Százmilliárdos kormányzati villamosfejlesztéssel harcol Karácsony

Százmilliárdos kormányzati villamosfejlesztéssel harcol Karácsony
  • És közben hazudozik, de ez nem meglepő.

Vitézy szerint olyasmit kér számon a főpolgármester, amit a kollégái beleegyezésével határoztak el.
 
Új videóval jelentkezett szerda délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, amelyben a momentumos Orosz Annával közösen kritizálják a budai fonódó villamoshálózat új, Műegyetem rakparton létesítendő szakaszának terveit.

A videóban Karácsony és Orosz Anna azt nehezményezik, hogy a Kopaszi-gát felé vezető leendő új villamosvonal terveinek megalkotásakor nem érvényesültek eléggé a zöld pontok. Karácsony szerint a Tarlós-féle városvezetés egyik "legnagyobb bűne" az volt, hogy a Kopaszi-gáton folyó beruházás engedélyezésekor nem kötötték ki, hogy hozzá kapcsolódóan a Műegyetem rakparti villamost is meg kell építeni.

A főpolgármester szerint a beruházó tervei használhatatlanok lettek a villamosvonal megépítésére, ezért most újakat kell készíteni, de a városvezetés ezekkel sem elégedett. Orosz Anna a videóban elmondja, hogy amióta fideszes országgyűlési képviselete van Újbudának, a beruházásoknál nem érvényesülnek eléggé a zöld szempontok. Karácsony Gergely és Orosz Anna végső soron azt szeretnék elérni, hogy az új villamosvonal mellé létesüljön egy fasor is a Műegyetem rakpartra.

A poszt alatt kommentben jelentkezett Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki lényegesen máshogy látja a villamosvonal és a zöldítés kérdését, mint ahogy Karácsony azt a videóban bemutatja. Vitézy leszögezi: a tervek a lehető legzöldebbek lettek: a villamospályát ahol csak lehet, fűvel fogják beborítani, és 70 fával kevesebbet is kell kivágni a beruházáshoz, mint amennyiről eredetileg szó volt. Vitézy leírta: összesen 178 új fát is telepítenek majd.

A BFK-vezér ismerteti, hogy a tervezés során a BFK és főváros részéről delegált szakértők koncepcionálisan mindenben egyetértettek, a tervek pedig a városvezetés minden kérését tartalmazzák.

Vitézy Dávid szerint Karácsony azt a benyomást kelti, "mintha nem tudna róla, hogy a tervezésben kollégái hétről hétre végig részt vettek az elmúlt év folyamán".

Vitézy azt is megemlíti, hogy több okból sem lehetséges több fát telepíteni a Műegyetem rakpartra: egyrészt olyan sok parkolóhelyet kellene megszüntetni, ami már a főváros és az önkormányzat számára is elfogadhatatlan lenne, emellett pedig a fővárosi tulajdonú vízművek sem engedélyezte, hogy a rakpart alatt futó főnyomócső és közművek fölé több fát telepítsenek. "Mindezeket Önöknek jeleztük, elmondtuk – azt ígérték, hogy megpróbálják ezt megoldani a felügyeletük alatt álló közműcégeikkel.

Ez azonban nem történt meg, október óta semmilyen megoldást vagy választ nem kaptunk, csak ma Öntől egy Facebook-videót, ahol a terveken kéri számon azt, ami épp a Főváros és cégei kérésére szerepel a terveken úgy, ahogy ma szerepel" – írta Vitézy Dávid Karácsonynak.

Vitézy Dávid azt javasolja Karácsonynak, hogy ha szeretné, hogy megépüljön a villamosvonal, akkor írja alá azokat a tulajdonosi és kezelői hozzájárulásokat, amelyek október óta az asztalán vannak.

"Hangzatos Facebook-videók nyomán ez a villamos nem fog megépülni, csak ha a városvezetés el tudja dönteni, mit szeretne és kiadja a szükséges hozzájárulásokat" – jelentette ki a BFK vezérigazgatója.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-03-09 | 18:31
Tiszták koalíciója: garázdaságért ítélték el korábban a DK-s Barkóczkit

Tiszták koalíciója: garázdaságért ítélték el korábban a DK-s Barkóczkit

  • Egy nő sérelmére követte el a bűncselekményt, több férfi tettestársával együtt.
  • Jelenle ő a rákospalotai baloldali jelölt, Gyurcsány és Márki-Zay embere.
Botrány 2021-06-24 | 17:48
Holland miniszterelnök: Térdre, magyarok

Holland miniszterelnök: Térdre, magyarok

  • Szivárványos zászló alatt tartott interjút Hollandia miniszterelnöke a magyar pedofilellenes jogszabályról.
  • Orbán Viktor a nemzetközi érdeklődés kapcsán közölt egy Facebook videót.
Botrány 2022-03-11 | 15:10
A főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt

A főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt

  • A nyomozó főügyészség pénteken kutatást és lefoglalást végzett Tóth Csabát érintően, majd gyanúsítottként hallgatta ki a szocialista országgyűlési képviselőt - közölte a főügyészség.
Botrány 2022-03-31 | 11:54
Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt

Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt

  • Abban a kerületben, ahol Sanyi nem olyan karót nyelt, és ahol Patek Gábor elhencegte, hogy ingatlanfejlesztésekből kanyarítanak ki maguknak lakásokat.
Botrány 2021-11-12 | 10:17
Karácsony vergődése a hazugságspirálban - újabb videóval jelentkezett Anonymus

Karácsony vergődése a hazugságspirálban - újabb videóval jelentkezett Anonymus

  • A maszkos alak ismét cáfolja Karácsony hazudozásait.
  • Kellemetlen ez a Főpolgármesternek és a propagandamédiájának is.
  • Nem tavaly, hanem idén májusban is tárgyaltak a Városháza eladásáról.
  • Minderről tudott Karácsony is, vagyis ismét hazudott a Főpolgármester.
  • Karácsonynak valószínűleg egyetlen igaz másodperc sincs az életben.
Botrány 2021-11-28 | 13:14
Az ellenzéki cselédmédia óriásit hazudott Kövér beszédéről

Az ellenzéki cselédmédia óriásit hazudott Kövér beszédéről

  • Olyan gondolatokat adtak a szájába, amiket nem mondott el.