Márki-Zay bement a köztévébe és megerősítette, kiképzett magyar katonákat küldene Ukrajnába

Márki-Zay bement a köztévébe és megerősítette, kiképzett magyar katonákat küldene Ukrajnába
  • Emellett többször cáfolt álhírekkel is kampányolt a Kapitány a közmédiában.

Megerősítette Márki-Zay Péter a köztévében, hogy magyar katonákat és fegyvereket küldene az ukrajnai háborúba.

"Az, hogy nem katona, nem kiképzett sorköteles embereknek ki kellene mennie, az hazugság" - mondta Márki-Zay.

Márpedig ez azt jelenti, hogy kiképzett magyar katonákat kiküldene a háborúba, ezzel pedig belesodorná Magyarországot a fegyveres konfliktusba. A baloldali politikus nem először tett háborúpárti nyilatkozatot, de hasonlóan nyilatkozott Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, Fekete-Győr András, Juhász Ferenc, Gyurcsány volt hadügyminisztere és Rónai Sándor DK-s EP-képviselő is.

A köztévé hazudik az Ukrajnában kialakult helyzetről, és arról is, hogy Orbán Viktor kormánya nem fog fegyvereket küldeni a szomszédba, miközben róla azt mondják, ez a célja - hazudta Márki-Zay Péter a köztévében.

Kiemelte: a NATO-tagállamok szállítmányai továbbra is keresztülmennek Magyarországon, sőt repülőgépek is visznek fegyvereket. Boris Johnsonnak ígéretet tett arra a magyar miniszterelnök, hogy ha kell, katonákkal is segítik a csoportosulás munkáját.

(Az utóbbi állítások hazugságok, maguk az érintettek cáfolták ezeket.)

"Amikor én ugyanezt mondtam, akkor abba belemagyarázták a katonaságot. Az, hogy nem katona, nem kiképzett sorköteles embereknek ki kellene mennie, az hazugság" - mondta Márki Zay. 

TEHÁT KIKÉPZETT MAGYAR KATONÁKAT ÉS FEGYVEREKET KÜLDENE UKRAJNÁBA A BALOLDALI POLITIKUS, EZZEL PEDIG BELESODORNÁ AZ ORSZÁGOT A HÁBORÚBA. 

A fegyverek és katonák küldéséről elsőként Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje beszélt a Partizánban. Azt mondta, hogy kész fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnába.

Később beszélt az ATV-ben is erről:

A jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke is azon az állásponton van, ogy magyar katonákat kellene az ukrán frontra küldeni, hiszen "ez a dolguk".

Az országgyűlési képviselő és egyúttal jelölt Ádándon a következő fejtegetésbe bocsátkozott, amit érdemes szó szerint idézni: "Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer' ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta".



A Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője tehát a saját hozzátartozóit nem engedné harcba küldeni, de természetesnek gondolja, hogy a hivatásos katonák feláldozhatók egy háborúban, amelyben sem hazánk, sem a NATO nem érintett. 

Potocskáné Kőrösi Anita beismerése beleillik azon baloldali nyilatkozatok sorába, amely szerint Magyarországnak be kellene lépnie a konfliktusba. Ahogy korábban megírtuk, Fekete-Győr András, a Gyurcsány-lista 5. helyén szereplő volt Momentum-elnök is azt mondta, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába.

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának.



A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor pedig az ATV reggeli műsorában fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt: – Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek. Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot.

A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, így előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat.

