Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik

Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik
 • A Főpolgármester megint áldozatpózba vágta magát, ahogy azt szokta, mert szerinte minden, ami Anonymus hangfelvételén elhangzik, az rágalom, és a városvezetés senkit nem ismer a videóban nevesítettek közül.
 • Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

Abszurd sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kedden a városháza dísztermében, ahol ő maga és helyettese megfenyegette a sajtót: ha egyáltalán közzé merik tenni a titokban felvett beszélgetést, amelyet ma reggel kapott meg több szerkesztőség, akkor pereket indítanak. Mindemellett két büntetőfeljelentést is tettek.

A felvételeken elhangzottakat valótlanságnak nevezte Karácsony és helyettese, ám a telekeladás megtörténtéről és Tordai Csaba szerepéről szóló részek valóságtartalmát megerősítették.

Perrel fenyegetőzött és zavarodottan, ideges hangulatban magyarázkodott Karácsony Gergely a Városháza-gate kapcsán kedden nyilvánosságra került legfrissebb hangfelvétel miatt.

Ebben Gansperger Gyula, a volt Wallis-vezér egy ismeretlennek beszélt arról, hogy jutalékos rendszert működtet a Városháza vezetése az ingatlaneladások kapcsán, amelyekből Berki Zsoltnak és Berki Józsefnek jut pénz, amelyet Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek osztanak vissza.A főpolgármester aljas politikai támadásnak nevezte a hangfelvételen elhangzottakat és az erről szóló cikkeket. Szerinte teljes mértékben valótlan rágalmak hangoztak el a hanganyagokban, amit törvénysértő módon hoztak nyilvánosságra, ezért büntetőfeljelentést tesznek – egyet Karácsony, egyet pedig Kiss Ambrus.

Gansperger Gyula személyét igyekeztek jobbra tolni, mondván az üzletember 2001-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. Elnök-vezérigazgatója volt, még az első Orbán-kormány alatt. Arról már inkább hallgattak, hogy később Bajnai Gordonnal ápolt szoros kapcsolatot az üzletember, és a Wallis cégcsoport élén váltották egymást.

A főpolgármester állította: soha nem találkozott a városvezetés Ganspergerrel és a felvételen említett Berkiékkel sem. Kiss Ambrus indulatosan azt mondta: a felvételen beszélő személyeket nem ismeri, nem találkozott velük, a vádakat visszautasítja, és rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz. Tagadta azt is, hogy jutalékrendszert működtetett volna – mint az a felvételeken elhangzott.

– Nincs semmilyen elszámolni valója senkinek velem, és nem vagyok semmilyen kapcsolatban Berki Józseffel. Minden sajtótermékkel szemben, akik ezt leközölték ezt, sajtóhelyreigazítási pert indítok – hangoztatta a főpolgármester-helyettes.

A nyilvánosságra került felvételeken az hangzott el, hogy Bajnai Gordon ex-miniszterelnök ajánlotta Karácsony figyelmébe Tordai Csabát, a főpolgármester jogi főtanácsadóját, és Kiss Ambrust. Karácsony ezt tagadta, és azt a kérdést is feltette, hogy ha így történt volna, akkor ez jelent-e bármit?

Tény: Gansperger, akit állítólag nem ismer Karácsony, Bajnai Gordont váltotta a Wallis élén, amikor a politikust kormányfővé nevezték ki, Bajnai pedig Karácsony közeli szövetségese, így a kapcsolat lehetősége adott. A Mediaworks Hírcentrum riporterének kérdésére, hogy lesz-e bármi következménye az ügynek, annyit felelt: "feljelentjük önöket, a bíróságon fogunk találkozni, és maguk sok pénzt fognak fizetni, ha nem igazítják helyre a hazug cikkeiket".

Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

A főpolgármester arra hivatkozva utasította el egy vizsgálótestület felállítását, hogy szerinte a felvételen elhangzott kijelentések "valótlanok".

A főpolgármester többször is tagadta, hogy a fővárosi vezetésnek lenne bármilyen kapcsolata Gansperger Gyulával vagy Berkiékkel, ám ehhez képest korábban Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője tárgyalt az említett üzletemberekkel, amelyről szintén nyilvánosságra került egy hangfelvétel. A téma a városháza eladása volt, Barts pedig azt mondta, hogy a fővárosi vezetés rábólintott az ügyletre.

Adódik a kérdés, hogy Karácsonyék akkor tényleg nem tudták-e, hogy fővárosi vagyonkezelő igazgatója kivel tárgyalt, és valóban nem ismerték-e ezeket az embereket?

– A főváros vezetése semmilyen ingatlanbefektetői csoporttal vagyongazdálkodási kérdésekben nem tárgyal – mondta Karácsony. Hozzátette: Barts J. Balázs szerinte az előző főpolgármester-helyettessel, Bagdi Gáborral egyeztetett a Berkiékkel való tárgyalásokról.

A főpolgármester elmondta, hogy a Bécsi úti a telek eladása, amely a felvételeken szóba került, hosszú évek óta előkészített folyamat volt és egy fontos beruházás fog megvalósulni az értékesítés révén.

– A vevő egy multinacionális cég száz százalékban Magyarországon levő válallata, semmilyen közvetítő ebben az ügyben nem járt el – emelte ki.

