Meredek emelkedés a brit fertőzési adatokban, de az oltások működnek

Meredek emelkedés a brit fertőzési adatokban, de az oltások működnek
  • Az Egyesült Királyság újabb 24 248 koronavírusos megbetegedést és 15 további halálesetet jelentett - derül ki a legfrissebb napi adatokból.

A koronavírusos megbetegedések száma az elmúlt hónapban drámaian megnőtt, de a halálesetek és a kórházi kezelések száma továbbra is alacsony - tudósít a Sky News.

Az Egyesült Királyság újabb 24 248 coronavírusos megbetegedést és 15 halálesetet jelentett a napi kormányzati adatok szerint.

Szombaton 24 855 megbetegedés és 18 haláleset volt, míg a múlt héten ilyenkor 14 876 eset és 11 haláleset történt.

További 137 389 ember kapta meg az első adag oltóanyagot, és 196 209-en a második oltást. Ez azt jelenti, hogy 45 274 497-en kaptak legalább egy adagot, míg 33 614 952-en teljesen be vannak oltva.

Az Egyesült Királyságban a koronavírussal összefüggő halálesetek száma - a pozitív tesztet követő 28 napon belül - 128 222 fő.

Az esetek száma meredeken emelkedett az elmúlt hónapban, a fertőzőképesebb delta-változat miatt. Június 1-jén a hétnapos átlag 4 147 volt, július 1-jén azonban ennek mintegy hatszorosa, 24 809 volt.

Ami döntő fontosságú, hogy a halálozások száma az elmúlt néhány hónapban nem változott, és sokkal alacsonyabb, mint a januári csúcs, amikor naponta több mint 1200-an haltak meg.

Ez arra mutat rá, hogy a vakcinák nagyrészt megszakították a fertőzések, a kórházi kezelés és a halálesetek közötti kapcsolatot - ami kulcsfontosságú a kormány azon céljának szempontjából, hogy néhány héten belül eltörölje a legtöbb fennmaradó szabályt.

A napi halálozások legutóbbi hétnapos átlaga 17,4, míg július 1-jén 1 905 ember feküdt kórházban COVID-19 vírussal. Ez több mint kétszerese a június 1-jén kezelt 927 főnek, de töredéke a január közepi állapotnak, amikor közel 40 000-en feküdtek kórházban, és félő volt, hogy az rgészségügy túlterhelt lesz.

Egy miniszter vasárnap a Sky Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy az arcmaszkok a korlátozások előre láthatólag július 19-i megszűnésével személyes választás kérdései lesznek.

Robert Jenrick lakásügyi miniszter azt mondta, hogy az oltási program sikere azt jelenti, hogy a kormány "el tudja gondolkodni azon, hogyan térhetünk vissza a lehető legnagyobb mértékben a normalitáshoz".

Szerinte az adatok jelenleg "nagyon pozitívnak tűnnek", közvetlenül azelőtt, hogy a miniszterelnök végleges döntést hozna arról, hogy sor kerül-e az angliai ütemterv negyedik lépésére.

Az arcmaszkokkal kapcsolatban Jenrick úr azt mondta: "Most egy olyan időszakba lépünk át, amikor nem lesznek jogi korlátozások - az állam nem fogja megmondani, hogy ki, mit tegyen -, de bizonyos fokú személyes felelősséget és ítélőképességet gyakorolhatunk majd. Így különböző emberek különböző következtetésekre juthatnak majd például az olyan dolgokkal kapcsolatban, mint a maszkok viselése."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-30 | 21:33
Zeit: Németországban minden negyedik ember migrációs háttérrel rendelkezik

Zeit: Németországban minden negyedik ember migrációs háttérrel rendelkezik

  • A külföldi gyökerekkel rendelkezők aránya az elmúlt években meredeken emelkedett.
Kül 2023-02-07 | 13:07
"A béke elnöke": Trumpnak 2024-re az a terve, hogy az ukrajnai háborúval szemben induljon el

"A béke elnöke": Trumpnak 2024-re az a terve, hogy az ukrajnai háborúval szemben induljon el

  • "Trump a béke elnöke, és két generáció óta ő az első elnök, aki nem indított háborút."
Kül 2021-05-13 | 11:00
Elsietett nyitás, akadozó oltásprogram, emelkedő fertőzésszámok, megtelt kórházak Hollandiában

Elsietett nyitás, akadozó oltásprogram, emelkedő fertőzésszámok, megtelt kórházak Hollandiában

  • Hollandia korán nyitott, mert az egészségügyi ellátórendszer még mindig leterhelt a koronavírus-betegekkel.
  • A heti új fertőzöttek száma vasárnap 7584 volt, ami 13 százalékos növekedést mutat az előző héthez képest.
  • A nyitás első lépéseként április 28-ától a kávézók teraszai kinyitottak, a kijárási tilalmat eltörölték, és a nem létszükségletű boltok ismét időpont nélkül fogadták a vásárlókat, a felsőoktatási intézmények mérsékelt számban újra fogadtak diákokat.
  • A közegészségügyi hivatal (RVIM) kritizálta a nyitást és a további nyitási terveket, arra hivatkozva, a fertőzési adatok nem indokolják a további lazítást.
  • Május első hetében a tervezett műtétek 51%-át halasztották el, kilenc kórház pedig jelezte, hogy nem tudják teljesen elvégezni a következő hat hétre tervezett életbevágó műtéteket.
  • A Limburg tartományban található Heerlen és Sittard-Geleen kórházai a hónap elején jelezték, hogy nem tudnak több covidos beteget fogadni, mivel megteltek.
  • Közben még legalább 6 ezer, teljes állásban dolgozó emberre lenne még szükségük az oltási kampányban.
Kül 2021-08-07 | 12:09
Fekete-Győr bezzegországában nem engedélyezték a PRIDE-ot

Fekete-Győr bezzegországában nem engedélyezték a PRIDE-ot

  • Bukarestben, Románia fővárosában a polgármesteri hivatal nem hagyta jóvá a felvonulás útvonalát.
  • Erre 15 éve nem volt példa a román fővárosban.