Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik

Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik
 • A Főpolgármester megint áldozatpózba vágta magát, ahogy azt szokta, mert szerinte minden, ami Anonymus hangfelvételén elhangzik, az rágalom, és a városvezetés senkit nem ismer a videóban nevesítettek közül.
 • Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

Abszurd sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kedden a városháza dísztermében, ahol ő maga és helyettese megfenyegette a sajtót: ha egyáltalán közzé merik tenni a titokban felvett beszélgetést, amelyet ma reggel kapott meg több szerkesztőség, akkor pereket indítanak. Mindemellett két büntetőfeljelentést is tettek.

A felvételeken elhangzottakat valótlanságnak nevezte Karácsony és helyettese, ám a telekeladás megtörténtéről és Tordai Csaba szerepéről szóló részek valóságtartalmát megerősítették.

Perrel fenyegetőzött és zavarodottan, ideges hangulatban magyarázkodott Karácsony Gergely a Városháza-gate kapcsán kedden nyilvánosságra került legfrissebb hangfelvétel miatt.

Ebben Gansperger Gyula, a volt Wallis-vezér egy ismeretlennek beszélt arról, hogy jutalékos rendszert működtet a Városháza vezetése az ingatlaneladások kapcsán, amelyekből Berki Zsoltnak és Berki Józsefnek jut pénz, amelyet Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek osztanak vissza.A főpolgármester aljas politikai támadásnak nevezte a hangfelvételen elhangzottakat és az erről szóló cikkeket. Szerinte teljes mértékben valótlan rágalmak hangoztak el a hanganyagokban, amit törvénysértő módon hoztak nyilvánosságra, ezért büntetőfeljelentést tesznek – egyet Karácsony, egyet pedig Kiss Ambrus.

Gansperger Gyula személyét igyekeztek jobbra tolni, mondván az üzletember 2001-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. Elnök-vezérigazgatója volt, még az első Orbán-kormány alatt. Arról már inkább hallgattak, hogy később Bajnai Gordonnal ápolt szoros kapcsolatot az üzletember, és a Wallis cégcsoport élén váltották egymást.

A főpolgármester állította: soha nem találkozott a városvezetés Ganspergerrel és a felvételen említett Berkiékkel sem. Kiss Ambrus indulatosan azt mondta: a felvételen beszélő személyeket nem ismeri, nem találkozott velük, a vádakat visszautasítja, és rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz. Tagadta azt is, hogy jutalékrendszert működtetett volna – mint az a felvételeken elhangzott.

– Nincs semmilyen elszámolni valója senkinek velem, és nem vagyok semmilyen kapcsolatban Berki Józseffel. Minden sajtótermékkel szemben, akik ezt leközölték ezt, sajtóhelyreigazítási pert indítok – hangoztatta a főpolgármester-helyettes.

A nyilvánosságra került felvételeken az hangzott el, hogy Bajnai Gordon ex-miniszterelnök ajánlotta Karácsony figyelmébe Tordai Csabát, a főpolgármester jogi főtanácsadóját, és Kiss Ambrust. Karácsony ezt tagadta, és azt a kérdést is feltette, hogy ha így történt volna, akkor ez jelent-e bármit?

Tény: Gansperger, akit állítólag nem ismer Karácsony, Bajnai Gordont váltotta a Wallis élén, amikor a politikust kormányfővé nevezték ki, Bajnai pedig Karácsony közeli szövetségese, így a kapcsolat lehetősége adott. A Mediaworks Hírcentrum riporterének kérdésére, hogy lesz-e bármi következménye az ügynek, annyit felelt: "feljelentjük önöket, a bíróságon fogunk találkozni, és maguk sok pénzt fognak fizetni, ha nem igazítják helyre a hazug cikkeiket".

Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

A főpolgármester arra hivatkozva utasította el egy vizsgálótestület felállítását, hogy szerinte a felvételen elhangzott kijelentések "valótlanok".

A főpolgármester többször is tagadta, hogy a fővárosi vezetésnek lenne bármilyen kapcsolata Gansperger Gyulával vagy Berkiékkel, ám ehhez képest korábban Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője tárgyalt az említett üzletemberekkel, amelyről szintén nyilvánosságra került egy hangfelvétel. A téma a városháza eladása volt, Barts pedig azt mondta, hogy a fővárosi vezetés rábólintott az ügyletre.

Adódik a kérdés, hogy Karácsonyék akkor tényleg nem tudták-e, hogy fővárosi vagyonkezelő igazgatója kivel tárgyalt, és valóban nem ismerték-e ezeket az embereket?

– A főváros vezetése semmilyen ingatlanbefektetői csoporttal vagyongazdálkodási kérdésekben nem tárgyal – mondta Karácsony. Hozzátette: Barts J. Balázs szerinte az előző főpolgármester-helyettessel, Bagdi Gáborral egyeztetett a Berkiékkel való tárgyalásokról.

A főpolgármester elmondta, hogy a Bécsi úti a telek eladása, amely a felvételeken szóba került, hosszú évek óta előkészített folyamat volt és egy fontos beruházás fog megvalósulni az értékesítés révén.

– A vevő egy multinacionális cég száz százalékban Magyarországon levő válallata, semmilyen közvetítő ebben az ügyben nem járt el – emelte ki.

Karácsony többször is elmondta, hogy Gansperger Gyula minden, a felvételen elhangzott állítása a felvételen hamis.

Ehhez képest újságírói kérdésre elismerte, hogy a felvételeken említett Tordai Csaba, amellett, hogy vagyongazdálkodási cég igazgatótanácsi elnöke, valóban a főpolgármester jogi főtanácsadója – mint az a beszélgető felek között is szóba került.

