Orbán: öt százalékkal emelkednek a nyugdíjak és a tizenharmadik havi összege is

Orbán: öt százalékkal emelkednek a nyugdíjak és a tizenharmadik havi összege is

Minden nyugdíjas biztos lehet abban, hogy 5 százalékkal emelkedik a nyugdíja januártól, emellett a következő évben teljes egészében visszaadott tizenharmadik havi nyugdíj értéke is 5 százalékkal emelkedik – jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Módosítani kellett a költségvetést, mert a jegybank inflációs előrejelzése alapján a korábban vártnál magasabb lesz az infláció, ezért döntött a kormány úgy, hogy januártól három helyett öt százalékkal nőnek a nyugdíjak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő hozzátette, hogy ezzel a döntéssel a tizenharmadik havi nyugdíj mértéke is öt százalékkal magasabb lesz. A miniszterelnök kifejtette, hogy a jövő évi ágazati béremelésekre a gazdasági növekedés ad lehetőséget. Beszámolt arról, hogy a nyugdíjemelésről szóló rendelet pénteken jelenik meg a Magyar Közlönyben. Ha van miből adni, az ember szívesen ad és a gazdaság a mögöttünk hagyott évben, és reményeink szerint az előttünk álló évben is jól teljesít majd – fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő úgy vélte: a nyugdíjasok minden forintot számon tartanak, velük pontosan kell elszámolni, és az élettapasztalatuk szerint jól is teszik, ha pontos elszámolást követelnek a kormánytól, láttak már olyan kormányokat, amelyek nem adtak, hanem elvettek.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának csúcsán vagyunk, sőt talán már lefelé is jövünk, de csak akkor tudjuk ezt a hullámot minél előbb eljuttatni a végpontjához, és laposítani a következő hullám ívét, ha beoltatjuk magunkat, mert nincs más orvosság, csak az oltás – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a legújabb jelentések ismeretében azt közölte: csökkenés tapasztalható az új fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a gépi lélegeztetésre szorulók számában. Úgy fogalmazott, hogy veszteség minden nap van, de a helyzet összességében javul. Kifejtette, hogy a vírus hullámokban terjed és a terjesztésben a legaktívabbak azok, akik nincsenek beoltva.

A gyerekek nem tehetnek arról, hogy nincsenek beoltva, hiszen ez a szüleik döntésén múlik, ráadásul eddig nem volt számukra oltóanyag. Orbán Viktor elmondta, hogy december 15-ével indul az 5-11 éves gyerekek oltása.

A miniszterelnök szerint a tudósok mára jutottak el odáig, hogy kimondják, hogy öt és tizennégy éves kor között szabad vakcinát beadni, ezért született meg a kormányzati döntés arról, hogy a gyerekek is megkaphatják az oltást. Szerdától lehet regisztrálni, az oltópontokat kijelölték, de a házi gyermekorvosoknál is be lehet majd adatni a vakcinát – tette hozzá a kormányfő. Karácsonykor különösen fontos az oltás felvétele, mert ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk, ha be vagyunk, nagykarácsonyunk lesz – mondta a kormányfő.

A kormányfő elmondta, hogy még a békeidőben alkották meg az uniós bevándorlási szabályokat, a hatalmon lévő elitek azt gondolták, hogy jó dolog a bevándorlás.

A nyugatiak tehát belevágtak egy nagy kísérletbe, de én nem szeretem az emberkísérleteket – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök a varsói csúcsról azt mondta, hogy nehéz hétvége volt, hosszú hónapok óta szervezkednek azok az európai pártok, akik nem akarják a bevándorlást, de fontosnak tartják a családokat. Brüsszelben pontosan ennek az ellenkezőjét csinálják – tette hozzá. Szeretnénk megváltoztatni a brüsszeli politikát, hosszabb távon kell egy nagy és stabil bevándorlásellenes, családokat támogató párt. – hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor rámutatott: jelenleg kisebbségben vannak Európában, hiszen az Európai Parlamentben ülő pártok többsége támogatja a bevándorlást, és nem támogatja a családokat.

Azt akarjuk, hogy hosszú távon – nemcsak a következő évben, hanem a következő évtizedekben – legyen végre azon európai embereknek is döntést befolyásoló erejű hangjuk, akik – legyenek franciák, németek vagy magyarok – nem akarják, hogy Európából bevándorlókontinens legyen, a saját hazájukat nem akarják átalakítani bevándorlóországgá, viszont szeretnék, hogyha támogatást kapnának a családok ahhoz, hogy minél több gyermeket tudjanak felnevelni – jelentette ki. Mi győztesek akarunk lenni, és mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája – jelentette ki Orbán Viktor.

Most a magyar szabályok szemben állnak a brüsszeli bürokraták szabályaival, az Alkotmánybíróság fog dönteni ebben a kérdésben. Mindnyájan a magyar alkotmányra tettünk esküt, és nekünk az Alkotmánybíróság döntését kell követnünk – mondta a kormányfő. A magyar kormánynak azt kell mondania Brüsszelben, hogy meg kell változtatni a bevándorlási szabályokat.