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-17 | 11:06
Újabb MigránsTaxi elkapva

Újabb MigránsTaxi elkapva

  • Tata térségében elfogtak egy ukrán férfit, aki tíz migránst szállított autójában.
Bel 2021-08-13 | 18:03
Összeszarják a drogos hajléktalanok Budapestet, Szabó Tímeának erről is a kormány jut eszébe

Összeszarják a drogos hajléktalanok Budapestet, Szabó Tímeának erről is a kormány jut eszébe

  • Nem ám Karácsony Gergely, aki Budapest Főpolgármestere.
Bel 2021-06-09 | 13:48
Ausztria: 81 letartóztatás az összehangolt nemzetközi maffiaellenes akcióban

Ausztria: 81 letartóztatás az összehangolt nemzetközi maffiaellenes akcióban

  • Az évszázad tükkjével sikerült lekapcsolni ezt a rengeteg bűnözőt.
  • Az FBI olyan, "biztonságos" telefonokat juttatott be bűnözői körökbe, amelyekben azok tagjai maradéktalanul megbíztak, azt gondolva, teljesen titkosított az egymás közötti kommunikáció.
  • Csakhogy a vonal végén az FBI volt.
  • Több mint 25 millió telefonhívást és szöveges üzenetet sikerült így visszafejteni.
  • A nyomozás a brutálisan erőszakos nyugat-balkáni bűnözői hálózat felszámolását célozta - világszerte.
  • A határokon átnyúló nyomozás során 18 hónap alatt több mint 800 gyanúsítottat fogtak el több mint 100 országban, és több tonna kábítószert vontak ki a forgalomból.
Bel 2022-02-15 | 12:04
Egy szerb sofőr 18 illegális migránst csempészett

Egy szerb sofőr 18 illegális migránst csempészett

  • A megyei rendőr-főkapitányság rendőrei 2022. február 15-én 8 óra 20 perckor egy magyar honosságú gépkocsit állítottak meg Páli belterületén.
  • A járművet egy 45 éves szerb férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében tizennyolc  – magukat szír és szomáliai állampolgároknak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A járőrök az embercsempészt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.
  • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.
Bel 2022-02-13 | 13:20
A nőkről is lenézően beszél Márki-Zay

A nőkről is lenézően beszél Márki-Zay

  • Dobrevről azt mondta, "női mivolta ellenére" egy tehetséges politikus.
  • Máskor egy vidéki fideszes hölgyről mondta azt, nem tudni, mennyire a saját kútfejéből fejtette meg a keresztrejtvényt.
Bel 2021-05-13 | 13:42
Miközben Németországban és Nyugat-Európában még csak az időseket oltják, idehaza 101 oltóponton zajlik a 16-18 éves fiatalok oltása Pfizerrel

Miközben Németországban és Nyugat-Európában még csak az időseket oltják, idehaza 101 oltóponton zajlik a 16-18 éves fiatalok oltása Pfizerrel

  • 101 oltóponton zajlik csütörtökön a 16-18 év közötti korosztály koronavírus-elleni oltása.
  • Ez nem sikerülhetett volna a kínai és az orosz vakcinák nélkül.
  • Németországban még mindig az időseket és a betegeket oltják, és azokat, akiknek gondozásra szoruló hozzátartozójuk van.
  • A magyar oltási program sikeressége hónapokkal korábban adja vissza a megszokott életünket, mint ahogyan az Nyugat-Európában fog megtörténni.
  • A kínai vakcina pedig - a liberális propagandamédia és a baloldali ellenzék hazug állításaival szemben - igenis hatásos: egyre kevesebb a fertőzött, egyre kevesebben szorulnak kórházi ellátásra, és egyre kevesebben halnak bele a koronavírus-fertőzésbe.
  • Ha a kínai vakcina hatástalan lenne, akkor nem csökkenének ilyen arányban a számok.
Bel 2021-11-01 | 10:15
Márki-Zay megzakkant - szerinte Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc embere

Márki-Zay megzakkant - szerinte Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc embere

  • A Kárpátok Cicerója újabb élő videóval örvendeztette meg a nagyérdeműt vasárnap este.
  • Szerint a "szegény, sötétségben tartott emberek" azok, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes.
  • "Ha van még olyan ostoba ember, aki elhiszi, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, akkor azokat tessék felvilágosítani!" - mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.
  • Majd kijelentette, kampányolni fog azért, hogy az eemberek ne szavazzanak a Kétfarkú Kutyapártra.