Új konferenciaközpontot adtak át Budapesten, a HungExpo területén

Új konferenciaközpontot adtak át Budapesten, a HungExpo területén
  • Nagy a konferencia-turizmus iránti érdeklődés világszerte, mostantól bármekkora konferenciát lehet Budapesten tartani.
  • Ezt a beruházást is a kormány tervezte és valósította meg Budapesten, nem pedig Karácsony Gergely.

Budapest – elsősorban a Hungexpo meglévő kapacitásai miatt – már eddig is jelentős célpontja volt a konferencia turizmusnak, de az iparág rohamos fejlődése miatt halaszthatatlanná vált a teljes terület revitalizációja - írja a Magyar Építők.

A Magyarország egyik legjelentősebb rendezvényterének számító Hungexpo területén felújították és korszerűsítették a meglévő pavilonokat, megépült két új kiállítási csarnok, emellett egy fogadóépület és egy új kongresszusi központ is létrejött.

A meglévő csarnokok közül az A, a B, a D, a G és az F épület újult meg. A két új pavilon 7500, illetve 9500 négyzetméteres területtel jött létre.



Két év alatt, határidőre és költségkereten belül végezték el a munkát - közölte a kiállításszervező cég sajtóközleményben.

A kivitelezési versenypályázaton nyertes legolcsóbb beruházási árajánlat 55 milliárd forint volt, erre kötött a beruházó állami tulajdonú Expo Park Kft. kivitelezési szerződést. A fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. koordinálta. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, amelyben a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt., amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat és működteti az infrastruktúrát.

A beruházás során felépült az új, több mint 25 ezer négyzetméteres 21. századi konferenciaközpont, egyebek közt kialakítottak egy csaknem 2000 négyzetméteres plenáris termet, ahol egyszerre 2048 résztvevővel tartható ülés, előadás. A plenáris terem székrendszere Magyarországon egyedülálló.

A széksorok lehetnek teljesen síkban vagy gombnyomásra emelkedő nézőtérré alakulnak. Egy gombnyomásra pedig hét perc alatt teljesen eltűnnek, a székeket szó szerint elnyeli a föld. Egy másik gombnyomásra pedig 7 perc alatt újra kibújnak a széksorok a földből. Ebben a nagyteremben egy részlegesen süllyeszthető színpad is van, a színpad mögötti falon pedig a legnagyobb magyarországi, 72 négyzetméteres állandó LED fal.



Az új Hungexpónak 7 kiállítási és rendezvénycsarnoka lesz

A plenáris termet kiegészíti 24, összességében egyidejűleg 2400 ember befogadására alkalmas, a mobil elválasztófalakkal tetszőleges méretekre alakítható, elválasztható vagy egybenyitható szekcióterem. A konferenciaközponthoz csatlakozik egy vele teljesen egybenyitható vagy tőle teljesen elválasztható 2500 négyzetméteres kiállítási csarnok is a bejárati szinten. A konferencia központ része még egy 2300 négyzetméteres tetőterasz. Az új csarnoképítés és a régi csarnokok felújítása után az új Hungexpónak 7 kiállítási és rendezvénycsarnoka lesz.

A beruházásban 12 ezer négyzetméter zöldfelületet újítanak meg, és 1000 négyzetméter új zöldfelületet alakítottak ki, majd októberben utolsó lépésként elültetnek 116 új fát.

A növekvő konferencia számra reagált a Hungexpo

Évente legalább 200 konferenciával számolva félmillió résztvevővel és 2 millió látogatóval számolnak. A közleményben emlékeztetnek arra is: az üzleti utazók jelentősen - 50-70 százalékkal - többet költenek magyarországi tartózkodásuk során a szabadidős turistáknál.

A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA) kimutatása alapján a konferenciák száma dinamikusan növekszik, 10 év alatt számuk a harmadával nőtt, azonban Budapest helyezése az ICCA rangsorában folyamatosan romlott az elmúlt években. A magyar főváros 2019-ben a 26., 2018-ban a 20., 2017-ben a 12. volt.

