Pósa Károly: VAD VÉRNYULAK FORRADALMA

Pósa Károly: VAD VÉRNYULAK FORRADALMA

Megint kedd van, ismét megbukott Orbán Viktor és kormánya

Nem is történhetett ez másként, hisz a Momentum nagy dérrel-dúrral, ökölrázva meghirdetett tegnapi demonstrációján pár száz mozgalmárnak a szombati megerőltető fölvonulás után megint együtt dobbant a szíve.

Ezúttal az Index is röstellte leírni a részvevők létszámát. Szégyenlős tudósításában mindössze kétszer említi a "tömeget", szemben a szombati Pride-ról szóló összeállításával, amelynek minden új bekezdésében már-már kötelező érvénnyel szerepelt a "tömeg" kifejezés.

(Hát, nem tudom. Tízezernyi elégedetlenkedő között valami tíz százaléknyi még elégedetlenebb szexuális kisebbséghez tartozó, akiknek zöme külföldről ide ruccanó, bulikázó aktivista: egy kétmilliós városban, egy tízmilliós országban sok vagy kevés? Ki-ki ítélje meg maga. Azt tudom, hogy egy valamirevaló Békemeneten ettől több szervező és kisegítő szokta biztosítani a rendezvény biztonságát, gördülékenységét.)

A "Fideszes diktatúra" ellen jó ha ötszázan tüncikéztek. A vágyvezérelt budapesti ellenállóknak ennyi partizánnal kellett volna kormányt dönteniük. A sokadalom akkora volt, hogy a közlekedési jelzőlámpák működését sem kellett átprogramozni. A környék élte megszokott nyári, délutáni szokásrendjét. Pár száz politikailag hergelt izgága nem borít fel semmit, tőlük még a Blaha Lujza téren zajló káosz is nagyobb galibát tud okozni.

Sebaj.

A jó Gárdonyi megírta, Dobó kapitány sem akart sok nyulat, kevés oroszlánnal beérte. Hétfő délután félezer Monthy Pythonból szalajtott vad vérnyúl okádott lángot a Lendvay utcában. Olyan héroszok tüzelték őket, mint Arató Gergely, aki Zuschlag János cimboraságát megtagadva inkább Gyurcsány Ferenc táskahordozójává avanzsált. Vagy Dorosz Dávid, akinek Párbeszéd nevű pártja most küzd késhegyre menően az egy százalékos társadalmi támogatottságért. De a rétorok között ott volt Lukácsi Katalin is, ezúttal fölöltözve, és bátor párhuzamot vont az izraeli belpolitika meg a magyar közállapotok kapcsán.

Hiába volt a hevület.

A szervezők láthatóan nem tudtak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a kémszoftver-botrány szépen megkomponált, fölvezetett orbitális koholmánya máról-holnapra a mendemondák sorsára jutott. Már csak a legelvetemültebb Holdraszállás tagadók hisznek benne. Mint az a minap kiderült, a jámbor baloldali ellenzéki szavazót is jobban érdekli a gyermekeinek, vagy unokáinak a jövője.

Baloldalit mondtam, pedig egy ideje nyilvánvaló: Magyarországon nem beszélhetünk semmiféle baloldali ellenzékről. Adva van helyette egy internacionalista-szabadelvű katyvasz, ideológiai disznósajt, amit Gyurcsány Ferenc éppen ezekben a hetekben iparkodik leszalámizni.

Folytatva a konyhanyelvet, a szocialisták pont most csusszantak a levesbe, a Jobbik rakott krumplija is odakozmálni látszik, a lila fejű hipszterek pártjának maradék hitelét pedig Cseh Katalin nullázta le, a haveri körnek átjátszott Európai Uniós pályázati pénzek miatt, amit a Bennfentes.net által voltunk szívesek a közvélemény tudomására hozni.

Az egész ellenzéki összeborulás kulcsa, motorja pedig képletesen mondva ott csücsül a szemlőhegyi villában. Nem egy ember, hanem egy rendszer, az Apró-klán hálózata felügyeli a szivárványos siserehadat és oszt flepniket a nekik megfelelő megélhetési politikusoknak. Akiktől az az elvárás, hogy bármi áron támadják, bedöntsék Orbán Viktor kabinetjét.

