Botka tanácsadója Orbánról: a kormányfő négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem beszél hülyeségeket

Botka tanácsadója Orbánról: a kormányfő négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem beszél hülyeségeket
  • Ruff Bálint kommunikációs- és kampánytanácsadó évek óta dolgozik Botka László szegedi polgármesterrel, és újabban Pikó András VIII. kerületi polgármestert is segíti.
  • Hetente jelentkező podcast-vendég a Szabad Európa portálján, ahol az aktuális ellenzéki és kormányzati politikai mozgásokat elemzi.
  • A legutóbbi adásban azt mondta, ugyan időről-időre fölröppen, hogy Orbán Viktor "elfáradt", neki a 2021-es utolsó Kormányinfóról nagyon nem ez volt a benyomása.
  • Szerinte a magyar miniszterelnök "négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem beszél hülyeségeket".
  • "Ráadásul nem csak a kormánybarát médiától kapott kérdéseket, mégis mindenre tudott úgy válaszolni, hogy sajátjaiban nem maradt semmifajta hiátus. Ezt nem lehet teljesen elmondani az ellenzéki politikusokról, akiknél becsúsznak szerencsétlen és félremagyarázható mondatok" - mondta a Szabad Európának Ruff.

Kérdésre válaszolva Ruff azt mondta a Szabad Európa riporterének, hogy "Nekem más tűnt fel a kormányfői tájékoztató közben. Időről időre felmerült a „jól értesültek” között, hogy Orbán Viktor belefáradt a politizálásba, nem is szereti ezt csinálni, nem bírja fizikailag vagy szellemileg úgy, mint rég. Ez a sajtótájékoztató pont az ellenkezőjét bizonyította, a kormányfő négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem esik ki a saját maga alkotta narratívájából, nem beszél hülyeségeket. Ráadásul nem csak a kormánybarát médiától kapott kérdéseket, mégis mindenre tudott úgy válaszolni, hogy sajátjaiban nem maradt semmifajta hiátus. Ezt nem lehet teljesen elmondani az ellenzéki politikusokról, akiknél becsúsznak szerencsétlen és félremagyarázható mondatok."

Újabb közbevetésre, hogy a "piros lett a paradicsom, nem sárga" jó kampányeszköz-e, Ruff azt válaszolta: "Kampánytechnikai szempontból szerintem ez nagyon jó ötlet. A Fidesz azzal foglalkozik, ami az embereket érdekli, és úgy kommunikál, hogy a magyar emberek megértsék. Van egy olyan kulturális fogyasztói réteg, amelyik rezonál erre. Az óvodástól kezdve a 90 éves emberig, és ez eljut a hármas számú italboltba is. Ugyanakkor mi a reakció a másik oldalról? Elindul egy találgatás, hogy egy Lenin vagy Sztálin idézetet követ-e "a Magyarország előre meg, nem hátra" szlogen. Pedig a politikában nincs olyan mondat, amit az elmúlt 3000 ezer évben valaki már ne mondott volna ki. Ráadásul ha már itt tartunk, az ellenzék egységes szlogenje, amire három hónapot kellett várni, a "Legyen Magyarország mindannyiunké", az MSZP választási szlogenje volt a 90-es években."

Márki-Zay 7. frakciójáról is megvan a véleménye a tanácsadónak, szerinte vesztes hozzáállás Márki-Zayé, mert gyengeséget sugároz: "Szimbolikus sarokköve az ellenzéki viszonyoknak a hetedik frakció kérdése. Azt a hatalmas legitimációt, amit Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás megnyerésével kapott, egy olyan kérdésben égeti el, amiben az egyébként megvert pártelnököknek a beleegyezését kéri. Azokét, akik évtizedek óta benne vannak abban a játékban, hogy minden vesztes helyzetből kihozzák a számukra nyerőt. Miért hihette Márki-Zay Péter, hogy kell neki öt ember, akiknek semmilyen legitimációja nincsen, de bejuttatva a Parlamentbe önálló frakciót alkothatnak? Talán valaki bogarat tett a fülébe, vagy ő maga gondolja, hogy majd a megnyert választások után meg fogják buktatni az „összeszövetségesült” pártok. Ez eleve egy vesztes hozzáállás. Inkább az lenne a logikus, hogy minden frakcióban van embere, mindenhol van olyan politikai befolyása, hogy ne tudják megbuktatni."

