nem tartják mérvadónak.

Ahogyan a BENNFENTES beszámolt róla, a Telexnél történt meg az az eset, hogy a saját magára híres újságírósztárként tekintő alkalmazottal szakított a szintén telexes barátnője, akinek fizetését büntetésül lecsökkentette, a sértett férfiét pedig felemelte a lapvezetés.

"A Telexben is irtóztos kanszag terjeng az állandó, nyilvános faszméregetéstől" - fogalmazott keserűen egy újságírónő, aki Tóth-Bíró Marianna jellemhibái mellett ennek tudja be a főszerkesztő-helyettes statáriális eltávolítását.

"A szerkesztőség és a lapvezetés egyszerűen kicsinálta Mariannát. Aggódni persze nem aggódom, szerintem Karácsony már adott neki állást a BKV-nál vagy a hivatalában" - mondta telexes beszélgetőpartnerünk, aki szintén Tóth-Bíró eltávolítása mellett kardoskodott, érzékelve annak hibáit és a szerkesztőségi nyomást, de Tóth-Bíró megalázását egyáltalán nem tartja fairnek.

Ugyanis Kárpáti Márton, a Van Másik Zrt. igazgatójaként pénteki közleményében Tóth-Bíró helyzetére kitérve úgy fogalmazott, "Két héttel ezelőtt távozott a Telextől Tóth-Biró Marianna, aki főszerkesztő-helyettesként dolgozott eddig velünk. Eddigi munkáját köszönjük!"
Miközben a zendülés-incidens elvileg Tóth-Bíró miatt pattant ki, és ő Kárpáti állításaival szemben még pénteken is főszerkesztő-helyettesként szerepelt a lap impresszumában, ahogyan azt az internet archívuma is megőrizte az utókornak.


Ráadásul a korábbi házibulikban Tóth-Bírót ölelgető Német Tamás új főszerkesztő azt nyilatkozta Kárpáti közleményében, hogy olyan emberek távoztak a laptól, akik barátok és alapembernek számítottak a Telexnél, azonban a legtöbbjükről tudható, hogy Tóth-Bíró vezetési stílusa miatt álltak fel.

Német Tóth-Bíróra nem is utalt a közleményben, mint fájó veszteségre.


Valami azonban rendre nem stimmel Kárpáti Márton telexes igazgató kommünikéivel sem, mert Haász János, aki egy másik távozó, egyenesen azt írta, "rohadtul nem igaz", amit Kárpáti az ő felmondásáról állít.

"A Telex eljutott arra a pontra, hogy a további fejlődése, stratégiai céljai elérése érdekében belső, működési változásokra van szüksége, és ezek a változások nem mindenkinek komfortosak" - mondta Kárpáti Haász János felmondása után, mire Haász ezzel reagált a saját Facebook-oldalán: "Hát, hogy a Markos-Nádast idézzem fel, ez így ebben a formában, höhö, nem igaz [eredetileg itt az szerepelt, hogy rohadtul nem igaz, de szóltatok, hogy nem így volt, visszakerestem, és tényleg nem, szóval korrigáltam]. De az igen, hogy hamarosan sajnos véget kell érnie a húszéves Index-Telex történetnek az életemben. De nyugi: visszatérek!"
6. A telexesek és a dollármédia javarésze konkrétan belecsavarodott Orbánba, a Fideszbe és a sorozatos vereségekbe. Forrásaink szerint a lap irányáról és jövőjéről folytatott vita legmélyén is az áll, hogy a legtöbben elfáradtak abban, hogy szerintük semmi jelentősége nincs annak, hogy ők sztorikat hoznak és sztorikat építenek fel, amitől a kormány bukását remélik. A kormányváltás egy éve (ahogy az elmúlt 13 évben folyamatosan) mindig elmarad, és helyette egy nem várt méretű vereség szakadt a baloldalra 2022 tavaszán.

Az idő meg telik, az élet megy előre.

"Az a probléma, ahogyan a politikai baloldal, úgy a média is rossz következtetéseket vont le ebből a döbbenetes vereségből, és ebből a iszonyúan brutális Fidesz-győzelemből. Rosszak a helyzetértékelések, hiányosak, kibeszéletlenek az okok és az az okozatok, tévesek az ide vezető jelenségek vizsgálatai. Közben csak megyünk előre, csináljuk ugyanazt ugyanúgy, és az eredmény is tök ugyanaz. Mi vagyunk a média Hadházy Ákosai: bent rohangálunk a mókuskerékben fantázia és agy nélkül, és mégis más eredményben reménykedünk" - fogalmazott forrásunk.

Ezért többen influenszer-megmondó karrierben gondolkodnak a szerkesztőségből, nem függetlenül attól, hogy úgy hírlik, a Korányi Dávid-féle pénzosztó gépezet influenszereknek akarja adni azt a pénzt, amit korábban kampányokra, politikusokra és médiára költött.

