Pósa Károly: VAD VÉRNYULAK FORRADALMA

Pósa Károly: VAD VÉRNYULAK FORRADALMA

Megint kedd van, ismét megbukott Orbán Viktor és kormánya

Nem is történhetett ez másként, hisz a Momentum nagy dérrel-dúrral, ökölrázva meghirdetett tegnapi demonstrációján pár száz mozgalmárnak a szombati megerőltető fölvonulás után megint együtt dobbant a szíve.

Ezúttal az Index is röstellte leírni a részvevők létszámát. Szégyenlős tudósításában mindössze kétszer említi a "tömeget", szemben a szombati Pride-ról szóló összeállításával, amelynek minden új bekezdésében már-már kötelező érvénnyel szerepelt a "tömeg" kifejezés.

(Hát, nem tudom. Tízezernyi elégedetlenkedő között valami tíz százaléknyi még elégedetlenebb szexuális kisebbséghez tartozó, akiknek zöme külföldről ide ruccanó, bulikázó aktivista: egy kétmilliós városban, egy tízmilliós országban sok vagy kevés? Ki-ki ítélje meg maga. Azt tudom, hogy egy valamirevaló Békemeneten ettől több szervező és kisegítő szokta biztosítani a rendezvény biztonságát, gördülékenységét.)

A "Fideszes diktatúra" ellen jó ha ötszázan tüncikéztek. A vágyvezérelt budapesti ellenállóknak ennyi partizánnal kellett volna kormányt dönteniük. A sokadalom akkora volt, hogy a közlekedési jelzőlámpák működését sem kellett átprogramozni. A környék élte megszokott nyári, délutáni szokásrendjét. Pár száz politikailag hergelt izgága nem borít fel semmit, tőlük még a Blaha Lujza téren zajló káosz is nagyobb galibát tud okozni.

Sebaj.

A jó Gárdonyi megírta, Dobó kapitány sem akart sok nyulat, kevés oroszlánnal beérte. Hétfő délután félezer Monthy Pythonból szalajtott vad vérnyúl okádott lángot a Lendvay utcában. Olyan héroszok tüzelték őket, mint Arató Gergely, aki Zuschlag János cimboraságát megtagadva inkább Gyurcsány Ferenc táskahordozójává avanzsált. Vagy Dorosz Dávid, akinek Párbeszéd nevű pártja most küzd késhegyre menően az egy százalékos társadalmi támogatottságért. De a rétorok között ott volt Lukácsi Katalin is, ezúttal fölöltözve, és bátor párhuzamot vont az izraeli belpolitika meg a magyar közállapotok kapcsán.

Hiába volt a hevület.

A szervezők láthatóan nem tudtak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a kémszoftver-botrány szépen megkomponált, fölvezetett orbitális koholmánya máról-holnapra a mendemondák sorsára jutott. Már csak a legelvetemültebb Holdraszállás tagadók hisznek benne. Mint az a minap kiderült, a jámbor baloldali ellenzéki szavazót is jobban érdekli a gyermekeinek, vagy unokáinak a jövője.

Baloldalit mondtam, pedig egy ideje nyilvánvaló: Magyarországon nem beszélhetünk semmiféle baloldali ellenzékről. Adva van helyette egy internacionalista-szabadelvű katyvasz, ideológiai disznósajt, amit Gyurcsány Ferenc éppen ezekben a hetekben iparkodik leszalámizni.

Folytatva a konyhanyelvet, a szocialisták pont most csusszantak a levesbe, a Jobbik rakott krumplija is odakozmálni látszik, a lila fejű hipszterek pártjának maradék hitelét pedig Cseh Katalin nullázta le, a haveri körnek átjátszott Európai Uniós pályázati pénzek miatt, amit a Bennfentes.net által voltunk szívesek a közvélemény tudomására hozni.

Az egész ellenzéki összeborulás kulcsa, motorja pedig képletesen mondva ott csücsül a szemlőhegyi villában. Nem egy ember, hanem egy rendszer, az Apró-klán hálózata felügyeli a szivárványos siserehadat és oszt flepniket a nekik megfelelő megélhetési politikusoknak. Akiktől az az elvárás, hogy bármi áron támadják, bedöntsék Orbán Viktor kabinetjét.

Úgyhogy holnap megint dől a magyar kormány. A nevetéstől.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-12-14 | 12:18
Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

 • Ilyen Karácsony Gergely szolidáris Budapestje, ahol az 1%-nyi kisebbség helyett a 99%-ot szolgálják.
 • Mármint elméletben, mert a gyakorlat szerint a fővárosi vezetők dőzsölnek a tutiban, a munkásokat pedig egrecíroztatják, majd kirúgják.
 • A fővárosi cégvezetők közben milliós karórákban feszítenek, jachtozgatnak a tengeren, és a képek alá a közöségi médiában kiírják, hogy 'HOME OFFICE'.
 • Karácsony hagymázas gondolatai a szolidaritásról és az elesettek, valamint a többség védelméről a maroknyi kisebbséggel szemben ugyanolyan hazug, mint amilyen hazug alak a Főpolgármester, akinek egyetlen igaz pillanata sincsen az életben.
Bel 2021-06-02 | 13:30
Pinceszint alá mérte a Publicus Intézet Fekete-Győr Andrást - a Népszavában publikát közvélemény-kutatás szerint 1% szavazna a Momentum elnökére a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Pinceszint alá mérte a Publicus Intézet Fekete-Győr Andrást - a Népszavában publikát közvélemény-kutatás szerint 1% szavazna a Momentum elnökére a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

 • A Publicus Intézet a Népszavának készített közvélemény-kutatást.
 • A Pulai András vezette Publicus megsemmisítő adatsorral alázza a Momentum miniszterelnök-jelöltjét, Fekete-Győr Andrást.
 • Gyakorlatilag kiírták a versenyből, és a pinceszint alá mérték miniszterelnöki esélyeit és népszerűségét.
 • Kutatásuk alapján az előválasztáson résztvevők csupán 1%-a szavazna Fekete-Győr Andrásra.
Álláspont 2021-08-23 | 10:40
Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

 • Körbejárta a világsajtót, ahogy Kabulban az amerikai katonák átemelnek egy csecsemőt a reptér falán.
 • Napokig arról írtak influenszerek és a liberális propagandamédia, hogy lám, micsoda emberség.
 • Azóta a kisgyerek visszakerült a repülőtéren várakozó szüleihez, miután a katonák orvosi segítséget nyújtottak számára.
Álláspont 2021-05-19 | 10:05

A liberális propagandamédia mindenkit megaláz, aki nem beszél angolul, így járt Vida Ildikó is - hogy Karácsony nem tud angolul, az csak az oktatási rendszer hiányossága

 • Vidát kéjesen alázta angol nyletvtudásának hiánya miatt, Karácsonyt viszont az oktatás színvonalát emlegetve mentegeti a liberális propagandamédia.
 • Mint a hímestojásra, úgy vigyáz a propagandamédia a kétbalkezes Főpolgármesterre.
 • Karácsony elmondása szerint a párbeszédes életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista rontotta bele a nemlétező PhD fokozatát.