Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre

Ferenc pápa szerint a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre
  • Ezt a mondatot keveset fogja idézni a balos propagandamédia.

"Az egyháznak nincs lehetősége megváltoztatni azon tanítását, hogy a házasság szentség, ami egy férfi és egy nő közt jön létre" – mondta Pozsonyból hazafelé, a repülőn Ferenc pápa.

"A házasság szentség, és az egyháznak nincs hatalma megváltoztatni azt" – mondta Pozsonyból hazafelé, a repülőn Ferenc pápa, aki ugyan nem ellenezte az élettársi kapcsolatot, de leszögezte, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége.

"Vannak törvények, melyek azoknak a helyzetén kívánnak segíteni, akiknek a szexuális beállítottságuk más. Fontos, hogy az államoknak megvan a lehetőségük, hogy polgárilag segítsék őket, segítsék az öröklés biztonságát, az egészségét, stb, s nem csak a homoszexuálisoknak, hanem bárkinek. Da a házasság az házasság" – mondta a pápa annak kapcsán, hogy az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, ami szerint a tagállamoknak be kell vezetniük a "melegházasság" intézményét, meglehetősen erőszakosan (bár az EP-nek nincs joga ezt kötelezővé tenni, hiszen ez tagállami hatáskör, de nyomásgyakorlásra képes).

A pápa pár mondattal később megerősítette: az élettársi kapcsolatoknak "semmi köze a házassághoz mint szentséghez, ami férfi és nő között van".

Mint mondta: "Nők és férfiak mindannyian egyenrangú testvérek, az Úr jó, és mindenki üdvösségét akarja, de könyörgöm, ne tagadják meg az Egyháztól az Ő igazságát. A homoszexuális beállítottságú emberek közül sokan gyónnak, és kérik a papok tanácsát, és az egyház segít is nekik, de a házasság szentsége más téma."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-11-30 | 13:54
Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

  • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
  • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
  • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
  • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
  • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
  • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
  • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
  • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."
Sztori 2023-02-25 | 15:48
Bő 300 millió ember előtt nyitotta meg az EU kapuit Portugália

Bő 300 millió ember előtt nyitotta meg az EU kapuit Portugália

  • A szocialista kormány úgy döntött ugyanis, hogy minden, a portugál nyelvű államok közösségében élő állampolgár automatikusan 1 éves tartózkodási engedélyt kap Portugáliában, mindössze 15 euróért cserébe.
  • Ez azt jelenti, hogy Portugália több mint 300 millió ember előtt nyitotta meg a kapukat, hiszen az EU-n belül a schengeni övezetben szabadon lehet mozogni.