A Hungexpo bővítésével Budapest jobb ICCA besorolást szerezhet magának, mivel több és nagyobb rendezvényeket lesz képes vendégül látni. Elsődleges cél, hogy Budapest bekerüljön a TOP 10-es listába - áll a közleményben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-07-06 | 12:51
Meglepetés: a budapesti dugók miatt több veszélyes káros-anyag szintje is jelentősen megemelkedett a levegőben

Meglepetés: a budapesti dugók miatt több veszélyes káros-anyag szintje is jelentősen megemelkedett a levegőben

  • Az azonos idóben elkezdett felújítások és a biciklisávok miatt megnőttek a budapesti dugók.
  • Márpedig a dugóban álló autók fajlagosan többet szennyeznek, hiszen a belsőégésű motorok cammogva hatékonytalanul működnek.
  • Karácsonyékat azonban nem érdekli a szakmai szervezetek véleménye.
  • Ha minden így marad, nitrogén-dioxidba és szálló porba fullasztják a várost.
Bel 2022-07-01 | 08:02
Migránsbandákat fogtak hajnalban

Migránsbandákat fogtak hajnalban

  • A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. június 30-án 23 óra 35 perckor Kunbaja térségében 10 határsértőt, 5 perccel később Garánál 11 fős csoportot, majd 1 óra 30 perckor Kelebiánál 16 illegális migránst tartóztattak fel.
  • Magukat afgán, indiai, bangladesi és szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.
  • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-10-15 | 17:40
Karácsony szava semmit nem ér: a Párbeszéd is csak Márki-Zay zöldpolitikai törekvéseit támogatja

Karácsony szava semmit nem ér: a Párbeszéd is csak Márki-Zay zöldpolitikai törekvéseit támogatja

  • A Főpolgármester korábban arra kérte pártját, hogy támogassák Márki-Zay jelöltségét.
  • Hiába társelnök a Párbeszédnek, ennek nem engedelmeskedett a mikronméretű sztálinista szekta, sőt, több vezető politikusuk is Dobrev Klárára szavazott.
Bel 2021-06-26 | 15:11
750 lakásos lakóparkmutyi és egyéb ingatlanpanamák borzolják a kedélyeket Pestszentlőrincen

750 lakásos lakóparkmutyi és egyéb ingatlanpanamák borzolják a kedélyeket Pestszentlőrincen

  • A DK-s Szaniszló Sándor a veszélyhelyzeti különleges jogrendet kihasználva ingatlanok beépíthetőségének megemelését tervezte.
  • Miután észlelte, hogy a saját baloldali frakciójában sincsen meg a többsége, visszavonta az előterjesztést.
  • Amellett azonban kitart, hogy egy vállalkozó 750 lakásos társasházfejlesztést valósíthasson meg egy, még át nem minősített telekegyüttesen.
  • A vállalkozó ezzel az ötletével a korábbi, fideszes városvezetést is megkereste, de ők nem támogatták az ötletét, mert jelentős infrastruktúra-fejlesztést igényelne az építkezés.
  • Szaniszló az a gyurcsányista oltásellenes polgármester, aki a kerületből visszaküldte a kínai vakcinákat a pandémia közepén.
Bel 2022-01-15 | 13:26
Botka tanácsadója Orbánról: a kormányfő négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem beszél hülyeségeket

Botka tanácsadója Orbánról: a kormányfő négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem beszél hülyeségeket

  • Ruff Bálint kommunikációs- és kampánytanácsadó évek óta dolgozik Botka László szegedi polgármesterrel, és újabban Pikó András VIII. kerületi polgármestert is segíti.
  • Hetente jelentkező podcast-vendég a Szabad Európa portálján, ahol az aktuális ellenzéki és kormányzati politikai mozgásokat elemzi.
  • A legutóbbi adásban azt mondta, ugyan időről-időre fölröppen, hogy Orbán Viktor "elfáradt", neki a 2021-es utolsó Kormányinfóról nagyon nem ez volt a benyomása.
  • Szerinte a magyar miniszterelnök "négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem beszél hülyeségeket".
  • "Ráadásul nem csak a kormánybarát médiától kapott kérdéseket, mégis mindenre tudott úgy válaszolni, hogy sajátjaiban nem maradt semmifajta hiátus. Ezt nem lehet teljesen elmondani az ellenzéki politikusokról, akiknél becsúsznak szerencsétlen és félremagyarázható mondatok" - mondta a Szabad Európának Ruff.
Bel 2021-06-22 | 12:00
A párbeszédes politikus az ATV-ben elismerte: a jelenlegi ellenzéki pártstruktúra ellenzékben és kormányon is működésképtelen

A párbeszédes politikus az ATV-ben elismerte: a jelenlegi ellenzéki pártstruktúra ellenzékben és kormányon is működésképtelen

  • A pécsi Mellár szerint már meg is indult a háttérben az ellenzéki pártok egyesülése.
  • Ehhez szerinte csak meg kell nézni, ki, kinek a javára lép vissza az előválasztás során.
  • Ezzel arra utalt, hogy a DK-Jobbik jól látható előválasztási paktumot kötött egymással, és a két nagy kiszorítja a kicsiket.
  • Így 2022 után alig lesz képviselője az MSZP-nek és a Momentumnak.
  • Szerinte mind ellenzékben, mind adott esetben kormányra kerülve, ez a jelenlegi pártstruktúra működésképtelen.