Többen megérezték, hogy a nagy lóvé nem a "független-objektív" újságírásban, hanem az amerikai hálózati pénzekből finanszírozott, vonalas politikai propagandában van. Mégiscsak volt közel 4 milliárd forintnyi dollár az amerikaiaktól egy év alatt, lesz még onnan, ahonnan ez jött, számolnak páran, látva azt, milyen szép egzisztenciákat építettek maguknak az amerikai pénzekből a vesztes választások igazi haszonszerzői.
7. Alap-indexesek, és így alapembernek számító telexesek távoztak az utóbbi hetekben a szerkesztőségből, akik vitték a hátukon a lapot, így tömeges távozásuk már az üzembiztonságot is fenyegeti. A legtöbbjük egyébként a szintén súlyos belső válsággal küzdő 444 felé tart: Uj Péter egykori emberei hazatérnek.

Aki nem, vagy nem e brancs tagja, mint Rovó Attila korábbi főszerkesztő-helyettes, az pedig megy máshová. Neki a HVG-ben találtak új állomáshelyet.
8. Súlyosan feszíti a szerkesztőséget, hogy a Telex ígérete a Megvalósított Világkommunizmus volt - mármint legalább a szerkesztőségen belül.

A Telex-alapítók egy ígéretet húzgálták mézesmadzagként a szerkesztőség tagjai előtt: hamarosan ők is a lap tulajdonosai lehetnek. A dolgozói résztulajdon bevezetésőről szőtt fantasztikus sci-fi mese úgy szólt, minden telexes a Telex igazi tulajdonosává válhat.

De ebből mindezidáig nem lett semmi.

A létrejövő kiadói struktúra - egy zártkörű részvénytársaság - élén megbízható, és a részvények 25 százalékát egymás között bajtársiasan szétosztogató elvtársak állnak, szavazatelsőbbséget biztosító részvényekkel a birtokukban. Ők énekelgetik az egyenlőség himnuszát azoknak a kis rabszolgáknak, akik számára az volt az ígéret, hogy a Telexben felszabadulnak, és végre saját maguk gazdái lehetnek. Csakhogy miközben minden vezetőségi tag 6,25 százaléknyi részvénnyel rendelkezik, addig a dolgozói részvénycsomag amolyan kollektív részvényként létezik jelenleg is, nem pedig munkavállalóként nevesítve.

Mint a kommunizmusban: mindenkié, tehét senkié. Vagyis ismét kiderült, és ismét a teljes egyenlőséget üvöltve hirdető baloldalon, hogy az egyenlőknél mindig vannak egyenlőbbek.

Ezzel állt elő a helyzet, amiről a Media1 tudósított: "a cég által meghirdetett részvényprogram keretében a szerkesztőség tagjai önállóan, egyesével valójában nem váltak részvényessé (kivéve néhány kiemelt személyt), és a szerkesztőségnek csupán egy közös, kollektív részvénye van, ami nem azonos azzal, mintha szerkesztőségi tagnak saját szavazata lenne és osztalékot kaphatna, ahogy egy hagyományos részvényprogram esetében működik. Vannak olyan személyek, akiknek több beleszólása, több szavazata van, és vannak olyanok is, akiknek nincsen, csak indirekt módon, a kollektív részvényen keresztül."

Érdekesség, hogy Dull Szabolcs leváltott főszerkesztő pénteki közleményében úgy hivatkozik magára, mint tulajdonosra.

Dull ezt írta ugyanis Facebook-oldalán: "Változás a Telexben: egyszerre vagyok a Telex egyik vezetője, az egyik igazgatója, az egyik tulajdonosa, az egyik képviselője a nyilvánosságban itthon és külföldön, az egyik megálmodója, az egyik legfőbb drukkere, az egyik legkritikusabb olvasója és a főszerkesztője - utóbbi mostanáig."

A dolgozói részvényeket pont egy éve harangozták be a Telexnél. Akkor ezt írták hírlevelükben: "A részvények 75 százaléka dolgozói részvény lesz, a szerkesztőség kérésének megfelelően a dolgozók közt egyenlő arányban elosztva. Ebből a részvényből csak Munk Veronika, alapító-főszerkesztő kap a többieknél nagyobb hányadot. ... A részvények fennmaradó 25%-a törzsrészvényként Dull Szabolcs főszerkesztő, Kárpáti Márton üzletfejlesztési és stratégiai igazgató, Kárpáti András informatikai igazgató és Pusztay András gazdasági és értékesítési igazgató között oszlik majd el."

Majd ugyanebben a hírlevélben szó esett a szerkesztőség jogairól is, többek között arról, hogy "a szerkesztőség javaslattételi és hozzájárulási jogot szerez a főszerkesztő kinevezésére, eltávolítására: a mindenkori főszerkesztő kinevezését vagy eltávolítását a szerkesztőség választott bizottságának is jóvá kell hagynia, azaz senki nem távolíthatja el erőszakkal a főszerkesztőt."

