Tiltakozott a helyi mecset hangos müezzinje ellen, most a vádlottak padjára ül a német férfi, akit börtönbe csukhatnak

Tiltakozott a helyi mecset hangos müezzinje ellen, most a vádlottak padjára ül a német férfi, akit börtönbe csukhatnak

Egy 38 éves férfi hónapokon át hangosan tiltakozott az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Herfordban található mecset előtt az imára való felhívás ellen. Most börtönbüntetésre számíthat - az ügyészség három vádpontban emelt vádat - tudósít a WELT.

Akciója országszerte címlapokra került: a müezzin hívása ellen protestálva egy 38 éves kelet-vesztfáliai férfi többször is hangosan tiltakozott a herfordi (Kelet-Vesztfália) mecset előtt.

Marcel Bauersfeld többek között egy edényfedelet és egy kanalat, valamint egy tehénharangot használt. A szokatlan akcióról készült videók netszerte keringtek.

Most a bielefeldi ügyészség vádat emelt Bauersfeld ellen. Népcsoport elleni felbujtással, a vallásgyakorlás megzavarásával (öt esetben), valamint a rendőrökkel szembeni ellenállással vádolják.

"A vád feltételezi, hogy szándékosan akarta megzavarni a vallási szertartást a viselkedésével. Ezzel az volt a szándéka, hogy a többi, vele egy véleményen lévő polgárt hasonlóan ellenséges cselekedetek elkövetésére buzdítsa az összegyűlt muszlimok ellen" - mondta Claudia Bosse, az ügyészség szóvivője a "Westfalen-Blatt" című lapnak.

Bauersfeld tehát a vád szerint a köznyugalmat akarta megzavarni és másokat felbujtani. Azzal is vádolják, hogy "ellenséges", de részben "érthetetlen jelszavakat" kiabált egy valamilyen "kalifátus" ellen - pontosított Bosse a WELT-nek. Az öt esetből kettőben állítólag ellenállt a rendőröknek, miután azok megérkeztek.

A cselekmények állítólag 2020. június 19. és július 31. között történtek. A népcsoport elleni izgatás - az ügyészek szerint a legsúlyosabb vádpont - három hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést vonhat maga után.

Két másik férfit is megvádoltak

A médiajelentések szerint Bauersfeld mellett két másik herfordi férfi ellen is vádat emeltek, szintén népcsoport elleni felbujtás és vallásgyakorlás megzavarása miatt, de csak két esetben.

A két férfi egyike a többek között a Facebookon is aktív "Polgári kezdeményezés a müezzinhívás ellen" nevű szervezet tagjaként harsonán játszott a tüntetésen a müezzinhívás alatt, amikor a WELT is a helyszínen volt. A vádirat az illetékes herfordi kerületi bíróság előtt van, a WELT információi szerint hamarosan kitűzik a tárgyalás időpontját.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-02 | 22:12
Würzburg: sorozatos hatósági mulasztások előzték meg a mészárlást

Würzburg: sorozatos hatósági mulasztások előzték meg a mészárlást

 • A WELT tudósít arról, hogy számtalan mulasztás vezetett a késes öldökléshez Würzburgban.
 • 2015 végén már nyomoztak ellene veszélyes testi sértés miatt.
 • Idén év elején pszichiátriai gondnokot kellett volna kirendelni mellé, de azt a hivatalok elutasították.
Kül 2021-06-05 | 18:05
Föllángolt a német maszk-botrány: az egészségügyi miniszter százmilliós tételben ajándékozta volna fogyatékosoknak és hajléktalanoknak a hasznavehetetlen maszkokat

Föllángolt a német maszk-botrány: az egészségügyi miniszter százmilliós tételben ajándékozta volna fogyatékosoknak és hajléktalanoknak a hasznavehetetlen maszkokat

 • A német szövetségi kormány 2020 márciusában 1,5 milliárd euróért halmozott fel FFP2 maszkokat.
 • Később kiderült, hogy a maszkok gyatra minőségűek voltak.
 • Ennek ellenére százmilliónál is többet szállítottak ki idősotthonokba és idősápolóknak.
 • Most egy belső iratból az derült ki, az egészségügi miniszter úgy szabadult volna meg a rossz maszkoktól, hogy hajléktalanoknak és fogyatékkal élőknek adja azokat.
Kül 2021-06-13 | 17:59
Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások

Arab klánokkal harcol a német rendőrség: zsarolások, drogügyletek, csalások

 • Németországban a nagyvárosok alvilága is arab és muszlim kézre jutott.
 • Minden jelentősebb nagyvárosban a szervezett bűnözés már nem helyi, hanem a bevándorlók ellenőrzése alatt áll.
 • Berlin Keresztapjaként Mahmoud Al-Zeint emlegették, akinek klánják egyik ágát a napokban vették őrizetbe a német hatóságok.
 • A kiterjedt klánok több tízezernyi embert érinthetnek, akik saját törvények szerint élnek, kívül a német jogrenden.
 • A FOCUS most föltárta, hogyan működik az arab alvilág Németországban.