Százmilliárdos kormányzati villamosfejlesztéssel harcol Karácsony

Százmilliárdos kormányzati villamosfejlesztéssel harcol Karácsony
 • És közben hazudozik, de ez nem meglepő.

Vitézy szerint olyasmit kér számon a főpolgármester, amit a kollégái beleegyezésével határoztak el.
 
Új videóval jelentkezett szerda délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, amelyben a momentumos Orosz Annával közösen kritizálják a budai fonódó villamoshálózat új, Műegyetem rakparton létesítendő szakaszának terveit.

A videóban Karácsony és Orosz Anna azt nehezményezik, hogy a Kopaszi-gát felé vezető leendő új villamosvonal terveinek megalkotásakor nem érvényesültek eléggé a zöld pontok. Karácsony szerint a Tarlós-féle városvezetés egyik "legnagyobb bűne" az volt, hogy a Kopaszi-gáton folyó beruházás engedélyezésekor nem kötötték ki, hogy hozzá kapcsolódóan a Műegyetem rakparti villamost is meg kell építeni.

A főpolgármester szerint a beruházó tervei használhatatlanok lettek a villamosvonal megépítésére, ezért most újakat kell készíteni, de a városvezetés ezekkel sem elégedett. Orosz Anna a videóban elmondja, hogy amióta fideszes országgyűlési képviselete van Újbudának, a beruházásoknál nem érvényesülnek eléggé a zöld szempontok. Karácsony Gergely és Orosz Anna végső soron azt szeretnék elérni, hogy az új villamosvonal mellé létesüljön egy fasor is a Műegyetem rakpartra.

A poszt alatt kommentben jelentkezett Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki lényegesen máshogy látja a villamosvonal és a zöldítés kérdését, mint ahogy Karácsony azt a videóban bemutatja. Vitézy leszögezi: a tervek a lehető legzöldebbek lettek: a villamospályát ahol csak lehet, fűvel fogják beborítani, és 70 fával kevesebbet is kell kivágni a beruházáshoz, mint amennyiről eredetileg szó volt. Vitézy leírta: összesen 178 új fát is telepítenek majd.

A BFK-vezér ismerteti, hogy a tervezés során a BFK és főváros részéről delegált szakértők koncepcionálisan mindenben egyetértettek, a tervek pedig a városvezetés minden kérését tartalmazzák.

Vitézy Dávid szerint Karácsony azt a benyomást kelti, "mintha nem tudna róla, hogy a tervezésben kollégái hétről hétre végig részt vettek az elmúlt év folyamán".

Vitézy azt is megemlíti, hogy több okból sem lehetséges több fát telepíteni a Műegyetem rakpartra: egyrészt olyan sok parkolóhelyet kellene megszüntetni, ami már a főváros és az önkormányzat számára is elfogadhatatlan lenne, emellett pedig a fővárosi tulajdonú vízművek sem engedélyezte, hogy a rakpart alatt futó főnyomócső és közművek fölé több fát telepítsenek. "Mindezeket Önöknek jeleztük, elmondtuk – azt ígérték, hogy megpróbálják ezt megoldani a felügyeletük alatt álló közműcégeikkel.

Ez azonban nem történt meg, október óta semmilyen megoldást vagy választ nem kaptunk, csak ma Öntől egy Facebook-videót, ahol a terveken kéri számon azt, ami épp a Főváros és cégei kérésére szerepel a terveken úgy, ahogy ma szerepel" – írta Vitézy Dávid Karácsonynak.

Vitézy Dávid azt javasolja Karácsonynak, hogy ha szeretné, hogy megépüljön a villamosvonal, akkor írja alá azokat a tulajdonosi és kezelői hozzájárulásokat, amelyek október óta az asztalán vannak.

"Hangzatos Facebook-videók nyomán ez a villamos nem fog megépülni, csak ha a városvezetés el tudja dönteni, mit szeretne és kiadja a szükséges hozzájárulásokat" – jelentette ki a BFK vezérigazgatója.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-03-30 | 17:41
Márki-Zay elismerte: titkos tárgyalást folytat az ukránokkal

Márki-Zay elismerte: titkos tárgyalást folytat az ukránokkal

 • Korábban fegyverszállítást követelt, majd legutóbb azt mondta, "Támogatjuk, hogy a NATO katonai segítséget nyújtson, persze!"
 • Tehát a baloldal teljesíteni akarja az ukrán elnök minden követelését.
 • Ezzel a baloldal a háborús konfliktusba rángatná Magyarországot.
Botrány 2022-03-02 | 14:00
A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

 • Eddig azt gondolhatta mindenki, hogy csak a baloldal országos vezetői követelik azt, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.
 • A SzegedMa azonban kiszúrt egy beszélgetést, ahol a momentumos Borsik Viktor ismét elmondta, magyar katonákat küldenének az ukrán frontra.
Botrány 2022-01-31 | 17:55
Az Orbán felakasztásáról deliráló óbudai főkertész szerint "feltörték" a Facebookját

Az Orbán felakasztásáról deliráló óbudai főkertész szerint "feltörték" a Facebookját

 • Tombol a baloldali szeretetkampány.
 • Közben Óbuda egykori polgármestere bejelentette, hogy közösség elleni uszítás miatt feljelentést tesz Kerényi-Nagy Viktor ellen.
Botrány 2021-12-13 | 17:07
Karácsony berezelt: megcsapta az üzérkedés és a hűtlen kezelés szele

Karácsony berezelt: megcsapta az üzérkedés és a hűtlen kezelés szele

 • Nagyon megrémült a Főpolgármester, hogy a 14 feljelentés miatt, ami a Városháza-ügyben érkezett, házkutatásokat tartott a rendőrség.
 • Minden bizonnyal azt gondolta, neki annyi a szerepe Budapest élén, hogy vigyorogjon és dacoljon a kormánnyal, több felelőssége nincs is.
Botrány 2021-07-12 | 11:51
Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

 • Az ember, aki egy közlekedési dugóval sem bír el, azt állítja, a "gonosz" kormány ráerőszakolta a kínai oltást a 60 évnél idősebb emberekre.
 • Hazudik, ahogy szokott: Magyarországon a koronavírus elleni vakcina felvétele önkéntes, mindenki szabadon dönthet, beoltatja-e magát.
 • Hazudik azért is, mert ha a kínai vakcina nem lenne hatásos, akkor a 3. hullámot nem sikerült volna letörni.
 • És hazudik azért is, mert az utóbbi hetekben kizárólag oltatlanok haltak meg koronavírus-fertőzésben.