Átigazolási időszak: személyes és pénzügyi problémák miatt forrong a dollármédia

Átigazolási időszak: személyes és pénzügyi problémák miatt forrong a dollármédia
 • A Telexet nemrégiben egyik alapítója, Munk Veronika hagyta el egy szlovák progresszív lap kedvéért.
 • Legalábis így szólt a bejelentés, de a valóság az, hogy a Telex-szel gáláns cseh milliárdos a pozsonyi lapjához igazolta Munkot, nem függetlenül attól, hogy Szlovákiában hamarosan választások lesznek, és a globalista pártok igen csehül állnak.
 • A 444-től távozott két alapember, mindketten Uj Péter megbízható munkatársai voltak közel két évtizeden át.
 • Ott maradt azonban Uj másik, megbízható embere, W. Róbert, akinek botrányát eltussolták házon belül.
 • A progresszív dollármédiában nem az övé az első eset, hogy a vezetők szemet hunynak régi munkatársuk viselkedése fölött, korábban a Telexnél is megtörtént ez.
 • A dollármédiát szorongatja a finanszírozás: egyes médiumok megkapják a korábbi pénzeiket, mások pedig nem. "Átstrukturálás jön", fogalmaznak azok, akik látták már a terveket.
 • Kitartóan emlegetik, hogy az Action for Democracy-t vezető Korányi Dávid kavarja a lapokat és osztja továbbra is a pénzeket.
 • De már nem feltétlenül csak hivatalos médiára akarnak költeni, elkezdődött a nagy influenszer-casting is, hogy megpróbálják fölépíteni az ellen-Megafont.
 • Ehhez már bejáratott, nagy elérésekkel rendelkező influenszereket akarnak leigazolni és összevásárolni.
 • Az első ember, akivel a BENNFENTES információi szerint tárgyalnak, az az utóbbi időben a saját fejének börtönében meghülyült Puzsér Róbert.

Személyes és pénzügyi problémák egymástól nem elválaszthatóan egyaránt terhelik a nemzetközi, döntően amerikai támogatásokból élő, az amerikai forrásoknak kiszolgáltatott médiát - értesült a BENNFENTES több, a dollármédia iparágában jártas forrásától.

Szoros összefüggésben azzal, hogy "a CIA a nevére vette a baloldalt", ahogyan egy, az ellenzéki pártpolitikumban jártas forrás fogalmazott, a kormányellenes, progresszív média háza táján is megsokszorozódtak a változások. Távozások és érkezések borzolják a még érdeklődő olvasók figyelmét.

Az ok prózai.

Az ellenzék szempontjából balul sült el a 2022-es választás, márpedig az amerikai demokraták nem ilyen lovat akartak: vagyis azért pumpáltak brutális összegeket a magyarországi balliberális online médiába, hogy annak legyen valami hatása.

Az elégetett amerikai milliárdok és a médiumok meglévő elérései ellenére a remélt hatás elmaradt, a baloldal története legrosszabb, míg a jobboldal a rendszerváltáskori történetét követően a legjobb eredményét érte el. Négy évre, a ciklus végezetéig kétségbevonhatatlanul és betonbiztosan a Fidesz-KDNP többség kezében maradt a hatalom.

Valamit tehát lépni kell, és a BENNFENTES úgy értesült, az el-, és átigazolások, a házon belüli mezcserék az utóbbi időkben ennek jelei. De a politikai ok mellett van egy másik, prózaibb is.

Ez pedig a pénz, és a nagy pénzek hiánya.

Ez kikezdte a személyes viszonyrendszereket, megrontotta a régi barátságokat és dacszövetségeket.

A 2022-es választások előtt mézesmadzagként húzogatták a pénz gazdái a nagy lóvé ígéretét, de a választások elvesztésével a dollármédia közép- és felsővezetőinek be kell érniük annyival, amennyit korábban is kézhez kaptak.

És bár sem a Telex, sem a 444 vezető munkatársai nem élnek rosszul, mindenki nagyságrendekkel többre számított, ha végre sikerül legyőzni az Orbán Viktor vezette Fideszt.

