A berlini okmánycserékre panaszkodnak a helyiek - Berlinben 250 000 okmány cseréje torlódott fel - mint valami szerencsejáték, olyan időpontot foglalni

250 ezer ügyeset akadt el - a legnagyobb torlódás a berlini polgármesteri hivatalokban mutatható ki - írja a bz-berlin. de hírportál.

Új útlevél, személyi igazolvány vagy jogosítvány cseréje - Berlinben időpontot kapni néha olyan, mint a szerencsejáték. Van a 115-ös forródrót és az online regisztráció a berlin.de oldalon, de az időpontok már gyakran foglaltak.

Bosszantó az mindazok számára, akiknek sürgősen szükségük van egy új dokumentumra - mert a korona-időkben nem lehet csak úgy elmenni a polgármesteri hivatalba.

"Berlin-szerte az első zárlat idején a polgármesteri hivatalokban tömegesen csökkentek az elérhető időpontok, így 250 ezer szolgáltatási hátralék keletkezett, amelyet a polgármesteri hivatalok most tolnak maguk előtt" - mondta Sebastian Maack (AfD), Reinickendorf polgármesteri szolgáltatásokért felelős városi tanácsosa.

A higiéniai előírások miatt egyes helyszíneket bezártak, vagy minimalizálták az ott dolgozók számát, a munka jelenleg vészhelyzeti üzemmódban folyik. Az eredmény: lényegesen kevesebb kérelmet lehetett kiszolgálni.

Friedrichshain-Kreuzbergben például jelenleg a normális esetben lehetséges időpontoknak csak 60-70 százaléka érhető el. A további személyzet munkába állítása sem oldaná meg a problémákat, mivel további berendezésekre és helyiségekre is szükség lenne.

A körzetektől függően a hetente feldolgozott ügyfelek száma 1400 és 2700 között van. Ezen kívül akár 950 olyan ügyfél is van, aki csak a dokumentumokat veszi át. A polgárok azonban nem mindig jelennek meg az előre lefoglalt időpontokon: a neuköllni polgármesteri hivatalokban áprilisban 7459 ügyfél kapott időpontot, akik közül 1497-en nem jelentek meg. Spandauban idén januártól áprilisig az időpontok mintegy 27 százalékát nem tartották be.

"Vannak emberek, akik hamis időpontokat foglalnak. Aztán ott egy Sylvester Stallone online regisztrál" - mondja Stephan Machulik (SPD), Spandau illetékes városi tanácsosa. Nincs mód arra, hogy kapcsolatba lépjünk ezekkel az emberekkel. Az online foglalási rendszer ezt nem teszi lehetővé.

"Az időpont-ajánlatot sokkal rugalmasabban és hatékonyabban használhatná ki az online platform" - mondja Machulik - "ha az érdeklődő polgárokat egyértelmű névvel, telefonszámmal és/vagy e-mail címmel személyre szabnák, akkor elkerülhetővé válnának a hamis kérések és a kettős időpontfoglalási kérelmek."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-30 | 14:25
Karácsony német szövetségese, Annalena Baerbock újabb plágiumgyanúba keveredett

Karácsony német szövetségese, Annalena Baerbock újabb plágiumgyanúba keveredett

  • Korábban a könyve és a végül el nem készült, de a Német Zöldek által finanszírozott PhD-fokozata kapcsán merültek fel különös egyezések.
  • Most egy plágiumvadász Baerbock korábbi cikkeit vette górcső alá, melyek alapján évtizede folytatott plágiummal, azaz lopással vádolja a Zöldek kancellár-jelöltjét.
Kül 2021-06-21 | 14:45
Fordulat: nagyarányú vereséget szenvedett a migrációbarát svéd miniszterelnök a bizalmi szavazáson

Fordulat: nagyarányú vereséget szenvedett a migrációbarát svéd miniszterelnök a bizalmi szavazáson

  • A bizalmatlansági szavazásra azt követően került sor, hogy a Baloldal bejelentette, nem támogatja tovább a miniszterelnököt.
  • Ekkor a Mérsékeltek és a Kereszténydemokraták is kihátráltak a miniszterelnök mögül.
  • A bizalmatlansági beadványt végül a migrációkritikus Svéd Demokraták nyújtották be.
  • A kormányválság ugyan egy lakásbérleti-vita miatt robbant ki, de komolyabb fordulatot jelez.
  • A svéd közvélemény az utóbbi időkben ugyanis megelégelte a migrációs hátterű utcai bandaháborúkat, robbantásokat és leszámolásokat, az elszabadult erőszakhullámot.
Kül 2022-03-21 | 20:34
Orbán Viktor: Veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán

Orbán Viktor: Veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán

  • Egyes tagállamok Ukrajna feletti NATO-légtérzárat követelnek, mely sokak álláspontja szerint azonnali fegyveres háború kirobbanásával fenyeget a NATO és Oroszország között.
  • Stoltenberg, a NATO főtitkára korábban azt mondta, ez a lépés a III. világháborút jelentené.
  • Ezért sem támogatja sem Orbán, sem Szijjártó Péter.