Ruff a beszélgetés további részében kifejti, miért hiba az árulózás, miért nem műkdik, hogy 5 szintje van Márki-Zay kampányában a döntéshozatalnak, és mi a különbség a kampányparanoia és a kampányvakság között.

További részletek itt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-28 | 10:53
Győztes csapaton ne változtass: Jakabék a tetűcsúszdázó Bírót indítják Szerencsen

Győztes csapaton ne változtass: Jakabék a tetűcsúszdázó Bírót indítják Szerencsen

  • Hiteles embert nem találtatok? – Csak ez az egy tagja van már a Jobbiknak Szerencsen? – Szégyen, gyalázat! – írták a hozzászólók a pártelnök bejelentésére.
Bel 2021-06-12 | 11:20
Megint kórházbezárásokról fantáziál a baloldal - László Imre, a DK egészségügyi szakértője szólta el magát

Megint kórházbezárásokról fantáziál a baloldal - László Imre, a DK egészségügyi szakértője szólta el magát

  • Mikor 2010 előtt kormányon voltak, bezárták a Schöpf-Merei Kórházat, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI) és a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézetet.
  • Az ATV-ben László Imre elmondta, "indokolatlanul sok" a 164 fekvőbeteg intézet idehaza, mert "90-100 kórház nagyon biztonsággal, magas szakmai színvonalon el tudja látni az országot".
Bel 2022-02-25 | 09:07
A harmadik oltás felvételével 80-90%-ra emelhető a védettség

A harmadik oltás felvételével 80-90%-ra emelhető a védettség

  • A beoltottak száma 6 391 940 fő, közülük 6 163 700 fő a második, 3 801 276 fő már harmadik oltását is felvette.
  • 4498 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 779 174 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 88 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 566 509 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 168 913 főre csökkent.
  • 3997 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 148-an vannak lélegeztetőgépen. 
  • Ma délután és szombaton újabb oltási akció lesz, és márciusban is folytatódni fognak az oltási akciónapok.
Bel 2022-04-20 | 08:45
MigránsTaxi: Pest megyében állították meg a migránsokat csempésző sofőrt

MigránsTaxi: Pest megyében állították meg a migránsokat csempésző sofőrt

  • A Pest megyei rendőrök 2022. április 20-án 6 óra körül az M0 autóút inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy lengyel honosságú kisteherautót, amit egy 28 éves grúz férfi vezetett, a jármű csomagterében 9 külföldi tartózkodott.
  • Magukat török állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
  • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a grúz sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Bel 2021-09-28 | 17:36
Egyre jobban belegabalyodik a székesfehérvári DK-s az offshore hazugságaiba

Egyre jobban belegabalyodik a székesfehérvári DK-s az offshore hazugságaiba

  • A DK-s jelölt először csípőből tagadta offshore-érintettségét.
  • Aztán az Országos Előválasztási Bizottságnak elismerte, hogy 2010-től idén nyárig igazgatója volt a cégnek, de azzal védekezik, hogy ettől még sosem volt a cég tulajdonosa, márpedig csak ez lenne kizáró ok az előválasztáson.
  • De egy általa aláírt, angol nyelvű dokumentum tulajdonosként jelöli meg őt. Szerinte abban csak elírás történt.
Bel 2021-09-20 | 16:05
Orbán Viktor: Jakab Péter a világ egyetlen olyan bohóca, akinek testőre is van

Orbán Viktor: Jakab Péter a világ egyetlen olyan bohóca, akinek testőre is van

  • Sercegtek a pofonok az Országgyűlésben, amiket a miniszterelnök az ellenzéknek osztott ki.
Bel 2021-08-09 | 12:24
Dagad az álprobléma: múlt héten az ország területén 1403 határsértőt tartóztattak föl

Dagad az álprobléma: múlt héten az ország területén 1403 határsértőt tartóztattak föl

  • Embercsempészet miatt 27 gyanúsított ellen indult eljárás.