Izrael miniszterelnöke: a Pfizer vakcinája kevésbé hatékony a Delta-variáns ellen

Izrael miniszterelnöke: a Pfizer vakcinája kevésbé hatékony a Delta-variáns ellen

A Pfizer oltóanyagának hatékonysága a Delta-változat ellen "gyengébb", mint azt az egészségügyi tisztviselők remélték - mondta Naftali Bennett miniszterelnök pénteken, miután 858 embernek pozitív lett a koronavírus tesztje - tudósít a Jerusalem Post.

"Nem tudjuk pontosan, hogy a vakcina milyen mértékben segít, de lényegesen kevésbé" - mondta Bennett. A miniszterelnök vezető egészségügyi tisztviselők és miniszterek találkozóját tartotta, hogy megvitassák a vírus kezelésének következő lépéseit az izraeli számok és a Bennett szerint "a Delta mutáció világszerte előretörő ugrása, beleértve az olyan beoltott országokat is, mint Nagy-Britannia, Izrael és az Egyesült Államok" fényében.

Elmondta, hogy "Nagy-Britanniában az elmúlt napokban megugrott a naponta kórházba kerülő gyermekek száma. Ez egy olyan fejlemény, amellyel tisztában vagyunk; racionálisan és felelősen kezeljük". Több mint 5,7 millió izraeli kapott legalább egy oltást a Pfizer vakcinájából, és az ország továbbra is szorgalmazza, hogy az állampolgárok - különösen a tizenévesek - menjenek el az oltásért.

Március óta a legmagasabb számú koronavírusos megbetegedést diagnosztizálták csütörtökön, a tesztek 1,52%-a pozitív - közölte pénteki közleményében az egészségügyi minisztérium.

Miközben a napi megbetegedések számának megugrása folytatódik, a súlyos megbetegedések számának növekedése korlátozott maradt. A fertőzöttek közül 49-en voltak súlyos állapotban, öttel kevesebben, mint egy nappal korábban. Egy héttel korábban, július 10-én 39-en voltak. Áprilisban, amikor a mostani számhoz hasonlóan mintegy 5900 aktív eset volt, több mint 340 beteg volt súlyos állapotban.

A valószínűsíthető magyarázat az, hogy a jelenlegi vírushordozók közül mintegy 2000 iskolás, akiknek a fele teljesen be volt oltva. Mindkét csoportban nagyon valószínűtlen, hogy a betegség súlyos formái alakuljanak ki, bár időnként előfordul. Jelenleg a súlyos állapotú betegek mintegy 60%-a volt beoltva.

"A súlyos beteggé váló esetek százalékos aránya most 1,6%, szemben a 4%-kal a 3. hullám hasonló szakaszában, amikor még nem volt védőoltás" - tweetelte pénteken Eran Segal professzor, a Weizmann Tudományos Intézet számításbiológusa, aki a koronavírus-kabinet tanácsadója. Azt mondta, hogy "az esetek további növekedése esetén sokkal több esetre lesz szükség, mint a 3. hullámban, hogy hasonlóan nagyszámú kritikusan betegszámot érjenek el a kórházakban. Ez jelentősen hozzájárul majd a lakossági szintű immunitáshoz".

A miniszterek több órán át tárgyaltak, és csak röviddel a sábát előtt fejezték be a megbeszélést, és több alapelvben állapodtak meg, amelyek közül az első az otthoni gyorstesztek bevezetése már a jövő héten. Bennett számára a hangsúly a gyorstesztelésen van, amelyet mindenki számára elérhetőnek szeretne látni, hogy a világjárvány idején is folytatódhasson az élet. 
 
A miniszterek megállapodtak továbbá abban, hogy előkészítik a "Happy Badge" bevezetését, amely csak azoknak biztosít belépést esküvőkre és hasonló, 100-nál több vendéget számláló rendezvényekre, akik be vannak oltva, meggyógyultak vagy nemrégiben negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.

