Orbán: Magyarország a jövő nyertese lesz és lehet, ha két fontos nyersanyagát, a földet és a vizet jól használja ki

Orbán: Magyarország a jövő nyertese lesz és lehet, ha két fontos nyersanyagát, a földet és a vizet jól használja ki

A miniszterelnök szerint "a gyerek nem darab-darab, a keresztény gyerekeket muszlim felnőttekkel nem lehet kiváltani".
 
A kormány 17,5 százalékról 80 százalékra fogja emelni az agártámogatások nemzeti kiegészítésének mértékét – mondta a miniszterelnök szombaton, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gazdakongresszusán.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ez azt jelenti, hogy a nemzeti, az uniós és várható magánbefektetői forrásokkal együtt a következő években 9000 milliárd forint jut majd az agráriumnak. Ez háromszor annyi pénz, mint amennyi eddig volt – tette hozzá. Ha ezzel nem tudjuk a magyar mezőgazdaságot modernizálni, akkor semmivel sem, ez az utolsó történelmi lehetőség, ha ezt nem ragadjuk meg, akkor versenytársaink elhúznak mellettünk – figyelmeztetett.

Sok pénz van a cihában

A kormányfő szerint ezzel az összeggel el kell oda jutni, hogy az agrár-feldolgozóipar 80 százalékban magyar tulajdonban legyen. Hozzátette: ha 20 százalék a külföldi és 80 százalék a magyar tulajdon az élelmiszeriparban, akkor azt is el lehet érni, hogy az emberek által fogyasztott élelmiszer 80 százalékban magyar legyen.

A kormányfő fontosnak nevezte, hogy erősítsék a vidék népességmegtartó erejét. Ezért azt szorgalmazta: minden vidéki járásban biztosítani kell mindazt azt a civilizációs vívmányt, amelyik a városokban elérhető. Kell tisztességes munka, jó közoktatás és egészségügy, szabadidős lehetőségek, járható utak, internetelérhetőség – sorolta. Kijelentette: kormány az agrárszervezetekkel kötött megállapodásában azt vállalja, hogy se felnőttnek, se diáknak ne kelljen napi egy óránál többet ingáznia ahhoz, hogy európai minőségben élhessen.

Annak a meggyőződésének adott hangot: Magyarország a jövő nyertese lesz és lehet, ha két fontos nyersanyagát, a földet és a vizet jól használja ki, és egy ütésálló, saját magát ellátni képes gazdaságot épít fel. A gazdakongresszus résztvevőit arra figyelmeztette: ne engedjék, hogy ezek a "derék városi népek kiénekeljék a sajtot a szánkból és lebeszéljenek bennünket Paks II megépítéséről".

Olcsó, elérhető árú energia nélkül nincs versenyképes magyar mezőgazdaság – jelentette ki. A kormányfő fontosnak nevezte a bankrendszer többségi magyar tulajdonosi szerkezetének megőrzését, és hallgatóságát arra bíztatta: vegyenek állampapírt, mert a számokból azt látszik, jelentős az otthon tartott készpénz , "sok pénz van a cihában". Hangsúlyozta: nem mindegy, hogy az állam a kamatot kinek adja oda, külföldi intézményi befektetőnek, "Soros György-féle" alapoknak, vagy "Kovács Józsi bácsinak".

Nem tudunk felhőtlenül ünnepelni

Arra is felkérte hallgatóságát, támogassák a kormány demográfiai politikáját, mert mint mondta, "a gyerek nem darab-darab, a keresztény gyerekeket muszlim felnőttekkel nem lehet kiváltani". A kormányfő a választások kapcsán hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetre "ráborul a háború felhője", nem tudnak felhőtlenül ünnepelni, meglengetni a zászlókat ahogy szokták, ezért a mostani választási kampányban a lelkesedés fontos lesz, de a józan ész még fontosabb. A fiatal gazdáknak azt kívánta, hogy a magyar vidék politikai hagyományában is a találják meg a helyüket. Fontos, hogy tudják, hogy a kisgazdapárti politikai hagyományt ma Fidesznek hívják – tette hozzá, megjegyezve azt is, hogy ő a rendszerváltás óta az "első falusi miniszterelnök".

Egyben reményét fejezte ki, hogy Magyarországon is kialakul az hagyomány, hogy a családok politikai állásfoglalásában hosszútávú, stabil megbízhatóság alakul ki, vagyis egy idő után az embernek nem kell azon gondolkodnia hova szavaz, mert azt választja, amit a szülei és a nagyszülei.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-07-22 | 16:03
Schiffer mértéktartást javasol az állítólagos lehallgatási ügyben

Schiffer mértéktartást javasol az állítólagos lehallgatási ügyben

  • "Jó volna, ha Pegasus-ügyben nem járnánk úgy, mint a 2013-as NSA-botrány esetleges magyar leágazásánál" – írta az ügyvéd.
     
Bel 2022-02-16 | 18:18
Kunhalmi Ágnes elbukta a perét Budai Gyula ellen

Kunhalmi Ágnes elbukta a perét Budai Gyula ellen

  • Budai Gyula egy televíziós interjúban azt állította, hogy Czeglédy Csaba pénzt adott Kunhalminak a budapesti kampány finanszírozására.
  • A képviselőnő perelt, de a bíróság sem rágalmazás, sem becsületsértést nem állapított meg.
Bel 2022-01-19 | 09:15
Átalakul a védettségi igazolvány

Átalakul a védettségi igazolvány

  • Február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul, csak azoknak lesz érvényes, akik oltottak, illetve harmadik oltásukat is 6 hónapon belül felvették.
  • A beoltottak száma 6 322 905 fő, közülük 6 066 056 fő már a második, 3 430 445 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
  • 14 890 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 369 974 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 181 715 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 147 573 fő.
  • 2645 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 208-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-06-12 | 12:20

A pedofilok melletti tüntetést szerveznek Soros szervezetei hétfőn a Kossuth térre

  • Nagyon megbántva érzik magukat az LMBTQ+ szervezetek, hétfőn tüntetnek Soros civiljei.
Bel 2021-09-27 | 14:19
AZ MSZP-s Tóth Csaba beadta a kulcsot, visszalépett a jelöltségtől

AZ MSZP-s Tóth Csaba beadta a kulcsot, visszalépett a jelöltségtől

  • Állítása szerint halálos fenyegetéseket is kapott, és erről Karácsony Gergely is tudott.
  • Karácsonyt végig a volt miniszterelnök-jelöltemként emlegette.
Bel 2021-12-10 | 10:53
Az ellenzék messiása már a b.zi zsidózásnál tart

Az ellenzék messiása már a b.zi zsidózásnál tart

  • Ostoba, trágyával etetett fideszesek, tudatlan, sötétségben tartott vidékiek - Márki-Zay minden héten képes megsérteni egy-egy csoportot.
  • Most "Orbán melegházasságban élő homofób zsidó tanácsadóját" emlegetve akadt ki Márki-Zay Péter.
Bel 2022-02-17 | 18:19
Lőfegyverrel megtámadták a határt védő rendőröket a migránsok - VIDEÓ

Lőfegyverrel megtámadták a határt védő rendőröket a migránsok - VIDEÓ

  • Már nem csak kövekkel, botokkal vagy gázspray-vel támadják a rendőröket és katonákat a déli határon.
  • Az elmúlt napokban a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon üveggolyókat dobtak vagy lőttek a határ védői felé és két esetben fegyvert vagy annak utánzatát is láttunk illegális migránsoknál.