Kisgyerekeket szexualizál egy kijevi cég a "glamour" fotói készítésekor

Kisgyerekeket szexualizál egy kijevi cég a "glamour" fotói készítésekor
 • A kijevi "művészeti projekt", a Gorsad beszállítója olyan nagy nevű nyugati magazinoknak, mint a Vogue, L'officel, a Numero, a Liberation, a Dazed magazin.
 • Twitteren a felhasználók azt kérdezgetik, hogy lehet ez legális a divatiparban?

Balenciaga-gate 2.0: A Gorsad Kyiv ukrán cég pedofíliát és gyermekbántalmazást ábrázol azzal, hogy zavaró képeket készít fotográfiai projektekhez - írja az EvieMagazine.

Ha azt hitte, hogy a "Balenciaga-gate" véget ért, gondolja újra. Egy alternatív fotózásra szakosodott ukrajnai cég olyan tartalmakat gyárt, amelyek a gyermekek szexualizálását és bántalmazását elbűvölőnek tálalja.

*Kérem, vegye figyelembe, hogy ez a cikk felkavaró képeket tartalmaz. 18 éves és idősebb olvasóknak ajánlott.

Kiskorúakról készült zavaró fotók kezdtek el keringeni az interneten, miután a felhasználók felfedeztek egy Instagram-fiókot, amely tele van nem megfelelő képekkel. A szóban forgó fiók tulajdonosa a @grsdkyiv, és a Gorsad Kyiv nevű céghez tartozik. A fotóik többségén kisgyerekeket ábrázolnak, akiket bántalmaznak.
A Balenciaga-gate: A botrány november 16-án tört ki, mikor a Balenciaga útjára indította a Balenciaga Gift Shop névre hallgató kampányát.

A kampányban hat gyerek szerepelt, mindegyikük egy-egy plüssmackó formájú táskát fog a képeken. Csakhogy a macik nagyon nem úgy néznek ki, mint amit szívesen odaadnánk egy kisgyerek kezébe: fekete monokli a szemük körül, a bundájuk tépett, és nem mellesleg necc pólóba és bőr hámba bújtatták őket; a fotó többi részén pedig borospoharak és egyéb (nagyon is felnőtteknek szóló) ajándéktárgyak hevertek a gyerekek körül.

Nem sokkal a Gift Shop kampány posztolása után óriási felháborodás tört ki, hiszen a képek gyerekeket állítottak összefüggésbe BDSM-kellékekre emlékeztető tárgyakkal.

Az EvieMagazine ehhez a botrányhoz hasonlítja a kijevi fotóstúdió "alkotásait", ahol gyerekeket ábrázolnak erősen szeuxalizált formában.

Az alábbiakban két kisfiúról készült fotó látható, akiknek a feje műanyag zacskókban van. Van egy másik kép egy ágyban fekvő kislányról, akin egy fojtószalag van, egy másik kiskorú pedig egy lánccal a nyakában látható.

A hivatalos honlapjuk szerint a Gorsad egy kijevi székhelyű "művészekből álló trió", amit Masha Romaniuk, Ulik Romaniuk és Vitya Vasylie lkot. Ők "az alternatív fotográfiára és a provokatív videóra specializálódtak", és munkáik "főként a fiatalságra, az érzésekre és a szexualitásra összpontosítanak, azok minden sajátosságával és furcsaságával együtt". Gyakran dolgoznak együtt divatkiadványokkal.

Ügyfeleik között szerepel a TTSWTRS, Litkovskaya, Luxoptica, Skim milk LA, Tender and Dangerous, HOOD BY AIR, Alan Badoev, Max Barskih, Ariel Pink, Dazed magazin, Desillusion Skatebording és Cashbroke. Gorsad munkái olyan nagy magazinokban jelentek meg, mint a Vogue, L'officel, Numero, Liberation, Dazed magazin, Kapital-noviny, I-D, Vice, Dust, Tush, Trip mag, Tissue Mag, S Mag, stb.

Egy felhasználó, @itsnatlydenise, az Instagramon fedezte fel néhány másik munkájukat. Gorsad megosztott egy képet, amire büszkék voltak, és nem más, mint a Vogue választotta ki. Egy törékeny kiskorút ábrázolt, aki szinte meztelenül fekszik az ágyban, térdeit a mellkasához szorítva.

Más képeik sokkal szemléletesebbek voltak. Volt egy olyan képük, amelyen két kiskorú férfi bámulja valaki ágyékát. Egy másik fényképen két kiskorú nyalókát nyalogatott.

A Numero által a Gorsadról írt, egyik címlapon a durva fordítás szerint: "Az ukrán ifjúság romlott ártatlansága a Gorsad kollektíva szeme által".

Az ukrán jogrendszer jelenleg nem rendelkezik a "prostitúció" és a "gyermekprostitúció" egyértelmű meghatározásával.

