Egy amerikai iráni-keresztény bevándorló a "szemét" "woke" ideológia ellen tiltakozott egy iskolaszéki ülésen

Egy amerikai iráni-keresztény bevándorló a "szemét" "woke" ideológia ellen tiltakozott egy iskolaszéki ülésen
  • Az apa a transzneműség és a non-bináris névmások iskolai használata ellen szólalt fel.
  • Szerinte nem ezzel a szeméttel kell tömni a gyerekek fejét, hanem természettudományokat, matematikát, biológiát kell oktatni nekik.

Egy iráni-keresztény bevándorló apa kedden a Loudoun megyei állami iskolák (LCPS) igazgatótanácsát ostorozta, amiért ideológiákat vezet be a diákoknak. Sürgette a tanárokat, hogy tartsák be az iskolai tantervet, ahelyett, hogy "lenyomják a gyerekek torkán az ideológiai szemetet" - tudósít a Newsweek.

"Kedves kegyvesztett tanácstagok, azt hiszitek, hogy felébredtek, de hadd ébresszelek fel titeket egy kicsit jobban" - mondta Dimis Christophe - ahogy az LCPS azonosította - a Parents Against Critical Theory (PACT) által tweetelt videóban.

"Mi vagyunk a kisebbségek kisebbsége ebben az országban [az USA-ban]. Az őseink és a népünk túlélte a törökök és az ISIS mészárlásait" - mondta.

Szerdán az LCPS 7-2-es szavazással elfogadta a 8040-es szabályzatot. A Transznemű és nemi hovatartozással nem rendelkező diákok jogai elnevezésű irányelv az év elején vitákat és haragot váltott ki a szülők körében. Az iskola eredetileg megengedte a nyilvánosság tagjainak a vitákat, de a növekvő feszültségek miatt megváltoztatta ezt a politikát.

A 8040-es számú szabályzat előírja a tanárok számára, hogy a diákok által preferált névmásokat használják, és lehetővé teszi a "nemi identitást kitágító és transznemű diákoknak", hogy "a diák nemi identitásával összhangban lévő módon" vegyenek részt sport- és egyéb tevékenységekben.

"Ha le akarja nyomni ezt a szemetet [a névmásokat] a gyerekeim torkán, akkor én ráveszem, hogy a gyerekeimet 'királynak' és 'királynőnek' szólítsa, így szólítsa a fiaimat és a lányomat, maga pedig rám néz [és] 'mesternek' szólít. Azt akarod, hogy ez a névmás legyen a szádon, amikor rám nézel?". Christophe a videó szerint megkérdezte a testületet.

Az iskolaszék irányelvei azt is kimondják, hogy a transznemű diákok "következetesen állított nemi identitásuknak" megfelelő iskolai létesítményeket használhatnak.

Az apa azzal vádolta a tanárokat, hogy ideológiájukat ráerőltetik a diákokra. Hozzátette, hogy a tanároknak a munkájukat kellene végezniük, és olyan tantárgyakat kellene tanítaniuk nekik, mint a matematika, a természettudományok, a biológia és az irodalom.

"Ezek a mi gyerekeink, nem a magukéi" - mondta Christophe a testületnek.

Wayde B. Byard, az LCPS sajtószóvivője azonban a Newsweeknek küldött e-mailben elmondta, hogy az iskolatanács "többször is" kijelentette, hogy az LCPS nem kényszerít semmilyen ideológiát a diákokra vagy a személyzetre.

"Különösen a Critical Race Theory nem része a tantervünknek" - mondta.

Emellett megkérdőjelezte, hogy az LCPS ideológiái hogyan segíthetik a gyerekek sikerét, miközben az iskolatanács ezeket a politikákat erőlteti. Az LCPS azonban azt mondta, hogy a diákok sikerét helyezi előtérbe.

"Az LCPS első számú prioritása, hogy minden diák sikerét elősegítse, és biztosítsa, hogy biztonságban, elfogadva és tanulásra készen érezzék magukat az iskolában" - áll az LCPS közleményében.

A PACT alapítója, Scott Mineo azonban nem értett egyet az iskolaszék nyilatkozatával. "Az LCPS-nek 30 nem-bináris diákja van a 81 000 diákból, és csak 7 támogató jelent meg tegnap este, hogy támogassa a szabályzat elfogadását" - mondta.

Júniusban verekedés tört ki egy Loudoun megyei iskolatanácsi ülésen, amelyen a kritikus fajelméletről és a transznemű diákokról volt szó. Legalább egy férfit elfogott a rendőrség.

