Jakab parizere után Fekete-Győr ledobta a Kevert-bombát

Jakab parizere után Fekete-Győr ledobta a Kevert-bombát
  • Az ellenzéket csupa-csupa nélkülöző kisember alkotja, akik milliós fizetéseikből is csak szerényen éldegélnek.
  • Az egyik raklapnyi parizert eszik Piros Arannyal, a másik pedig Kevertet fogyaszt hektószámra.
  • Ilyen szerényen élnek ők.
  • Amilyen szerényen élnek, olyan szerények a képességeik is.
  • "A 'Gyurcsány eltakarodhatna már' – ma már nem aktuális, érvényét vesztette" – mondta Fekete-Győr.

András: Mi, momentumosok nem urizálunk, Unicum helyett kevertet iszunk - nyilatkozta a 24-nek fekete-Győr András.

De amikor dolgozik, ásványvizet fogyaszt, lehetőleg citrommal. Szerinte Gyurcsány hozott egy nagyon bölcs döntést. "Tóth Csaba egy nagyon szívós hatalompolitikus, aki gyáva módon megfutamodott a Partizán-vita elől. Az az ellenzéki politikus, aki nem mer egy másik ellenzéki politikussal vitázni, nem demokrata, és nem érdemli meg, hogy szavazzanak rá" – mondta Fekete-Győr András a 24.hu-nak adott interjúban.

A Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje beszélt arról is, hogy a pártja az egyetlen olyan, amelyik "nem nézi el, amikor a szövetséges pártok mutyiznak. (...) A Momentum sikere az, hogy elindult egy érdemi megtisztulás az ellenzékben" – jelentette ki Fekete-Győr András.

Az interjúban a pártelnököt szembesítették egy korábbi, 2017-es kijelentésével. Fekete-Győr ekkor arról beszélt, hogy az ellenzéki szereplők közül Gyurcsány Ferenc a legvállalhatatlanabb. A miniszterelnök-jelölt most lényegében visszavonta a korábbi mondatait, azt mondta ugyanis, hogy Gyurcsánynak és a DK-nak van egy megkerülhetetlen szavazóbázisa, a DK-s aktivistákkal ma már pedig együtt dolgoznak. "Igen, naiv voltam. Naivak voltunk a Momentumban, amikor azt gondoltuk, hogy csak azért, mert jön egy új politikai nemzedék, akkor azok, akik az elmúlt harminc évben hibát hibára halmoztak, köztük Gyurcsány Ferenc is, félre fognak állni. Ez nem így történt."

A Momentum négy év alatt végigment egy érési folyamaton.

"Amikor a német parlamentben dolgoztam 2016-ban, ott azt láttam, hogy az együttműködés nem egy kártékony felállás, hanem nemzeti érdek. A politikai érésünk eredménye az lett, hogy néhány kezdeti időszakban tett nyilatkozatunk – így például a 'Gyurcsány eltakarodhatna már' – ma már nem aktuális, érvényét vesztette" – mondta Fekete-Győr, aki szerint Gyurcsány bölcs döntést hozott azzal, hogy azt mondta: nem vállal többé kormányzati feladatot és szerepet. Szerinte az ellenzéki összefogásban vannak pártok, amelyek közelebb állnak hozzájuk, és vannak, amelyek távolabb. A DK-t az utóbbi kategóriához sorolta.

Azt is mondta, hogy "a korrupciógyanús Tóth Csabát le kell váltani a korrupcióharcos Hadházy Ákosra", és hogy tavaly nyár óta több mint 300 momentumost készítettek fel kormányzati feladatokra. Megjegyezte, hogy Szél Bernadettből jó zöldminiszter lenne.

Elmondása szerint Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje áll tőle a legtávolabb, mert "Jakab több nézete kirekesztő, és nem szeretnék kirekesztő országban élni. (…) Ez már a 21. század, amit sok színnel festünk, és mi erre büszkék vagyunk" – mondta. A Momentum miniszterelnök-jelöltje azt is mondta, hogy a momentumosok nem urizálnak, "Unicum helyett kevertet iszunk a csapatépítőkön", de amikor dolgozik, nem alkoholt, hanem ásványvizet iszik, lehetőleg citrommal.

"Szeretem az Unicumot sör mellé, főleg fesztiválokon, de pártelnökökkel még nem alkoholizáltam. És nem is kellett alkohol, anélkül is élvezi az ember ezeket a vezetői találkozókat."

