Pósa Károly: VAD VÉRNYULAK FORRADALMA

Pósa Károly: VAD VÉRNYULAK FORRADALMA

Megint kedd van, ismét megbukott Orbán Viktor és kormánya

Nem is történhetett ez másként, hisz a Momentum nagy dérrel-dúrral, ökölrázva meghirdetett tegnapi demonstrációján pár száz mozgalmárnak a szombati megerőltető fölvonulás után megint együtt dobbant a szíve.

Ezúttal az Index is röstellte leírni a részvevők létszámát. Szégyenlős tudósításában mindössze kétszer említi a "tömeget", szemben a szombati Pride-ról szóló összeállításával, amelynek minden új bekezdésében már-már kötelező érvénnyel szerepelt a "tömeg" kifejezés.

(Hát, nem tudom. Tízezernyi elégedetlenkedő között valami tíz százaléknyi még elégedetlenebb szexuális kisebbséghez tartozó, akiknek zöme külföldről ide ruccanó, bulikázó aktivista: egy kétmilliós városban, egy tízmilliós országban sok vagy kevés? Ki-ki ítélje meg maga. Azt tudom, hogy egy valamirevaló Békemeneten ettől több szervező és kisegítő szokta biztosítani a rendezvény biztonságát, gördülékenységét.)

A "Fideszes diktatúra" ellen jó ha ötszázan tüncikéztek. A vágyvezérelt budapesti ellenállóknak ennyi partizánnal kellett volna kormányt dönteniük. A sokadalom akkora volt, hogy a közlekedési jelzőlámpák működését sem kellett átprogramozni. A környék élte megszokott nyári, délutáni szokásrendjét. Pár száz politikailag hergelt izgága nem borít fel semmit, tőlük még a Blaha Lujza téren zajló káosz is nagyobb galibát tud okozni.

Sebaj.

A jó Gárdonyi megírta, Dobó kapitány sem akart sok nyulat, kevés oroszlánnal beérte. Hétfő délután félezer Monthy Pythonból szalajtott vad vérnyúl okádott lángot a Lendvay utcában. Olyan héroszok tüzelték őket, mint Arató Gergely, aki Zuschlag János cimboraságát megtagadva inkább Gyurcsány Ferenc táskahordozójává avanzsált. Vagy Dorosz Dávid, akinek Párbeszéd nevű pártja most küzd késhegyre menően az egy százalékos társadalmi támogatottságért. De a rétorok között ott volt Lukácsi Katalin is, ezúttal fölöltözve, és bátor párhuzamot vont az izraeli belpolitika meg a magyar közállapotok kapcsán.

Hiába volt a hevület.

A szervezők láthatóan nem tudtak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a kémszoftver-botrány szépen megkomponált, fölvezetett orbitális koholmánya máról-holnapra a mendemondák sorsára jutott. Már csak a legelvetemültebb Holdraszállás tagadók hisznek benne. Mint az a minap kiderült, a jámbor baloldali ellenzéki szavazót is jobban érdekli a gyermekeinek, vagy unokáinak a jövője.

Baloldalit mondtam, pedig egy ideje nyilvánvaló: Magyarországon nem beszélhetünk semmiféle baloldali ellenzékről. Adva van helyette egy internacionalista-szabadelvű katyvasz, ideológiai disznósajt, amit Gyurcsány Ferenc éppen ezekben a hetekben iparkodik leszalámizni.

Folytatva a konyhanyelvet, a szocialisták pont most csusszantak a levesbe, a Jobbik rakott krumplija is odakozmálni látszik, a lila fejű hipszterek pártjának maradék hitelét pedig Cseh Katalin nullázta le, a haveri körnek átjátszott Európai Uniós pályázati pénzek miatt, amit a Bennfentes.net által voltunk szívesek a közvélemény tudomására hozni.

Az egész ellenzéki összeborulás kulcsa, motorja pedig képletesen mondva ott csücsül a szemlőhegyi villában. Nem egy ember, hanem egy rendszer, az Apró-klán hálózata felügyeli a szivárványos siserehadat és oszt flepniket a nekik megfelelő megélhetési politikusoknak. Akiktől az az elvárás, hogy bármi áron támadják, bedöntsék Orbán Viktor kabinetjét.

