Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik

Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik
  • A Főpolgármester megint áldozatpózba vágta magát, ahogy azt szokta, mert szerinte minden, ami Anonymus hangfelvételén elhangzik, az rágalom, és a városvezetés senkit nem ismer a videóban nevesítettek közül.
  • Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

Abszurd sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kedden a városháza dísztermében, ahol ő maga és helyettese megfenyegette a sajtót: ha egyáltalán közzé merik tenni a titokban felvett beszélgetést, amelyet ma reggel kapott meg több szerkesztőség, akkor pereket indítanak. Mindemellett két büntetőfeljelentést is tettek.

A felvételeken elhangzottakat valótlanságnak nevezte Karácsony és helyettese, ám a telekeladás megtörténtéről és Tordai Csaba szerepéről szóló részek valóságtartalmát megerősítették.

Perrel fenyegetőzött és zavarodottan, ideges hangulatban magyarázkodott Karácsony Gergely a Városháza-gate kapcsán kedden nyilvánosságra került legfrissebb hangfelvétel miatt.

Ebben Gansperger Gyula, a volt Wallis-vezér egy ismeretlennek beszélt arról, hogy jutalékos rendszert működtet a Városháza vezetése az ingatlaneladások kapcsán, amelyekből Berki Zsoltnak és Berki Józsefnek jut pénz, amelyet Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek osztanak vissza.



A főpolgármester aljas politikai támadásnak nevezte a hangfelvételen elhangzottakat és az erről szóló cikkeket. Szerinte teljes mértékben valótlan rágalmak hangoztak el a hanganyagokban, amit törvénysértő módon hoztak nyilvánosságra, ezért büntetőfeljelentést tesznek – egyet Karácsony, egyet pedig Kiss Ambrus.

Gansperger Gyula személyét igyekeztek jobbra tolni, mondván az üzletember 2001-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. Elnök-vezérigazgatója volt, még az első Orbán-kormány alatt. Arról már inkább hallgattak, hogy később Bajnai Gordonnal ápolt szoros kapcsolatot az üzletember, és a Wallis cégcsoport élén váltották egymást.

A főpolgármester állította: soha nem találkozott a városvezetés Ganspergerrel és a felvételen említett Berkiékkel sem. Kiss Ambrus indulatosan azt mondta: a felvételen beszélő személyeket nem ismeri, nem találkozott velük, a vádakat visszautasítja, és rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz. Tagadta azt is, hogy jutalékrendszert működtetett volna – mint az a felvételeken elhangzott.

– Nincs semmilyen elszámolni valója senkinek velem, és nem vagyok semmilyen kapcsolatban Berki Józseffel. Minden sajtótermékkel szemben, akik ezt leközölték ezt, sajtóhelyreigazítási pert indítok – hangoztatta a főpolgármester-helyettes.

A nyilvánosságra került felvételeken az hangzott el, hogy Bajnai Gordon ex-miniszterelnök ajánlotta Karácsony figyelmébe Tordai Csabát, a főpolgármester jogi főtanácsadóját, és Kiss Ambrust. Karácsony ezt tagadta, és azt a kérdést is feltette, hogy ha így történt volna, akkor ez jelent-e bármit?

Tény: Gansperger, akit állítólag nem ismer Karácsony, Bajnai Gordont váltotta a Wallis élén, amikor a politikust kormányfővé nevezték ki, Bajnai pedig Karácsony közeli szövetségese, így a kapcsolat lehetősége adott. A Mediaworks Hírcentrum riporterének kérdésére, hogy lesz-e bármi következménye az ügynek, annyit felelt: "feljelentjük önöket, a bíróságon fogunk találkozni, és maguk sok pénzt fognak fizetni, ha nem igazítják helyre a hazug cikkeiket".

Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

A főpolgármester arra hivatkozva utasította el egy vizsgálótestület felállítását, hogy szerinte a felvételen elhangzott kijelentések "valótlanok".

A főpolgármester többször is tagadta, hogy a fővárosi vezetésnek lenne bármilyen kapcsolata Gansperger Gyulával vagy Berkiékkel, ám ehhez képest korábban Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője tárgyalt az említett üzletemberekkel, amelyről szintén nyilvánosságra került egy hangfelvétel. A téma a városháza eladása volt, Barts pedig azt mondta, hogy a fővárosi vezetés rábólintott az ügyletre.

Adódik a kérdés, hogy Karácsonyék akkor tényleg nem tudták-e, hogy fővárosi vagyonkezelő igazgatója kivel tárgyalt, és valóban nem ismerték-e ezeket az embereket?

– A főváros vezetése semmilyen ingatlanbefektetői csoporttal vagyongazdálkodási kérdésekben nem tárgyal – mondta Karácsony. Hozzátette: Barts J. Balázs szerinte az előző főpolgármester-helyettessel, Bagdi Gáborral egyeztetett a Berkiékkel való tárgyalásokról.

A főpolgármester elmondta, hogy a Bécsi úti a telek eladása, amely a felvételeken szóba került, hosszú évek óta előkészített folyamat volt és egy fontos beruházás fog megvalósulni az értékesítés révén.

– A vevő egy multinacionális cég száz százalékban Magyarországon levő válallata, semmilyen közvetítő ebben az ügyben nem járt el – emelte ki.

Karácsony többször is elmondta, hogy Gansperger Gyula minden, a felvételen elhangzott állítása a felvételen hamis.

Ehhez képest újságírói kérdésre elismerte, hogy a felvételeken említett Tordai Csaba, amellett, hogy vagyongazdálkodási cég igazgatótanácsi elnöke, valóban a főpolgármester jogi főtanácsadója – mint az a beszélgető felek között is szóba került.

