Már a németeknél is többségben vannak azok, akik nem akarnak további menekülteket befogadni

Már a németeknél is többségben vannak azok, akik nem akarnak további menekülteket befogadni
  • Az 5000 megkérdezett 47,3 százaléka válaszolta azt, hogy "egyáltalán nem", míg 15,2 százaléka azt, hogy "inkább nem".
  • 14,4 százalék mondta azt, hogy "igen, határozottan", 13,2 százalék pedig azt, hogy "inkább igen".
  • 57,8 százalék válaszolta azt, hogy "nem, biztosan nem" vagy "inkább nem" integrálódtak a német társadalomba azok, akik az utóbbi 10 évben érkeztek.

A németek egyértelmű többsége elutasítja a menekültek további befogadását. A Civey közvélemény-kutató intézet által a Diakonie Deutschland megbízásából készített felmérés szerint 62,5 százalék gondolja úgy, hogy Németországnak nem kellene több menekültet befogadnia, tekintettel a világszerte növekvő menekültlétszámra. 28 százalékuk válaszolt igennel a megfelelő kérdésre. A többiek bizonytalanok voltak - írja a Junge Freiheit.

Ami feltűnő, az a nemmel válaszolók egyértelműsége. Az 5000 megkérdezett 47,3 százaléka válaszolta azt, hogy "egyáltalán nem", míg 15,2 százaléka azt, hogy "inkább nem". Másrészt 14,4 százalék mondta azt, hogy "igen, határozottan", 13,2 százalék pedig azt, hogy "inkább igen".

A többség szerint nem sikeres az integráció

A nagy többség az integrációval kapcsolatban is szkeptikus. Arra a kérdésre, hogy az elmúlt tíz év bevándorlói jól beilleszkedtek-e a német társadalomba, 57,8 százalék válaszolta azt, hogy "nem, biztosan nem" vagy "inkább nem". Másrészt 12,5 százalék azt mondta: "igen, határozottan" vagy "inkább igen". Alig 28 százalék válaszolta azt, hogy "részben", a többiek pedig azt, hogy "nem tudom". Az "igen" válaszok aránya átlagon felüli volt, különösen a diákok körében, míg az önfoglalkoztatók, a nyugdíjasok és a munkavállalók inkább kudarcnak ítélték az integrációt.

Ulrich Lilie, a Diakonie elnöke elmondta, hogy az eredmények nem lepik meg, hanem kijózanítják. "Mert nyilvánvaló, hogy a menekültek befogadását és integrációját a németek többsége nem sikertörténetként érzékeli és írja le. Nem mindenki, aki kritikusan viszonyul a migrációhoz, szélsőjobboldali szélsőséges a folyamat során. De e hangadó nélkül a szörnyű jobboldali leegyszerűsítők a "mi vagy ők" logikájukkal sokkal nehezebben tudnának politikai hasznot húzni belőle."

Az EU külső határellenőrzésének kritikája

Lilie felszólította a politikusokat, hogy együtt gondolkodjanak az integrációról, az oktatásról és a szociálpolitikáról. A migránsokat be kell illeszteni a szűk környezetükbe - mondta. "A sikeres integrációs történeteket is hallhatóvá kell tennünk, és pozitív élményt kell nyújtanunk Németországnak, mint bevándorlóországnak, ami valójában. Szüksége van ezekre a jó történetekre, hogy a vagy-vagy elbeszélést csendesebbé tegye." A Diakonie közleményében bírálta az EU külső határain végzett ellenőrzéseket, és "úgynevezett védelemnek" nevezte azokat.

A menedékkérelmek száma 2021 májusában csaknem 120 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. Hasonló helyzet figyelhető meg a Földközi-tengeren, amelyen keresztül a korábbi évekhez képest lényegesen több bevándorló érkezett Európába.

A Münsteri Egyetem tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy az európai társadalmak, köztük a német is, identitáspolitikai szempontból megosztottak. Ennek egyik aspektusa a bevándorlás, amelyet az egyik fél lehetőségnek tekint, a másik pedig szkeptikusan szemléli. 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-06 | 19:32
A BILD szerint a CDU nyert Szász-Anhaltban 35,8 százalékkal, második az AfD 23,1%-kal

A BILD szerint a CDU nyert Szász-Anhaltban 35,8 százalékkal, második az AfD 23,1%-kal

  • Harmadik a Linke, 10,9%-os eredménnyel, negyedik az SPD 8 százalékkal, ötödik az FDP 6,8 százalékkal, és hatodik a Grüne 6%-kal.
Kül 2021-06-16 | 15:52
110 millió euróból imámképzés indul Németországan

110 millió euróból imámképzés indul Németországan

  • Évek óta probléma, hogy a német államban az imámokat török és szaudi pénzekből képzik.
  • Ezen próbálnak meg változtatni.
Kül 2021-08-01 | 11:01
Így küldték melegebb éghajlatra Vettelt a németek

Így küldték melegebb éghajlatra Vettelt a németek

  • Lewis Hamilton kiállása után Sebastian Vettel is kritizálta a magyar gyermekvédelmi törvényt.
  • Az autóversenyző először szivárványos cipőjével üzent, majd véleményét is kifejtette a magyar jogrendszerről: "Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz."
  • A német sportrajongók azonban nem kímélték: Facebook-kommentekben tették helyre az Aston Martin pilótáját.
Kül 2021-06-01 | 06:59
Ausztria: a fenyegetések miatt rendőri védelmet kapott az osztrák muszlim-szervezeteket térképen publikáló szakértő

Ausztria: a fenyegetések miatt rendőri védelmet kapott az osztrák muszlim-szervezeteket térképen publikáló szakértő

  • A napokban mutatták be az átláthatóság érdekében az Islamland-karte térképes programot, amely az osztrák muszlim szervezeteket jeleníti meg egy térképes alkalmazásban.
  • Az alkotók mellett az ÖVP integrációs miniszterét is fenyegetik a muszlimok, a terrorelhárítási hivatal nyomozást indított.
Kül 2021-06-05 | 09:40
Szabad oltásturizmust jelentett be Putyin Oroszországba

Szabad oltásturizmust jelentett be Putyin Oroszországba

  • Eddig is ez volt a gyakorlat, de júliustól ezt legalizálják.
  • Aki Oroszországba megy oltásért, ezentúl teljesen legálisan veheti fel a Szputnyik-V vakcinát, térítés ellenében.
Kül 2021-07-15 | 19:38
Hollandiát az a veszély fenyegeti, hogy a kábítószercsempészet mocsarába süllyed

Hollandiát az a veszély fenyegeti, hogy a kábítószercsempészet mocsarába süllyed

  • A Junge Freiheit kommentátora szerint feltehetjük a kérdést, létezik-e még Hollandiában "belső biztonság".