Úgyhogy holnap megint dől a magyar kormány. A nevetéstől.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-02 | 13:30
Pinceszint alá mérte a Publicus Intézet Fekete-Győr Andrást - a Népszavában publikát közvélemény-kutatás szerint 1% szavazna a Momentum elnökére a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Pinceszint alá mérte a Publicus Intézet Fekete-Győr Andrást - a Népszavában publikát közvélemény-kutatás szerint 1% szavazna a Momentum elnökére a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

  • A Publicus Intézet a Népszavának készített közvélemény-kutatást.
  • A Pulai András vezette Publicus megsemmisítő adatsorral alázza a Momentum miniszterelnök-jelöltjét, Fekete-Győr Andrást.
  • Gyakorlatilag kiírták a versenyből, és a pinceszint alá mérték miniszterelnöki esélyeit és népszerűségét.
  • Kutatásuk alapján az előválasztáson résztvevők csupán 1%-a szavazna Fekete-Győr Andrásra.
Álláspont 2023-10-06 | 17:00
Bill Clinton védelmi miniszter-helyettese: az amerikai politika nagy szenvedést okozott Ukrajnában

Bill Clinton védelmi miniszter-helyettese: az amerikai politika nagy szenvedést okozott Ukrajnában

  • Charles "Chas" W. Freeman Jr. Bill Clinton védelmi miniszter-helyetteseként szolgált, a regionális és nemzetközi biztonsági ügyek tartoztak hozzá.
  • Ezt megelőzően a '60-as évektől amerikai diplomata és nagykövet volt  a Távol-, majd később a Közel-Keleten.
  • 2009-ben még az Obama-adminisztráció idején pár hétig mint az Országos Hírszerző Tanács elnökeként emlegették, végül egy homályos antiszemita-vád botránya miatt nem rá esett a választás.
  • 2023 szeptember 26-án üzletemberek előtt beszélt az orosz-ukrán háborúról és annak előzményeiről.
  • Hallgatóságát előre figyelmezette: beszéde hosszú lesz és bonyolult, akárcsak maga a konfliktus.
  • "Ez ellentmond a nagyon meggyőző propagandának" - figyelmeztette közönségét, mert "beszédem sértő lesz mindazok számára, akik elkötelezettek a hivatalos narratíva mellett".
Álláspont 2023-02-19 | 14:57
Washington Examiner: Biden Magyarországra viszi a kultúrháborút

Washington Examiner: Biden Magyarországra viszi a kultúrháborút

  • Az amerikai jobboldali lap értetlenségét fejezi ki amiatt, hogy egy nyugati szövetséges NATO-tag ellen kultúrháborút finanszíroz az USAID-en keresztül Biden-adminisztráció.
  • A lap bírálja David Pressman amerikai nagykövetet is.
  • A nagykövet felé kritikákat fogalmazott meg korábban a Washington Post is, amely szerint a viselkedése "gyermeteg".
Álláspont 2021-07-20 | 10:48
A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

  • A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
  • A megelőzés érdekében az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé teszik a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től.
  • Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.
Álláspont 2023-03-03 | 10:28
A német valóságsokk: egyszerűen túl sok menekült érkezik

A német valóságsokk: egyszerűen túl sok menekült érkezik

  • 2022-ben 1,3 millió menedékkérő érkezett Németországba, több, mint a 2015/2016-os sokk során.
  • A helyzet egyre kezelhetetlenebb, önkormányzatok kongatják a vészharangot: nem tudnak további szállást biztosítani.
  • Az NZZ véleménycikke kifejti: a színes kavalkádról szőtt multikulturális álmoknak vége.
Álláspont 2023-03-06 | 12:40
A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

A CIA ex-stratégája: az ukrán háború minden idők egyik legnagyobb propagandakampánya

  • James Rickards szerint a szankciók a nyugati világra ütöttek vissza, ezért az Egyesült Államok egyedüli válasza a helyzetre az orosz-ukrán háború folyamatos eszkalációja.
  • A folytonos fegyver- és lőszerszállítások azonban kimerítették az európai készleteket és kritikus szintre süllyesztették az amerikaiakat.
  • Az a kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az USA nemzetbiztonságát azzal, hogy létfontosságú fegyverkészleteket használunk fel egy korrupt kelet-európai oligarchia támogatására? - kérdezi.