Azon kérdésre, hogy tervez-e lemondani, Karácsony Gergely megköszönte a részvételt a sajtótájékoztatón, majd helyetteseivel együtt elhagyta a városháza dísztermét.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-12-02 | 15:38
Nyílt blaszfémia: transznemű Szűz Máriaként pózol az EU LMBTQ-nagykövete

Nyílt blaszfémia: transznemű Szűz Máriaként pózol az EU LMBTQ-nagykövete

  • Riccardo Simonetti szerint Magyarországon nagyon aggasztó az lmbtq-emberek helyzete.
Botrány 2021-09-20 | 18:40
Mélypont: Jakab testőre egy újságírónővel szemben is iszonyat kemény

Mélypont: Jakab testőre egy újságírónővel szemben is iszonyat kemény

  • Jakab vándorló cirkuszának oszlopos tagját képezik a vele utazó pribékjei.
  • A Jobbik vezetője azt követően, hogy fojtófogással földre vittek egy járókelőt, csípőből letagadta a testőreit, és hazudozásba kezdett.
  • Később azt állította, a fojtófogást alkalmazók csak szimpatizánsok.
  • Csakhogy kiderült: a testőre cége 42 milliót kapott korábban a Jobbik-frakciótól.
  • Most egy újságírónővel keménykedett Jakab embere.
Botrány 2021-06-01 | 18:03

Karácsonyi bónuszok a Fővárosban: 70 millió a lázas semmittevésért, összesen 30 ezer négy főnek a védekezésért

  • Az adatradar.hu kikérte a 2020-as évre vonatkozó fővárosi bónuszokat.
  • Ebből kiderült, Karácsonyék a fejeseknek félmilliós-milliós bónuszokat osztogattak, a koronavírus elleni védekezésben résztvevő 4, külön-külön premizált díjazottnak pedig összesen 30 ezer forintot adtak.
  • Aki a tesztelésben vett részt önkormányzti munkatársként, azok közül volt, aki 2000 forintos bónuszt kapott, ketten 8000 forintot, egy szerencsés pedig, aki szinte a lottóötöst húzta be, 12 ezret.
  • Eközben volt olyan tisztviselő, aki nem sokkal a menesztése előtt kapott 7 millió 225 ezer forintos jutalmat a fizetése mellé.
  • A fejeseknek osztogatott bónuszok összege egyébként fejenként 500 ezer és 1 millió 300 ezer forint között változott.
  • A 70 millós jutalombónusz 4 millió forinttal több, mint 2019-ben, amikor még nem volt semmiféle válság.
Botrány 2022-09-26 | 17:31
BOTRÁNY - a gyerekekre fáj a foguk: megint lebukott a baloldal

BOTRÁNY - a gyerekekre fáj a foguk: megint lebukott a baloldal

  • A balos politikusok mindig tagadják, hogy a gender-, vagy a szexuális érzékenyítés célzottjai a gyerekek lennének, ám mindig lelepleződnek.
  • Pár napja a spanyol, kommunista esélyegyenlőségi miniszter bukott le.
  • Azt mondta egy bizottsági meghallgatáson, ahol az ellenzékben lévő jobboldal a gyerekek iskolai szexuális érzékenyítését kritizálta, hogy a gyerekeknek "joguk van tudni, hogy azt szerethetik vagy azzal létesíthetnek szexuális kapcsolatot, akivel csak akarnak"
  • A spanyol VOX elnöke, Santiago Abascal Twitteren minderre úgy reagált, "Vegye le a mocskos kezét a gyerekekről!"
Botrány 2021-07-16 | 12:58
Baján 8 általános is elég a Pénzügyi, Városüzemeltetési és Városfejlesztesi Bizottság elnöki tisztségéhez

Baján 8 általános is elég a Pénzügyi, Városüzemeltetési és Városfejlesztesi Bizottság elnöki tisztségéhez

  • A momentumos Nyirati Klára azt mondta a jobikos Hornyák Józsefről, "Hiba volt őt jelölni. Teljes hozzá nem értésről tesz minduntalan tanúbizonyságot."
  • Hogy Baján nem szívlelik egymást a nagy baloldali összefogás tagjai, arról korábban a BENNFENTES is beszámolt.
Botrány 2021-09-23 | 10:56
Járt neki: 25 milliót kereshetett Karácsony jogtalanul

Járt neki: 25 milliót kereshetett Karácsony jogtalanul

  • Nem volt meg ugyanis az oktatói kinevezésekhez szükséges képzettsége.
Botrány 2021-09-30 | 10:56
Feltűnően magas az érvénytelen szavazatok száma az előválasztáson - ezért születhettek nem várt eredmények?

Feltűnően magas az érvénytelen szavazatok száma az előválasztáson - ezért születhettek nem várt eredmények?

  • A Népszava szerint 5,5% az érvénytelen voksok aránya.
  • Vannak körzetek, ahol az érvénytelen szavazatok aránya felette van a 10 százaléknak, van, ahol eléri a huszat, és van, ahol meghaladja a 30 (!) százalékot.
  • Ez a sokadik furcsaság, ugyanis ahogyan a BENNFENTES megírta, az előválasztást egy nyílt szavazássá degradálta az ellenzék.
  • Vagyis nem volt tikos és egyenlő, mert a résztvevők az azonosításuk után sokszor a pártdelegáltak előtt voksoltak.
Botrány 2021-07-20 | 15:54

Azzal zsarolja a Bizottság Magyarországot, hogy nem hagyja jóvá a Helyreállítási Alap terveit

  • Az Európai Bizottság nyílt zsarolásba kezdett, ezzel akarnak kormányt buktatni.
  • Olyan eljárásokat kritizál az EU, ami más tagállamoknál is bevett gyakorlat.