Az Alkotmánybíróság döntése, ha ma a népszavazás irányát folytatja, akkor az azt jelentheti, hogy a fizikai határzár mellé egy nagyon erős jogi határzárat is fölépít, egy jogi kerítést – fogalmazott a miniszterelnök. Bár sok vitánk volt a német kereszténydemokratákkal, de most egy baloldali kormány jött. A magyarok érdekéért mindig ki kell állni, ez nehezebb lesz, mint korábban – zárta gondolatmenetét Orbán Viktor.
 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-30 | 12:57
Sneider Tamás: Jakab egy félőrült zsarnok

Sneider Tamás: Jakab egy félőrült zsarnok

  • A Jobbik korábbi elnöke nem rejtette véka alá lesújtó véleményét.
  • "Igazán megérte feladni az elveit az új Jobbiknak a Momentummal együtt. Az árulás bére kevesebb lesz, mint Júdásnak a harminc ezüstpénz. Oda a mozgalom, oda a párt. Listás hely nemhogy huszonöt, de egy-kettő is nehezen jut nekik" – írja közösségi oldalán Sneider Tamás.
Bel 2022-01-19 | 09:25
Tatabányánál 11 illegális migránst csempészett a szerb sofőr

Tatabányánál 11 illegális migránst csempészett a szerb sofőr

  • 2022. január 18-án 19 óra 45 perckor ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsit az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében, amit egy 51 éves szerb állampolgár vezetett.
  • A járműben 11 fő, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.
  • A rendőrök a sofőrt és utasait elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
  • A szerb sofőrrel szemben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.
Bel 2021-06-07 | 10:40

65%-ra nőtt a járványkezeléssel elégedettek aránya

  • 62-ről 65%-ra nőtt azok aránya, akik elégedettek a kormány járványkezelésével.
Bel 2021-05-29 | 11:00
Kocsis Máté üzent a pedofiloknak: tudniuk kell, egy rémálom lesz az életük

Kocsis Máté üzent a pedofiloknak: tudniuk kell, egy rémálom lesz az életük

  • A Fidesz jelentősen megszigorította a pedofil bűncselekmények büntetését.
  • Akár 20 év szabadságvesztést is kockáztat a jövőben, aki bűnös hajlamainak nem tud gátat szabni.
  • A gyermekpornográfia egyes minősített eseteinél, például ha 12 évnél fiatalabb személlyel szemben erőszakot vagy sanyargatást alkalmazva követik el ezt a típusú bűncselekményt, akkor a tett az emberöléssel azonos elbírálás alá esik.
Bel 2021-07-09 | 12:27
"A seggemet ne fogd meg... jól van" - tanácsolta Gyurcsány a vele fotózkodó kamaszfiúknak

"A seggemet ne fogd meg... jól van" - tanácsolta Gyurcsány a vele fotózkodó kamaszfiúknak

  • Debrecenben hangzott el a kérés.
  • Korábbi barcsi fórumán arról panaszkodott Gyurcsány, a 16 éves "kollégával" ezentúl nem beszélhet a homoszexualitásról.
Bel 2022-02-21 | 13:12
Karácsony megint hazudott: körülötte mindenki angolul beszélt, ő magyarul makogott

Karácsony megint hazudott: körülötte mindenki angolul beszélt, ő magyarul makogott

  • Megint hazudott a Főpolgármester a Facebook-oldalán.
  • Azt állította, a varsói és az isztambuli polgármesterekkel "beszélgetett" a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián.
  • Ebből annyi igaz, hogy személyesen ott volt, a tolmácsnak használt külpolitikai tanácsadójának jelenlétében, aki egy hivatalos videó szerint végig szinkrontolmácsolt neki a panelbeszélgetés során.
  • Vagyis Karácsony azzal játszotta a nagyfiút, hogy ő egy rangos nemzetközi értekezleten vett részt, csak elfelejtette hozzátenni, hogy miközben minden jelenlévő angolul beszélt körülötte, addig ő magyarul makogott egy nemzetközi rendezvényen.
  • Azért is kínos ez a szereplése, mert szemben vele, az összes résztvevő képes volt elmondani a gondolatait angolul, az isztambuli, a varsói polgármester is, csak éppen ő nem.
  • A kínos eset arra is rávilágít, hogy Karácsony hazudott fél éve, amikor azt állította, jól halad az angoltanulással.
  • A mostani hazugsága magával rántja a teljes ellenzéki propagandamédiát is, amelyik hónapokkal ezelőtt azt harsogta címeiben, "Karácsony angolul tartott beszédet."
  • Angolul biztosan nem tart ő sehogy, hiszen továbbra sem beszél egy mukkot se, és erről friss videó is elérhető.