Ez azt jelenti, hogy az ország szigorú büntetéseket szab ki a gyermekek kereskedelmi célú szexmunkában való részvételére, de a klienseket jellemzően nem vonják felelősségre. Ennek eredményeképpen az áldozattá vált gyermekek maguk válnak felelőssé a saját bántalmazásukért és kizsákmányolásukért.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-03-02 | 14:00
A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

 • Eddig azt gondolhatta mindenki, hogy csak a baloldal országos vezetői követelik azt, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.
 • A SzegedMa azonban kiszúrt egy beszélgetést, ahol a momentumos Borsik Viktor ismét elmondta, magyar katonákat küldenének az ukrán frontra.
Botrány 2021-08-04 | 15:06
Habzsidőzsi: egy magyar átlagfizetésébe került Tüttő tengeri lovaglása egy alkalommal

Habzsidőzsi: egy magyar átlagfizetésébe került Tüttő tengeri lovaglása egy alkalommal

 • Közben főnöke, Karácsony Gergely azzal kampányol, ő majd a kiváltságos 1 százalék helyett a többséget, a 99 százalékot képviseli.
 • Ehhez minden jel szerint megfelelő munkatársakat választott.
 • A budapesti vagyonkezelésért felelős főpolgármester-helyettes - ha csak egyetlen alkalommal lovagolt a habokban - 216 000 forintot költött a görög tengernél a lovaglós hobbyjára.
Botrány 2021-07-16 | 11:30
Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

Karácsony a dugókkal nem bír leszámolni, ezért toporzékolva hazudozik tovább

 • Miután a miniszterelnök bejelentette, hogy augusztus 1-től elérhető a 3. oltás, Karácsonynak 2 órába telt reagálni kedvenc munkahelyén, a Facebookon.
 • Továbbra is hazudozik a védettségről, és toporzékolva követelőzik.
Botrány 2021-07-29 | 16:32
Deutsch: "akasztják a hóhért", Cseh Katalin lelepleződött

Deutsch: "akasztják a hóhért", Cseh Katalin lelepleződött

 • A Fidesz Európai Parlamenti képviselője bejelentette, hogy az OLAF-hoz furdulnak Cseh Katalin céges ügyei miatt, mert az felveti az európai uniós forrásokkal történő csalás gyanúját.
Botrány 2022-01-31 | 17:55
Az Orbán felakasztásáról deliráló óbudai főkertész szerint "feltörték" a Facebookját

Az Orbán felakasztásáról deliráló óbudai főkertész szerint "feltörték" a Facebookját

 • Tombol a baloldali szeretetkampány.
 • Közben Óbuda egykori polgármestere bejelentette, hogy közösség elleni uszítás miatt feljelentést tesz Kerényi-Nagy Viktor ellen.
Botrány 2021-09-25 | 14:49
Hangfelvétel: ajándékcsomagot osztogatnak az előválasztóknak, ha az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóra és Karácsony Gergelyre szavaznak

Hangfelvétel: ajándékcsomagot osztogatnak az előválasztóknak, ha az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóra és Karácsony Gergelyre szavaznak

 • Ez már a sokadik csalásgyanús eset az előválasztáson: egy hangfelvétel szerint csomagokat osztogatnak Püspökladányban az embereknek, hogy Bangónéra, és az MSZP miniszterelnök-jelöltjére, vagyis Karácsony Gergelyre szavazzanak.
 • A képviselőnőről köztudott, hogy közel 20 év fővárosi politizálás után kullogott haza szülőföldjére, miután Csepelen kikapott egyéni jelöltként.
 • Ahogyan az is ismert, nem ez az első botránya: korábban lepatkányozta a fideszes választókat, 2004 decemberében pedig plakátarca volt a határon túli magyarok ellen uszító gyurcsányi kampánynak.
 • A BENNFENTES a héten megírta: Ózdon az MSZP-s gyanú szerint a Jobbik által felbérelt roma nehézfiúk akadályozták, hogy az előválasztók az MSZP-s jelöltre szavazzanak.
 • Jobbikos médiumok szerint viszont 2 000 forintot ígértek az MSZP-sek a romáknak egyetlen szavazatért Ózdon.
 • A narancs.hu értesülései szerint Miskolcon a DK szervezetten, autókkal szállította a szavazókat az előválasztási sátorhoz, ahol Dobrevre kellett volna szavazniuk, szintén 2 000 forintos tarifáért.
 • Pestszentlőrincen pedig 5000 forintos karácsonyi ajándékutalványt ígérgettek az időseknek, ha elmennek szavazni az előválasztásra, és a DK-s önkormányzattól kiküldtek egy Kunhalmi Ágnest lejárató emailt.
 • És ott van még a szerda éjszaka az M3-as autópályán totálkárosra tört fekete luxus kupé BMW esete, melyből előválasztási szavazólapok és nagy mennyiségű készpénz került elő.
Botrány 2021-08-25 | 21:26
Egyszerűen kinevette Karácsony azt az autóst, aki a dugókra panaszkodott neki

Egyszerűen kinevette Karácsony azt az autóst, aki a dugókra panaszkodott neki

 • Baloldali együttérzés a gyakorlatban.
 • Egy stábtagja pedig beszólt az elégedetlenkedőnek, hogy szálljon ki a kocsiból.
 • Miközben az összes léhűtő, mihaszna, Budapest vezetésével megbízott csinovnyikot autóval hurcolják mindenhová.
 • Ez a zavart heherészés és a stábtag beszólása arra közvetett bizonyíték, hogy sem Karácsony, sem pedig a stábja nem bírja a nyomást és a stresszt.
 • Mindez nem lehet véletlen: a HVG és a BENNFENTES is megírta korábban, Karácsony azt képzelte, begaloppol a győzelembe.
 • Ehelyett gyakorlatilag szétesett és összeomlott a kampánya, ami mára nem más csupán, csak egy kínos vesszőfutás.