Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt

Nyomoz az NNI a pestszentlőrinci ingatlanmutyik miatt
  • Abban a kerületben, ahol Sanyi nem olyan karót nyelt, és ahol Patek Gábor elhencegte, hogy ingatlanfejlesztésekből kanyarítanak ki maguknak lakásokat.

Az Anonymous által nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján súlyos bűncselekményeket követhettek el a DK-s vezetésű XVIII. kerületben, ahol egy önkormányzati telek eladása után az ingatlanon felépülő társasházi lakásokból egyet-egyet kaphatott Szaniszló Sándor polgármester és alpolgármestere. Az ügyben nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azt követően, hogy Budai Gyula országgyűlési képviselő feljelentést tett csalás, befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

"A Budai Gyula által tett feljelentést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda befogadta és vesztegetés, valamint más bűncselekmények gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad" – olvasható az ORFK sajtószolgálatának a Mediaworks Hírcentrumához megküldött válaszában.

Csalás, befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál Budai Gyula fideszes honatya azt követően, hogy a múlt héten Anonymous egy olyan vágatlan hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyből kiderült: a XVIII. kerületi ingatlanfejlesztések után komoly vagyonok vándorolhatnak Szaniszló Sándor DK-s polgármesterhez, a helyi alpolgármesterhez és azokhoz az emberekhez, akik elősegítették a gyors, olajozott ügymenetet.

Az álarcos alak által közzétett hangfelvételeken a több korrupciógyanús üggyel összefüggésbe hozott baloldali háttérember, Patek Gábor társalog egy szerkesztőségünk számára ismeretlen személlyel. A beszélgetés során Patek ismerteti a pestszentlőrinci ingatlanfejlesztések körülményeit.

A háttérember arról számol be társának, hogy az Üllői út 323. szám alatt épülő nyolcvanhat lakásos beruházásból négy lakást tudtak maguknak kikanyarítani. Ebből kettőn a helyi polgármester és az alpolgármester, kettőn pedig Patekék osztozhattak.

A férfi említést tett az Üllői út 357. szám alatti 46 lakásos projektről is. "Ha kisebbek a méretek, akkor ugye mégsem tudsz olyan mértékű kérést megfogalmazni. Mert akkor nem jön ki gazdaságosságilag […]. Ez minket is kicsit frusztrált. Kerestük a vevőjelölteket, és a végén leakasztottunk egy f…szit, dr. Sziszák Györgyöt, zseniális csóka" – idézte fel a történteket.

Patek szavaiból végül kiderült, hogy egy jól kieszelt hitelkonstrukcióval és túlárazással ebből a beruházásból is sikerült visszakapni a négy lakást.

"Az lett a deal, hogy ugyanúgy négy lakás, kettő az adó fölfele, ami ugye a vezetők fele. Polgi, alpolgi izé meg kell hagyni. […] De ott megint kettő ingyent tudtunk a Bacsikkal kiugrasztani magunknak. És arra meg most szerződtünk le azon az Innok-konferencián, úgyhogy igazából az van, hogy ez is egy ilyen szép kövér szám lesz" – dicsekedett el Patek Gábor. A baloldali háttérember minden bizonnyal Bacsik Györgyre, a kerületi vagyonkezelő vezetőjére utalt.

Patek arról is beszámolt, hogy szerinte a XVIII. kerületi vezetők, beleértve a DK-s polgármestert is, meglehetősen elégedettek a munkájával. "A Szaniszló Sanyi reggel ment ott Kispesten, megállt, meghívott egy croissant-ra, mondom, mi ez a nagy barátság" – emlékezett vissza a történtekre Patek Gábor.

A sajtóban fellelhető információk szerint egyébként a XVIII. kerületi városrehabilitációs program keretei között az Üllői út mentén több hektárnyi területet építenek be. Az önkormányzat nagyjából három tucat fejlesztési területet kínál az ingatlanfejlesztőknek, és vállalja azt is, hogy részt vesz a tervek kidolgozásában.

A befektetők toborzásához nagy elánnal fogott hozzá a kerület, február 17-én rendezték meg az Innok-konferenciát, ahol bemutatták a program részleteit.

