Átigazolási időszak: személyes és pénzügyi problémák miatt forrong a dollármédia

Átigazolási időszak: személyes és pénzügyi problémák miatt forrong a dollármédia
 • A Telexet nemrégiben egyik alapítója, Munk Veronika hagyta el egy szlovák progresszív lap kedvéért.
 • Legalábis így szólt a bejelentés, de a valóság az, hogy a Telex-szel gáláns cseh milliárdos a pozsonyi lapjához igazolta Munkot, nem függetlenül attól, hogy Szlovákiában hamarosan választások lesznek, és a globalista pártok igen csehül állnak.
 • A 444-től távozott két alapember, mindketten Uj Péter megbízható munkatársai voltak közel két évtizeden át.
 • Ott maradt azonban Uj másik, megbízható embere, W. Róbert, akinek botrányát eltussolták házon belül.
 • A progresszív dollármédiában nem az övé az első eset, hogy a vezetők szemet hunynak régi munkatársuk viselkedése fölött, korábban a Telexnél is megtörtént ez.
 • A dollármédiát szorongatja a finanszírozás: egyes médiumok megkapják a korábbi pénzeiket, mások pedig nem. "Átstrukturálás jön", fogalmaznak azok, akik látták már a terveket.
 • Kitartóan emlegetik, hogy az Action for Democracy-t vezető Korányi Dávid kavarja a lapokat és osztja továbbra is a pénzeket.
 • De már nem feltétlenül csak hivatalos médiára akarnak költeni, elkezdődött a nagy influenszer-casting is, hogy megpróbálják fölépíteni az ellen-Megafont.
 • Ehhez már bejáratott, nagy elérésekkel rendelkező influenszereket akarnak leigazolni és összevásárolni.
 • Az első ember, akivel a BENNFENTES információi szerint tárgyalnak, az az utóbbi időben a saját fejének börtönében meghülyült Puzsér Róbert.

Személyes és pénzügyi problémák egymástól nem elválaszthatóan egyaránt terhelik a nemzetközi, döntően amerikai támogatásokból élő, az amerikai forrásoknak kiszolgáltatott médiát - értesült a BENNFENTES több, a dollármédia iparágában jártas forrásától.

Szoros összefüggésben azzal, hogy "a CIA a nevére vette a baloldalt", ahogyan egy, az ellenzéki pártpolitikumban jártas forrás fogalmazott, a kormányellenes, progresszív média háza táján is megsokszorozódtak a változások. Távozások és érkezések borzolják a még érdeklődő olvasók figyelmét.

Az ok prózai.

Az ellenzék szempontjából balul sült el a 2022-es választás, márpedig az amerikai demokraták nem ilyen lovat akartak: vagyis azért pumpáltak brutális összegeket a magyarországi balliberális online médiába, hogy annak legyen valami hatása.

Az elégetett amerikai milliárdok és a médiumok meglévő elérései ellenére a remélt hatás elmaradt, a baloldal története legrosszabb, míg a jobboldal a rendszerváltáskori történetét követően a legjobb eredményét érte el. Négy évre, a ciklus végezetéig kétségbevonhatatlanul és betonbiztosan a Fidesz-KDNP többség kezében maradt a hatalom.

Valamit tehát lépni kell, és a BENNFENTES úgy értesült, az el-, és átigazolások, a házon belüli mezcserék az utóbbi időkben ennek jelei. De a politikai ok mellett van egy másik, prózaibb is.

Ez pedig a pénz, és a nagy pénzek hiánya.

Ez kikezdte a személyes viszonyrendszereket, megrontotta a régi barátságokat és dacszövetségeket.

A 2022-es választások előtt mézesmadzagként húzogatták a pénz gazdái a nagy lóvé ígéretét, de a választások elvesztésével a dollármédia közép- és felsővezetőinek be kell érniük annyival, amennyit korábban is kézhez kaptak.

És bár sem a Telex, sem a 444 vezető munkatársai nem élnek rosszul, mindenki nagyságrendekkel többre számított, ha végre sikerül legyőzni az Orbán Viktor vezette Fideszt.

