Ausztriában a Delta-variáns terjedése miatt ismét emelkednek a fertőzésszámok

Ausztriában a Delta-variáns terjedése miatt ismét emelkednek a fertőzésszámok
  • Szerdáig 361 azonosított Delta-variánsos fertőzést deítettek fel nyugati szomszédunknál.
  • Ebből csak Bécsben 256 fertőzés történt.
  • Szakértők a variánst a brithet képest 60%-kal fertőzőbbnek tartják, és álláspontjuk szerint 2,5-szer súlyosabb lefolyású betegséget okozhat.

Időközben a mutáció valamennyi szövetségi államban megjelent - tudósít a Kleine Zeitung.

Összességében az új korona-fertőzések száma ismét emelkedik Ausztriában.

Az indiai és most már Delta koronavírus-változat tovább terjed Ausztriában, ugyanakkor az új korona-fertőzések száma is újra emelkedik. Szerdán ismét közel három számjegyű volt az új Corona-ügyek száma. Az elmúlt 24 órában (szerda reggel 9:30-ig) 117 új fertőzést jelentettek Ausztriában.

A fertőzőbb és valószínűleg veszélyesebb delta mutációt már 361 alkalommal mutatták ki. Ez az AGES (Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Ügynökség) jelenlegi változatának eredménye. A legtöbb esetet Bécsben találták, ahol a szám 256. A megbízható PCR-teszteket azonban csak a szövetségi fővárosban használják nagy mennyiségben.

Mind a kilenc szövetségi államban

Ez, valamint a szekvenálás lehetővé teszi a variáns kimutatását. Az AGES szerint keddig az összes szövetségi tartományban kimutatták a delta változatot. Salzburgban 28, Tirolban 24, Alsó-Ausztriában 23, Stájerországban nyolc, Burgenlandban hét és Felső-Ausztriában négy Delta-megbetegedés történt. Ezen kívül Karintiában az előző héten három, Vorarlbergben pedig 28 megerősített esetet regisztráltak.

Szakértők is azt mondták nemrég, hogy a delta-változat terjedését nem igazán lehet komolyan felmérni. Ennek oka, hogy a szekvenálás PCR-teszteken alapul, amelyeket csak Bécsben végeznek el mindenütt. Legutóbb a szövetségi fővárosban 100 000 lakosra 20 000 PCR-vizsgálat jutott, míg a következő tartományban, Alsó-Ausztriában mindössze 1559.

Az ingyenes tesztek egyelőre maradnak

Az önkormányzati szövetség az oltás előrehaladtával csökkenteni kívánja az ingyenes vizsgálati infrastruktúrát a településeken. A nyár folyamán fenn kell tartani az ingyenes tesztajánlatokat, "ezt a turizmusnak köszönhetjük" - mondta Alfred Riedl, a Városi Szövetség elnöke a Kuriernak. Ezután azonban vége kell, hogy legyen. A városok szövetsége szerdán azonban elutasította ezt - Gerald Gartlehner epidemiológus pedig "nagyon veszélyesnek" nevezte a tesztek száműzését.

Az, hogy a Delta változat mindenképpen előretörésben van, a heti összehasonlításból világossá válik. Május utolsó hetében 18, a következő héten már 42, június 7. és 13. között pedig már 153 esetben mutatták ki a mutációt. Az előző hétre vonatkozóan az AGES 131 megerősített esetet sorolt fel. A B.1.617 deltaváltozatot (a B.1.617.1, B.1.617.2 és B.1.617.3 alváltozatokkal) először az indiai Maharashtra államban találták meg, és ott gyorsan terjed.

A legdominánsabb mutáció Ausztriában még mindig a B.1.1.7 (alfa). Az előző hétig 131 457 alkalommal észlelték. Az Egyesült Királyság hatóságai 2020 decemberében jelentették először ezt a SARS-CoV-2 vírusváltozatot (B.1.1.7 vonal), amely 2020 szeptembere óta terjed az Egyesült Királyságban. A jelenlegi ismeretek szerint könnyebben átvihető emberről emberre, mint a SARS-CoV-2 "vad" formája.