Itt megtartott beszédében Szaniszló Sándor DK-s polgármester arról számolt be, hogy a kijelölt hat és fél hektáron kétszázezer négyzetméter lakás, üzlethelyiség és különböző beruházás valósulhat meg. Az első fejlesztés alapkövét éppen a napokban tették le – Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök jelenlétében – az Üllői út 323–325. szám alatti ingatlanon.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-01-26 | 16:47
Beismerte a Bizottság tisztviselője: a pedofil-ellenes törvény miatt tartják vissza a pénzeket

Beismerte a Bizottság tisztviselője: a pedofil-ellenes törvény miatt tartják vissza a pénzeket

  • Ez súlyos jogsértés, mert a Helyreállítási Alap forrásait biztosító közös hitelfelvételt Magyarország is megszavazta.
  • Vagyis ezek a pénzek járnának Magyarországnak, ha az EU nem kekeckedne hazánkkal.
Botrány 2023-02-22 | 17:56
Nahát: a mosdatlan szájú szlovák külügyminiszter egy atlantista háborús uszító?

Nahát: a mosdatlan szájú szlovák külügyminiszter egy atlantista háborús uszító?

  • Az utóbbi hetekben Rastislav Káčer nagyon rá van fixálódva az Orbán-kormányra, legutóbb azt üzente a magyar miniszterelnöknek, hogy húzzon a faszba.
  • Szinte minden napra jut egy magyargyalázás.
  • Ez az agresszív hangnem és nyomásgyakorlás nem véletlen.
  • Káčer egy olyan atlantista szervezethez is kapcsolható, ahol egymást érik a háborús héják, ukrán tanácsadók, és amelynek tagja a friss cseh elnök, aki szintén aggódik Magyarország miatt, de megtaláljuk itt Bajnai Gordont is.
  • A GLOBSEC az elmúlt években 5 millió eurót kapott Szlovákiától, döntően a külügyminisztériumtól.
Botrány 2022-03-30 | 16:02
Az előválasztás során is csaltak a baloldalon

Az előválasztás során is csaltak a baloldalon

  • Nagyon kell figyelni április 3-án, mert a BENNFENTES információi szerint az országos választáson is erre készül a baloldal.
  • Egy hangfelvétel bizonyítja, hogy a vecsési körzetben nagyon sok előválasztási szavazólapot "lehúztak", míg más jelölteknek "dobtak be".
  • Ismert, az előválasztáson voltak olyan választókerületek, ahol az érvénytelen szavazatok elérték a 30%-ot.
  • A BENNFENTES információi szerint most is azzal próbálkoznak majd a baloldali aktivisták, hogy rengeteg Fidesz-szavazatot "rontsanak le".
  • Korábban a BENNFENTES számolt be róla, hogy az elviekben független önkormányzati választási bizottságokat hithű baloldaliakkal töltötték fel.
  • Ezt Márki-Zay kezdte Hódmezővásárhelyen, de Pécsett, Miskolcon, Siófokon, Tatabányán, a III. kerületben és a VIII. kerületben is baloldali pártaktivistákat erőltettek a bizottságokba a baloldali önkormányzati vezetők.
Botrány 2021-07-20 | 15:54

Azzal zsarolja a Bizottság Magyarországot, hogy nem hagyja jóvá a Helyreállítási Alap terveit

  • Az Európai Bizottság nyílt zsarolásba kezdett, ezzel akarnak kormányt buktatni.
  • Olyan eljárásokat kritizál az EU, ami más tagállamoknál is bevett gyakorlat.
Botrány 2022-01-19 | 10:05
Hazaárulás: egy magyar kézben lévő távközlési céget jelentett fel az EU-nál Hadházy és Donáth

Hazaárulás: egy magyar kézben lévő távközlési céget jelentett fel az EU-nál Hadházy és Donáth

  • Szúrja a szemüket, hogy egy versenyképes távközlési cég jöhet létre idehaza az eddig megtelepedett multik mellett.
  • Vajon kinek, melyik nemzetközi versenytársnak a megbízásából dolgoznak ezek az ellenzéki képviselők?
  • Melyik nagy multi fizetheti őket?
Botrány 2021-09-27 | 15:04
Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

  • Ózd, Püspökladány, és most Kecskemét: 2-4 ezer forint egy szavazat ára az előválasztáson.
Botrány 2021-05-29 | 12:00

Micsoda véletlen - Gyurcsány eltűnt szakdolgozata után most Karácsonyé sincs meg

  • Elérhetetlen Karácsony Gergely szakdolgozata az ELTE-n.
  • Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adatvédelmi tisztviselője arról tájékoztatta a sajtót, hogy Karácsony szakdolgozata nem szerepel az egyetem könyvtárának elektronikus adatbázisában, és az eredeti példány sem található a gyűjtőköri állományban.
  • A Karácsony Gergely szellemi teljesítményét igazoló dokumentumok közül nem ez az egyetlen, aminek nyoma veszett.
  • Legutóbb a főpolgármester azt közölte, nem tudja, hol van az érettségi bizonyítványa, most pedig a máshol már nem elérhető szakdolgozatáról állítja, hogy meg kellene keresnie.