De ez nem jött ösze. Az elkeseredettség és a nagy pénzek hiánya okozta frusztráció (van, aki már 12 évet tett abba, hogy most aztán végre tényleg sikerülni fog, közülük számtalannak a házassága tönkrement, nők csúsztak le a gyerekvállalásról, férfiak a családalapításról, és maradtak teljesen egyedül, vannak, akik drogosok és alkoholisták lettek, megjárva a sorozatos elvonókat; többen egyszerűen a teljes kiégésig hajtották a verklit, miközben megöregedtek), elkezdte felzabálni a korábban összetartó brancs személyes viszonyait.

A BENNFENTES értesülései szerint ezért távozhatott Uj Péter egyik alapembere a 444-től (Mészáros Zsófia), de a remélt nagy pénzek hiánya okozta feszültség miatt munkahelyi botrányhőssé vált W. Róbert hivatásos sörkóstoló ügye is ennek köszönhető, aki informátoraink szerint beszólogatott mindenkinek, "kicsiknek, majd a nagyoknak" és ezzel "toxikus légkört teremtett" ahogy az a híradásokban is megjelent.

Újak a régiek ellen: gyakornokfizetések a milliókkal szemben

A dollármédia személyes viszonyait az is feszíti, hogy akik húzzák az igát, vagyis a legfiatalabbak nagyon hiszik és élik a tengerentúli woke-idiotizmus legfrissebb túlkapásait is, ezért ők a legkisebb beszólásra is ugranak, és a humorban sem ismerik már a tréfát.

Igyekeznek mindenben tökéletesen idomulni az LMBTQ-agymosógépezet elvárárásaihoz. A 444 és a Telex is tele van ilyen fiatal arcokkal: "nappal meló, éjjel Auróra" - utalt a szélsőbaloldal törzshelyére a szcénát ismerő beszélgetőpartner.

A BENNFENTES úgy értesült, Magyari Péter távozása mögött ennek ellentetje áll, mégpedig az, hogy Magyarinak a 444 "túl woke lett", mert a portál nagyon agresszívan tolja a progresszív propagandát, nem elválaszthatóan a finanszírozók elvárásaitól, és a fiatal újságírók aktuális divathiedelmeitől.

Ezért Magyarinak sebtiben új állomáshelyet kerestek, mégpedig a VálaszOnline-nál, így az amerikai és a brüsszeli diplomáciai felvilághoz kiváló kapcsolatokkal rendelkező újságírók száma hirtelen egyről a kettőre ugrott az egykori heti válaszosok által gründolt kisméretű lapban.

Magyari gyors átigazolása egyfajta jelzés is a nemzetközi hálózatok felől, hogy mindenhol van megbízható, saját emberük, érdemes ezt az összes szerkesztőségben észben tartani.

A dollármédia fiatal woke-újságíróit persze nemcsak az zavarja, hogy baloldali főnökeik számukra gyakorlatilag jobboldaliak, hanem az is, hogy ötvenesek dorbézolnak a nyakukon milliós fizetésekkel, miközben ők gyakornokfizetésekért güriznek, hiába lett megígérve nekik is a nagyobb pénz.

Ez a leglátványosabban a Telex esetében van így, ahol az Indexből kiszakadó, és önmagának bombaüzletet teremtő szemfüles klikk a lapvezetés élén extra fizetéseket tesz zsebre, miközben a többiek ülnek az ügyeletben, vagy dideregnek a hidegben, hogy elkapjanak egy-egy kormánypárti politikust.

A woke-hívőket azonban nemcsak a rossz fizetések, főnökeik hozzájuk képest maradi nézetei, de az is rendkívül zavarja, hogy miközben ők meglovagolják a progresszív ideológia legújabb hullámait, és azt gondolják, az élet minden színterét, azaz a szerkesztőségeket is ezen elborult szabályok szerint kell berendezni, addig a lapvezetések szemet hunynak, vagy egyenesen támogatják a régi haverok és a "védett emberek" vállalhatatlan tetteit, legyen szó akár a nőket megillető és a dollármédiában sokszor hangsúlyozott egyenjogúság kirívó megsértéséről is.

Vagyis a woke-ideológia híveit az zavarja, hogy a dollármédiában a fennen hangoztatott, és az olvasókon, a magyarokon vitriolos hangvételű cikkekben számon kért elvek nem érvényesek a szerkesztőség "védett" munkatársaira nézve, és ez tapintható feszültségeket okoz. (Persze ez más ágazatokban is igaz, például NGO-knál, mint az Amnesty.)

