Kitoloncolják Finnországból a finneknél született, de visszaeső bűnöző szomáliait

Kitoloncolják Finnországból a finneknél született, de visszaeső bűnöző szomáliait
  • A Legfelsőbb Bíróság indoklása az, hogy a szomáliai veszélyt jelent a társadalomra.

A legfelsőbb bíróság a Finnországban született és nevelkedett szomáliai férfi kitoloncolását rendelte el - tudósít a Helsinki Times.

A finnországi legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy egy Finnországban született és nevelkedett szomáliai származású férfit ki lehet toloncolni Szomáliába, mivel a határozat szerint a szóban forgó személy büntetett előélete miatt veszélyt jelent a társadalomra.

A döntés az 1993-ban született férfi által kezdeményezett hosszú fellebbezési eljárás végén született. A rendőrség eredetileg 2017-ben javasolta a férfi kitoloncolását, ami után a eljárást indítottak a kitoloncolása és a schengeni térségbe való belépéstől való hároméves eltiltás kezdeményezése érdekében. A férfi fellebbezett a közigazgatási bírósághoz, majd a legfelsőbb bírósághoz, hangsúlyozva, hogy nem kötődik Szomáliához, és nem ismer senkit az országban, ahol soha nem is járt. 

Az illetőnek kiterjedt büntetett előélete van: 2010 és 2017 között 11 rablás, súlyos lopás, testi sértés és kényszerítés miatt ítélték el, és többszörös börtönbüntetést töltött le, köztük egy 18 hónapos börtönbüntetést. Ennek eredményeként a Legfelsőbb Bíróság úgy ítélte meg, hogy a Finnországban való további jelenléte veszélyt jelent a társadalomra és a biztonságra, és zöld utat adott a kitoloncolási eljárás megindításának. 

A Legfelsőbb Bíróság elismeri, hogy a vádlottnak nincsenek szomáliai kötődései, de megjegyzi, hogy a finn népességnyilvántartásban szomáliai anyanyelvűként szerepel, és nem rendelkezik finn állampolgársággal, annak ellenére, hogy az országban született és nőtt fel. Azt is megjegyzik, hogy szülei nem kértek állampolgárságot a nevében, amikor gyermek volt, mivel nem tartották azt szükségesnek.

Az illető azt állítja, hogy megjavult, és jelenleg ifjúsági tanácsadóként dolgozik Finnországban. Két gyermeke is van, akik mindketten finn állampolgársággal rendelkeznek. 

Finnországban meglehetősen gyakori, hogy valakit bűnügyi alapon toloncolnak ki, 2021-ben eddig 41 külföldi születésű személyt toloncoltak ki ilyen alapon. Az azonban rendkívül ritka, hogy egy ilyen döntést olyan valakivel szemben alkalmazzák, aki egész életében Finnországban élt. 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-22 | 15:40
Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció

Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció

  • Nyugat-Európában egyre jellemzőbb trend, hogy a helyiek kiszorulnak a nagyvárosok belvárosaiból, és migránsok foglalják el a belvárosokat.
  • Ez a minta Hollandia, Franciaország, Belgium, és most már Németország nyugati részén is.
Kül 2021-06-30 | 21:06
A német Karácsony újabb botránya: Annalena Baerbock plagizált a könyvében

A német Karácsony újabb botránya: Annalena Baerbock plagizált a könyvében

  • Mint két tojás, úgy hasonlít egymásra a német Annalena Baerbock és a magyar Karácsony Gergely.
  • A német Zöldek kancellár-jelöltje is botrányból hazugságba keveredik.
  • Hasonlítanak abban Karácsonnyal, hogy mindkettejük lételeme a hazudozás, egyszerűen lubickolnak abban, ha hazudhatnak.
  • Mindketten hazudoztak iskolai végzettségeikről, hazudtak nemzetközi tapasztalataikaról, hazudtak PhD-dipolmáikról.
  • Most kiderült, Baerbock a könyvének jelentős részleteit is mástól lopta.