De ez nem jött ösze. Az elkeseredettség és a nagy pénzek hiánya okozta frusztráció (van, aki már 12 évet tett abba, hogy most aztán végre tényleg sikerülni fog, közülük számtalannak a házassága tönkrement, nők csúsztak le a gyerekvállalásról, férfiak a családalapításról, és maradtak teljesen egyedül, vannak, akik drogosok és alkoholisták lettek, megjárva a sorozatos elvonókat; többen egyszerűen a teljes kiégésig hajtották a verklit, miközben megöregedtek), elkezdte felzabálni a korábban összetartó brancs személyes viszonyait.

A BENNFENTES értesülései szerint ezért távozhatott Uj Péter egyik alapembere a 444-től (Mészáros Zsófia), de a remélt nagy pénzek hiánya okozta feszültség miatt munkahelyi botrányhőssé vált W. Róbert hivatásos sörkóstoló ügye is ennek köszönhető, aki informátoraink szerint beszólogatott mindenkinek, "kicsiknek, majd a nagyoknak" és ezzel "toxikus légkört teremtett" ahogy az a híradásokban is megjelent.

Újak a régiek ellen: gyakornokfizetések a milliókkal szemben

A dollármédia személyes viszonyait az is feszíti, hogy akik húzzák az igát, vagyis a legfiatalabbak nagyon hiszik és élik a tengerentúli woke-idiotizmus legfrissebb túlkapásait is, ezért ők a legkisebb beszólásra is ugranak, és a humorban sem ismerik már a tréfát.

Igyekeznek mindenben tökéletesen idomulni az LMBTQ-agymosógépezet elvárárásaihoz. A 444 és a Telex is tele van ilyen fiatal arcokkal: "nappal meló, éjjel Auróra" - utalt a szélsőbaloldal törzshelyére a szcénát ismerő beszélgetőpartner.

A BENNFENTES úgy értesült, Magyari Péter távozása mögött ennek ellentetje áll, mégpedig az, hogy Magyarinak a 444 "túl woke lett", mert a portál nagyon agresszívan tolja a progresszív propagandát, nem elválaszthatóan a finanszírozók elvárásaitól, és a fiatal újságírók aktuális divathiedelmeitől.

Ezért Magyarinak sebtiben új állomáshelyet kerestek, mégpedig a VálaszOnline-nál, így az amerikai és a brüsszeli diplomáciai felvilághoz kiváló kapcsolatokkal rendelkező újságírók száma hirtelen egyről a kettőre ugrott az egykori heti válaszosok által gründolt kisméretű lapban.

Magyari gyors átigazolása egyfajta jelzés is a nemzetközi hálózatok felől, hogy mindenhol van megbízható, saját emberük, érdemes ezt az összes szerkesztőségben észben tartani.

A dollármédia fiatal woke-újságíróit persze nemcsak az zavarja, hogy baloldali főnökeik számukra gyakorlatilag jobboldaliak, hanem az is, hogy ötvenesek dorbézolnak a nyakukon milliós fizetésekkel, miközben ők gyakornokfizetésekért güriznek, hiába lett megígérve nekik is a nagyobb pénz.

Ez a leglátványosabban a Telex esetében van így, ahol az Indexből kiszakadó, és önmagának bombaüzletet teremtő szemfüles klikk a lapvezetés élén extra fizetéseket tesz zsebre, miközben a többiek ülnek az ügyeletben, vagy dideregnek a hidegben, hogy elkapjanak egy-egy kormánypárti politikust.

A woke-hívőket azonban nemcsak a rossz fizetések, főnökeik hozzájuk képest maradi nézetei, de az is rendkívül zavarja, hogy miközben ők meglovagolják a progresszív ideológia legújabb hullámait, és azt gondolják, az élet minden színterét, azaz a szerkesztőségeket is ezen elborult szabályok szerint kell berendezni, addig a lapvezetések szemet hunynak, vagy egyenesen támogatják a régi haverok és a "védett emberek" vállalhatatlan tetteit, legyen szó akár a nőket megillető és a dollármédiában sokszor hangsúlyozott egyenjogúság kirívó megsértéséről is.