A Telexben egy fiatal, de már bizonyított női újságíró meghurcolása volt az egyik ilyen eset.

Az ő bűne az volt, hogy szakítani mert a szintén Telex-alkalmazott, önmagára messze földön híres újságírósztárként tekintő barátjával. Az exbarát a szakítást követően a lapvezetést maga mellé állítva és azt felhasználva megtorlásba kezdett, és sikerrel is járt: az exbarátnő fizetését büntetésül - csak mert szakított a Körúton belül rendkívül híres barátjával - radikálisan lecsökkentették, majd a szerkesztőségen belül is elszigetelték.

Minden pénzt az influenszereknek

Úgy hírlik, hogy az amerikaiak az online médiarendszerükkel, eléréseikkel részben elégedettek, részben pedig "átstrukturálás jön".

Ez az "átstrukturálás" az egyik oka annak a frusztrációnak a dollármédiában, hogy egyesekhez a nagy pénzek a baloldal kudarca és az "influenszerkedés" miatt nem érkeznek meg, és ez borítékolja azt is, hogy a jövőben is várhatók személyes konfliktusok. Ezek eredője ugyanígy a pénz lesz.

"Átstrukturálás" alatt pedig azt értik, hogy a kiváló, és már bizonyított Korányi Dávid osztja a pénzek egy részét a jövőben is, de kevesebb jut majd bizonyos médiumoknak, és sokkal több az ellen-Megafon influenszereinek: a jól értesültek azt mondják, influenszerek kellenek a baloldalnak és a finanszírozóknak is, olyanok, mint a megafonosok, akik hatékonyan képesek teríteni a baloldal üzeneteit.

Ennek a rendszernek a kiépítése már el is kezdődött és folynak a tárgyalások a lehetséges szereplőkkel, és zajlik a casting is.
A terv az, értesült a BENNFENTES, hogy Korányi karmesterkedése mellett bejáratott elérésekkel rendelkező influenszereket vesznek meg amerikai pénzből. Elsőként ezeket a bejáratott szereplőket igazolják le.
A legelső kiszemelt pedig nem más, mint Puzsér Róbert, aki az utóbbi időkben nagy erőkkel kereste a progresszív, belvárosi kör kegyeit, miután azok kiutálták maguk közül, és emiatt Puzsér a senkiföldjén botorkálva elszigetelődött. Ősbűne a gyurcsányozás mellett az volt, hogy 2019-ben el mert indulni Karácsony Gergely ellen. Áruló, aki a Fidesz szekerét tolja - tartották róla akkoriban.

Az MZP-hez, Hadházyhoz hasonlóan totálisan összeférhetetlen Puzsér azonban vissza akart kerülni a pikszisbe és a mézesbödön közelébe. Ahogyan sok kormányellenes szereplő rajta kívül, ő is rájött az elmúlt egy évben arra, hogy a feneketlen bőrönd sok-sok dollárköteget rejt, érdemes hát két kézzel nyúlni a bőröndért.

Ezért az utóbbi hónapokban Puzsér - leginkább Schiffer András habzószájú gyalázásával - bebizonyította és megüzente, hogy újra méltó a progresszív belvárosiak és az amerikaiak bizalmára.

És az amerikai baloldal pénzére.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2022-09-30 | 15:30
15 fokos irodák - radikális megszorítások a német cégeknél

15 fokos irodák - radikális megszorítások a német cégeknél

 • Sorra jelentik be a német cégek, hogy az energiaár drágulása miatt sokkal alacsonyabb hőfokra fűtik majd fel irodaházaikat, vagy be is zárják azokat.
 • Az Otto Group 15 fokra fűti fel a be nem zárt irodát, a Hermes csomagküldő leányvállalatánál 4 hamburgi irodájából hármat bezár a télre.
 • A cégek azt is javasolják munkavállalóiknak, hogy dolgozzanak otthonról.
 • A Henkel korszerűsíti széntüzelésű kazánjait, a Beiersdorf pedig dízelaggregátorokat szerzett be, ha áramkimaradás lenne a cégnél.
Sztori 2022-10-14 | 10:50
Klinikabezárásokra, fizetésképtelenségre és kiürítésekre figyelmeztet a bajor egészségügyi miniszter

Klinikabezárásokra, fizetésképtelenségre és kiürítésekre figyelmeztet a bajor egészségügyi miniszter

