Emmanuel Macront felpofozta egy férfi a Drôme-i útja során

Emmanuel Macront felpofozta egy férfi a Drôme-i útja során
  • Néhány perccel korábban a sajtótájékoztatóján így fogalmazott: "Ha a gyűlölet és az erőszak visszatér, az egy dolgot ás alá, mégpedig a demokráciát. Ezért mindenkit tiszteletre és nyugalomra szólítok fel".

Egy rövid videó kering a közösségi oldalakon, amelyen a köztársasági elnököt egy személy bántalmazza. Két embert letartóztattak - tudóst a Le Figaro.

Ez az első alkalom, hogy fizikailag bántalmazták. Jelenleg az Elnök Drôme-ban, a "Tour de France" és a "nagy konzultáció" részeként, amelyet az országnak a poszt-kovid korszakba való átvezetése érdekében indított, Emmanuel Macront felpofozta egy férfi.


A Lycée Hôtelier de Tain-l'Hermitage-t elhagyva, 13:40 körül az államfő először járművébe szállt, hogy Valencia belvárosába érjen, és egy teraszos étteremben ebédeljen. Néhány méterrel arrébb azonban megszakította menetét, hogy üdvözölje az őt éltető érdeklődőket.

Ott az egyik jelenlévő megtámadta a köztársasági elnököt. A közösségi oldalakon közzétett videó hitelességét, amelyen a "le a Macronnal" és más royalista jelszavak hallhatók, Emmanuel Macron környezete megerősítette.

Néhány perccel korábban azonban Emmanuel Macron épp egy sajtótájékoztatót használt fel arra, hogy általános békére szólítson fel. "A demokratikus életnek nyugalomra és tiszteletre van szüksége. Mindenkitől. A politikusoktól és a polgároktól egyaránt. Egy demokráciában az ellenzékiséget szabadon ki lehet fejezni: az utcán, a sajtóban, a televízióban... És ez rendszeres időközönként a szavazólapon is kifejezésre jut. Ennek ellentéte az erőszak és a gyűlölet. Ha a gyűlölet és az erőszak visszatér, az egy dolgot ás alá, mégpedig a demokráciát. Ezért mindenkit tiszteletre és nyugalomra szólítok fel" - sürgetett.

Jean Castex ezután gyorsan reagált, és "republikánus felemelkedésre" szólított fel. "A politika semmiképpen sem lehet erőszak, verbális agresszió, még kevésbé fizikai agresszió. Nindannyian aggódunk, demokráciánk alapjai forognak kockán" - mondta a miniszterelnök az Országgyűlésben a kormányhoz intézett kérdések során.

Az incidens nyomán a köztársasági elnök folytatta szokásos útját, amelyet a "HCR" szektor (szállodák-kávézók-éttermek) helyreállításának szentelt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-07 | 09:00
A veszélyek ellenére egyre több migráns kel át a La Manche-csatornán

A veszélyek ellenére egyre több migráns kel át a La Manche-csatornán

  • Az sem tartóztatja őket vissza, hogy a Brit kormány bejelentette, jelentősen szigorítja az embercsempészet büntetését, és börtönnel sújtja az illegálisan érkezőket.
  • Egyharmadával több migráns érkezett az Egyesült Királyságba fél év alatt, mint tavaly a teljes évben.
Kül 2021-12-07 | 12:02
Ferenc pápa Napóleonhoz, a nácikhoz és a kommunistákhoz hasonlította az EU-t

Ferenc pápa Napóleonhoz, a nácikhoz és a kommunistákhoz hasonlította az EU-t

  • Arra reagált a katolikus egyház feje, hogy Brüsszel el akarta törölni a karácsony kifejezést, hogy az egyetlen kisebbséget se sértsen.
  • Felhívta arra is a figyelmet, hogy "az EU-nak tiszteletben kellene tartania a tagországok belső struktúráit, azok sokszínűségét és nem szabadna megpróbálnia egységesíteni őket".
Kül 2022-03-21 | 20:34
Orbán Viktor: Veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán

Orbán Viktor: Veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán

  • Egyes tagállamok Ukrajna feletti NATO-légtérzárat követelnek, mely sokak álláspontja szerint azonnali fegyveres háború kirobbanásával fenyeget a NATO és Oroszország között.
  • Stoltenberg, a NATO főtitkára korábban azt mondta, ez a lépés a III. világháborút jelentené.
  • Ezért sem támogatja sem Orbán, sem Szijjártó Péter.