Vagyis a woke-ideológia híveit az zavarja, hogy a dollármédiában a fennen hangoztatott, és az olvasókon, a magyarokon vitriolos hangvételű cikkekben számon kért elvek nem érvényesek a szerkesztőség "védett" munkatársaira nézve, és ez tapintható feszültségeket okoz. (Persze ez más ágazatokban is igaz, például NGO-knál, mint az Amnesty.)

A Telexben egy fiatal, de már bizonyított női újságíró meghurcolása volt az egyik ilyen eset.

Az ő bűne az volt, hogy szakítani mert a szintén Telex-alkalmazott, önmagára messze földön híres újságírósztárként tekintő barátjával. Az exbarát a szakítást követően a lapvezetést maga mellé állítva és azt felhasználva megtorlásba kezdett, és sikerrel is járt: az exbarátnő fizetését büntetésül - csak mert szakított a Körúton belül rendkívül híres barátjával - radikálisan lecsökkentették, majd a szerkesztőségen belül is elszigetelték.

Minden pénzt az influenszereknek

Úgy hírlik, hogy az amerikaiak az online médiarendszerükkel, eléréseikkel részben elégedettek, részben pedig "átstrukturálás jön".

Ez az "átstrukturálás" az egyik oka annak a frusztrációnak a dollármédiában, hogy egyesekhez a nagy pénzek a baloldal kudarca és az "influenszerkedés" miatt nem érkeznek meg, és ez borítékolja azt is, hogy a jövőben is várhatók személyes konfliktusok. Ezek eredője ugyanígy a pénz lesz.

"Átstrukturálás" alatt pedig azt értik, hogy a kiváló, és már bizonyított Korányi Dávid osztja a pénzek egy részét a jövőben is, de kevesebb jut majd bizonyos médiumoknak, és sokkal több az ellen-Megafon influenszereinek: a jól értesültek azt mondják, influenszerek kellenek a baloldalnak és a finanszírozóknak is, olyanok, mint a megafonosok, akik hatékonyan képesek teríteni a baloldal üzeneteit.

Ennek a rendszernek a kiépítése már el is kezdődött és folynak a tárgyalások a lehetséges szereplőkkel, és zajlik a casting is.
A terv az, értesült a BENNFENTES, hogy Korányi karmesterkedése mellett bejáratott elérésekkel rendelkező influenszereket vesznek meg amerikai pénzből. Elsőként ezeket a bejáratott szereplőket igazolják le.
A legelső kiszemelt pedig nem más, mint Puzsér Róbert, aki az utóbbi időkben nagy erőkkel kereste a progresszív, belvárosi kör kegyeit, miután azok kiutálták maguk közül, és emiatt Puzsér a senkiföldjén botorkálva elszigetelődött. Ősbűne a gyurcsányozás mellett az volt, hogy 2019-ben el mert indulni Karácsony Gergely ellen. Áruló, aki a Fidesz szekerét tolja - tartották róla akkoriban.

Az MZP-hez, Hadházyhoz hasonlóan totálisan összeférhetetlen Puzsér azonban vissza akart kerülni a pikszisbe és a mézesbödön közelébe. Ahogyan sok kormányellenes szereplő rajta kívül, ő is rájött az elmúlt egy évben arra, hogy a feneketlen bőrönd sok-sok dollárköteget rejt, érdemes hát két kézzel nyúlni a bőröndért.

Ezért az utóbbi hónapokban Puzsér - leginkább Schiffer András habzószájú gyalázásával - bebizonyította és megüzente, hogy újra méltó a progresszív belvárosiak és az amerikaiak bizalmára.

És az amerikai baloldal pénzére.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-12-13 | 12:23
Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

 • Egyre többen utasítják el Márki-Zay fantazmagóriáit az Alaptörvény egyszerű többséggel történő érvénytelenítéséről.
 • Korábban Schiffer András ügyvéd is így nyilatkozott, de a HVG-nek most két másik baloldali alkotmányjogász is azt mondta, a radikális lépés káoszt és erőszakot hozna magával.
 • Majtényi László azt mondta, bemondásra nem lehet Polt Pétert vagy az alkotmánybírókat eltávolítani.
 • Szerinte Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff.
Sztori 2021-11-18 | 07:30
A baloldal gőgös tanácsai: el lehet innen menni, lehet kisebb ingatlanba költözni, ki lehet szállni az autóból, lehet kisebb kocsit venni