 • Bajorország az energiaválság miatti vészhelyzettől tart a klinikákon.
Sztori 2021-11-30 | 13:54
Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

Már az ellenzéki propagandamédiumok is számon kérik az ellenzéken a semmittevést

 • Kedden a 444 jelentekezett egy nagyobb riporttal, amelyben sorra vették a nekik névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikusok és háttéremberek, kampányszakemberek meglátásait.
 • A derűsnek nem igazán nevezhető írás szerint egyre többen gondolják úgy, az ellenzék kampánya nemhogy kifulladt, de az ellenzék gyakorlatilag eltűnt.
 • A portálnak megszólalók vagy egymást, vagy a jelöltet, Márki-Zay Pétert okolják, akit egy makacs és önfejű embernek tartanak, akit nem lehet lebeszélni arról, amit a fejébe vesz.
 • Érdekesség, hogy hétfőn a 24 is közölt egy riportot az ellenzék messiásáról, és abban sem azt domborították ki, hogy a jelölt mennyire kompromisszumkész lenne.
 • Egyelőre azonban csak a Momentum fújja a kürtöket, az új elnök, az EP-képviselő Donáth Anna a Telexnek adott interjújában nyíltan bírálta is Márki-Zayt.
 • A BENNFENTES információi szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a Városháza-ügy kipattanása és szerencsétlen félrekezelése a mélybe taszította Karácsony megítélését, immár a budapesti baloldali választók között is.
 • Az sem tesz jót a baloldal közös kampánynak, hogy a legfontosabb ellenzéki hatalmi centrumra ezernyi szem szegeződik jelenleg a "jutalékok" miatt.
 • Egy városházi ügyekben jártas forrás a helyzetet úgy írta le a BENNFENTES-nek, hogy "Karácsony az a béna kacsa, aki körül éhes cápák úszkálnak, de a kacsának nincs már ereje arrébb úszni a ragadozók elől."
Sztori 2022-12-05 | 11:33
Macron: ez a háború jelen pillanatában gyilkos az iparunk számára

Macron: ez a háború jelen pillanatában gyilkos az iparunk számára

 • "Mi nagyon is együtt harcolunk ebben a háborúban ugyanazokért az elvekért. De ennek a háborúnak az ára nem ugyanaz az Atlanti-óceán két oldalán. És ezt nagyon is tudatosítaniuk kell."
Sztori 2021-10-29 | 10:49
Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

 • A hiperpasszív Karácsonynak valahogy semmi sem sikerül.
 • Ha nem sikerül tartani a terveket, tízmilliárdoktól eshet el a Főváros.
Sztori 2023-06-29 | 17:42
Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy

Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy

 • A háborúpárti nyomásgyakorlás részeként folytatódik a Magyar Honvédség történelmi fejlesztési programja és vezetése elleni támadássorozat.
 • Szerda este a külföldről fizetett média koronaékszerében provokálta a nemrégiben amerikai kiképzésen járt Gulyás Márton műsorvezető Dr. Varga Csaba Istvánt, a Magyar Honvédség egykori őrnagyát.
 • A felmentett őrnagy Gulyásnak azt állította, hogy politikai okokból menesztették a honvédségtől.
 • A BENNFENTES úgy értesült, hogy a korábbi vezérkari főnök, Ruszin-Szendi Romulusz támogatásával mentették fel a tevékenysége körüli problémák miatt.
 • Az őrnagy eltávolítása miatti sértettségében magáról megfeledkezve érzékeny katonai információkat szivárogtatott ki az interjúban.
 • Tette ezt egy olyan helyzetben, amikor a szomszédban háború dúl.
 • Az egész provokatív kérdezz-felelek természetesen nem véletlen.
 • Korábban a Partizánban szólta el magát Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, hogy ha győz a választásokon, akkor "akár katonai" segítséget is nyújt Ukrajnának, ha a NATO "úgy dönt".
 • Az a nemzetközi politikai-hatalmi és információs hálózat - ennek része a Partizán is -, amely az összes közép-európai országot belepasszírozta a fegyverszállításokba és a háború eszkalációjába, továbbra sem tett le arról, hogy Magyarországot is belerángassa a konfliktusba.
 • A sértett katonát így eszközként használta fel a Gulyás-féle Partizán, amit a háborúpárti nemzetközi hálózat fizet az információs térben végzett nyomásgyakorlásért.