Úgyhogy holnap megint dől a magyar kormány. A nevetéstől.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-05-19 | 10:05

A liberális propagandamédia mindenkit megaláz, aki nem beszél angolul, így járt Vida Ildikó is - hogy Karácsony nem tud angolul, az csak az oktatási rendszer hiányossága

 • Vidát kéjesen alázta angol nyletvtudásának hiánya miatt, Karácsonyt viszont az oktatás színvonalát emlegetve mentegeti a liberális propagandamédia.
 • Mint a hímestojásra, úgy vigyáz a propagandamédia a kétbalkezes Főpolgármesterre.
 • Karácsony elmondása szerint a párbeszédes életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista rontotta bele a nemlétező PhD fokozatát.
Álláspont 2021-10-11 | 11:54
Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

 • "A budapesti főpolgármester visszalépése ugyanis magának az előválasztás ethoszának nem tesz jót, és ez a választót nem fel-, hanem inkább leértékeli" - írja Magyar György ügyvéd.
 • "Ami viszont az utóbbi napokban folyt, az szerintem megcsúfolása az eredeti gondolatunknak. Mi úgy véltük, hogy az érintett politikai szervezetek által konszenzussal elfogadott rendszer működni fog, ám csalatkoztunk" - folytatja.
Álláspont 2021-08-02 | 12:52
Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

Németország: a Pride-felvonulás szabad, a korona-szkeptikus demonstráció betiltva

 • A liberális-konzervatív portál szemleírója szerint a német társadalom tudatos megosztása, hogy a berlini Prideot a rendőrség biztosítja, egy héttel később a koronalezárások miatt elégedetlenek tüntetését pedig betiltja.
Álláspont 2021-10-12 | 16:37
21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

21 éves francia csempészett 16 illegális afgán migránst

 • A 86-os számú főúton 2021. október 12-én 9 óra 5 perckor vonták intézkedés alá a francia honosságú tehergépkocsi ugyancsak francia vezetőjét.
 • Raktérben 16 - magukat afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
 • A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • 21 éves sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.
Álláspont 2021-07-28 | 19:27
Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

 • Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném.
Kül 2021-05-29 | 19:51
Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

 • A francia és angol hatóságok ezen a városon keresztül taxiztatják az illegális migránsokat az Egyesült Királyságba.
 • A 21 mérföldes vízi szakaszon átkelő migránsok 2021-ben eddig csaknem megduplázódott, és több mint 3100-an érték el az angol partokat.
Álláspont 2021-10-11 | 12:56
Az előválasztási cirkusz mutatott rá, milyen mély válságban van a baloldal

Az előválasztási cirkusz mutatott rá, milyen mély válságban van a baloldal

 • A csodafegyvernek kikiáltott előválasztás besült, mert újra felszínre hozta a magyar baloldal évtizedes strukturális és humán-erőforrás gondjait.
 • Az a börleszk, amit egy héten át játszott Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, az a baloldal nagyon mély válságának tünete.
 • Végeredményben az történt, hogy az egyik, már megbukott, az előválasztást személyes okok miatt végig propagáló baloldali jelölt egy önmagát jobbközép-politikusnak tartó városvezetőt tol maga előtt.
 • Vagyis a baloldal egyik - a zöld, újbal, civil - része egy importjelölttel vág neki az előválasztás második fordulójának, és ez egyértelmű kudarc.
 • De kudarc abban az értelemben is, hogy az előválasztás a sokat hangoztatott demokratikus jelleg megcsúfolásává vált: a második lépett vissza a harmadik helyezett javára, felülírva ezzel a választói akaratot.
 • A kudarc óriási tektonikus mozgásokat indított be a baloldalon belül, mert ahelyett, hogy a baloldali kormányellenesek egyesültek volna, kettészakadt az ellenzék a Márki-Zay vs. Dobrev törésvonal mentén.