A baloldal gőgös tanácsai: el lehet innen menni, lehet kisebb ingatlanba költözni, ki lehet szállni az autóból, lehet kisebb kocsit venni

 • Azt gondolnánk, Márki-Zay az egyetlen, aki tőről metszett baloldali politikusként adóemelési tervei közben életmód-tanácsokkal látja el az embereket, hogyan is kellene élni.
 • Márki-Zay ugye azt mondta, lehet rezsit csökkenteni, kevesebb gázt, villanyt, vizet kell használni.
 • A benzinár kormányzati megfékezése kapcsán pedig úgy fogalmazott, nem támogatja az árbefagyasztást, inkább kisebb autót kell venni.
 • Nem ő az első politikus, aki gőgös népnevelésbe kezd akkor, ha adóemelésekről fantáziál.
 • Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Karácsony Gergely, hosszú azoknak a baloldali politikusoknak a sora, akik a politikai elit kényelmes hétköznapjait élik, de az átlagembereknek megüzenik, adjanak le az életszínvonalukból és adózzanak többet, viseljék alázattal a terhek növekedését.
 • Amely terhek legtöbbször ugyanennek a baloldali elitnek az elhibázott döntései miatt emelkednének meg.
Sztori 2021-10-29 | 10:49
Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

 • A hiperpasszív Karácsonynak valahogy semmi sem sikerül.
 • Ha nem sikerül tartani a terveket, tízmilliárdoktól eshet el a Főváros.
Sztori 2021-09-24 | 20:10
Szerdán éjszaka lezúzott egy luxus kupé BMW-t valaki az M3-ason, a kocsiból előválasztási szavazólapok és nagy mennyiségű készpénz került elő

Szerdán éjszaka lezúzott egy luxus kupé BMW-t valaki az M3-ason, a kocsiból előválasztási szavazólapok és nagy mennyiségű készpénz került elő

 • Az autó minden jel szerint Borsodból hozta Budapestre az előválasztási szavazólapokat, de a fekete luxus kupé BMW egy betonelválasztó-elemnek ütközött.
 • A sofőr kirepült a kocsiból, jelenleg is kórházban ápolják.
 • A BENNFENTES a narancs.hu értesüléseire hivatkozva a héten írta meg, hogy Miskolcon 2 000 forintot ajánlgattak helyi romáknak, ha a DK-s jelöltre szavaznak.
 • Ugyancsak a héten robbant ki a botrány, hogy olaszliszkai, a Jobbik által felbérelt kigyúrt roma férfiak Ózdon megakadályozták a választókat, hogy leadják szavazataikat az előválasztáson.
 • Cserébe a Jobbik-médiája, az Alfahir.hu azt hozta nyilvánosságra, hogy ózdi MSZP-sek 2 000 forintot ajánlottak azoknak, akik az MSZP-s jelöltre szavaznak az előválasztáson.
Sztori 2023-01-30 | 15:06
Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

 • Mintha Trump szoros figyelemmel követné a magyar tanártüntetéseket.
Sztori 2022-09-30 | 10:43
Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

 • Megtörte az önként vállalt politikai szilenciumot Angela Merkel.
 • Két napja a néhai Kohl kancellár politikai pályafutását gondozó alapítvány első, bemutatkozó konferenciáján szólalt fel.
 • Merkel méltatta Kohl újraegyesítésért tett erőfeszítéseit, majd nyilvánvalóan a jelenlegi orosz-ukrán háborúra reflektálva azt mondta, az egykori kancellár soha nem tévesztené szem elől a "másnapot".
 • Vagyis azt, hogy az ukrán háború végeztével is lesz Oroszország, létezni fog, mint állam, és ott lesz keleten, Európa háta mögött.
 • Merkelből megszólalt a híres, a németekre jellemző "realpolitik".
 • Kérdés, értik-e mondandóját a morális imperializmust képviselő zöldek, és az általuk sakkban tartott Scholz kancellár.
Sztori 2021-09-06 | 09:43
A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

 • Arról még nincs döntés, mikor dobják piacra ezeket az oltóanyagokat.