18, 20, 21 éves szíriaiak és egy iraki férfi brutálisan megvert és megerőszakolt egy 18 éves nőt - a bíró szerint szabadlábon védekezhetnek

18, 20, 21 éves szíriaiak és egy iraki férfi brutálisan megvert és megerőszakolt egy 18 éves nőt - a bíró szerint szabadlábon védekezhetnek
 • Az eset szombaton történt az alsó-szászországi Leerben.
 • Az erőszaktevő migránsok a 2015 migránsválság során érkeztek Németországba.
 • Az ügyben eljáró bíró szerint nem áll fent a szökés veszélye, ezért szabadlábon maradhatnak a gyanúsítottak.

A bíró szabadon enged három erőszaktevőt - a két szíriai és az iraki a 2015-ös első menekülthullámmal érkezett Németországba, írja a BILD.

Horrorisztikus csoportos nemi erőszak Leerben (Alsó-Szászország): három férfi brutálisan bántalmazott és megvert egy fiatal nőt (18). Az aurichi ügyészség vizsgálódik.

A gyanúsítottakat - két szíriai és egy iraki (18, 20 és 21 évesek) - vasárnap bíróság elé állították, de saját felelősségükre szabadon engedték őket. Ennek oka az volt, hogy nem állt fenn a szökés veszélye.

A három férfi tehát egyelőre szabadlábon marad.

Mit tudunk eddig a férfiakról?

Az ügyészség szerint a férfiak nem állnak rokonságban egymással - mondta a BILD riportere, Corinna Perrevoort, aki a helyszínen tartózkodott Leerben. "Mindannyian még mindig a családjukkal élnek. Ezért nem kerültek őrizetbe, azzal a feltétellel, hogy többször jelentkeznek a rendőrségen, és továbbra is a szüleikkel élnek. Nem szabad megközelíteniük az áldozatot. Ha ez megtörténik, a férfiaknak előzetes letartóztatásba kell kerülniük."

A riport hozzátette: "A három férfi állítólag a családjukkal együtt érkezett Németországba az első menekülthullámban, ami 2015 körül volt".

A gyanúsítottak állítólag mindannyian azon a településen élnek, ahol a nemi erőszak történt. A németeken kívül sok nemzetből származó emberek és sok menekült család él itt, miután kiköltöztek az átmeneti otthonokból.

A nyomozók információi szerint a csoportos nemi erőszak "spontán cselekedet" volt, amelyre a férfiak megbeszélték a találkozót. Az elkövető és az áldozat nyilvánvalóan ismerte egymást. Erről azonban egyelőre nincs hivatalos megerősítés.

Hogy van a nő?

"Nincs jól, sem fizikailag, sem pszichésen" - folytatja a riporter. "Az ügyész különösen súlyos, testi sértéssel egybekötött nemi erőszakról beszél, mivel a nőt többször is megverték, bántalmazták és megerőszakolták. Legalább kettőtől 15 évig terjedő büntetésre számít."

Az első vizsgálatok szerint a bűncselekmény szombat este történt Leer déli részén, egy lakóházban. A három gyanúsított a jelek szerint egy lakásba csalta az áldozatot, megverte és többször megerőszakolta. Az áldozatvédelem érdekében a rendőrség nem kívánt további részleteket közölni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-09-20 | 10:59
Több száz "kompetens" és elkötelezett terroristát engedtek szabadon a tálibok Kabulban

Több száz "kompetens" és elkötelezett terroristát engedtek szabadon a tálibok Kabulban

 • Egy indiai hírszerző szerint "szó szerint egy évtized terrorelhárítási munkája veszett kárba azzal, hogy az amerikaiak nem biztosították a Bagramban fogva tartott kulcsfigurákat".
 • Nyugati hírszerző-szolgálatok amiatt aggódnak, hogy az afgán menekülthullámban leplezett terroristák juthatnak el Európába.
Kül 2021-06-28 | 11:55
Megbukott a svéd bevándorláspárti miniszterelnök

Megbukott a svéd bevándorláspárti miniszterelnök

 • Hivatalosan amiatt, mert koalíciós partnereivel nem egyezett ki a lakásbérletek liberalizációjában.
 • Ez csak az utolsó csepp volt a pohárban.
 • A háttérben inkább az áll, hogy a svéd pártok felmérték: az emberek megelégelték az elszabaduló bűnözést a nagyvárosokban, az utcai bandák erőszakosságát, a napközben elkövetett brutális fegyveres gyilkosságokat, a bandaháborúkat és a gránátos robbantásokat.
Kül 2021-06-25 | 20:56
Bajor belügyminiszter: egy kisfiút is leszúrt a szomáliai ámokfutó

Bajor belügyminiszter: egy kisfiút is leszúrt a szomáliai ámokfutó

 • A 3 áldozat közül egy kisfiú.
 • További 10 sérültje van a terrortámadásnak.
 • Közülük 3 vagy 4 főt kritikus állapotban kezelnek az intenzív osztályokon.
Kül 2021-07-09 | 11:06
Késelésig fajult a vita a migránsok között, de az elkövetőt elengedték

Késelésig fajult a vita a migránsok között, de az elkövetőt elengedték

 • Nem áll fent a szökés gyanúja, indokolták a szabadon bocsátást.
Kül 2021-07-28 | 15:28
Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

Karácsony zöld szövetségesének kínos vesszőfutásáról ír a POLITICO

 • Annalena Baerbock, a Zöldek kancellárjelöltje annyira lenullázta magát a kampány kezdetére, hogy a Politico a férfi társelnökről írt egy nagy riportot.
 • Baerbock ugyanazokat a hibákat követte el, mint Karácsony idehaza: hazudott a végzettségéről, kamuzott az önéletrajzában, tízezer eurónyi jövedelmet pedig elfelejtett bevallani.