Százmilliárdos kormányzati villamosfejlesztéssel harcol Karácsony

Százmilliárdos kormányzati villamosfejlesztéssel harcol Karácsony
  • És közben hazudozik, de ez nem meglepő.

Vitézy szerint olyasmit kér számon a főpolgármester, amit a kollégái beleegyezésével határoztak el.
 
Új videóval jelentkezett szerda délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, amelyben a momentumos Orosz Annával közösen kritizálják a budai fonódó villamoshálózat új, Műegyetem rakparton létesítendő szakaszának terveit.

A videóban Karácsony és Orosz Anna azt nehezményezik, hogy a Kopaszi-gát felé vezető leendő új villamosvonal terveinek megalkotásakor nem érvényesültek eléggé a zöld pontok. Karácsony szerint a Tarlós-féle városvezetés egyik "legnagyobb bűne" az volt, hogy a Kopaszi-gáton folyó beruházás engedélyezésekor nem kötötték ki, hogy hozzá kapcsolódóan a Műegyetem rakparti villamost is meg kell építeni.

A főpolgármester szerint a beruházó tervei használhatatlanok lettek a villamosvonal megépítésére, ezért most újakat kell készíteni, de a városvezetés ezekkel sem elégedett. Orosz Anna a videóban elmondja, hogy amióta fideszes országgyűlési képviselete van Újbudának, a beruházásoknál nem érvényesülnek eléggé a zöld szempontok. Karácsony Gergely és Orosz Anna végső soron azt szeretnék elérni, hogy az új villamosvonal mellé létesüljön egy fasor is a Műegyetem rakpartra.

A poszt alatt kommentben jelentkezett Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki lényegesen máshogy látja a villamosvonal és a zöldítés kérdését, mint ahogy Karácsony azt a videóban bemutatja. Vitézy leszögezi: a tervek a lehető legzöldebbek lettek: a villamospályát ahol csak lehet, fűvel fogják beborítani, és 70 fával kevesebbet is kell kivágni a beruházáshoz, mint amennyiről eredetileg szó volt. Vitézy leírta: összesen 178 új fát is telepítenek majd.

A BFK-vezér ismerteti, hogy a tervezés során a BFK és főváros részéről delegált szakértők koncepcionálisan mindenben egyetértettek, a tervek pedig a városvezetés minden kérését tartalmazzák.

Vitézy Dávid szerint Karácsony azt a benyomást kelti, "mintha nem tudna róla, hogy a tervezésben kollégái hétről hétre végig részt vettek az elmúlt év folyamán".

Vitézy azt is megemlíti, hogy több okból sem lehetséges több fát telepíteni a Műegyetem rakpartra: egyrészt olyan sok parkolóhelyet kellene megszüntetni, ami már a főváros és az önkormányzat számára is elfogadhatatlan lenne, emellett pedig a fővárosi tulajdonú vízművek sem engedélyezte, hogy a rakpart alatt futó főnyomócső és közművek fölé több fát telepítsenek. "Mindezeket Önöknek jeleztük, elmondtuk – azt ígérték, hogy megpróbálják ezt megoldani a felügyeletük alatt álló közműcégeikkel.

Ez azonban nem történt meg, október óta semmilyen megoldást vagy választ nem kaptunk, csak ma Öntől egy Facebook-videót, ahol a terveken kéri számon azt, ami épp a Főváros és cégei kérésére szerepel a terveken úgy, ahogy ma szerepel" – írta Vitézy Dávid Karácsonynak.

Vitézy Dávid azt javasolja Karácsonynak, hogy ha szeretné, hogy megépüljön a villamosvonal, akkor írja alá azokat a tulajdonosi és kezelői hozzájárulásokat, amelyek október óta az asztalán vannak.

"Hangzatos Facebook-videók nyomán ez a villamos nem fog megépülni, csak ha a városvezetés el tudja dönteni, mit szeretne és kiadja a szükséges hozzájárulásokat" – jelentette ki a BFK vezérigazgatója.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-06-30 | 15:46
A Miss Nevada győztese egy férfi

A Miss Nevada győztese egy férfi

  • Ő az első transznemű nő (értsd átoperált férfi), aki megnyerte a Miss Nevada USA szépségversenyt.
Botrány 2022-03-01 | 14:40
A vallomás szerint újabb szocialista tartotta a markát a kenőpénzért

A vallomás szerint újabb szocialista tartotta a markát a kenőpénzért

  • Baja Ferenc, a szocialisták régi embere is tartotta a markát a zsetonért.
Botrány 2022-03-12 | 18:28
Z. Kárpát is szeret "integetni"

Z. Kárpát is szeret "integetni"

  • Benácult, karlendített, röhögött, de már megváltozott.
Botrány 2021-07-20 | 16:51
A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"

A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"

  • Már az elején halálos lövést kapott a kémsztori.
  • A Telex úgy terítette a kémsztorit, hogy közben elsimerte, Gémesi kollégájának telefonszáma nem egyezik az állítólag lehallgatott telefonszámmal.
Botrány 2022-02-17 | 20:07
Kiakadtak a vakok, hogy Márki-Zay rajtuk viccelődött

Kiakadtak a vakok, hogy Márki-Zay rajtuk viccelődött

  • Tréfás kedvében volt a bolondgombát majszoló baloldali Messiás, mert egyszerre sikerült belerúgnia a vakokba és a feketékbe is.
Botrány 2021-09-06 | 18:46
NAV: költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak Cseh Katalin ügyében

NAV: költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak Cseh Katalin ügyében

  • Hivatalosan is megerősítette a Demokratának a NAV, hogy költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak Cseh Katalin ügyében.