A virginiai Ashburnben található iskola ezt követően beleegyezett abba, hogy a nyilvánosság tagjait beengedjék a vitákba. Az új politika megosztotta a közvéleményt, amelyben olyan támogatói hangok is megjelentek, akik optimisták a hatásával kapcsolatban.

"Úgy gondolom, hogy évekig küzdöttek ezekkel a problémákkal, és küzdöttek a diszkriminációval, a zaklatással, és ez egy lehetőség lesz számukra, hogy felemelkedjenek ebből, és egy olyan iskolai évbe lépjenek, amely teljes mértékben befogadja őket" - idézte Chris Candice Tuckot, az Equality Loudoun elnökét a Fox News.

Andrea Weiskopf középiskolai tanárnő azt mondta az iskolatanácsnak, hogy a gyerekeknek szükségük van szövetségesre, az LMBTQ gyerekeknek pedig még inkább.

"Ha LMBTQ szövetségesnek nevezed magad, de nem hiszed, hogy a transz lányok lányok, akkor nem vagy szövetségese a gyerekeknek" - mondta.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-07 | 12:02
Hogy Afganisztán polgárháborúba sodródik, "az a rideg valóság"

Hogy Afganisztán polgárháborúba sodródik, "az a rideg valóság"

  • Hetek óta érkeznek a vészjelzések a káoszba süllyedő Afganisztánból.
  • A legtöbb szakértő egy hatalmas migrációs hullámtól tart.
  • Pár napja a BILD videóriportban mutatta meg, hogy naponta 8000 és 10000 közötti ember váltja ki útlevelét, hogy Európa felé indulhasson.
  • Az országban milliós számban vannak menekültek, ahogyan Pakisztánban és Iránban is százezrek.
  • Törökországban is megközelíti a millós számot az afgán migránsok száma.
Kül 2021-06-09 | 10:36
Svájc: politikusok pózoltak meztelen nőkkel az újranyitott bordélyházakban

Svájc: politikusok pózoltak meztelen nőkkel az újranyitott bordélyházakban

  • "Teltház és boldog férfiak" - ezzel a címmel számol be a Schweizer Illustrierte a bordélyházak lezárás utáni újranyitásáról.
  • A címlapképen Valentin Landmann nemzeti konzervatív kantonális politikus meztelen mellű prostituáltak mellett látható az ország egyik legnagyobb bordélyházában.
Kül 2021-06-14 | 20:52
Új konzervatív hírcsatorna indult Nagy-Britanniában

Új konzervatív hírcsatorna indult Nagy-Britanniában

  • "Ki fogjuk lyukasztani elitünk nagyképűségét... és leleplezzük a cancel culture egyre növekvő támogatását, mint a szólásszabadságra és a demokráciára jelentett fenyegetést" - nyilatkozta a csatorna veterán arca.
Kül 2021-05-14 | 16:00
Az igazság utat tör magának: nem emelnek vádat a hazáját a migrációtól védő Salvini ellen, de vár még rá egy másik hasonló bírósági eljárás

Az igazság utat tör magának: nem emelnek vádat a hazáját a migrációtól védő Salvini ellen, de vár még rá egy másik hasonló bírósági eljárás

  • A bíróság elfogadta a politikus védelmének állásfoglalását, vagyis azt, belügyminiszterként Salvini nem követett el bűncselekményt azzal, hogy 2019 júliusában öt napig nem engedélyezte a Gregoretti katonai hajóval érkezett bevándorlók partraszállását.
  • A volt tárcavezetőt többek között azzal gyanúsították, hogy embereket fosztott meg személyi szabadságuktól.
  • Salvinire azonban vár még egy hasonló bírósági eljárás szeptemberben, mely egy másik hajót, egy másik migránscsoport feltartóztatását érinti.
  • Akkor a spanyol civilhajó, az Open Arms fedélzetén érkezett 147 migránst várakozott három hétig Lampedusa szigete előtt.
  • A politikus elítélése esetén 15 év börtönt is kaphat.

 

Kül 2021-11-04 | 15:56
Három napos eligazításon vesz részt Márki-Zay Brüsszelben

Három napos eligazításon vesz részt Márki-Zay Brüsszelben

  • Jövő héten a baloldal miniszterelnök-jelöltje megkapja az utasításokat a brüsszeli migrációs elvárásokról és arról, hogyan kellene megemelni a magyarok rezsijét.
  • Márki-Zay brüsszeli eligazítási turnéját a szocialista Ujhelyi István szervezi.