A rendszer csak olyan beltéri összejövetelekre vonatkozik, ahol ételt és italt szolgálnak fel, és az emberek ülnek és állnak is. A résztvevők számára nem lesz felső határ, és az embereknek maszkot kell viselniük. Az egészségügyi és a közlekedési minisztérium által vezetett közös csoport fogja megvizsgálni a Ben-Gurion repülőtéren alkalmazott irányelveket. Az illetékes hatóságok pedig a koronavírus árnyékában kezdik meg az előkészületeket a nagy ünnepekre és a tanévnyitóra. 

Végül a miniszterek abban is megállapodtak, hogy a kórházak által a koronavírus okozta válság idejére felvett összes alkalmazottat az állami költségvetés elfogadásáig tovább foglalkoztatják. Ez mintegy 600 orvost és 1600 ápolót foglal magában.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-07 | 15:23
"Karlsfeldben nagy a félelem": egy fiatalokból álló migránsbanda terrorizálja az egész közösséget

"Karlsfeldben nagy a félelem": egy fiatalokból álló migránsbanda terrorizálja az egész közösséget

 • A városban erőszakos migráns-fiatalok bűnözői csoportba tömörültek, és késekkel felfegyverkezve terrorizálnak mindenkit: sértegetés, lopás, nemi erőszak, késelés.
 • "Karlsfeld a megye kis Chicagójává vált."
Kül 2021-07-05 | 15:31
Gyilkosság Kölnben: halott milliomost találtak a házban, az áldozat örökbefogadott fiát letartóztatták

Gyilkosság Kölnben: halott milliomost találtak a házban, az áldozat örökbefogadott fiát letartóztatták

 • Örökbefogadta az afgánt, akit most azzal gyanúsítanak, megölte az eurómilliókért.
Kül 2021-08-20 | 14:08
Csúfos kudarc: a CNN arról ír, a Biden-kormányzatot hibáztatják a saját szakértői

Csúfos kudarc: a CNN arról ír, a Biden-kormányzatot hibáztatják a saját szakértői

 • A demokrata kurzussal kesztyűs kézzel bánó CNN által megszólaltatottak szerint az amerikai csapatkivonás elhibázott.
 • Erre a Biden-adminisztráció katonai és hírszerzési szakértői előre figylmeztették az Elnököt és az embereit.
 • Hónapok óta beszámoltak az amerikai vezetésnek, hogy Afganisztán el fog bukni.
 • Megindult az egymásra mutogatás a csúfos kudarc miatt.
Kül 2021-07-14 | 14:24
A német zöld feminista visszaszorítaná az autók "férfi dominanciáját" a városokban

A német zöld feminista visszaszorítaná az autók "férfi dominanciáját" a városokban

 • Megszólalt Karácsony Gergely német női hangja.
Kül 2022-03-14 | 18:03
Megjött az EU esze: a háború miatt nem tartják vissza tovább a pénzeket

Megjött az EU esze: a háború miatt nem tartják vissza tovább a pénzeket

 • A koronavírus miatt Helyreállítási Alap pénzeit közel egy éve tartotta vissza az Euróőai Unó Bizottsága, mondvacsinált okokkal.
 • A Bloomberg hírügynökség úgy értesült, a Bizottság a háború miatt nem vegzálja a közeljövőben Lengyelországot és Magyarországot.
 • Vagyis kifizetik a Magyarországnak és a lengyeleknek járó pénzeket.
 • Az Unió döntése óriási pofon a baloldalnak, akik eddig azzal kampányoltak, nem lesz EU-s pénz.
 • A 4,8 milliárdos EU-s csalási ügybe keveredett Cseh Katalin arra tette fel az életét, hogy megakadályozza azt, hogy Magyarország rendben megkapja ezeket a pénzeket.
 • Korábban Márki-Zay is azzal kampányolt, amíg Orbán  a miniszterelnök, nem lesz pénz.
 • Az EU ezzel a döntéssel kirántja a szőnyeget a baloldal lába alól.