A "javaslattételi" és "hozzájárulási" jog a főszerkesztő kinevezésére és eltávolítására az a jogelvek alapján minden bizonnyal nem a pénteki nyílt zendülést, az ultimátum megfogalmazását és a lapvezetést kész helyzet elé állító zsarolást jelenti.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-11-05 | 19:42
Parancsra védelmezi és mosdatja az ellenzéki propagandamédia Cseh Katkát és lagziját

Parancsra védelmezi és mosdatja az ellenzéki propagandamédia Cseh Katkát és lagziját

  • Szinte azonos időpontban jelentek meg pénteken írások a 444-en és a Telexen, azaz a liberális propagandamédia zászlóshajó-médiumaiban Cseh Katka lagzijáról.
  • Az írások közös nevezője, hogy roppant alázatosan védelmezik Cseh Katka esküvőjét, és gyalázatos dolognak állítják be azt, hogy a Bors és a BENNFENTES nyilvánosságra hozta a lagziról készült képeket.
  • Mintha csak parancsszóra tették volna, az ellenzéki propagandamédia úgy védi Cseh Katka és Berg Dániel esküvőjét.
  • Azért különös ez az igyekezetük, mert azt, hogy a közszereplőknek nincsen magánelete idehaza, azt az ellenzéki propagandamédia honosította meg Magyarországon.
  • Ha egy jobboldali politikus lánya, vagy egy nagyvállalkozó tart lagzit, akkor ugyanez a propagandamédia lesifotósokat fizet meg, majd hetekig csámcsog az esküvőn.
  • Kettős mérce a gyakorlatban: amit szabad az ellenzéki propagandamédiának, nem szabad azt senki másnak.
Sztori 2023-02-13 | 11:42
"Ördögi kudarc" a német energiapolitika, írta a Twitteren a jogász, 3.000 eurót kell fizetnie

"Ördögi kudarc" a német energiapolitika, írta a Twitteren a jogász, 3.000 eurót kell fizetnie

  • Annalena Baerbock, Scholz kancellár és Robert Habeck külügyminiszter nem tűri a kritikát.
  • Németországban létezik egy olyan törvényi passzus, amely bünteti "a politikusok megsértését".
Sztori 2021-05-31 | 11:51
A panaszkodás ingyen van, a haverok kifizetésére pedig ott van a közpénz - milliós jutalmakat osztogatnak a csókosoknak a baloldali önkormányzatok

A panaszkodás ingyen van, a haverok kifizetésére pedig ott van a közpénz - milliós jutalmakat osztogatnak a csókosoknak a baloldali önkormányzatok

  • Alighogy bevett néhány kulcsvárost és kerületet a baloldal 2019-ben, azonnal elindult, hogy nincs pénz semmire, mert a kormány elvette.
  • Az adatradar.hu összeállításából kiderül, hogy a csókosok jutalmára azért csak jut valahogy.
Sztori 2023-02-20 | 20:37
Csökken a nyugati közvélemények Ukrajna-pártisága

Csökken a nyugati közvélemények Ukrajna-pártisága

  • Németországban és Lengyelországban is csökken az ukrajnai háború és a fegyverszállítások támogatása a közvéleményekben.
Sztori 2023-05-09 | 13:24
Brit történész egy dán portálnak: az ukrajnai háború a történelem leginkább elkerülhető háborúja lett volna

Brit történész egy dán portálnak: az ukrajnai háború a történelem leginkább elkerülhető háborúja lett volna

  • Geoffrey Roberts brit történész a háború okairól és indítékairól beszélt egy dán portálnak.
  • A neves brit a Hitler-Sztálin paktum, és a sztálini Szovjetunió elismert kutatója.
  • Álláspontja szerint Putyin úgy érezhette, sarokba szorították, ezért megelőző háborút kell indítania, hogy Ukrajna ne fenyegethesse NATO-tagként egy NATO-Oroszország háborúval.
  • E fenyegetés legutolsó momentuma a történész szerint az lehetett, hogy Zelenszkij taktikai atomfegyverek beszerzéséről beszélt a 2022 februári, müncheni biztonsági konferencián.
  • A történész szerint Putyin ezt nem hagyhatta, mert létében fenyegetve érezte e törekvés miatt Oroszországot.
  • Mindemellet úgy érvel, az ukrajnai háború a történelem "legelkerülhetőbb háborúja" lett volna.
Sztori 2021-11-30 | 13:54
Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

  • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
  • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
  • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
  • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
  • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
  • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
  • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
  • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."
Sztori 2021-12-01 | 12:58
Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

  • Európában négyszeresére emelkedett az áramár, lehet, hogy nem volt olyan jó ötlet lekapcsolgatni a német atomerőműveket.