Fekete-Győr a beszélgetésben kitér a kampányukban felvetett felcsúti perre is, amit úgy jellemzett: büntető- és polgári perek összessége lesz, amelyek "az Orbán-rendszer felépítőivel – például Rogán Antallal, Mészáros Lőrinccel, Orbán Viktorral – szemben indulnak meg, jogállami kereteket közt, független bíróságok előtt, és azokat egy korrupcióellenes ügyészség készíti elő és indítja meg".

Itt megjegyezte, hogy el fog indulni ellene egy vagyonosodási vizsgálat és eljárás, amit a NAV munkatársai fognak lefolytatni. Majd hozzátette: "annyi oldalról éri majd nyomás Poltot, hogy rövid távon ott fogja hagyni a hivatalt. Vagy bilincsben teszi ezt meg, vagy önkéntes alapon, ez lesz csak a kérdés."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-07-08 | 11:24
Orbán: A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket

Orbán: A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket

  • Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta a magyar miniszterelnök Belgrádban.
Bel 2021-10-18 | 18:44
Három illegális migránst szállított, az autójából kiugró embercsempész

Három illegális migránst szállított, az autójából kiugró embercsempész

  • A rendőrök – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján – 2021. október 18-án 13 óra 55 perckor, egy német rendszámú gépkocsit állítottak meg a 84-es számú főút 800. kilométerszelvényében.
  • A gépkocsit vezető szír állampolgár és szintén szír társa ugyanis előzőleg az M85-ös autóút 55. kilométerszelvényénél, Fertőendréd térségében a rendőrök jelzését észlelve megállt, majd miután járművükből három – magukat szír és iraki állampolgárnak valló – külföldi kiugrott a helyszínről tovább hajtott.
  • Az utasok sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni ezért a rendőrök előbb őket, majd a járművezetőt és társát is elfogták, őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják elő.
  • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szír sofőrrel és társával szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítotanak eljárást.
Bel 2022-02-01 | 10:44
A kamuvideós Korózs 44 milliót tett állampapírba

A kamuvideós Korózs 44 milliót tett állampapírba

  • Ő is egyike azon baloldali képviselőknek, akik folyamatosan azt hazudják az embereknek, Magyarországon minden tönkrement.
  • De közben bíznak annyira a magyar kormány gazdaságpolitikájában, hogy állampapírt vásárolnak.
  • Nem is kis tételben: 44 millióért.
Bel 2021-10-01 | 15:27
Fekete-Győr előremenekül: belengette, lehet, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen

Fekete-Győr előremenekül: belengette, lehet, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen

  • A BENNFENTES pénteken megírta, hogy Orosz és Donáth Anna, valamint a terézvárosi polgármester Soproni Tamás a BENNFENTES információi szerint szervezkedik Fekete-Győr elmozdítása érdekében a lesujtó 3%-os eredmény miatt.
  • Fekete-Győr is értesülhetett erről, mert egy sajtóháttér-beszélgetésen bejelentette: elképzelhető, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen a küldöttgyűlésen.
Bel 2021-07-18 | 15:36
Rejtélyes leleplezést ígér egy videó – ki lehet a kettős játékot űző politikus?

Rejtélyes leleplezést ígér egy videó – ki lehet a kettős játékot űző politikus?

  • Motoros futár hozott a BENNFENTES szerkesztőségébe egy pendrive-ot.
  • Az adathordozón csupán egy videó volt, amelyen egy Anonymous-álarcos alak olvas fel egy üzenetet.
  • A rejtélyes alak leleplezést ígér egy politikusról, de többet nem árul el.
  • A cikkben megnézheti a videót.
Bel 2021-06-23 | 12:29
"Szégyen" - mondta a pedofil-ellenes törvényről Ursula von der Leyen

"Szégyen" - mondta a pedofil-ellenes törvényről Ursula von der Leyen

  • Újabb nyugat-európai vezető, aki nem olvasta el a magyar törvényt.
Bel 2022-01-24 | 09:29
A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség

A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség

  • A beoltottak száma 6 342 496 fő, közülük 6 080 592 fő már a második, 3 554 502 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
  • Az elmúlt három napban összesen 39 928 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 441 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elmúlt három nap alatt elhunyt 122 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 209 129 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 191 312 főre emelkedett.
  • 2921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.