Orbán: Magyarország a jövő nyertese lesz és lehet, ha két fontos nyersanyagát, a földet és a vizet jól használja ki

Orbán: Magyarország a jövő nyertese lesz és lehet, ha két fontos nyersanyagát, a földet és a vizet jól használja ki

A miniszterelnök szerint "a gyerek nem darab-darab, a keresztény gyerekeket muszlim felnőttekkel nem lehet kiváltani".
 
A kormány 17,5 százalékról 80 százalékra fogja emelni az agártámogatások nemzeti kiegészítésének mértékét – mondta a miniszterelnök szombaton, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gazdakongresszusán.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ez azt jelenti, hogy a nemzeti, az uniós és várható magánbefektetői forrásokkal együtt a következő években 9000 milliárd forint jut majd az agráriumnak. Ez háromszor annyi pénz, mint amennyi eddig volt – tette hozzá. Ha ezzel nem tudjuk a magyar mezőgazdaságot modernizálni, akkor semmivel sem, ez az utolsó történelmi lehetőség, ha ezt nem ragadjuk meg, akkor versenytársaink elhúznak mellettünk – figyelmeztetett.

Sok pénz van a cihában

A kormányfő szerint ezzel az összeggel el kell oda jutni, hogy az agrár-feldolgozóipar 80 százalékban magyar tulajdonban legyen. Hozzátette: ha 20 százalék a külföldi és 80 százalék a magyar tulajdon az élelmiszeriparban, akkor azt is el lehet érni, hogy az emberek által fogyasztott élelmiszer 80 százalékban magyar legyen.

A kormányfő fontosnak nevezte, hogy erősítsék a vidék népességmegtartó erejét. Ezért azt szorgalmazta: minden vidéki járásban biztosítani kell mindazt azt a civilizációs vívmányt, amelyik a városokban elérhető. Kell tisztességes munka, jó közoktatás és egészségügy, szabadidős lehetőségek, járható utak, internetelérhetőség – sorolta. Kijelentette: kormány az agrárszervezetekkel kötött megállapodásában azt vállalja, hogy se felnőttnek, se diáknak ne kelljen napi egy óránál többet ingáznia ahhoz, hogy európai minőségben élhessen.

Annak a meggyőződésének adott hangot: Magyarország a jövő nyertese lesz és lehet, ha két fontos nyersanyagát, a földet és a vizet jól használja ki, és egy ütésálló, saját magát ellátni képes gazdaságot épít fel. A gazdakongresszus résztvevőit arra figyelmeztette: ne engedjék, hogy ezek a "derék városi népek kiénekeljék a sajtot a szánkból és lebeszéljenek bennünket Paks II megépítéséről".

Olcsó, elérhető árú energia nélkül nincs versenyképes magyar mezőgazdaság – jelentette ki. A kormányfő fontosnak nevezte a bankrendszer többségi magyar tulajdonosi szerkezetének megőrzését, és hallgatóságát arra bíztatta: vegyenek állampapírt, mert a számokból azt látszik, jelentős az otthon tartott készpénz , "sok pénz van a cihában". Hangsúlyozta: nem mindegy, hogy az állam a kamatot kinek adja oda, külföldi intézményi befektetőnek, "Soros György-féle" alapoknak, vagy "Kovács Józsi bácsinak".

Nem tudunk felhőtlenül ünnepelni

Arra is felkérte hallgatóságát, támogassák a kormány demográfiai politikáját, mert mint mondta, "a gyerek nem darab-darab, a keresztény gyerekeket muszlim felnőttekkel nem lehet kiváltani". A kormányfő a választások kapcsán hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetre "ráborul a háború felhője", nem tudnak felhőtlenül ünnepelni, meglengetni a zászlókat ahogy szokták, ezért a mostani választási kampányban a lelkesedés fontos lesz, de a józan ész még fontosabb. A fiatal gazdáknak azt kívánta, hogy a magyar vidék politikai hagyományában is a találják meg a helyüket. Fontos, hogy tudják, hogy a kisgazdapárti politikai hagyományt ma Fidesznek hívják – tette hozzá, megjegyezve azt is, hogy ő a rendszerváltás óta az "első falusi miniszterelnök".

Egyben reményét fejezte ki, hogy Magyarországon is kialakul az hagyomány, hogy a családok politikai állásfoglalásában hosszútávú, stabil megbízhatóság alakul ki, vagyis egy idő után az embernek nem kell azon gondolkodnia hova szavaz, mert azt választja, amit a szülei és a nagyszülei.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-05 | 11:14

A DK-s jelölt is azt tanácsolja Karácsonynak, csökkentse a biciklisávok számát

  • Manhalter Dániel, a Demokratikus Koalíció jelöltje úgy fogalmazott, "Budapesten fontos felújítások vannak, de arra is kell figyelnünk, hogy a várost mindannyian használni tudjuk: gyalogosok, tömegközlekedők, biciklisek, autósok egyaránt".
Bel 2021-09-30 | 21:40
95 körzet összesítése után továbbra is Dobrev vezet

95 körzet összesítése után továbbra is Dobrev vezet

  • Dobrev Klára: 186 674 szavazat (34,58%).
  • Karácsony Gergely: 146 597 szavazat (27,15%).
  • Márki-Zay Péter: 108 302 szavazat (20,06%).
  • Jakab Péter: 77 538 szavazat (14,36%).
  • Fekete-Győr András: 18 296 szavazat (3,39%).
Bel 2021-09-06 | 14:35
Elérte az afgán migránshullám a déli határt

Elérte az afgán migránshullám a déli határt

  • Múlt héten rekordmennyiségű migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok.
  • Karácsony 2018 előtt "nyamvadt kerítésnek" nevezte a déli határzárat.
Bel 2022-01-28 | 10:33
Az osztrák rendőrökkel összefogva, 31 illegális migránsra csaptak le

Az osztrák rendőrökkel összefogva, 31 illegális migránsra csaptak le

  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel és a mórahalmi polgárőrökkel együttműködve 2022. január 28-án 9 óra 10 perckor 31 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Bel 2021-07-01 | 19:10
Előválasztási zuhanyhíradó: a teljes ellenzék Ungár mögé állt Szombathelyen

Előválasztási zuhanyhíradó: a teljes ellenzék Ungár mögé állt Szombathelyen

  • Czeglédy Csabát így csak a DK támogatja.
Bel 2021-08-01 | 20:44
Karácsony helyettese a görög habokból előbukkanva lovagol meg egy fakót

Karácsony helyettese a görög habokból előbukkanva lovagol meg egy fakót

  • Leisztinger Tamás vörösbáró egykori élettársának, a főpolgármester-helyettes Tüttő Katának nagyon jól megy.
  • Miközben Karácsony azzal kampányol, hogy a 99%-ot akarja képviselni, jól láthatóan az 1% tagjai közül válogatja ki munkatársait.
  • A hölgy legutóbb azzal került a hírekbe, hogy annak a cégnek a karácsonyi partiján vett részt, amely később 5 milliárdért drágábban nyerte el a Lánchíd felújítását.
Bel 2021-08-04 | 11:41
Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is

  • Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.
  •  Eddig 27 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 8 ezren már fel is vették.
  • A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. 
Bel 2021-10-25 | 12:33
Nézőpont: több mint kétszer annyian akarják Orbánt kormányfőnek, mint Márki-Zayt

Nézőpont: több mint kétszer annyian akarják Orbánt kormányfőnek, mint Márki-Zayt

  • Ennél az eredménynél még Karácsony is jobbat ért el korábban a kormányfővel szemben.