A rendőrség szerint manipulál és hazudik az ellenzéki média

A rendőrség szerint manipulál és hazudik az ellenzéki média
  • A rendőrség ismételten visszautasítja azokat az időről-időre előrángatott, bizonyíték nélküli, manipulatív állításokat, amelyek most egy külföldi sajtóorgánumban jelentek meg.

Az EUobserver.hu oldalon megjelent (röviddel ezután a 24.hu által is átvett), azonosíthatatlan személyek „elmondására” alapozott egyoldalú cikk – a korábbiakat is túllicitálva – már az Ukrajnából menekülőket is belekeveri az ügybe.

Az állítólag Ukrajnában családjával élt, onnan a háború miatt menekülni kényszerült libanoni férfi esete azért is hiteltelen, mert mind az ukrán, mind a román határon mindenkit ellenőrzünk, és akinek nincs érvényes (értsd: schengeni térségbe utazásra jogosító) útiokmánya, de bármi módon igazolja vagy legalább valószínűsíti, hogy Ukrajnából érkezett és ott jogszerűen tartózkodott, annak ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást állítunk ki.

Ez az első napokban a határ közelében lévő ún. gyűjtőpontokon történt, azóta már a határátkelőhelyeken. Ilyen okmány birtokában Magyarországon (sőt tapasztalatok szerint az egész Unióban) szabadon mozoghat bárki.

Az illegális módon, azaz nem a határátkelőkön Magyarországra bejutó vagy bejutni próbálók esetében a rendőrség mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el.

Amennyiben ilyen személyeket észlelünk, úgy velük szemben a körülményeknek megfelelő eljárást folytatunk a rendőrségi és az államhatárról szóló törvény alapján.

A cikkben vázolt történetek kevésbé hangsúlyozott alapja sajnos mindennapos:

szándékosan jogszerűtlenül, sokszor erőszakosan, a hatósági személyeket provokálva, támadva, vagy a közúti közlekedés egyéb résztvevőit súlyosan veszélyeztetve próbálnak naponta akár több százan átjutni, áttörni Magyarországon.

A nyilvánvaló figyelmeztetésekkel, akadályokkal, hatósági felszólításokkal nem törődve, minden lehetséges módon ki akarják vonni magukat az intézkedés alól.

Nekünk rendőröknek és a bennünket segítő katonáknak az a feladata, hogy az ország területén a közrendet és közbiztonságot fenntartsuk, a magyar jogot tartsuk és tartassuk tiszteletben, miközben nem léphetjük át annak határait.

Ha esetleg ezzel ellentétes magatartást tapasztalunk, azonnal fellépünk a kollégáinkkal szemben is; belső vizsgálatot folytatunk vagy feljelentést teszünk az ügyészségen.

Egyetlen visszaélésre utaló (helyhez, időhöz, személyhez köthetően), azonosítható ügyet sem hallgattunk el, vagy ha bizonyosságot nyert, hagytunk büntetlenül.

Az ezt kétségbe vonó célzásokat, kijelentéseket határozottan visszautasítjuk és felszólítjuk az érintetteket, hogy bizonyítékaikkal álljanak elő!

Számunkra a jogszerűség és a hitelesség nem valamiféle lobbi célokat szolgál és nem a figyelem felkeltésre használjuk, hanem hivatásunk alapfeltétele.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-14 | 09:59
Orbán az infláció elleni harcról: rezsicsökkentés, benzinárstop, kamatstop és élelmiszerárstop

Orbán az infláció elleni harcról: rezsicsökkentés, benzinárstop, kamatstop és élelmiszerárstop

  • Mindezekről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! c. műsorában beszélt a kormányfő.
Bel 2021-08-11 | 11:33
Kibújt a szög a zsákból: a DK-s képviselőjelölt kiszorítaná Budapestről az autósokat

Kibújt a szög a zsákból: a DK-s képviselőjelölt kiszorítaná Budapestről az autósokat

  • Egy videóban kotyogta el a baloldal terveit a VIII-IX. kerület képviselője.
Bel 2021-06-21 | 12:30
A konjunktúraindexek optimizmusa mellett az emberek többsége a gazdaságpolitikai lépésekben is bízik

A konjunktúraindexek optimizmusa mellett az emberek többsége a gazdaságpolitikai lépésekben is bízik

  • A minimálbér látványos, közel húsz százalékos emelésével az összes megkérdezett 90 százaléka egyetért, olvasható az elemzésben.
  • A védekezésben résztvevőknek nyújtandó tíznapos pluszszabadság szintén teljes egyetértésre talált. Az összes megkérdezett 89, de a kormánykritikusok 87 százaléka is azonosult vele.
  • Összességében száz megkérdezettből 57 jelezte, hogy "inkább elégedett" a gazdasági intézkedésekkel – a Real-PR 93 elmúlt évben készült több közvélemény-kutatása alapján ez a legmagasabb mutatószám.
Bel 2021-10-18 | 08:39
A hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay lemondását kéri a város éléről

A hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay lemondását kéri a város éléről

  • Tiszteletben tartják, hogy az országos politikát választotta, írják.
  • Azzal érvelnek, Lázár János is lemondott a tisztségről, amikor országos politikus lett.
Bel 2022-03-08 | 10:45
A magyaroknak a helyén van az esze: négyötödük helyesli az orosz gáz vásárlását

A magyaroknak a helyén van az esze: négyötödük helyesli az orosz gáz vásárlását

  • Hiába kampányol azzal a baloldal, hogy elzárná a gázcapot, az emberek nem támogatják ezt az elképzelést.
Bel 2022-05-10 | 12:13
Román sofőr vezette MigránsTaxit fogtak el a rendőrök

Román sofőr vezette MigránsTaxit fogtak el a rendőrök

  • 2022. május 10-én 9 óra 30 perckor egy román honosságú személygépkocsit állítottak meg az 8627-es út 6-os kilométerszelvényében, Röjtökmuzsaj külterületén.
  • A járműben a sofőr kilenc – magukat szír, illetve pakisztáni állampolgárnak valló – külföldit szállított Ausztria irányába.
  • Gépkocsi utasai sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállítják.
  • Migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.
Bel 2022-06-21 | 15:42
41 fős migránsbandát fogtak el Csongrád-Csanád megyében

41 fős migránsbandát fogtak el Csongrád-Csanád megyében

  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve 2022. június 21-én 09 óra 10 perckor 41 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.