Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet
 • Ugyan korábban azt állították az ellenzéki pártok, az előválasztás intézményével az emberek választhatják ki a helyben legszimpatikusabb jelöltet, ebből az ígéretből nem lett semmi.
 • Hétvégén kiderült, újabb négy jelölt veheti biztosra, hogy az ellenzék őt indítja a körzetben: Kálmán Olga, Hajnal Miklós, Szilágyi György, és egy békés megye jobbikos, aki mögé a DK állt be.
 • Közben a 444 a hétvégén még nagy összefoglaló videóban ünnepelte az előválasztást, mintha nem a pártok háttéralkujáról lenne szó.

A DK Dr. Szabó Ervint támogatja Békés megye 4. választókerületében – írta Gyurcsány Ferenc felesége a Facebook-oldalára vasárnap.

Szintén vasárnapi hír, hogy a Jobbik Hajnal Miklóst támogatja a Hegyvidéken.

"Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja fiatal kora ellenére már bizonyított. Tavaly óta kulcsszerepet vállal az ellenzéki összefogás megteremtésében és erősítésében, a Momentum kampányfőnökeként pedig rengeteg képviselőt segített már a közélet megújításához vezető úton" – írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, hogy pártja miért sorol Hajnal mögé.

Jakab vasárnap koraeste jelentette be azt is, hogy Kálmán Olgát támogatják a budapesti 4-es számú választókörzetben.

"Kétség nem férhet hozzá, hogy ha valaki, ő ismeri az ellenfeleket, és rá is lehet számítani a Fidesz-féle pártállam lebontásában" - írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke Kálmán Olgáról, amikor bejelentette, hogy pártja a DK politikusát támogatja a budapesti 4-es számú választókörzet előválasztásán. A II. és a III. kerületet magába foglaló körzetben indul a párbeszédes Tordai Bence és a momentumos Berg Dániel is. Jakab szerint komoly verseny várható, és bárki is nyer, "a közös ügyet fogja szolgálni, de az ismertség és népszerűség, a politikai tisztánlátás sokat nyom majd a latba. Annak kell most győzni, aki a legerősebb, aki kérlelhetetlen ellenfele lesz Orbánéknak!"

Szombaton pedig a Momentum jelentette be, hogy a XVII. kerület teljes területét és a X. kerület egy részét magába foglaló választókerületben Szilágyi Györgyöt, a Jobbik jelöltjét támogatja a Momentum az ellenzéki előválasztáson – írták a Momentum a Facebook-oldalán. A Momentum szerint Szilágyi György egy olyan országért dolgozik, "ahol a tudás, a szorgalom, a szakértelem és a munka hoz valós sikert, ahol nem csak a választások előtti pár hónapban vannak útfelújítások, ahol a választókat nem egyszerű szavazatként, hanem az országáért dolgozó egyenrangú emberekként kezelik", ezért a párt Szilágyi támogatására bíztat a Budapest 14. választókerületben.

Szilágyi György korábban a lelkes híveinek azt magyarázta, hogy balosokkal és libsikkel soha, mert azok a nemzet ellenségei.

Kivéve akkor, ha a körzetek egymás közötti elosztogatásáról van szó.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-01-30 | 15:06
Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

 • Mintha Trump szoros figyelemmel követné a magyar tanártüntetéseket.
Sztori 2023-02-23 | 12:31
A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik

A Newsweek Magyarországról: Pressman, Power és a Biden-kormányzat egy újabb színes forradalom kirobbantására törekszik

 • A paprikaforradalom megfűszerezéséről írt a Newsweek hasábjain Gavin M. Wax, a New York-i fiatal republikánusok vezetője.
 • Szerinte az Egyesült Államok baloldala folytatni akarja a "színes forradalmak" sikertelen sorát, ahelyett, hogy békén hagynák a magyarokat, hogy a saját értékeik és döntéseik alapján élhessenek.
 • A szerző kritizálja Presman nagykövet és Samantha Power, az USAID vezetőjének tevékenységét is.
 • Gavin M. Wax a New York Young Republican Club nevében egyébként szerdán kötött stratégiai megállapodást az Alapjogokért Központtal Budapesten.
Sztori 2021-06-27 | 12:34
Junge Freiheit: Szolidaritás Magyarországgal!

Junge Freiheit: Szolidaritás Magyarországgal!

 • A szivárványos diktatúra kötelezettségénél vannak józanabb hangok is a német sajtóban.
 • Voltak-e hasonló javaslatok arra vonatkozóan, hogy a stadionokat homoszexualitásra utaló nyilatkozatokkal díszítsék a Törökország vagy az arab államok elleni mérkőzések alkalmával? - teszi fel a kérdést  véleménycikk írója.
Sztori 2023-03-02 | 21:05
EU-tanulmány: majdnem minden második ukrajnai menekült hosszú távon Németországban akar maradni

EU-tanulmány: majdnem minden második ukrajnai menekült hosszú távon Németországban akar maradni

 • Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének felmérése több mint 14 ezer ukrán menekültet kérdezett meg tíz európai országban.
 • Az eredmények azt mutatják: Németországban a legmagasabb, 42 százalékos azoknak a menekülteknek az aránya, akik a befogadó országban szeretnének maradni.
 • A nyelvtanfolyamokon is különösen gyakran vesznek részt ebben az országban. Ezzel szemben Németország a munkaerő-piaci integráció tekintetében a sereghajtó.