Azon kérdésre, hogy tervez-e lemondani, Karácsony Gergely megköszönte a részvételt a sajtótájékoztatón, majd helyetteseivel együtt elhagyta a városháza dísztermét.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-11-29 | 13:45
Jakab annyira felsült az ingatlansztorikkal, hogy egy három éve elhunyt fideszes képviselők lakásbérleti szerződéseivel akar visszavágni

Jakab annyira felsült az ingatlansztorikkal, hogy egy három éve elhunyt fideszes képviselők lakásbérleti szerződéseivel akar visszavágni

 • A politikában a pitiség és az agresszió rossz párosítás.
 • Hiába bukott le a kabinetfőnökével egy, a Jobbik által bérelt lakásban, és hiába bukott le a lakásbérletével, amit az Országgyűlés fizet neki, de nem ott tartózkodik, Jakab fideszezéssel van elfoglalva.
Botrány 2021-07-21 | 12:01
Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

 • Vasárnap és hétfőn egy-egy Anonymous-videót tettünk közzé a bennfentes.neten, amelyben az álarcos alak nagy leleplezést ígért.
 • Szerkesztőségünk a kapott infók alapján összerakta a képet: Cseh Katalin az a magyar politikus, akinek cége és a céghálójába tartozó vállalatok összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatást vettek fel.
 • A momentumos EP-képviselő Cseh azzal védekezett, hogy nincs cégháló, csak egy ipari parkba vannak bejegyezve a cégek.
 • A Pesti Srácok kinyomozta: mégis van cégháló, egyszerre váltanak telephelyet az ügyben érintett cégek.
Botrány 2021-10-06 | 13:50
A tömegközlekedést is letérdeltette Karácsony azt követően, hogy a budapesti autós közlekedést tönkretette

A tömegközlekedést is letérdeltette Karácsony azt követően, hogy a budapesti autós közlekedést tönkretette

 • Minden nagyobb hírportálon vezető anyag, hogy Budapesten a tömegközlekedés is elesett.
 • Nem jártak a 4-6 vonalán a villamosok, a pótlóbuszok késtek, TAXI-t nem lehetett találni.
 • És mivel foglalkozik eközben Karácsony Gergely, Budapestért meválasztott főpolgármestere?
 • A bohózatba fulladó ellenzéki előválasztáson belüli személyes taktikázással.
Botrány 2021-07-12 | 11:29
Pikáns igazságügyi botrány Németországban: Merkel kancellár vacsorázni hívta azokat az alkotmánybírókat, akik nemsoká ellene hoznak majd ítéletet

Pikáns igazságügyi botrány Németországban: Merkel kancellár vacsorázni hívta azokat az alkotmánybírókat, akik nemsoká ellene hoznak majd ítéletet

 • Vádlottak és bírák a tárgyalás előtt ismerkednek? Ez megengedett? - teszi fel a kérdést a BILD.
Botrány 2022-01-18 | 15:21
Álmaiban Amerika visszainteget: milliárdos telke van Floridában Karácsony és Gyurcsány emberének

Álmaiban Amerika visszainteget: milliárdos telke van Floridában Karácsony és Gyurcsány emberének

 • Hamarosan egy reneszánsz villát épít Mártha Imre az óceánhoz közel.
 • Mindeközben Karácsony és Jámbor András, a budapesti újbaloldal kirakatfiúi az aluljárókban gyűjtik az aláírásokat a luxusbaloldalnak.
Botrány 2021-09-29 | 12:01
A DK offshore-os jelöltje minden ősi szakmához közel került

A DK offshore-os jelöltje minden ősi szakmához közel került

 • Az offshore-botrányban vergődő Ráczné Földi Judit sztriptízbár-üzemeltetésből váltott a politikára.
 • A DK gyakran tiltakozik a "nők tárgyiasítása" ellen.
 • Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes például tavaly épp erre hivatkozva kezdeményezte a szexistának ítélt plakátok betiltását Budapesten. 
Botrány 2021-05-14 | 06:01
BIG TECH kettős mérce: a Hamász legfontosabb terroristavezérei a Twitteren szítják az Izrael elleni erőszakot, miközben Trump elnök véglegesen ki van tiltva a platformról

BIG TECH kettős mérce: a Hamász legfontosabb terroristavezérei a Twitteren szítják az Izrael elleni erőszakot, miközben Trump elnök véglegesen ki van tiltva a platformról

 • A Hamász Politikai Iroda elnöke és Ismail Haniyeh, a Gázai övezet tényleges vezetője a Twitter segítségével többek között a gyermek vértanúkat dicsőíti.
 • Egy azóta már törölt Twitter-bejegyzésben Haniyeh ünnepelte a bombázást Tel-Avivban.
 • Egy másik, azóta szintén törölt internetes bejegyzésében Haniyeh azt mondta: "Ha Isten úgy akarja, megállítják a rövid hatótávolságú rakétáinkat, hogy nagy hatótávolságú rakétákat használjunk" Izrael megtámadásához.
 • A Hamász második parancsnokaként számon tartott Mousa Mohammed Abu Marzook szintén a Twitter segítségével ösztönzi az Izrael elleni erőszakot több mint 360 000 követőjének: "Ne élj együtt a megszállással".
 • Angolul mindkét vezető kinyilvánította a Twitteren, hogy a puszta kezektől a rakétákig mindent felhasználnak, hogy megvédjék a [palesztin] embereket és a jogaikat.
 • Más globális vezetők muzulmán vezetők, köztük Khamenei iráni ajatollah is, szintén a Twitter segítségével ösztönzik követőket az Izrael elleni harcra.
 • Januárban Trumpot végleg eltiltották a közösségi média-óriás használatától "a további erőszakos uszítás veszélye miatt" - állt akkor a Twitter közleményében.