Újabb baloldali politikus követelte a magyar fegyverszállítmányt Ukrajnába

Újabb baloldali politikus követelte a magyar fegyverszállítmányt Ukrajnába
  • Juhász Ferenc, a magyar honvédelmet tönkretevő Gyurcsány-kormány egykori honvédelmi államtitkára, majd minisztere az ATV-n fejtette ezt ki.
  • Ezzel ő a sokadik baloldali, aki mindenképpen bele akarja rángatni a fegyveres konfliktusba Magyarországot.
  • Hasonlóan nyilatkozott korábban Fekete-Győr, Márki-Zay, a DK-s Rónai Sándor, és a Soros-pénzekkel megtámogatott Krekó Péter is.

A baloldal már a szomszédunkban zajló háború kitörése előtt elkezdte azt a kampányát, amely hazánkat belesodorná a konfliktusba. Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc egykori honvédelmi minisztere már február 22-én az ATV-ben sürgette, hogy hazánk lőszerekkel lássa el az ukránokat.

ELŐRE KIGONDOLTA A BALOLDAL, HOGY MAGYARORSZÁGNAK BE KELL SZÁLLNIA AZ UKRAJNAI HÁBORÚBA.

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere még a konfliktus kirobbanása előtt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére, ezzel is növelve annak kockázatát, hogy belesodródunk a konfliktusba.

"Az alapkérdés, hogy miért nem adunk mi adott esetben lőszert, hiszen most a haderőfejlesztés kapcsán elvileg van lőszergyárunk, elvileg van fegyvergyárunk" – jelentette ki az ATV A nap híre adásában, február 22-én.



A 2007-től az MSZP elnökhelyettesi tisztségét is betöltő Juhász ráadásul azt hangoztatta, hogy a magyar kormány azért nem küld fegyvereket Ukrajnába, mert szerinte "Orbán Viktor nem akarja, hogy Putyin katonáját magyar fegyverrel és magyar lőszerrel lőjék. Körülbelül ez a történet lényege, és ezért nem ad hadifelszerelést". Figyelemre méltó, hogy Gyurcsány egykori minisztere már két nappal a háború kitörése előtt gyakorlatilag bizonyosan bekövetkező dologként beszélt a fegyveres konfliktusról, ezzel is hergelve a közvéleményt.

A MOMENTUM VOLT ELNÖKE, FEKETE-GYŐR ANDRÁS IS A HARCOK KIROBBANÁSA ELŐTT BESZÉLT EGY ESETLEGES MAGYAR KATONAI SEGÍTSÉGRŐL, SZERINTE A HUMANITÁRIUS SZOLGÁLAT MELLETT FEGYVEREKET IS KELLENE KÜLDENI UKRAJNÁBA.A baloldal háborús hergelő kampánya már hetekkel az orosz támadás előtt kialakult.

A baloldali politikusok a bombázások kezdete után is sorban javasolták a katonai támogatást és a fegyverszállítást. Olyan kijelentéseket tettek, amelyek növelték az esélyét annak, hogy hazánk belesodródjon a szomszédunkban zajló háborúba. MÁRKI-ZAY PÉTER SZÁMOS ALKALOMMAL MÉG AZT IS SÜRGETTE, HOGY MAGYARORSZÁG SZÁLLÍTSON FEGYVEREKET UKRAJNÁBA.
 


Mikor a kormány világossá tette, hogy az ország területén semmiképpen nem mehetnek fegyverszállítmányok Ukrajnába, akkor a baloldali jelölt álhírterjesztéssel igyekezett zavart kelteni: azt állította, hogy hazánk magyar katonai géppel küldött hadifelszerelést Ukrajnába.