Aggodalomra okot adó változatok

A B.1.351 (béta) - korábbi nevén dél-afrikai mutáció - és a P.1 (gamma), amely először a brazil Amazonas államban terjedt el, és a dél-afrikai változathoz hasonlóan változott, szintén megfigyelés alatt áll. Az AGES szerint a béta változatot eddig 1343 alkalommal észlelték Ausztriában, a gamma változatot keddig 137 alkalommal.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-02 | 14:52

A miniszterelnök kifejezte részvétét az Ausztriában meggyilkolt 13 éves kislány miatt

  • Úgy fogalmazott, egész Ausztriát felháborította az eset, az ország talpon van.
  • Kurz kancellár pedig derekasan küzd a migráció ellen.
  • Arra figyelmeztetett, azzal, hogy Afganisztánól kivonul az Egyesült Államok és a NATO, milliónyi afgán indulhat meg Európa felé.
Kül 2021-07-05 | 12:34
Amerikában 1000 Covid-halottból 920 nincs beoltva

Amerikában 1000 Covid-halottból 920 nincs beoltva

  • Ezt az adatot Anthony Fauci ismertette.
  • Arra kérte az embereket, oltassák be magukat.
Kül 2021-06-30 | 21:45
Bécsi önkormányzati lakásban élt a 13 éves kislányt megölő afgán gyilkos, és további 56 958 euró szociális juttatást fizettek ki neki eddig

Bécsi önkormányzati lakásban élt a 13 éves kislányt megölő afgán gyilkos, és további 56 958 euró szociális juttatást fizettek ki neki eddig

  • Kicsit drága mulatság volt a gyilkost eltartania az osztrákoknak.
  • Egy 13 éves kislány kábítottak el, erőszakoltak és fojtottak meg közösen 16 és 18 éves afgánok Bácsben.
Kül 2021-07-24 | 12:44
Economist: Svédországot szétlövik

Economist: Svédországot szétlövik

  • A nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette a svédországi lövöldözések elképesztő emelkedése.
  • Svédországban a lövöldözéssel elkövetett emberölések aránya két és félszerese az európai átlagnak.
Kül 2024-01-10 | 15:54
Beismerés a német kiképző parancsnoktól: 200000-et közelíti a halott, eltűnt vagy sebesült ukrán katonák száma

Beismerés a német kiképző parancsnoktól: 200000-et közelíti a halott, eltűnt vagy sebesült ukrán katonák száma

  • A Neue Zürher Zeitungban olvasható egy interjú Andreas Marlow-val, aki 14 hónapja vezeti az Európai Unió ukrajnai oktatási és kiképzési parancsnokságát Németországban.
  • Az altábornagy arra panaszkodik: "Az ukránok olyan katonákat küldenek nekünk, akiknek alig van tudásuk vagy tapasztalatuk."
  • De ami ennél is sokkal fontosabb beismerés, hogy elsőként mondja el, ahogyan az sejthető volt korábban is, Ukrajna katonai veszteségei brutálisak, és sokkal magasabbak, mint amivel a propagandamédia kábítja az embereket.
  • Ismert: a dollármédia azzal ködösít idehaza, hogy elenyésző az ukrán, és sokkal jelentősebb az orosz hadsereg vesztesége.
  • "A 2022 februárjában létező 200 000 hivatásos katona túlnyomó többsége azóta meghalt, megsebesült vagy előléptették. Az ukrán frontkatonák túlnyomó többsége ma civil vagy legjobb esetben tartalékos" - mondja ezzel szemben Marlow.
  • Arra is felhívja a figyelmet, "Az oroszokat semmiképpen sem szabad alábecsülni, ez már sokszor megtörtént a történelemben. Most például nagyon oda kell figyelnünk, hogy milyen következtetéseket vonnak le a harckocsik fejlesztésének területén, miután ilyen hihetetlenül nagy veszteségeket szenvedtek el."
  • Merthogy "megfigyeljük, hogy az oroszok tanulnak és adaptálják védelmi technológiáikat és taktikáikat."