Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik

Karácsony remegő hangon tagad és fenyegetőzik
 • A Főpolgármester megint áldozatpózba vágta magát, ahogy azt szokta, mert szerinte minden, ami Anonymus hangfelvételén elhangzik, az rágalom, és a városvezetés senkit nem ismer a videóban nevesítettek közül.
 • Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

Abszurd sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kedden a városháza dísztermében, ahol ő maga és helyettese megfenyegette a sajtót: ha egyáltalán közzé merik tenni a titokban felvett beszélgetést, amelyet ma reggel kapott meg több szerkesztőség, akkor pereket indítanak. Mindemellett két büntetőfeljelentést is tettek.

A felvételeken elhangzottakat valótlanságnak nevezte Karácsony és helyettese, ám a telekeladás megtörténtéről és Tordai Csaba szerepéről szóló részek valóságtartalmát megerősítették.

Perrel fenyegetőzött és zavarodottan, ideges hangulatban magyarázkodott Karácsony Gergely a Városháza-gate kapcsán kedden nyilvánosságra került legfrissebb hangfelvétel miatt.

Ebben Gansperger Gyula, a volt Wallis-vezér egy ismeretlennek beszélt arról, hogy jutalékos rendszert működtet a Városháza vezetése az ingatlaneladások kapcsán, amelyekből Berki Zsoltnak és Berki Józsefnek jut pénz, amelyet Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek osztanak vissza.A főpolgármester aljas politikai támadásnak nevezte a hangfelvételen elhangzottakat és az erről szóló cikkeket. Szerinte teljes mértékben valótlan rágalmak hangoztak el a hanganyagokban, amit törvénysértő módon hoztak nyilvánosságra, ezért büntetőfeljelentést tesznek – egyet Karácsony, egyet pedig Kiss Ambrus.

Gansperger Gyula személyét igyekeztek jobbra tolni, mondván az üzletember 2001-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. Elnök-vezérigazgatója volt, még az első Orbán-kormány alatt. Arról már inkább hallgattak, hogy később Bajnai Gordonnal ápolt szoros kapcsolatot az üzletember, és a Wallis cégcsoport élén váltották egymást.

A főpolgármester állította: soha nem találkozott a városvezetés Ganspergerrel és a felvételen említett Berkiékkel sem. Kiss Ambrus indulatosan azt mondta: a felvételen beszélő személyeket nem ismeri, nem találkozott velük, a vádakat visszautasítja, és rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz. Tagadta azt is, hogy jutalékrendszert működtetett volna – mint az a felvételeken elhangzott.

– Nincs semmilyen elszámolni valója senkinek velem, és nem vagyok semmilyen kapcsolatban Berki Józseffel. Minden sajtótermékkel szemben, akik ezt leközölték ezt, sajtóhelyreigazítási pert indítok – hangoztatta a főpolgármester-helyettes.

A nyilvánosságra került felvételeken az hangzott el, hogy Bajnai Gordon ex-miniszterelnök ajánlotta Karácsony figyelmébe Tordai Csabát, a főpolgármester jogi főtanácsadóját, és Kiss Ambrust. Karácsony ezt tagadta, és azt a kérdést is feltette, hogy ha így történt volna, akkor ez jelent-e bármit?

Tény: Gansperger, akit állítólag nem ismer Karácsony, Bajnai Gordont váltotta a Wallis élén, amikor a politikust kormányfővé nevezték ki, Bajnai pedig Karácsony közeli szövetségese, így a kapcsolat lehetősége adott. A Mediaworks Hírcentrum riporterének kérdésére, hogy lesz-e bármi következménye az ügynek, annyit felelt: "feljelentjük önöket, a bíróságon fogunk találkozni, és maguk sok pénzt fognak fizetni, ha nem igazítják helyre a hazug cikkeiket".

Többszöri újságírói kérdésre válaszolva Karácsony megerősítette: nem indítanak semmilyen vizsgálatot az ügyben.

A főpolgármester arra hivatkozva utasította el egy vizsgálótestület felállítását, hogy szerinte a felvételen elhangzott kijelentések "valótlanok".

A főpolgármester többször is tagadta, hogy a fővárosi vezetésnek lenne bármilyen kapcsolata Gansperger Gyulával vagy Berkiékkel, ám ehhez képest korábban Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője tárgyalt az említett üzletemberekkel, amelyről szintén nyilvánosságra került egy hangfelvétel. A téma a városháza eladása volt, Barts pedig azt mondta, hogy a fővárosi vezetés rábólintott az ügyletre.

Adódik a kérdés, hogy Karácsonyék akkor tényleg nem tudták-e, hogy fővárosi vagyonkezelő igazgatója kivel tárgyalt, és valóban nem ismerték-e ezeket az embereket?