Karácsony többször is elmondta, hogy Gansperger Gyula minden, a felvételen elhangzott állítása a felvételen hamis.

Ehhez képest újságírói kérdésre elismerte, hogy a felvételeken említett Tordai Csaba, amellett, hogy vagyongazdálkodási cég igazgatótanácsi elnöke, valóban a főpolgármester jogi főtanácsadója – mint az a beszélgető felek között is szóba került.

Azon kérdésre, hogy tervez-e lemondani, Karácsony Gergely megköszönte a részvételt a sajtótájékoztatón, majd helyetteseivel együtt elhagyta a városháza dísztermét.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-27 | 14:41
A megfélemlítési botrányba fulladt ózdi előválasztás koordinátora az a férfi, aki múlt hét szerdán lezúzott egy luxus kupé BMW-t az M3-as autópályán

A megfélemlítési botrányba fulladt ózdi előválasztás koordinátora az a férfi, aki múlt hét szerdán lezúzott egy luxus kupé BMW-t az M3-as autópályán

 • A totálkáros autóból előválasztási szavazólapok szóródtak szét, az autóban pedig nagy mennyiségű készpénz is volt.
Botrány 2021-09-27 | 15:04
Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

 • Ózd, Püspökladány, és most Kecskemét: 2-4 ezer forint egy szavazat ára az előválasztáson.
Botrány 2021-07-25 | 16:23
További részleteket sejtet az Anonymous-álarcos alak: volt már, aki közel járt ahhoz, hogy rájöjjön, miért nevezte első videójában kétszínűnek a politikust

További részleteket sejtet az Anonymous-álarcos alak: volt már, aki közel járt ahhoz, hogy rájöjjön, miért nevezte első videójában kétszínűnek a politikust

 • Ismét jelentkezett Anonymous, megerősítette, hogy a Momentum politikusára, Cseh Katalinra utalt korábbi videóiban.
 • Arra is utalt, hogy a pályázati anyagokban további leleplező részletek vannak elrejtve.
 • A BENNFENTES kedden írta meg az álarcos útmutatásai alapján, hogy Cseh Katalin családjának céghálója több mint 4,7 milliárd forint EU-s támogatást vett fel.
Botrány 2021-08-06 | 18:28
Karácsony visszaengedte az italozó hajléktalanokat az Örs vezér terére, akik gyorsan le is rohasztották azt

Karácsony visszaengedte az italozó hajléktalanokat az Örs vezér terére, akik gyorsan le is rohasztották azt

 • A 2014-ig hatalmon lévő jobboldal Zuglóban önkormányzati rendeletben titltotta meg a közterületen történő életvitelszerű tartózkodást, akkor egy pár évre rend volt az Örsön.
 • Majd jött Karácsony Gergely, aki zuglói polgármesterként a baloldali többség segítségével leseperte a rendeletet.
 • Mostanra visszafoglalták az Örs vezér terét és az aluljárót a hajéktalanok, akik sokszor összeszarva és behugyozva, öntudatlanul fetrengenek az aluljáróban.
 • Budapest mindenkié.
Botrány 2021-07-20 | 15:54

Azzal zsarolja a Bizottság Magyarországot, hogy nem hagyja jóvá a Helyreállítási Alap terveit

 • Az Európai Bizottság nyílt zsarolásba kezdett, ezzel akarnak kormányt buktatni.
 • Olyan eljárásokat kritizál az EU, ami más tagállamoknál is bevett gyakorlat.
Botrány 2021-09-13 | 10:37
Végig hazudott Jakab az emberverő pribékjéről

Végig hazudott Jakab az emberverő pribékjéről

 • Letagadta, hogy a testőre volna a férfi, aki egy járókelőt fojtófogással vitt a földre.
 • Majd hazudott arról is, hogy a Jobbiknak nincsen szerződése a férfival.
 • Most kiderült: nemrégiben 40 millió forintot fizetett a Jobbik frakciója a testőr cégének.
Botrány 2021-11-29 | 10:07
Így könnyű a dugót kikerülni: Karácsony szolgálati autója a buszsávban suhan

Így könnyű a dugót kikerülni: Karácsony szolgálati autója a buszsávban suhan

 • Korábban a Főpolgármester azt tanácsolta a dugókban álló autósoknak, hogy "szálljanak ki, és menjenek gyalog".
Botrány 2021-05-09 | 12:32
8 millió eurós bevétel pályázat nélkül - Tirolban szeptembertől egy frissen alapított cég végezte a PCR-tesztek felét

8 millió eurós bevétel pályázat nélkül - Tirolban szeptembertől egy frissen alapított cég végezte a PCR-tesztek felét

 • 2020-ban egy bécsi, súlyos testi sértés és csalás miatt vád alatt álló urológus által frissen alapított vállalkozás nyerte el Tirol PCR-tesztjeinek felét, 8 millió eurót kasszírozva ezzel.
 • Sem az osztrák kormány, sem a vizsgálatokkal megbízott vállalat nem közöl részleteket a hamisított PCR-tesztek vizsgálati eredményeiről.
 • Az állítólagos minőségellenőrzésekre való hivatkozások valótlanok és ellenőrizhetetlenek.
 • A botrány hatására Tirol tartományi főnöke kormányátalakításba fogott.