Márki-Zay több gyűlöletkeltő kijelentést is tett, amelyek némelyike akár nemzetközi diplomáciai botrányt is okozhatott volna. Egyebek mellett azt hangoztatta, hogy egy személyben Orbán Viktor felelős a háború kitöréséért, és hogy a magyar kormányfő annak előkészítéséről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel február elején. Hódmezővásárhely polgármestere az itthoni és a kárpátaljai magyarokat is igyekezett egymás ellen fordítani, amikor azt terjesztette, hogy utóbbiak orosz pártiak, és a menekült nemzettársainknak azért "kell" átjönniük, hogy a Fideszre szavazzanak.

A baloldal a biztonságpolitikai szakértők figyelmeztetései ellenére sem fogta vissza magát.



A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Rónai Sándor is sajnálkozott a magyar katonai segítség elmaradása miatt: "Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek" – fejtegette Gyurcsány politikusa az ATV reggeli műsorában. Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot.

A Soros György által is támogatott Political Capital nevű baloldali intézet vezetője, Krekó Péter, az ATV-ben beszélt a biztonságpolitikai helyzetről. A baloldali elemző szerint a fegyverszállítások "hatékony segítséget jelentenének".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-13 | 10:37
Végig hazudott Jakab az emberverő pribékjéről

Végig hazudott Jakab az emberverő pribékjéről

  • Letagadta, hogy a testőre volna a férfi, aki egy járókelőt fojtófogással vitt a földre.
  • Majd hazudott arról is, hogy a Jobbiknak nincsen szerződése a férfival.
  • Most kiderült: nemrégiben 40 millió forintot fizetett a Jobbik frakciója a testőr cégének.
Botrány 2022-03-18 | 12:09
A jobbikos Potocskáné a fiát és a férjét kímélné, de magyar katonákat küldene a háborúba

A jobbikos Potocskáné a fiát és a férjét kímélné, de magyar katonákat küldene a háborúba

  • Szerinte azért kapják a fizetésüket a magyar katonák, hogy "ha a NATO hadba küldi, akkor felüljön a repülőre és elmenjen a háborúba."
  • A baloldal nem tett le arról, hogy háborúba rángassa Magyarországot.
Botrány 2021-07-16 | 13:58
Vajákos gazemberek folytatják a kínai vakcina elleni uszítást

Vajákos gazemberek folytatják a kínai vakcina elleni uszítást

  • Arra nincsenek tekintettel, hogy idehaza sikerült letörni a 3. hullámot.
  • Ha a kínai hatástalan lenne, akkor ez nem történt volna meg, és most is járvány lenne.
  • Pedig az utóbbi hetekben csak oltatlanok vesztették életüket a koronavírus-fertőzésben.
  • Falus András, az ATV és a 444 által futtatott "immonológus" pedig azt mondta, a Főváros tesztje megbízhatóbb, mint Magyarország legjobb orvosegyetemének kutatása a vakcinák hatásairól.
  • Ilyen gyalázatos, és az oltások hitelét aláásó politikai propaganda nincs még egy a világon, mint idehaza.
Botrány 2021-07-07 | 12:04
Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja

Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja

  • Az Európai Parlamentben ma megint Magyarország a téma, és a pedofil-ellenes törvény.
  • Európa-szerte lezárások vannak, 4. hullám és a delta-variáns, továbbá jelentős gazdasági visszaesés, délről pedig ömlenek a migránsok Észak-Afrikából, de az Európai Parlament legnagyobb problémája a magyar pedofil-ellenes törvény.
Botrány 2021-09-08 | 14:38
Az LMBTQ-propaganda elkaszálása miatt nem fizeti ki Brüsszel a Helyreállítási Alap pénzeit

Az LMBTQ-propaganda elkaszálása miatt nem fizeti ki Brüsszel a Helyreállítási Alap pénzeit

  • Kiemelten fontos az Uniónak, hogy a kisgyerekeket transzneműek érzékenyítsék az óvodákban és az iskolákban.
Botrány 2021-09-08 | 19:51
Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

  • Egy baloldali aktivista durván szidalmazta és megtámadta Soós Györgyöt, a Józsefvárosi Fidesz alelnökét hétfőn a budapesti Harminckettesek terén.