– A főváros vezetése semmilyen ingatlanbefektetői csoporttal vagyongazdálkodási kérdésekben nem tárgyal – mondta Karácsony. Hozzátette: Barts J. Balázs szerinte az előző főpolgármester-helyettessel, Bagdi Gáborral egyeztetett a Berkiékkel való tárgyalásokról.

A főpolgármester elmondta, hogy a Bécsi úti a telek eladása, amely a felvételeken szóba került, hosszú évek óta előkészített folyamat volt és egy fontos beruházás fog megvalósulni az értékesítés révén.

– A vevő egy multinacionális cég száz százalékban Magyarországon levő válallata, semmilyen közvetítő ebben az ügyben nem járt el – emelte ki.

Karácsony többször is elmondta, hogy Gansperger Gyula minden, a felvételen elhangzott állítása a felvételen hamis.

Ehhez képest újságírói kérdésre elismerte, hogy a felvételeken említett Tordai Csaba, amellett, hogy vagyongazdálkodási cég igazgatótanácsi elnöke, valóban a főpolgármester jogi főtanácsadója – mint az a beszélgető felek között is szóba került.

Azon kérdésre, hogy tervez-e lemondani, Karácsony Gergely megköszönte a részvételt a sajtótájékoztatón, majd helyetteseivel együtt elhagyta a városháza dísztermét.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-21 | 15:05
Mit lehet tudni Cseh Katalin korábbi cégéről?

Mit lehet tudni Cseh Katalin korábbi cégéről?

 • Az elmúlt években 285 706 274 forintnyi EU-s támogatást nyert el az a Pannónia Nyomda Kft., amelyet 2013-2018 között Cseh Katalin, jelenlegi momentumos európai parlamenti képviselő vezetett, majd átadta azt egy, a családdal közel évtizede együttműködő strómannak.
Botrány 2021-09-08 | 19:51
Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

 • Egy baloldali aktivista durván szidalmazta és megtámadta Soós Györgyöt, a Józsefvárosi Fidesz alelnökét hétfőn a budapesti Harminckettesek terén.
Botrány 2021-07-09 | 13:28
6 regisztrált szexuális ragadozót és pedofilt azonosítottak be a San Franciscó-i Meleg Férfikórusban

6 regisztrált szexuális ragadozót és pedofilt azonosítottak be a San Franciscó-i Meleg Férfikórusban

 • Amerikai patrióták folytatták az oknyomozást.
 • A kórus által előadott "mű" szerint "Eljövünk a gyermekeitekért, megtérítjük őket!"
 • A 444 védelmébe vette a kórust, és a kormányt, valamint a kormánnyal nem ellenséges médiát homofóbozza.
 • Amerikai patrióták eddig 6 regisztrált szexuális ragadozót és pedofilt azonosítottak a San Franciscó-i Meleg Férfikórusban.
Botrány 2021-12-02 | 11:27
Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

Még októberben is egyeztetettek a Városháza tervezett eladásáról potenciális befektetőkkel

 • Nem csupán orosz, hanem olasz befektetőknek is megvásárlásra ajánlották a Városházát, még idén októberben is.
 • Az olasz befektetőket képviselő Riccardo Salvatore november 18-án egy email szerint a botrány miatt arra kérte az emailezésben részt vevőket, hogy töröljenek ki mindent.
 • Az emaileket és az eladni tervezett ingatlanok listáját Berki Zsolt előzetesen egy, a BFVK Zrt-ben dolgozó hölgytől kapta meg emailben, tulajdoni lap másolatokkal, pontos paraméterekkel.
 • Ezeket Berki József, Berki Zsolt testvére küldözgette tovább olyan ismerőseinek, akikről azt gondolta, érdekelhetik őket nagyértékű budapesti ingatlanok.
Botrány 2022-01-27 | 13:42
Felháborodás: a hiperpasszív Karácsony belepisált a szenteltvízbe

Felháborodás: a hiperpasszív Karácsony belepisált a szenteltvízbe

 • Karácsony azt mondta a Magyar Zene Házáról, hogy parkban építkezni olyan, mint belepisálni a szenteltvízbe.
 • Bunkó megjegyzése miatt bocsánatkérésre szólítják fel a hiperérzéketlen Karácsonyt a keresztény értelmiségiek.
Botrány 2021-07-18 | 18:24
Gyermekeknek szóló homoerotikus reklámkönyv a Mc Donald's gyorsétteremlánc kínálatában Ausztriában

Gyermekeknek szóló homoerotikus reklámkönyv a Mc Donald's gyorsétteremlánc kínálatában Ausztriában

 • Áll a bál a szülök körében.
 • Főszerepben a rózsaszín tütü.